MÉHÉSZ FÓRUM http://meheszforum.hu/forum/ |
|
Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=105 |
Oldal: 2 / 6 |
Szerző: | Tükör [ 2013.03.05. 09:34 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Én meg nem szarozok, ha torok gyulladásra, vagy sebre, vagy ilyesmire kell, abba már nagyon kevés propolisz is hatásos, ezért egyszerűen belecsepegtetem a tinktúrát a mézbe és elkeverem. Negyed kilóba kb 50-60 csepp. Ha meg valaki, nagyobb mennyiséget kúra szerűen, immunerősítőnek akar, az szedje be másként, ne mézbe. Özöny módja van. Ja bocs... rendes tinktúráról beszélek, és nem olyan színtelen löttyről, amit a Vitályos is árult pl Fehérváron! |
Szerző: | Pöte [ 2013.03.05. 08:29 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Én próbálkoztam/próbálkozom ezzel. Reszelt propoliszt (hűtve apró darabokra reszelt) raktam bele akác mézbe már hónapokkal ezelőtt. Időnként kevergetve rázogatva volt. Mostanra láthatóan színeződött el a "kontrol" mintához képest, de nem nagy mértékben. Én arra gondoltam, hogy a reszelék elég apró ahhoz, hogy nagy felületen érintkezzen a mézzel, és elég nagy ahhoz, hogy később ki lehessen szűrni a propoliszos mézből. Úgy gondolom, hogy részsikert értem el, de az is biztos, hogy azok a bizonyos alkoholban oldódó elemek így nem vagy csak részeben tudnak kioldódni. |
Szerző: | BFERI [ 2013.03.03. 22:24 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Az biztos , h feldobja a tetejére . |
Szerző: | csizmaziag [ 2013.03.03. 21:18 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Köszi Csoky! Eddig én is így csináltam, csak sajnálom azt a nehezen megszerzett alkoholt... Ki szeretném hagyni a folyamatból. Van jó minőségű, ráccsal szedett propoliszom, egyből mehetne a mézbe. Attól félek, hogy a porrá őrölt propoliszt (is) feldobja a méz a tetejére. Egy próbát megér... Üdv: Gábor |
Szerző: | csoky [ 2013.03.03. 21:08 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
A propolisz tinktúrából kipárologtatod az alkoholt. Így lágy propoliszt kapsz, és azt kevered a mézbe. |
Szerző: | csizmaziag [ 2013.03.03. 21:05 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Sziasztok! Van ötletetek, hogy hogyan lehet a propoliszt "mézbe vinni" alkohol kihagyásával? Ha lehűtve púder finomságúra őrlöm, és úgy elkeverem a folyékony mézben, milyen eredményt hozhat? Üdv: Gábor |
Szerző: | ligustica [ 2012.12.29. 20:17 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Nos megnéztem kb 50 usd/gram.Akkor az 11.000 ft kb. |
Szerző: | kiss attila [ 2012.12.29. 18:46 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Érdeklődnék hogy mennyibe kerül a méhméreg? |
Szerző: | galamb386 [ 2012.12.28. 17:47 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Mortimer írta: Cukorbetegeknek azonban ugyanúgy nem ajánlott a fogyasztása, mint a répacukoré. Egészséges embereknek is maximum egy teáskanál javasolt egy napra. Eddig én úgy tudtam, hogy a cukorbetegek is fogyaszthatják, de csak mintha orvosság lenne ( 1-1 kiskanál ), de a napi szénhidrátmennyiségük terhére. Vagy nem? |
Szerző: | Sono [ 2012.12.27. 22:35 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Inkább az elhízás felé "A cukorbetegség kialakulásának okai Az 1-es típusú diabétesz pontos okait nem ismerjük. Feltételezések szerint e cukorbetegség kialakulásában a genetikai hajlam és egyes vírusok is szerepet játszanak, de feltételezik az autoimmun eredetet is. A 2-típusnál bizonyos rizikótényezők fennállása esetén várható a betegség megjelenése. Ilyen rizikótényezők az elhízás, a magas vérnyomás (tehát elsősorban az életmódmódunkkal áll összefüggésben), valamint a családban előforduló cukorbetegség, hajlam is." http://cukorbetegseg-inzulin.hu/cukorbe ... ialakulasa "Okozhat a túl sok cukor fogyasztása diabéteszt? A cukorbetegség kialakulásában számos tényező játszik szerepet, köztük a genetikai háttér és az életmód. A cukor fogyasztása önmagában nem okoz diabéteszt, de elhízást okozhat, amely a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának egyik fő kockázati tényezője." http://www.diaball.hu/gyik_kialakulas |
Szerző: | Mortimer [ 2012.12.27. 20:59 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
"100 gramm méz 1350-1450 Kj energiát ad a szervezetnek, ezért használatával csínján kell bánni! Viszont még mindig jobb, mint a fehér cukor, a méz ugyanis könnyen emészthető, kíméli a májat és a hasnyálmirigyet. Cukorbetegeknek azonban ugyanúgy nem ajánlott a fogyasztása, mint a répacukoré. Egészséges embereknek is maximum egy teáskanál javasolt egy napra." Több helyen olvasom ezt a napi 1 teásknál ajánlott mennyiséget. Ennek ellenére van olyan nap, hogy én megeszek akár 5 evőkanálnyi mézet is. Jó úton haladok a cukorbetegség felé? |
Szerző: | margita344 [ 2012.12.09. 17:21 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Nem probléma a csapadék. Ez koncentráció és hőmérséklet függvénye is. |
Szerző: | Catfisher [ 2012.12.07. 22:27 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Hali, Most csináltam először propolisz tinktúrát és észrevettem, hogy kiüvegezés után 1-2 héttel elkezd "felhősödni" benne valami (szerintem apró viaszpelyhek), majd szép lassan leülepszik az üveg aljára. (Kiüvegezés előtt a leöntött tiszta részt átszűrtem gézlapon.) Ez természetes, vagy nem elég hatékony a gézlapon való átszűrés? Igazából a barna üveg miatt csak fény elé tartva látható, tehát nem szembeötlő, de nem szeretném ha ez elriasztana valakit a vásárlástól. -C- |
Szerző: | Tükör [ 2012.11.24. 17:06 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Szerintem ne pocsékold a tinktúrát! A mézben való felhasználást csak torok, mandula gyulladásra szoktam én javasolni. Ha nagyobb mennyiségű propit kell bejuttatni akkor azt már ne mézben, hanem valami folyadékkal inkább. |
Szerző: | Balázs [ 2012.11.24. 16:36 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Köszönöm a segítséget! Na jó, tényleg triviális volt a kérdés. Azóta egy régi apiterápiás könyvet is fellapoztam, abba 1 kg mézhez 30 ml oldatot írnak. |
Szerző: | Tükör [ 2012.11.24. 14:06 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Itt is elkezded, mint az oxálsavnál az okoskodást. A propoliszban pont az a jó, hogy elég széles koncentráció tartományban használható eredményesen, és jó hatásfokkal. Nem kell a használóit elbizonytalanítanod a szőrszálhasogató, koncentrációra vonatkozó, ill egyéb okoskodásoddal. |
Szerző: | margita344 [ 2012.11.24. 11:45 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Alkoholos oldatot is sokféle töménységgel készítik. lehet 52 %-os, 67 %-os és akár absz alkoholban is oldani. Lehet 100 g alkoholhoz 20-50 g propolisz is tenni. Németeknél 100 ml 67 %-os alkoholban 50 g propoliszt oldanak (de ott méhész csak pult alól árulhatja). A hígabb, azaz 52 vagy 67 %-os alkohol előnye, hogy a vizben oldódó részt is oldja. De tudni kell, hogy a vizes fázisban oldódó részei a propolisznak nagyon gyorsan bomlanak, viszont az alkoholos fázisban oldottak lassan. Nagyon függ a propoliszos oldat sikere, hatásossága attól, hogy a propolisznak mennyi a viasztartalma és attól is, hogy mennyire friss propolisz. Ebbe a tekintetben a méhészek többsége nagyon felületes. Te nem vagy moderátor, így csak magadat igazítsd el! Van miért. Moderátor |
Szerző: | Tükör [ 2012.11.24. 11:42 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Balázs! Milyen érdekes, pont a "mumus" adja a választ. |
Szerző: | margita344 [ 2012.11.24. 11:33 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Bocs. Nem lapoztam elég alaposan. Azért érdemes ehhez a recepthez hozzátenni, hogy a propoliszos mézet mindenki ízlés szerint csinálja. Nagyon sok vevő tiltakozik az alkohol miatt, holott alkohol nélkül lehetetlen a propoliszt mézbe vinni. Én több féle töménységű propoliszos oldatot készítettem és volt méz amit a töményebbel készítettem, volt amit hígabbal. A mézbe csöppentett alkoholos propoliszból mindenképpen kicsapódik a propolisz, de olyan apró szemcsékben, amitől úgy tűnik, mintha oldamá a méz. Ha viszont az üveg falát vagy a kanalat nézzük, ott látjuk a kicsapódott propoliszt rajta. Éppen ezért teljesen tetszőleges az arány, amit alkalmazunk. Tehát alkalmazkodunk a saját és a vevő ízléséhez. Amikor lenyeljük a propoliszt, akkor is megtörténik a propolisz kicsapódása, majd a nagyon csekély oldható rész szívódik fel a szervezetünkbe és adja a kitűnő gyógyító hatást, amiért szívesen fogyasztjuk. |
Szerző: | Csalánosi [ 2012.11.24. 10:28 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Melyik kérdésre nem találtál választ? A kérdés a propoliszos méz receptúrája volt. Ott van minden csak olvass! Tükör írta: Negyed kiló akácra cseppents kb 40-60 cseppet. Keverd el jól, míg teljesen homogén lesz. Tomi írta: Propolisz tinktúra A tinktúra elkészítése - 100 g, 80-96%-os alkoholhoz, jégszekrényben tartott "dermedt" propoliszból 20 g-ot reszelünk. Az alkoholt a propolisszal együtt 30-40 °C-ra felmelegítjük és jól összerázzuk. Ezt a műveletet egy héten át többször (6-7-szer) megismételjük. Végül az oldatot állni, ülepedni hagyjuk, majd óvatosan leöntjük a tiszta részt. Mondjuk abban igazad van, hogy a méz vagy maga a propolisz előállítását nem taglalják. |
Szerző: | margita344 [ 2012.11.24. 09:15 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Méz, méhészeti termék |
Nincs is konkrétum a propoliszos mézről. A propolisz nem oldódik a mézben. Előbb készítenek alkoholos oldatot a propoliszból és azt keverik ízlés szerint mézzel. Én nyersen fogyasztom, alkalmankánt nem többet, mit mogyorónyit. Amikor méhészkedek, kaparok friss propoliszt és azt rágom. |
Szerző: | Csalánosi [ 2012.11.24. 08:32 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Méz, méhészeti termék |
Balázs írta: nem találtam konkrétumot. Keresés a Chat(-) és a Taglista között található Keresés néven. Ha beírod amit szeretnél a fórumban megtalálni és nem lelted meg ezidáig akkor jó eséllyel meg is találja: viewtopic.php?f=15&t=105&p=71398&hilit=propoliszos+m%C3%A9z#p71398 |
Szerző: | Bogaras [ 2012.11.24. 07:07 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Méz, méhészeti termék |
Balázs írta: Valaki leírná a propoliszos méz pontos receptúráját? Az előzményekben nem találtam konkrétumot. méz meg oldott propolisz vagy a tea készítéshez is kell külön méz is citrom %-ban megadott arány? |
Szerző: | Balázs [ 2012.11.19. 15:43 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Méz, méhészeti termék |
Valaki leírná a propoliszos méz pontos receptúráját? Az előzményekben nem találtam konkrétumot. |
Szerző: | CsZoltán [ 2012.08.13. 12:37 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
horváth írta: Megszeretném kérdezni, Ki csinált már mézesgyömbért? Mijen arányban kell,nagyon intenziv a gyömbér ize. Szerintem nem kell az ilyenen parázni! Reszelsz gyömbért három kisüvegbe elsőbe egyrészt másodikba két részt... teleteszed mézzel kikevered és jöhet a kóstolás! Amúgy mi csak símán szoktuk alkalmazni( egy karika gyömbér egy kanál méz és összerágod). Tuti zavarja kifelé néha még a könnyeket is a nátha mellett. Tehát nyugodtan kisérletezz és majd megtalálod a neked megfelelő keverési arányt. Arra vigyázz ne csinálj egyszerre sokat mert ha nagyon felhígul a méz és nem kevergeted képes a teteje megbuggyanni! Ez igaz más bármilyen leves gyümölccsel történő keverésre is! Tartósítószert én nem szoktam használni. Ezért inkább fagyasztom a feketeribizlit, homoktövist, kökényt, szedret vagy sorolhatnám a téli vitaminbombákat és mindig csak egy heti adasgot készítek belőle. |
Szerző: | janesz [ 2012.08.12. 17:17 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/e ... 0810125507 |
Szerző: | Tükör [ 2012.03.12. 23:49 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Pöte írta: Pláne ebben az aspektusban: Áááá... nem így a lehatásosabb, hanem ha én masszírozom be! |
Szerző: | gyongyur [ 2012.03.12. 22:00 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
A méhész tanfolyamon egy órát lógtam el, a munkavédelmet, mondván ugyis csak olyanokat mondanának, hogy hogyan ne nyúljunk a körfűrészhez menet közben, és úgyse vagyok olyan hülye, hogy belenyúljak . . . dehogynem... jól ki is röhögtek otthon (az első ijedtség után) amikor a műhelyből bejőve 4 ujjamat vágtam el a körfűrésszel. szerencsére mind megvan, de csontig hasítottak a fogak. azonnal mézet kentünk bele, és úgy kötöttük be. Később az ügyeleten úgy néztek rám, mint egy idiótára, hogy mézet kentünk a sebbe... Nem is tudtam volna, de nem is akartam győzködni őket, pedig a méz fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, és gyorsabban gyógyul tőle a seb Egy hét alatt teljesen beforrt volna, ha nem dolgozok vele, így plusz pár nap kellett. |
Szerző: | Pöte [ 2012.03.12. 20:56 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
bordal ivo írta: A méz édes íze jókedvre derít. Pláne ebben az aspektusban: bordal ivo írta: ...a méz nagyon jó mellfeszesítő...
|
Szerző: | bordal ivo [ 2012.03.12. 15:26 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
A propoliszról ezt találtam egy weblapon. "Pusztító hatással van többféle baktériumra. Bizonyos mérgeket semlegesít, regenerációs - dermoplasztikus-, bostimuláns hatása van. A kokainnál háromszor, a novokainnál ötször jobb fájdalomcsillapító." Mennyire lehet ez valós? |
Szerző: | bordal ivo [ 2012.03.12. 15:09 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
A méz édes íze jókedvre derít. |
Szerző: | bordal ivo [ 2012.03.12. 15:05 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Mosd meg az arcodat meleg vízzel és masszázzsal vigyél fel egy evőkanál mézet, hetenként egyszer vagy kétszer. A méz tele van vitaminokkal, antibakteriális és feszesítő hatású. Nyugodtan használhatod más testrészedre is. Úgy tartják, hogy a méz nagyon jó mellfeszesítő is. |
Szerző: | horváth [ 2012.01.30. 21:11 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Megszeretném kérdezni, Ki csinált már mézesgyömbért? Mijen arányban kell,nagyon intenziv a gyömbér ize.Nemszeretném eltúlozni.Torok, nyálka feloldására és emésztés javitására szeretném késziteni Ha valaki készitett erre a célra ,tapasztalatát légyszi irja meg nekem. Köszi előre is! |
Szerző: | bükk [ 2012.01.23. 20:26 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Állítsd fejre az üveget,majd vissza. Néhány fordítás után a virágporszemek telítődnek mézzel. Jól fog kinézni és nagyon finom! |
Szerző: | csizmaziag [ 2012.01.23. 16:34 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Egyik vevőm szeretne virágporos akácmézet. Mennyi virágport szoktatok tenni a mézbe? Van valakinek bevált receptje? Fagyasztott tavaszi virágporom van. Illetve tartok attól is, hogy fel fog jönni (miért ne jönne)a virágpor a méz tetejére... Köszönettel: Gábor |
Szerző: | Robz [ 2012.01.12. 20:51 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Köszi, marad akkor a kiskanál mézbe 3-4 csepp tinktúra. Propoliszos pálinkát hogy csináljátok, mennyi propolisz kell 1l páleszhez? |
Szerző: | Tükör [ 2012.01.08. 19:40 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Robz írta: Köszi Tükör! Igazából az alkohol tartalom miatt aggódtam, de így nem sok jut egy kiskanálra. Semmi gond ennyi alkohollal,még vezetés előtt is fogyaszthatod! Csoky! A "szoft" propoliszt, amúgy is nehéz elkeverni. |
Szerző: | csoky [ 2012.01.08. 18:33 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Ugyanúgy mint a propolisz tinktúrát,csak el kell párologtatni belőle az alkoholt. |
Szerző: | érmelléki [ 2012.01.08. 17:55 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
csoky írta: Készíts lágy propoliszt, abban már nincs alkohol. Azután azt keverd a mézbe. Hogy készited? |
Szerző: | csoky [ 2012.01.08. 17:43 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Készíts lágy propoliszt, abban már nincs alkohol. Azután azt keverd a mézbe. |
Szerző: | Robz [ 2012.01.08. 17:17 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Köszi Tükör! Igazából az alkohol tartalom miatt aggódtam, de így nem sok jut egy kiskanálra. |
Szerző: | Tükör [ 2012.01.07. 23:22 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Robz! Gyereknek keverd mézbe. Negyed kiló akácra cseppents kb 40-60 cseppet. Keverd el jól, míg teljesen homogén lesz. Piros torok esetén, nem csak gyereknek, kis kanál hegyével nyalatni. Főleg evés, ivás után, hogy a lehető legtovább ott maradjon a szétáradó propoliszos mézes film a torkon. Legjobb este, lefekvés előtt. Reggelre csodát tesz! |
Szerző: | Robz [ 2012.01.07. 17:27 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Veszti1982 írta: szigetivili írta: Igaz, hogy a virágpot és a propoliszt sem az íze miatt fogyssztjuk. A propoliszos pálinkából minden este 3 cent az leugrik, és nekem ízlik. Ettől nem leszek remélem alkoholista, de szeretem Milyen arányban készíted? Sima házi 50%-os törkölyhöz gondoltam keverni. |
Szerző: | Robz [ 2012.01.07. 16:57 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Propolisz cseppeket hogyan szoktátok alkalmazni megfázásos tünetek esetén? (torokfájás, köhögés) Gyereknek kellene, tehát a propoliszos pálinka nem játszik. |
Szerző: | Lehel [ 2011.12.28. 08:24 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Koszonom az infot BUEK |
Szerző: | Csalánosi [ 2011.12.27. 15:16 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Lehel írta: A mehszurassal valo izuleti problemak kezeleserol tudna valki infokat adni http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=2101 http://w3.externet.hu/~veer/Mehek1.wmv Reumáról: https://sites.google.com/site/turulmehe ... ehmeregrol Annyit hozzá, hogy az apósomnak szokott fájni a válla egészen addig amíg az első szúrásokat meg nem kapja tavasszal a kezére. De vigyázni kell vele az allergia miatt! |
Szerző: | Lehel [ 2011.12.27. 13:32 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
A mehszurassal valo izuleti problemak kezeleserol tudna valki infokat adni |
Szerző: | Mortimer [ 2011.11.06. 17:25 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Ha a hőségriadó alatt csinálod, akkor nem kell |
Szerző: | Tomi [ 2011.11.06. 13:14 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Propolisz tinktúra A tinktúra elkészítése - 100 g, 80-96%-os alkoholhoz, jégszekrényben tartott "dermedt" propoliszból 20 g-ot reszelünk. Az alkoholt a propolisszal együtt 30-40 °C-ra felmelegítjük és jól összerázzuk. Ezt a műveletet egy héten át többször (6-7-szer) megismételjük. Végül az oldatot állni, ülepedni hagyjuk, majd óvatosan leöntjük a tiszta részt. tehát minden rázás előtt fel kell melegíteni a készülő tinktúrát 6-7szer??? |
Szerző: | Bza [ 2011.10.21. 14:24 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Gyógymódok (méhészettel összefüggésben) |
Pöte írta: ibituba írta: Én most vettem 96%-ost 2 decit,de simán adtak.Feloldottam benne a propoliszt és tettem hozzá 3 deci mézet,de még így is nagyon erős.Még jobban fel kellene hígítani,vagy így már nem ártalmas a96%-os szesz? Többen írták már, hogy a propoliszos mézhez a tinktúrából el kell párologtatni az alkohol javát. E mellett ettől sokkal hígabbra kell csinálni szerintem. Szerintem meg jobb ötlet, ha az így előkészített propoliszt (http://www.lesruchersdargonne.com/Propolis.htm) ledarált állapotban (Itt mutatja, hogy darálja is: http://www.lesruchersdargonne.com/extra ... opolis.htm igaz tinktúrát készít belőle éppen) simán belekeverjük mézbe. Gondolom akác tetejére szépen feljön, és a méz idővel kitisztul, de jobban elkeverhető, evés előtt mint a propoliszos tinktúrával kevert méz. Láttam már ilyet aki tinktúrát öntött a mézre, az íze nem tudom milyen volt, mert nem kóstoltam, de rögtön az jutott eszembe, hogy olajat próbált egyenletesen elkeverni vízzel a méhésztárs. |
Oldal: 2 / 6 | Időzóna: UTC + 1 óra |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |