Pontos idő: 2024.04.16. 20:25

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 58 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2009.02.13. 18:45 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.22. 18:32
Hozzászólások: 343
Tartózkodási hely: Vas Megye
Ha már a mézes pálinkáról van szó .

Minden évben főzetek vilmos körte pálinkát amit én termelek és én is cefrézem le . Télen meg kifőzetem évente 60 liter körül van pálinkám.
Mézes vilmost szoktam csinálni csak pálinka és akác méz.
1 liter pálinka 1/2 kg méz
1 liter pálinka 3/4 kg méz az édes szájúaknak
A pálinkát megmelegítem max 40 fok és elkeverem venne a mézet tökéletesen elkeveredik .
Én így csinálom

_________________
Ervin
1/2 NB
http://meheszetifotok.5mp.eu


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2009.01.27. 12:57 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.10. 18:03
Hozzászólások: 586
Tartózkodási hely: Zselic
Akkor bevallom én voltam még az OMME fórumon.

_________________
Az éttermek dohányzó és nem dohányzó részre osztása olyan, mintha
a strand medencéjét belehugyozós és nem belehugyozós részre osztanák!

http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10007
http://www.meh.extra.hu/gallery/index.php?cat=10092


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2009.01.27. 12:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 03:59
Hozzászólások: 1006
Tartózkodási hely: Zimány
kolias írta:
Te Nabis nekem ez a recept nagyon ismerős! Meg a zöld üveg...

Nem tudom annak idején ki írta ezt, de jó. :roll:

_________________
Feri


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2009.01.27. 12:14 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.10. 18:03
Hozzászólások: 586
Tartózkodási hely: Zselic
Te Nabis nekem ez a recept nagyon ismerős! Meg a zöld üveg...

_________________
Az éttermek dohányzó és nem dohányzó részre osztása olyan, mintha
a strand medencéjét belehugyozós és nem belehugyozós részre osztanák!

http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10007
http://www.meh.extra.hu/gallery/index.php?cat=10092


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2008.12.31. 21:51 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2008.12.21. 09:13
Hozzászólások: 235
Tartózkodási hely: Bács-kiskun megye
Szevasztok!
Most olvastam a hírekben, hogy 2 hét múlva ideér az influenza járvány,itt az ideje elkészíteni a mézes "gyógypálinkát", én így szoktam.
1 l. szilvapálesz, 1/2kg vaddohányméz, 1 csomag darabosfahéj, 1 csomag szegfűszeg és
4-5dkg gyömbér.
Az apróra darabolt gyömbért és a fahéjat meg az összeroppantott szegfűszeget egy Sangriás üvegbe teszem,tölcséren keresztül ráöntöm a mézet /elég nehezen szokott lefolyni, de egy kis pálesszal lehet biztatni/ majd beletöltöm a szilvapáleszt.
Spájzban szoktam tárolni és minden nap megrázom, hogy a méz feloldódjon.
2 hét után leszűrve másik üvegbe teszem és már fogyasztható is.
Én influenza megelőzésére szoktam fogyasztani, eddig segített.
Próbáljátok ki , egészségetekre!
panda


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2008.11.09. 19:57 
Tiszta gyümölcs páleszt.


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2008.11.09. 14:19 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.08. 21:09
Hozzászólások: 781
Tartózkodási hely: (Fejér megye)
Üdv:
Milyen páleszt használtok hozzá?
Én most körtepáleszbe tettem akácmézet, semmi víz.
Az egyik felébe gondoltam teszek szegfűszeget, fahéjat, ahogy írtad. Kb mennyi kell 1l anyaghoz?

_________________
Üdvözlettel:
Robz

1/2 NB


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Mézes pálinka
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 07:25 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 03:59
Hozzászólások: 1006
Tartózkodási hely: Zimány
Idézet a megboldogult OMME Fórumról
Itt délen még csak a virágoznak a fák, de már a pálinka jut eszünkbe
Teszem hozzá nagyon helyesen.

Az én mézes pálinkám a zöld kétliteres üvegemhez:

1,2 l pálesz
0,5 l méz (akác)
kb 2 dl víz.
A pálinkát felrakom tűzre, mikor meleg beleteszem a mézet és a vízzel kiöblítem a mézesedényt és hozzáöntöm.
Mikor elolvadt a méz még kicsit kevergetem melegen és leveszem a tűzről.
Rakok bele szegfűszeget, darabos fahéjat, csillagánizst és egy kis citromlevet. (citromlevét raktam az elején de zavaros lett tőle, így a citromlé a legegészségtelenebb dolog a nedüben).
Ez a standard változat, ezt a feleségem is szívesen fogyasztja pedig a pálinkával (meg általában a szesszel) ki lehetne kergetni a világból.
Az férfiasabb:
Az alapdolgok ugyanezek, de a méz hársméz, víz nem kerül bele és teszek bele propoliszt is. Ennek csúnyább az állaga, de jobban melegíti a lelket.
Egyébként minél tovább áll annál jobb, én azért "főzöm", mert így gyorsabb és másnap már fogyasztható is.
Na ennyi.
Van mindkettőből aki erre jár megkóstolhatja :lol: :lol: :lol:

_________________
Feri


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 58 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.