Pontos idő: 2024.03.28. 18:06

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 57 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.11.09. 10:17 
Üdv!
Naná, hogy mindenem meg van!
Erjesztés:
kb2kg méz + 5l víz az arány, ebből lesz kb20mustfok
a fajélesztőt 1l 35-40 fokos vízben 20 percig áztatom és hül magától
a mézes vízből 1l-t bele és még 20 perc
ekkor már forrni kezd!
bele az egészbe de a hőfok különbség ne legyen 5 foknál több!
1 hónap után egy kis élesztőtápanyaggal segítem a gombákat
még 1 hónap és sok kóstolás
Tárolás ízesítés:
szárazra erjesztem! tehát nem lesz édes!!!! ezért majd mézzel édesítem és hogy ne kezdjen újra forrni előbb lefőzetek belőle egy adagot és ezzel emelem az alkoholfokot min 17-re
osztán levele
de ne feledjétek! az alkohol öl, butít, de finom!
üdv:kg


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.11.04. 19:26 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 20:26
Hozzászólások: 3309
Tartózkodási hely: Tapolca
kertaig írta:
és ITALOK!
Üdv!
Még egy-két hét és kiforrt a mézmustom! Se szőlő, se cukor, csak méz és fajélesztő! Már eltünt a "vad édes" íz és markánsan megjelent az alkohol. Az íze nekem tetszik! Az év bármely szakában előállítható.
üdv:kg


Megvan hozzá a technikád,hogy a mézborod eltartható is legyen?

_________________
Óvd a méheket véded a Földet!
Képeim:
http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10006


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.11.04. 08:05 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.28. 18:10
Hozzászólások: 1315
Tartózkodási hely: Dél-Somogy, Babócsa
Kertaig!
Kíváncsi vagyok mihez hasonlítható leginkább az íze!
Persze tudom, ezt még korai kérdezni, hiszen még folyamatban van a must forrása.
Ha kész lesz, azért majd számolj be róla!
Üdv:

_________________
Kolics Róbert
1/2 NB


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.11.01. 09:14 
és ITALOK!
Üdv!
Még egy-két hét és kiforrt a mézmustom! Se szőlő, se cukor, csak méz és fajélesztő! Már eltünt a "vad édes" íz és markánsan megjelent az alkohol. Az íze nekem tetszik! Az év bármely szakában előállítható.
üdv:kg


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.10.27. 12:23 
Mézes mákos bomba.

Egy csésze mákot tűzálló lábasban megpirítunk, ugyanolyan nagyságú csésze mézet öntünk hozzá és addig keverjük, míg jól megsürűsödik. Egy bő marék durván törött diót keverünk hozzá. Ha jól elkevertük, hideg vízbe mártott tenyérrel kis "bombákat" készítünk. Viasszal bekent sütő lemezre rakjuk és kihülőfélben lévő sütőben megszárítjuk. Vajpapírosban csomagoljuk és száraz helyen tartjuk. Ropogós, kemény csemege.


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.10.22. 07:12 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2008.09.22. 20:27
Hozzászólások: 53
Mézespuha

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 3 db tojás, 20 dkg méz, 1 késhegynyi szegfűszeg, 1 késhegynyi fahéj, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 dl tejfel, 25 dkg liszt, mandula

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleadjuk a mézet, a tört szegfűszeget, fahéjat, szódabikarbónát, és a tejfelt, a lisztet. Jól eldolgozzuk, és kikent tepsiben lassan megsütjük. A tetejét mandulával megszórjuk.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Mézzel készült ételek
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 07:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 03:59
Hozzászólások: 1006
Tartózkodási hely: Zimány
Mézeskalács szívek
Hozzávalók kb. 50 darabhoz: 730 dkg Graham-liszt, egy teáskanálnyi sütőpor, 10 dkg darált mogyoró, késhegynyi reszelt narancshéj, 5 dkg kandírozott citromhéj, 5 dkg kandírozott narancshéj, két teáskanál fahéj, késhegynyi őrölt kardamómi mag, egy kávéskanál őrölt szegfűszeg és szegfűbors, 15 dkg méz, egy tojás, egy tojássárgája, 10 dkg baracklekvár, egy tábla tortabevonó csoki, dió és aszalt gyümölcsdarabok a díszítéshez.

Elkészítése: Keverjük a liszthez a darált mogyorót, a sütőport, a reszelt narancshéjat, és az aprítógépben megőrölt, kandírozott narancs- és citromhéjat, valamint a fűszereket. Utána dolgozzuk bele a tojást, a tojássárgáját és a mézet, majd pihentessük az összegyúrt tésztát egy éjszakán át. Másnap nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, és szaggassunk ki belőle 5 cm-es formával kis szíveket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. húsz percig kell sütni. Miután kihült a mézeskalács, kenjük be baracklekvárral, majd vonjuk be a megolvasztott tortabevonóval. Aszalt gyümölcsdarabkákkal és dióval díszíthetjük a mézeskalács szíveket.

_________________
Feri


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 57 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.