Pontos idő: 2017.03.30. 09:45

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1953 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.03.02. 20:11 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 20:26
Hozzászólások: 2683
Tartózkodási hely: Tapolca
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform

_________________
Óvd a méheket véded a Földet!
Képeim:
http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10006


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.21. 10:08 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4078
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Valóban megfigyelhető ez a dolog. Természetes, hogy egy "válságban" lévő ágazat keresi a kiutakat. Ez egy lehetséges kiút, na nem az ál-bio, hanem egy tényleg minél tisztább méhészeti termékeken keresztül. Aztán vagy bejön vagy vagy nem, én is úgy gondolom, hogy lehetséges kitörési pont, bár a jelenlegi helyzet megjósolhatatlan, mivel a prémium mézek piacán is rengeteg silány termék van jelen.
A dolog másik vetülete sokkal egyszerűbb. A tavalyi évben a konvencionális méhészek körében is nagy baj volt az atkával. Sokan túlzásba vitték a rovarölő vegyszerek használatát úgy, hogy ha az atkával el is bántak, de a méhek (és kisebb vagy nagyobb mértékben a méhészeti termékek) megsínylették ezt. Nem feltétlenül kell itt bionak lenni mindenkinek, a felhasznált amitráz, kumafosz, fluvalinát mértékét csökkenteni kellene és erre már vannak biztosan hatásos ökológiai módszerek.
Több dologgal kapcsolatban sem értek egyet Brossal (kár volt megint felhozni a korábbi lemondásának "történetét" is), de ebben teljesen.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.21. 08:12 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1386
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
A bioméhészet volt az egyetlen amit megemlített,hogy kitörési pont lehet ebben a válságban.
Az utóbbi időben valóban a Méhészetben megjelentek ilyen tartalmú cikkek, alternatív atka elleni eljárások.
Korábban közel sem volt ilyen megítélése a bioméhészetnek.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.20. 05:25 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4078
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
bükk írta:
...
Legmeglepőbb nekem a bioméhészetről szóló volt.
...


Mi volt ezen a témán a meglepő? Az, hogy felhozta? Szerintem más nem, mert amit elmondott az teljesen logikus, színigaz. Néhányan már évek óta beszélünk erről, elfogadtuk, hogy nem mehet tovább a helyzet úgy mint eddig. A tavalyi év megmutatta (vagy majd a jövő hónapban megmutatja), hogy az az elv hogy ha nem segít 29 amitrázos kezelés akkor majd segít 45 kezelés az sehová nem vezet. Legfeljebb oda, hogy hamarabb tiltják ki az amitrázzal szennyezett mézünket, mint a kínai szutykot.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 18:00 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.09. 19:19
Hozzászólások: 310
Tartózkodási hely: Derecske
Annyit hozzátennék a Makrai vizsgálatokhoz, hogy ha sok minta ment volna be egy viszonylag reális képet kaptunk volna a fertőzöttségről. Mert vizsgálta a fertőzöttségi szintet is, a spórakoncentrációt is. Az ilyen vizsgálatokat én személy szerint hasznosnak tartanám, de furcsa módon igen kevés méhész volt kapható erre.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 16:06 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2015.10.07. 18:27
Hozzászólások: 69
https://youtu.be/EE40JJYvcMY

Bross Péter a XIII. Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap rendezvényen előadásában megemlített a gyantatechnológiás mézek elleni petíciómmal együtt. Felvetéseire nyílt levélben válaszolok, egyrészt mint a petíció benyújtója, másrészt mint tag és küldött szeretném gondolataimat megosztani a címzetten kívül veletek is Méhésztársak.

Nyílt levél az OMME elnöke Bross Péter részére


Péter!

A gyantatechnológiával kapcsolatban, szeretném ha megértenéd egyszer és mindenkorra, hogy az általad említett víztisztítási módszert összehasonlítani már csak amiatt sem lehetséges a méz gyantatechnológiával történő kezelésével, mert a víz nem méz és a méz nem víz. Nem ugyanarról beszélünk, továbbá alkotóelemeiket tekintve is jelentősen eltérők. Noha a méz tartalmaz vizet, de az ivóvízként használt gyantaszűrt víz a szűrést megelőzően soha nem tartalmaz mézet.

Alkotóelemeik, kémiai, fizikai tulajdonságaik is jelentős mértékben különböznek, ennél fogva nem lehet őket párosítani összehasonlító célzattal, tehát teljesen logikátlan dologgal érvelsz.

Az ioncserélő műgyanta hőmérsékletérzékeny könnyen kioldódik, ami a hálózati víz hőmérsékletén nem jelent problémát, de a mézüzemi technológia 40 Celsius fok körüli hőmérsékletén igen, az EU nem véletlenül maximálta szobahőmérsékleten használatát egyes élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő csomagolóanyagokban és ott is mindössze 10 %-ban maximálva adalékként jelenlétét. Tisztán ioncserélő műgyantával annak 500 m2 /gramm felületén reagáltatni 40 Celsius fokon a mézet az élelmiszerbiztonsági szempontból kiemelten kockázatos! Az élelmiszerbe a technológiából kifolyólag kémiai szennyező anyag kerül, nem akármilyen karcinogén és mutagén hatású sztirol és divinil-benzol és ezek származékai, bomlástermékei. Az élelmiszermérgezés megakadályozása az élelmiszerbiztonság egyik fő prioritása! Éppen ez az a hatásos megoldás, amivel eredményt lehet elérni az EU mézpiacán.
Az általad említett műanyag mézeshordó és műanyag anyarács pedig szintén nem ugyanaz az anyag, mint ami a gyantatechnológiás mézek esetében, ha habkaptárt hoztál volna fel példaként az talán logikus lehetett volna de tudnod kell, hogy noha ott az alapanyag már hasonló, de abban az esetben az összehasonlítás lehetőségének más akadálya van. Jó lenne megértened azt is, hogy a mézben nem az akár mikroszkóppal is megtalálható műanyag részek, szálak utalnak a gyantatechnológiára, hanem szerves műszeres analitikai berendezésekkel detektálható molekulák, vegyületek.
Nem értem továbbá, ha már az EU élelmiszerbiztonsági hatósága EFSA már vizsgálja az ügyet, hogyan történhet meg, hogy még mindig a küldöttek akaratával szemben érvelsz, ki kért vagy mi vezetett ennek az elhibázott álláspontnak a felvételére?

Az előadásodból idézve:

„Ne féljünk tehát az újtól és az ismeretlentől” de te akkor miért féltél támogatni a gyakorlatban a gyantatechnológia elleni küzdelmet?

Ne gátold és végképp ne akadályozd ezt az alulról szerveződő fontos önvédelmi cselekvést, főleg nem ilyen gyenge lábakon álló ellenérvekkel!

Szeretném megkérdezni mitől féltél a petícióval kapcsolatban? Mi bajod származhatott volna belőle, ha alávetetted volna magad a küldöttek együttes kérésének akaratának.

Amennyiben ennyire szögesen ellentétes meglátásod volt, ami összeférhetetlen a tagok és a küldöttek akaratával miért nem álltál már félre?

Meggyőződésem, hogy egy jó elnök a küldöttek akaratát hajtja végre, nem pedig a küldöttek akaratával ellentétes intézkedéseket tesz.A meglátásaiddal és hozzáállásoddal kapcsolatban, mint tag és küldött el kívánom mondani:

Az előadásodból idézve:

„Mintegy 15 éve tudjuk, hogy a méhészeti ágazat egy válság előtti fellendülésben van”, de szeretném megkérdezni az azóta eltett időben mit tettél, a jelenlegi válság ellensúlyozására?

„Járom az országot heti 2-3 alkalommal mert a méhészek kérdéseire vagyok kíváncsi”, de a méhészek arra kíváncsiak mi az a konkrét dolog, amiben eljártál eddig?

„A válság kiinduló okának a méhészek jövedelemszerzési igénye…”, a probléma okát bennünk méhészekben látod, ami elfogadhatatlan egy országos egyesület elnökétől.

Könnyen észrevehető, hogy nem méhész hanem inkább mézfeldolgozói igények formálják ezeket a gondolatokat és szempontokat, ami alapján megítéled a helyzetet, ami hihetetlenül káros ránk méztermelőkre nézve.

„A méhészeti ágazat a bajok forrása, nem pedig erőforrás”, de kérdezem mit tettél az elmúlt 15 évben ezek elhárítására?

Megélhetési méhészekké és méhtartókká degradálod az általad képviselendő méhészeket, továbbá teljesen természetesnek és elfogadhatónak tartod a jelenlegi kiszolgáltatott mézpiaci helyzetet, ami teljesen érthetetlen és megengedhetetlen.


Összességében megállapítható, hogy helyzetismertetésen kívül semmi érdemleges cselekvésről nem adtál tájékoztatást, egy válsághelyzetben ami felelőtlen és szégyenletes egy országos egyesület elnöke részéről. Sajnos még most sem akarsz vagy most sem tudsz konkrét cselekvési tervet felvázolni, a mások által indított projektet pedig élből elutasítod nagyon gyenge lábakon álló indokokkal.

Egyben megállapítható az is, hogy mégis valami pozitívumot is említsek, hogy amennyiben az előadás egyes részeit nem mint az érdekeink védelméért felelős személytől, hanem mint mézpiaci elemzőtől, vagy a méhészek utazó nagykövetétől hallottuk volna, még jónak is tarthatnánk.

Megjegyzem továbbá, hogy az USA ban általánosan kialakult gyakorlat 1991/1993 óta máig sem adaptálható sikerrel hazánkban, Belizeben sem tervez birtokot vásárolni senki sem a termelők közül hazánkból, de attól még ezek az előadások lehetnek természetesen kellőképpen érdekesek, de a múlt romantikus elemeiből már nem táplálkozhatunk a jelen kihívások közepette.

2017-ben ez már rég nem elegendő a problémáink megoldása érdekében!
Kérlek tehát nézz szembe a tényekkel és a jelen követelményeivel és haladéktalanul térj a cselekvés útjára! Amennyiben erre nem vagy hajlandó vagy nem vagy képes azt kérlek haladéktalanul jelezd az elnökség a küldöttek és a tagság felé!


Várom válaszod nyílt levélként elérhetőségeim valamelyikén és nyilvánosan az alábbi közösségek oldalain is, mint a meheszklub.hu, a meheszforum.hu, a facebook méhészcsoportjaiban.

Fényeslitke, 2017. február 19.
Tóth Zoltán


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 13:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8252
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
cerana írta:
Az idő el fogja dönteni, hogy igazam van-e ?

Nem kell ehhez 10 év, én már most megmondom: nincs!
Az ok egyszerű. Te is és Dénes is téves adatokból indultok ki.
Mutasd meg nekem azt a statisztikát, amiről írsz!
Nincs ilyen. A nyúlós esetek száma stagnál ill a kétszeresére nőtt méhcsaládszám figyelembe vételével, arányaiban még csökkent is.
Riogatjátok itt a népet...

Ja és mellesleg a mézkoszorús spóra vizsgálat a mostani elnökségin már szóba sem került, mert az már a munkabizottsági ülésen is el lett vetve, ill pont a hatóság részéről sem lett támogatva. Amúgy ha már költségeknél tartunk: a Dénes elképzelései szerint elvégzett spóra vizsgálat legalább annyiba került volna, mint a mostani eü-s rendszer. Számolj utána. (ja, valakinek biztos jó üzlet volna) Honnan lenne erre pénz? De nem is ez a lényeg, hanem hogy semmi értelme, ha egyébként meg szankciót nem is akart még Dénes sem mellé rakni, csak hogy utána jobban figyeljünk azokra a családokra, ahol spórát találtak. Ezt ő mondta.
Amúgy meg, hogy a Geddekas miket hazudozik az elnökségikről, abból ne indulj ki, mert megint csak vakvágányra jutsz. Egyetlen dologról volt szavazás a rendelettervezettel kapcsolatban ezen az elnökségin, ráadásul olyanról, amivel érdekes módon ott a Csuja is a kilenc "leszavazóval" értett egyet.
Ja még valami: a Makrai a profin tartott előadást. Én hívtam meg. Azt állította, hogy úszunk a nyúlósban. Amikor rákérdeztem monda el, hogy 30% mintában talált.
De:
1. Nem tudjuk ezekben a mintákban a spóra koncentrációt (mert ez sem mindegy)
2 Ezek a minták nem teljesen mérvadóak ugyanis hordókból vett minták. Lehet ha családonként van vizsgálva, sokkal kisebb % jön ki.
Azt már csak halkan jegyzem meg, a cége természetesen vizsgál nyúlóst. Lehet, hogy éppen nem ő vizsgálná a mézeket, de az is lehet, hogy igen...
Ki tudja?
Mindenesetre ha meg lenne tendereztetve, ő valószínű indulna.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 13:29 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.02.02. 12:49
Hozzászólások: 527
Tartózkodási hely: Dél Borsod
Sziasztok!
Bükk írta,hogy szó volt a bioméhészetről is!
Erről olvashatnánk néhány sort?

_________________
Bízzunk Istenben,és tartsuk szárazon a puskaport!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 13:14 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2138
2000 Ft-os akácárról beszélt, úgy viszont megvan a 330 százalék. Az viszont pillanatnyi állapot volt. Nekem egyébként tetszett az előadása, a Hegedűs Dénes viszont nagyon alulmúlta magát. Konkrétan hülyeséget is mondott, amikor azt állította, hogy a zöld növénytakaró nélküli tarlóról felszálló légáramlat miatt szárazság van. A felszálló levegő sosem okoz szárazságot, az a leszálló levegő esetén van. Azért mert a meleg felszáll, csökken a hőmérséklete, a hidegebb levegő kevesebb nedvességet képes befogadni, ezért kicsapódik belőle a páratartalom. Ebből pedig eső lesz. A leszálló esetén (anticiklonok idején) melegszik a levegő, egyre több párát tud magába szívni, ezért ez szárítja a levegőt. Az a terület, ahol nincs növényzet, nem fogja lefelé irányítani a légáramlást. A Föld nagy sivatagai ott alakulnak ki, ahol az egyenlítői felszálló légáramlatok (esőerdők a felszállás helyén) lefelé áramlanak: pl. Szahara.
Olvastam viszont Dénessel kapcsolatban mást is odaát. Azt írták, hogy a vezetőség 9:1 arányban leszavazta a javaslatait. Gondolom a mézkoszorús spóravizsgálat volt az egyik. Ebben viszont neki van igaza. Az ERIC 2-es nyúlóst ugyanis a méhésznek nincs esélye megtalálni. Ezt éppen az OMME 11-es kiadványában lehet olvasni. A nyúlósnak ez a típusa 90 százalékban már a nyitott fiast elpusztítja, a fedett az esetek 10 százalékában betegszik meg. Ezért sokkal kisebb spóraterheléssel jár, mint az ERIC 1-es. A nyitott álcákat a méhek ugyanis könnyen kitakarítják. Az ERIC 2 éppen ezért akkor kerül elő, amikor a méhcsalád meggyengül, a takarítás nem tud lépést tartani a termelődéssel. Ezért alakult ki az a tévhit, hogy a méhcsalád immunitása gyengül meg, hiszen a spóra jelenléte ellenére nem lehet klinikailag nyúlóst találni. Természetesen megértem azt, hogy egy érdekvédelmi szervezet nem kíván asszisztálni olyan döntéshez, amely az érdekeivel rövid távon messzemenően ellentétes. Ezzel viszont azt kockáztatja, hogy nem kompetens emberek fognak hozni szakmailag helytelen jogi szabályozást. Valószínűnek tartom, hogy a jogszabály alkotási igény nem Dénes részéről merült fel, hanem onnan, ahol a hatékonyabb járványvédelem az elvárás. Én nem ismerem a számadatokat, de Dénes utalt arra, hogy a kiirtott méhcsaládok száma megtízszereződött. Elhúzódó atkavész esetén mennyi méhcsalád fog legyengülni? A Makrai féle méz spóravizsgálatok 30 százalékban pozitívok lettek. Pedig ezek nem is mézkoszorú vizsgálatok voltak. A dolog nagyon könnyen a teljes vándorlási tilalomhoz vezethet. Ez ugyanis már olyan szám, hogy vándorlás mellett lehetetlen lesz kézben tartani. Anélkül is csak olyan kártérítési összegek mellett, amit kétlek, hogy bárki is felvállalna A harminc százalék kb. tíz milliárd Ft. A minden elképzelést felülmúló, eszeveszetten dühöngő madárinfluenza eddig 3 milliárdba került. Tehát nincs ingyenebéd: a 9:1-es érdekvédelmi szavazat ára tíz éven belül a sokszorosába fog kerülni az ágazatnak annál, mint most került volna egy szakmailag helyes megoldás alkalmazásával. Az idő el fogja dönteni, hogy igazam van-e ?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 12:38 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2008.11.19. 20:12
Hozzászólások: 499
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar Zsáka
Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy az OMME a méhészekért van, vagy az Aranynektárnak dolgozik.
Tisztelet a kivételnek, mert az is van!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 10:40 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.12.16. 21:07
Hozzászólások: 948
Tartózkodási hely: Dél-Göcsej
bükk írta:
Péter szerint 2008-2015 között 330%al(!) emelkedett az akácméz nagybani ára,a konkurenciáé jóval
kevésbé,vagy semmit(Ukrajna) ezért azt választják a kereskedők.
Nem mondta ki,de ezek szerint drága a magyar..


Már amikor először hallottam ezt a 330 %-ot vettem a fáradtságot és kikerestem a 2008-as felvásárlási jegyeket csak elmaradt a komment.
Nem tudom miről beszél Péter??!!! Lehet, hogy Ő ennyire sz..ul adta el 2008-ban vagy csak nem mond igazat!?

Amúgy is miért a kieemelkedő 2015-höz kell viszonyítani? Csak nem azért, mert ez jobban alátámasztja aranyosferi üzleti érvelését?
Nézzük csak: Vegyes felvásárlási ára: 2008-ban 500 Ft/kg, 2015-ben 850 Ft/kg 2016/7 ~600 Ft. Na, ebből hogy jött ki a 330 % növekedés???? Valaki nem tud számolni? Ezt nem hiszem. Akkor?
Érdekes, nekem inkább az jött le, hogy 2008 óta a vegyes felvásárlási ára alig változott. Akkor ki mond igazat??? Valószínüleg közelebb áll az igazsághoz, hogy a konkurenciánál (ukrán, szerb, román) 2008-ban volt alacsonyabb a felvásárlási ár (A Fórumon lehet, hogy ezt is megtalálnánk...), ez zárkózott fel hozzánk, ez fájhat igazán Ferinek.

Az akácnál kicsit árnyaltabb a helyzet, de a nagy médiakampány mégsem erről, hanem a vegyesről szól.

Akác felvásárlási ára: 2008-ban 700 Ft/kg 2015 nyarán 1500 Ft 2016/7 1100/1200 Ft/ kg. Hát nekem itt sem annyira jön ki!

Akkor most mi is van??!!!


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

_________________
" ...méhésznek lenni küzdelem a keserűség ellen"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 09:29 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.27. 16:34
Hozzászólások: 922
Tartózkodási hely: Somogy
LIKE

_________________
Anti


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.02.19. 08:40 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1386
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Nem írt itt senki Bross Péter Szekszárdi előadásáról,bizonyára sokakat meglepett.
Alapvetően pesszimista hangulatú volt az ágazat jövőjére vonatkozóan.
Kimondott eddig tabunak számító dolgokat pld. kis méhészek vagy más gazdasági összefüggéseket.
Legmeglepőbb nekem a bioméhészetről szóló volt.
Péter szerint 2008-2015 között 330%al(!) emelkedett az akácméz nagybani ára,a konkurenciáé jóval
kevésbé,vagy semmit(Ukrajna) ezért azt választják a kereskedők.
Nem mondta ki,de ezek szerint drága a magyar.

"Méhész erkölcsi,etikai és morális válság van"-mondta.
Egyetértek ez így van,de ennek kialakulásáért nem csak a méhészek felelősek,sokat tettek bizonyos mézkereskedők is
a maguk sajátos módszereikkel.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.30. 22:16 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.10.25. 07:59
Hozzászólások: 265
Tartózkodási hely: Gy-M-S megye Csorna / Hanság /
Köszönjük minden kedves méhész érdeklődését, akik hétvégén Kaposváron betértek standunkhoz!
Köszönjük megrendeléseiket, érdeklődésüket, termékeinket jobbá tevő ötleteiket.


AVA-PACK kft.

Horváth Károly
méhész-kapcsolattartó
+36 30 300 33 95
horvath.mez@gmail.com


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.28. 20:32 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1386
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
2017.01.28. Kaposvár.

Ami elsőre nagyon szembetűnt az az,hogy korábbi évekhez képest a résztvevők száma
erőteljesen csökkent.(minimum a felére)
Az árakban ez még nem jelentkezett,majd talán jövőre.
Két előadást hallgattam meg Ficzere Péterét és dr. Hegedűs Dénesét.
Ficzere szakmailag alapos és jól prezentált előadást tartott,dr. Hegedűs... hát felejtőset.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.28. 19:49 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.06.10. 20:54
Hozzászólások: 286
Tartózkodási hely: Belső-Somogy
Gondolom valami hasonlóról lehetett szó mint amit régebben írtam, most csak bemásolom engedelmeddel.
Akkor is erősen támadott hozzáállás volt.
Az alábbi mondatott ha értelmezem még most is az.
„Arról például elmondják, hogy a propolisz virágporból készül... Nemrég volt nálunk, egy termékbemutató, többre ne számíts! „

2015.02.07. 17:25 írtam

Immunrenszer kapcsán.

A bélflórában élő baktériumok, vírusok, gombák egyensúlyban, szimbiózisban élnek együtt. ( mint többször utaltam már rá nálam ez is az immunredszer részét képezik annak ellenére, hogy itt sokan hülyeségnek tartják.)
Létezésük az immunrendszer működése szempontjából kiemelkedően fontos: képesek meggátolni a bél nyálkahártyáján lévő vírusok, gombák, baktériumok és paraziták szaporodását.
az úgynevezett jó baktériumok, és kisebb százalékban az úgynevezett rossz baktériumok alkotják. Ha ez az arány eltolódik Azt is az immunrendszer gyengülésének tekintem.
Mitől borulhat fel az egyensúly?
Gyakorlatilag bármitől antibiotikumos kezelés következtében, ( A fumagillin mérgező a méhekre) a nem megfelelő tápláléktől de a stresszhatások is hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának felborulásához. Ha pedig ez megtörténik, a rossz baktériumok, gombák, vírusok szaporodásnak indulnak.

És ez után következhet az én besorolásom szerint az általad is emltett „Nos a méhek esetén is van egy ilyen nagyon fontos barrier: a bélhám. „
Röviden ez az alaptézis ami alapján 15 évvel ezelőtt más megközeltésbe helyeztem a méhegészségügyi kérdéseket.

_________________
"Nincs igazság és nincs emberiség.
Csak igazságok vannak és emberek."
Szerb Antal


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.25. 21:28 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.10.25. 07:59
Hozzászólások: 265
Tartózkodási hely: Gy-M-S megye Csorna / Hanság /
A hétvégi kaposvári vásáron szeretettel látunk minden méhészt a standunkon.

AVA-PACK kft.

Horváth Károly
méhész-kapcsolattartó
+36 30 300 33 95
horvath.mez@gmail.com


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.21. 22:16 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4078
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
antimon írta:
Kaposvári méhésztalálkozón lesz két előadás a probiotikumokról. Valaki tud ezekről az előadásokról valamit? Konkrétan miről lesz szó benne?


Arról például elmondják, hogy a propolisz virágporból készül... Nemrég volt nálunk, egy termékbemutató, többre ne számíts! A termék szerintem nem rossz, de az előadó semmit sem tud a méhekről sajnos.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.21. 19:10 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2008.11.19. 20:12
Hozzászólások: 499
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar Zsáka
Annyiszor volt már róla szó, el kell járni előadásokat hallgatni. Sokan nem örülnének a felvételeknek.
Amúgy meg van egy olyan is, hogy szerzői jog.

A probiotikumokról a www.greenman.hu címen vannak ilyen méhészeti termékek.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.21. 19:05 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2015.12.07. 19:13
Hozzászólások: 156
Tartózkodási hely: Békés megye
Az egyesületek nem tudnának valami amatör videossal felvételeket ezekröl az előadásokról? Annyira kellene.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.21. 16:31 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.27. 16:34
Hozzászólások: 922
Tartózkodási hely: Somogy
Kaposvári méhésztalálkozón lesz két előadás a probiotikumokról. Valaki tud ezekről az előadásokról valamit? Konkrétan miről lesz szó benne?

_________________
Anti


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 20:32 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.08.23. 21:10
Hozzászólások: 166
Tartózkodási hely: Pest megye
Én most hetedikén voltam egy előadásán, amit a tavaszi atkairtásról tartott. Mindenkinek szívből ajánlom, nagyon jó és tanulságos előadás volt.

_________________
Sárosi István


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.11. 13:33 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2012.05.16. 19:23
Hozzászólások: 115
Jóó Pistát évek óta ismerem, kizárólag tőle veszek méhanyákat.... az előadását még nem hallottam, de ha olyan alapos, és tisztességes mint az anyanevelés tekintetében akkor biztosan egy nagyon jó és tanulságos előadás lesz.
Hozzánk az egyesületben, minden évben nagyon sok előadót hívunk meg( Szatmári L. Jászberény) igyekszem is a lehetőségeimhez képest nagyon sokat végig hallgatni.... de némelyik előadásnak se füle, se farka... totál érdektelen, viszont nagyon nagyon jó, és hasznos, Dr Hegedűs Dénes, Árvai György, Tóth Péter Dr Ludányi István ( Molnár Feri a megyei szaktanácsadó is kitesz magáért, pedig ő hivatalból van ott) de a legjobban összerakott a vizuálisan is nagyon felépített.. Ficzere Péteré volt... sok előadóval úgy vagyok, hogy már el sem megyek... nálunk minden évben van olyan téma, hogy " Igy méhészkedem én" az egyesület tagjai közül 2 méhészt kérünk fel.... eszméletlenül jó szokott sikerülni... klub délután hangulata van teljesen kötetlen.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.11. 10:15 
Online
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.31. 06:37
Hozzászólások: 564
Tartózkodási hely: Tolna megye
Pöte írta:
Mostmár akkor csak az érdekel, hogy melyikőjük tart Mezőkövesden előadást (ha azt tényleg olyan érdemes meghallgatni):

Jó István Nagytarcsa aki itt jopista néven fut, ő tart előadást,
a másik anyanevelő Jó Gábor Békéssámson

Csak a pontosság kedvéért írtam.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.11. 10:06 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1386
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
El kell fogadni,hogy vannak előadók akik ne járulnak hozzá előadásaik korlátlan nyílvános hozzáféréséhez.
Ez is hasonló szellemi termék,mint egy könyv.
Akik meg soha nem kívánnak eljárni előadásokra azoknak egy klasszikust idéznék:
..maradi méhésznek üresen marad a mézesüvege...manapság ezt kiegészíthetjük még azzal,hogy a kaptára is.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.11. 07:25 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2015.12.07. 19:13
Hozzászólások: 156
Tartózkodási hely: Békés megye
Engem elszomorít, hogy ezekről az előadásokról nincs videó anyag soha. Értem én hogy el kell menni. Megyek is 2x ebben a honapban. De mindenkit nem lehet megnézni. Van aki soha nem is fog erre járni.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 20:31 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.31. 22:08
Hozzászólások: 247
Tartózkodási hely: Tét, Budapest
Nagytarcsa.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 20:29 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4078
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Mostmár akkor csak az érdekel, hogy melyikőjük tart Mezőkövesden előadást (ha azt tényleg olyan érdemes meghallgatni):

26 Jó István 2142 Nagytarcsa Liszt F. u. 15. 58574403-1-33 MA-096-14-30-039-187
MA-096-14-30-040-192
MA-096-14-10-093-200
MA-096-14-30-098-205
27 Jó István 5946 Békéssámson Széchenyi u. 168. 58574403-1-33 MA-117-14-10-010-207
MA-117-14-10-016-210
MA-117-14-10-005-204
MA-117-13-30-054-217

:)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 20:21 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.31. 22:08
Hozzászólások: 247
Tartózkodási hely: Tét, Budapest
mmoe.hu


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 20:12 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4078
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
sala78 írta:

Fel kell őket hívni. Jó István előadására érdemes elmenni.


Akinek megvan Joó István elérhetősége az kérem küldje el nekem privátban!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 18:02 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 4773
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Több lehetőséget is említett, de legfontosabb a megelőzés szerinte, hogy a méhek ne éhezzenek, legyen folyamatos hordás, illetve hordástalan időben híg szörppel való kis adagos etetés.
Fumagilin mellett szóba kerültek a bio szerek is pl, csersav aminek túladagolása kárt is okozhat....

Szerintem hallgasd meg az előadást biztos lesz a közeledbe is.
Nem vállalnám be, hogy esetleg hibás adagolással leírjak valamit, ráadásul a doktor úrra hivatkozva.

_________________
Advocatus Diaboli


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.10. 16:27 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.05.08. 10:59
Hozzászólások: 479
Tartózkodási hely: Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye
Nosemara mondott valami jó szert? Nálunk szombaton Tóth Péter tartott előadást atkaölő szerek összehasonlítása címmel, ami nagyon hasznos volt. Elég profi előadó és jó szakember. Felhívta a figyelmet az ajánlott kezelési stratégiára, ami a 2015-16-os környezetterhelési monitoring vizsgálati kis füzet hátlapján található. Hogy miért tették a füzet hátlapjára? Hogy a méhésznek még ki se kelljen nyitnia a füzetet! :D


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.09. 20:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 4773
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Ma Hegedüs doktor tartott előadást Zalaegerszegen.
Várható méhpusztulást 50% körülire jósolta. (atka + hideg tél)
Nosema és lehetséges védekezés volt a fö téma.

_________________
Advocatus Diaboli


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.09. 13:26 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.06.22. 12:01
Hozzászólások: 81
Tartózkodási hely: BAZ
Most beszéltem a szervezővel. Már nem tudnak további érdeklődőket fogadni az előadásokra.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.09. 09:43 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2013.01.13. 16:53
Hozzászólások: 43
Felhivom őket, csak jelenleg nem tartózkodom az országban, ezért kérdeztem, hogy tud e valaki pontos infót. Köszönöm a válaszokat!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.09. 06:56 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.31. 22:08
Hozzászólások: 247
Tartózkodási hely: Tét, Budapest
T&Sz. Meheszet írta:
És ilyenkor már az előadásokat sem lehet látogatni?


Fel kell őket hívni. Jó István előadására érdemes elmenni.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.08. 19:58 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8252
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Nincsen ez teljesen így, mint sok minden más sem, amit te állítasz!
Ugyanis, annak ellenére, hogy az előadások nemzeti programból finanszírozottak, épp ezért bárki ingyenesen meghallgathatja azokat, a helyszínek korlátozottsága miatt, ha előzetesen már látható, hogy esetleg túl sok lesz az érdeklődő, akkor regisztrációhoz köthető a részvétel. Pont a résztvevők érdekében,nehogy elutazzon valaki messziről és azután mégse férjen be a terembe.
Ezért írtam neki, hogy ott a telefonszám, kérdezzen rá.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.08. 15:43 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2013.12.23. 15:45
Hozzászólások: 456
VAZZE. Az előadásokat bárki látogathatja. A hotel takarítónénije és fürdőmester is. Miért ne mehetnél be te is? Vazee


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.08. 10:04 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2013.01.13. 16:53
Hozzászólások: 43
Mostanság semmi jót nem vetitenek de azért kösz a meghivást :)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.07. 14:25 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8252
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Ott a telefonszám vazze. Moziba ne vigyelek?

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.07. 09:36 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2013.01.13. 16:53
Hozzászólások: 43
És ilyenkor már az előadásokat sem lehet látogatni?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.06. 15:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8252
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Az OMME honlapon fent van az ismertető, de már betelt a létszám decemberben. Most kérdeztem.
http://www.omme.hu/?p=7805

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2017.01.06. 13:21 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2013.01.13. 16:53
Hozzászólások: 43
Sziasztok. Valakinek van valami infoja a három napos Mezőkövesdi VIII. Méhészeti Téli Konferenciárol? Konkrétan az előadások időpontja érdekelne, meg az, hogy melyik napra került.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.12.20. 18:38 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.11.05. 17:43
Hozzászólások: 1
Köszi !


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.12.14. 23:37 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1171
Szívesen hallanék még további részletekről is:

http://agroforum.hu/hirek/aktualis-tema ... ferenciaja

A mézversenyen részt vevő méhészeknek -köztük a fórumtársaknak külön is- gratulálok, további munkájukhoz sok sikert kívánok.

http://www.gyulaimezfesztival.hu/docs/2016/eredmeny.pdf

Csatolmány:
méz-minősítések.rtf


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.11.28. 17:21 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.06.24. 15:39
Hozzászólások: 113
Zalaegerszegen volt valaki? Hegedűs Dénes előadásán mi hangzott el?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.11.27. 07:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8252
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Ha valaki jön Gödöllőre és olvassa még, a sportcsarnokban , a 8-as teremben lehetne egy Fórum tali 11:30-tól akár 13:30-ig.
Én sajnos nem valószínű hogy ott tudok lenni.
Aki találkozik fórumossal az adja már át!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.11.24. 08:59 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.03.09. 11:27
Hozzászólások: 273
Tartózkodási hely: B.A.Z.megye É-NY-i régió.
Üdvözletem!

https://www.youtube.com/watch?v=xaFU1wvzG2s

Igaz ennek a rendezvénynek már utána vagyunk de megérdemel egy pici figyelmet és betekintést. A Kazincbarcika és Környéke Méhész Egyesület által Tardonán megrendezett méhésztalálkozó, családi nap. Jó hangulatú családias rendezvény volt előadás kíséretében. Köszönet a szervezőknek.

_________________
" Tanuljuk meg tisztelni méheink méltóságát."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.11.22. 21:51 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.10.25. 07:59
Hozzászólások: 265
Tartózkodási hely: Gy-M-S megye Csorna / Hanság /
A hétvégi gödöllői vásáron szeretettel látunk minden méhészt a standunkon.

AVA-PACK kft.

Horváth Károly
méhész-kapcsolattartó
+36 30 300 33 95
horvath.mez@gmail.com


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészeti Rendezvények
HozzászólásElküldve: 2016.11.17. 15:34 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.04.08. 20:58
Hozzászólások: 2
Pöte írta:
A Nagykunsági ME vezetősége nevében mindenkit szeretettel meghívok November 26-i taggyűlésünkre ahol Ficzere Péter - / OMME EB elnök / Anyazárkás mézeltetés NB fekvő kaptárban c.előadása lesz hallható.
Kezdés 14 órakor, a helyszín Kisújszállás, Rézművel u. 13.


A fent említett előadásra keresek útitársakat autós utazáshoz Budakeszi - Budapest- útvonalról. eddig úgy néz ki ketten vagyunk a kocsiban. Amennyiben valakit érdekel, kérem jelentkezzen privátban.
Szarka Attila


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1953 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.