Pontos idő: 2018.03.20. 12:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 95 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2015.06.16. 09:07 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2011.11.25. 07:36
Hozzászólások: 14
Méhmérget vennénk, ár megegyezés szerint.
T: 06(20)2916409


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2015.02.15. 10:32 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2015.02.14. 15:25
Hozzászólások: 1
Sziasztok!

Aki szeretne méhmérget gyűjteni, vagy már gyűjtött, de nem tudja eladni, egyeztetés alapján korlátlan mennyiségben felvásárlom! Ár minőség alapján történő egyeztetéssel, de nem kell gyógyászati tisztaságúnak lennie!

Akit érdekel, az írjon e-mailt az alábbi címre:
v.peter86@gmail.com


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2014.10.29. 17:32 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.09.01. 10:43
Hozzászólások: 34
Sziasztok.
Ma kicsit beleolvastam az itteni témába és nem csak jótanácsokat hanem egymás ellen irányuló megfogalmazásokat is olvashattam.
Ami szerintem nem illik egy méhészhez.Okos enged szamár szenved alapon kell ezeket a dolgokat kezelni,mert mindenki a maga kárán tanul és nem hiszi el hogy a másik csak jót akar mert tapasztaltabb,rutinosabb vagy mert megjárta ezt az utat.
Na mindeggy.
Az utolsó OMME újság apróhírdetési rovatában felkeltette egy hírdetés a figyelmemet."Méhméreg felvásárlás"
Felhívtam a felvásárlót aki ugyan rendkívül kézséges volt és tájékoztatott de sajnos a megrendelések korlátozottak és a már leadott megrendelésekre van bőven aki leszállítja neki.Amit elmondott és fontos az az hogy a felvásárlási ár kb7-10 euró/gramm.
Természetesen a mintázás után árazzák be mikor bevizsgálják a tartalmát.A vásárlás után is megnézik a teljes vásárolt mennyiséget hogy egyezik e a mintával.
Egy készülék amit ajánlott az 45-50,000 ft körül van és kell hozzá elektromos panel ami 10,000/db.De ha valaki ügyes akkor a paneleket le lehet koppintani méhész módra(szóval nem ő gyártja őket).Egy készülékhez 10 panelt lehet csatlakoztatni ami egy 100 családos méhészethez kell hogy akár 1 nap alatt le lehessen őket "fejni".
Kb 1 hetet kell várni a következő alkalomig hogy a méreg megfelelő mennyiségű és minőségű legyen.Természetesen a termelhető méhméreg mennyiség függ a család korösszetételétől is.De 100 család hetente egy alkalommal való "lefejése" átlagban 10 gramm mérget eredményez.
Tehát a 3 hónapos szezon alatt kb 120g -ot lehet termelni.
Természetesen a mézeltetési idők ebből lejönnek.(ez csak a saját elgondolásom).
Az üveglapról le kell kaparni védőfelszerelés használata mellett.Kesztyű és maszk lehetőleg szemvédő is.
Eltárolás szigorúan sötét üvegben hűtőben.Eltarthatóság 6-8 hónap.
Utána gondolom már sokat bomlik.
Hát kb ennyit tudtam meg.Ha valakit érdekel akkor hívja fel az illetőt.A telefonszámát nem szeretném kiadni,de benne van az újságban.Ha esetleg valamilyen információ szerintetek nem valós akkor ne engem szídjatok mert én csak leírtam amit megtudtam.
Remélem valakinek segítettem egy kicsit.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2014.08.22. 10:52 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.05.07. 12:14
Hozzászólások: 47
sziasztok!

azóta foglalkozik valaki méhméreg gyűjtéssel, eladással? egyáltalán itt mo.-n el lehet adni valakinek, patikáknak? köszi, üdv


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.30. 13:29 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.31. 22:26
Hozzászólások: 485
Tartózkodási hely: Lovasberény Fejér m
"Vegytiszta" méhméregről beszélni értelmetlen. Ez annyit jelentene, hogy a méhméreg egyfajta kémiai vegyületből áll és annak lehetnek szennyezői. Erről azonban szó sincs. A méhméreg vegyületeknek különféle biológiai hatású és aktivitású nem állandó összetételű keveréke. Gyógyszercélú felhasználása során eltávolítják a károsnak ítélt összetevőit és csak ezután egy-egy vegyületre vagy vegyületcsoportra szétválasztva használják fel.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 22:07 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Köszönöm a konstruktív és egyben segítő szándékú véleményt, véleményeket tőletek.
Teljes főhajtásom és tiszteletem mindazok iránt, akik immáron talán megtapasztalhatóan a soraikban, némi biztatás, pozitív hozzászólás és ötlet, javaslattól indíttatva szóltok,azaz írtok nekem.
Így aztán most sokkal rövidebbre fogva a strófáimat, köszönöm a pozitív hozzáállású sorokat bagira és amatőröknek, de kiváltképp H.apcinak, de talán Tükörnek is némileg más szájízű, és talán más szövegfoglalatba vett sorai is megszívlelendőek lehetnek számomra. Tehát, értem és felismerem az értéket a szavaikban. Tükörnél megkövetem magam, nyilván akkor félreérthettem a szöveg olvasatodból, hogy arra volnál kíváncsi, hogy akkor én hogyan,és miből is szeretnék újrakezdeni...
De ettől függetlenül nemcsak a TR kaptáras és keretes kísérleteket, hanem a méz és egyéb termékek termelése mellett azért a méhméreg termelésére,és ezen túlmenően az értékesítésre,sőt, a marketingre is kiemelt figyelmet szentelve ügyelek.
Asszem, őszre már többet tudok a tapasztalatokról és az eredményekről is talán beszámolni,és összefoglalót készíteni. Talán mindannyiunk örömére, és épülésére.
Addig is, azonban a megértő türelmet kérem mindenkitől.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 16:34 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.31. 07:36
Hozzászólások: 682
Tartózkodási hely: Somogy
István !
Nekünk is kétszer kellett talpra állni mióta méhészkedünk.
Először az atkairtóból kimaradt hatóanyag és részben saját tudatlanságunk miatt.
Másodszor a FRIKUS teljes állománya maradt ott NÉMETKÉREN
mérgezés miatt.A mai napig nem kaptunk kártérítést pedig minden
pert megnyertünk.
Mégis sikerült újra kezdeni és talpra állni.
De mi a földön járunk és nem álltunk elő képtelen ötletekkel .
Azt javaslom sértődés helyett próbáld a saját utadat járni és
az eredményekről számolj be.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 10:39 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 882
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
Szia Istvanrevesz!

Menjünk sorban:

1. Tükörrel jó magam is "össze futottam" az elején, és kellett egy kis idő, mire beláttam, valójában engem félt, engem szeretne megóvni valami nagy butaságtól. Hidd el, kívülről nézve, ez most is tisztán látszik, veled kapcsolatban is.


2. Többször kellett már a 0-ról kezdened, ez nagyon szomorú, és nekem is többen felhívták már rá a figyelmem, hogy a méhészet pakliban ez a kártya is benne van, és sokkal gyakrabban kerül elő, mint azt egy laikus gondolná. Ezért én azt gondolom, arra is nagy figyelmet kellene fordítanod, hogy a méhesed "őrzését" megold. Én magam a gelicsánnyal próbálkozom, (felénk így hívják az akácnál jóval nagyobb tüskével rendelkező fát) és elmondhatom, magról igen jól szaporítható, 2-3 év alatt sövényként ültetve, egy macska se tud átbújni rajta, nem hogy más. És ezt nem lopják úgy mint az akácot, vagy mint magát a drótkerítést. És csak a munka van vele, pénzbe nem kerül! Fontos szempont!

3. Ezt a fórumot sokan, sokféle szándékból olvassák. Van egy igen komoly réteg, aminek magam is tagja vagyok, akik a válság okán, anyagi helyreállás céljából kezdenek méhészkedni. Ők a méhészet mélységeiről mit sem tudva kezdenek bele. Ha csak a te hsz-et olvassák, azt mondhatják, ez jó, tanuljuk meg a méhmérget gyűjteni, és adjuk el. De hiába képzik ki magukat a legprofibb méhméreggyűjtőkké, ha aztán kiderül, a méhméregre nincs is igény! Belefektettek egy csomó időt, pénzt, (esetleg a család utolsó tartalékait, rosszabb esetben hitelt vettek fel) és a végén az egész a fejükre dől. Nem azért, mert rosszul csinálták, hanem mert a 200kg 99.8% orvosi vegytisztaságú méhmérgük a kutyának se kell. Ezért nagyon fontos, hogy a te hsz-id körül ott legyenek azoknak az embereknek a "kötözködő" megjegyzései, akiknek azért "súlya" van a magyar méhészetben. Ez azt jelenti: kezdők vigyázni, mi nem tudunk arról, hogy ma Magyarországon komoly bevételre lehetne szert tenni méhméreg gyűjtésből, eladásból! Ettől még bárki megpróbálkozhat vele, azt a tényt, hogy a méhméreg hordoz magában pénzre is váltható érteket, itt senki nem vitatta, csak a mértékét nem látják úgy, mint te.

4. Reményeim szerint azért te is elsősorban mézet fogsz a méheiddel gyűltetni, és mellette próbálkozol a méhméreggel, de ha neked valóban van fizetőképes érdeklődőd a méhméregre komoly vásárlási szándékkal, akkor természetesen, azt aknázd ki. És ha néhány év múlva azt mondod: Méhészek! Van egy jól bejáratott méhméreg bizniszem, de nem győzök lépést tartani a megrendelőm igényeivel a 400 családos méhészetem dacára, ki akar beszállni? -hidd el, másképpen fognak hozzád állni. Addig kénytelen leszel "elszenvedni" a kritikát.


H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 09:32 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.08. 20:09
Hozzászólások: 324
Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tisztelt istvanrevesz!
Nagyon sajnálom ami veled történt. Áttudom érezni a fájdalmad mert sajnos már engem is megloptak 3-szor és tudom hogy mi zajlik le az emberben,főleg a rendőrség hozzáállását látva.A kérdésem csak azért tettem fel mert a profilodban nulla családszám van beírva.Én nem szeretek senkit megbántani.Mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja.Az élet aztán vagy igazolja,hogy jól gondolkodott vagy nem.Azt szokták mondani,hogy az okos ember a más kárán tanul a buta meg a saját kárán.Csak az a baj,hogy kevés okos embert ismerek.A saját köreit mindenkinek le kell futnia.

_________________
A világon két dolog végtelen:a világegyetem és az emberi hülyeség.Bár az elsőben nem vagyok biztos.
Albert Einstein
Hunor fészek 1/2NB méztér


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 09:30 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Mielőtt olyasmit vágsz a fejemhez, hogy "ócsárollak" és "váglak, nem ártana még egyszer visszaolvasni amiket írtam és értelmezni.
Egy csomó pénz kidobásától próbállak megóvni, immár nem először.

...
Idézet:
de Tükör okoskodását is kezdem rühelleni, hogy tudni akarja miből, hogyan miként akarok újrakezdeni...

Na ezt idézd már be, hol írtam én ilyesmit?


Falra hányt borsó neked koma bárki bármit mond.
Ha véletlenül nem egyezik a te utópisztikus álmaiddal, akkor az mindjárt ellenség a szemedben, és téged "ócsárol".
Te dolgod, azt csinálsz amit akarsz. Otthon. Viszont itt nem teljesen. Az ilyen nyelvi, tartalmi, terjedelmi ámokfutás, mint ez a hsz is, a jövőben nem biztos, hogy megmarad!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 22:36 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.05.06. 23:22
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye,Hajdú-Bihar megye
istvanrevesz!

Sok sikert a terveid megvalósításához! :)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 22:26 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.13. 12:11
Hozzászólások: 200
Tartózkodási hely: Balatonlelle
Idézet:
Kit érdekel hogy valaki ELMÉLETI síkon hogyan lesz milliárdos méhméreg gyűjtéséből???Kit akarsz meggyőzni az ELMÉLETI újításaid hasznosságáról???Minek törpe rakodó,ha van nekünk nagyon jó rakodó kaptárunk többféle keretmérettel is???Használd azt! Ki kérdezte hogy elméletileg hány forintot fogsz elkölteni méhészeti célokra???


Elméletileg a gyakorlatot részben helyettesítheti az elméleti tudás. A gyakorlatban viszont nem helyettesíti az elmélet a gyakorlatot. :?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 22:20 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Tibor51 írta:
Ez már kicsit sok....
Kit érdekel hogy valaki ELMÉLETI síkon hogyan lesz milliárdos méhméreg gyűjtéséből???Kit akarsz meggyőzni az ELMÉLETI újításaid hasznosságáról???Minek törpe rakodó,ha van nekünk nagyon jó rakodó kaptárunk többféle keretmérettel is???Használd azt! Ki kérdezte hogy elméletileg hány forintot fogsz elkölteni méhészeti célokra???
Pénzügyi elszámolással maximum a családodnak tartozol, nem nekünk, nem is érdekel minket!
Az senkit nem érdekel, hogy mi volt régen..... a jelenben élünk, REÁLISAN!
istvanrevesz:
Én azt tanácsolnám neked, hogy hagyd az egész zagyvaságot, amit hónapok óta szórsz a fejünkre!Ha így és ezt próbálod megvalósítani, amiről álmodozol, abból egy totális katasztrófa lesz!Amivel csak az a baj,hogy a szomszédos méhészeteket fogod veszélyeztetni!
Vásárolj pár családot hagyományos fekvő vagy rakodó kaptárban és élvezd a méhészkedést és a méheiddel töltött időt!
Ezzel nem akarlak megbántani, csak nálam most telt be a pohár a sok információ olvasásától!


De, igenis megbántottál.
Az kulturálatlanságra vall részedről, hogy te is Tibor 51, és Tükör is, abban élitek ki magatokat, hogy hogy ócsároljátok és vágjátok marjátok a másikat.
Itt esetleg ezzel a vad és nyers beszólásotokkal csak nekem volna okom azt mondanom,mit írsz, hogy ez már kicsit sok.
Ha nem vetted volna észre, nem azért írtam le a vázlatos jövő tervemet, mert annyira kedveskedni akartam neked,és kiváltképp azoknak,akik vágnak engemet veled együtt, hanem a realitások talaján állva megosztottam a jövőképem megvalósulásra kitűzött céljaimat. Ami nem tartozik ugyan senkire, de gyorsan a fejemhez vágja Tükör is, hogy 50 éve méhészkedik, és mindég volt méhcsaládja.Örüljön neki, és adjon hálát a jó Istennek,hogy eddig még nem ment át a keresztvízen,és nem lopták el tőle,immáron harmadszorra szét a méhészetét mint tőlem, és nem vágott bele az Istennyila a nyúlóssal.
Eszeteknél vagytok ti, hogy mit csináltok egy másik embertársatokkal, azaz mit írtok tesztek?...
Veled.
Ki beszél itt neked ecsém milliárdos méhméreg gyűjtésről? Te meg miért,és hogyan másítod át és el az én szavaimat?... Milyen elméleti újításról beszélsz te összevisszaságot. A Törpe Rakodóval nem kötelező senkinek foglalkozni, és még teneked sem. Ha nem tetszik, csak elmész mellette és kész.
Mit ócsárolod azt, amit még nem is ismersz, ráadásul destruktívan okoskodsz, sőt kavarod itt a sz@rt, mint egy nagyokos, mert van egy két méhcsaládod?...
Tegyük már csak helyre a kakasviadalt...
Elolvastad te egyáltalán ezt a topicot és a hozzászólásokat visszamenőlegesen elég aprólékosan? Ugyanis voltak akik megkérdezték tőlem,ráismerhetsz hogy ki,és épp itt, hogy no ugyan már csak vázolnám fel mit miből és hogyan kezdenék újra, ha már kifeküdtem volt korább vagy így vagy úgy a méhészetem dolgaiban... Itt semmi pénzügyi elszámolás nincs, de Tükör okoskodását is kezdem rühelleni, hogy tudni akarja miből, hogyan miként akarok újrakezdeni, aztán meg felvéve a sündisznó állást szurkapiszkál engemet, mint itt egynéhányan... Ez gyerekek nemcsak hogy etikátlan, hanem gusztustalan.
A "Reális" dolgokat mérlegeld, ha téged és a méhészetedet és a méhésztanyádat is úgy 3 x szétlopják teljesen és padlóra fektetnek, a hatósg meg beleWC-zik, és amikor már a sok adóság terhe alatt újból lábra állnál,akkor egy felelőtlen közeli méhésztársad állománya lefertőzi nyúlóssal a tiedet is,és a nagy adósságtól összeroppanva azt mire kinyögöd visszafizetve azt, tán egy darabig nincs méhed.
Aztán meg majd megesz a méhszenvedélyből fakadó méhhiány és még az esetleges ingyen segítsége is felajánlod, csakhogy a méhek közelében légy...
Te ezt már átélted egyáltalán ecsém?...
Tehát zagyvaságot itt azt hiszem nemén beszélek (írok) összevissza, hanem asszem te és a hozzád hasonlóak a méhésztársi szimpátia és empátia hiánya miatt, mintha ez boldoggá tenne bárkit is.
Tehát,igenis megsértettél.
Tanácsot meg nekem az adjon,aki kalácsot is ad.
Nézd. Tomipapa ugyanúgy tudja, és olvassa, miként a normális hozzászólók is azt, hogy most kezdek feltárpászkodni a földről méhészkedésileg, és te meg csapsz rajtam egy jó nagyot,lesújtva mocskolva engem,és munkásságomat,céljaimat tiporva, visszataszítva a földre.
Ember! Mondd már meg, kit,és mit fogok én veszélyeztetni azzal, ha mondjuk a TR kaptárt és keretet kipróbálom, és még mondjuk a méhméreg szedést is? Aztán meg, hogy hogy adom el,az az én dolgom, bajom... Jól mondtad, magánügyem.
Hogy jössz te ahhoz, hogy milliárdos bevételeket halandzsázol itt össze nekem meg mindenkinek?!
Azt mondod,(írod) nem akartál megbántani? Pedig igenis, és igen erősen megbántottál!
Kötelező neked a sok információ/mat elolvasnod? Továbbmész és kész. Nem kötelező elolvasnod. Ha meg mégis, akkor vedd és tedd meg kérlek azt a tiszteletet, hogy ne pocskondiázd a másikat, bármekkora hülyeségnek is tartod amit ír, és legfőképp amit jó szándékkal megoszt veled, vagy másokkal. Ez az alapvető elvárás,és etikett, ha nem tudnád.
(Különben kiállítod magadról és a kultúrádról a szegénységbizonyítványodat)
Aztán meg a te poharad ka kiborul, vagy betelik, azt illendő lehetőleg privátban megosztani, nem a másik embert és elsősorban magadat, ennmagadat leszégyeníteni,miként a hozzád hasonlók ezt teszik, tették, és sajnos, tenni is fogják az életben míg világ a világ.. De neked ugye az etikaóra, és erkölcstan, meg kultúra óra megtartása helyett, azért azt az illetlenséget elkövettem, hogy én is megosztottam veled, veletek a nálam is kilöttyintett betelt poharat, ami hasonlóan fájdalmas volt mint a méhszúrás a méhméreg témájának kérdésében...
És szeretném, ha az okoskodás,és egymás legyűrése helyett, inkább az egymás tanácsolása, jobbítása, segítése mellett, a jótékony célú véleményeket ötleteket tippeket a normális hangvétel és nem a sértegetés síkján,pláne építőleg segítenénk.
Tükörnek azt izenem, hogy a lehet hogy kicsit előre szaladtam megjegyzésem nyomán, ha most úgy is tűnik számodra, hogy egyenlőre a fantázia és álomnak minősíted, a téma felvetése, nemcsak jogos, hanem megalapozott is. Még ha az a jelen méhméreg helyzetben ma még talán úgy tűnik, hogy nem valószínű, hogy időszerű. Hidd el, előbb utóbb biztosan az lesz.
Egyébként ha tévedtem, hát, ennyit el lehet nézni, még akkor is, ha számba vesszük, hogy ennél sokkal nagyobb ökörségeket is írtak már le a hozzászólásokban.
Azonban ha hiszitek, ha nem igenis nagyon, de nagyon is a valóságban élek, két lábon állva, sőt a realitások teljes ismeretében.
Csak azt nem szeretem én sem, ha nem a szakmai érvrendszerek mentén,hanem az egymás lenyomása, legyűrése iránti tiszteletlenségben keresgéljük a téma szakmai megoldását, véleményezését. További személyem iránti és a célkitűzéseim iránti okoskodást, reagálást tehát nem kérek, nem várok, bármennyire is bőven, vagy épp egy kissé pejoratívan fejtettem ki állásfoglalásomat.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 21:19 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.05.24. 14:06
Hozzászólások: 222
Ne bántsátok Őt!Most olvastam végig az elmúlt néhány napot és mondhatom ,rég szórakoztam ilyen jól .
ÉLJEN AZ ÚJ KAZINCZY ! :taps

_________________
hunor 10-12 + 2 x 1/2nb


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 20:03 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.08. 20:09
Hozzászólások: 324
Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tisztelt istvanrevesz!
Minden bántó szándék nélkül kérdezem.Annyi családszámmal amennyi a profilodban be van írva
mennyi méhméregre számítasz?

_________________
A világon két dolog végtelen:a világegyetem és az emberi hülyeség.Bár az elsőben nem vagyok biztos.
Albert Einstein
Hunor fészek 1/2NB méztér


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 19:45 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.05.06. 23:22
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye,Hajdú-Bihar megye
Ez már kicsit sok....
Kit érdekel hogy valaki ELMÉLETI síkon hogyan lesz milliárdos méhméreg gyűjtéséből???Kit akarsz meggyőzni az ELMÉLETI újításaid hasznosságáról???Minek törpe rakodó,ha van nekünk nagyon jó rakodó kaptárunk többféle keretmérettel is???Használd azt! Ki kérdezte hogy elméletileg hány forintot fogsz elkölteni méhészeti célokra???
Pénzügyi elszámolással maximum a családodnak tartozol, nem nekünk, nem is érdekel minket!
Az senkit nem érdekel, hogy mi volt régen..... a jelenben élünk, REÁLISAN!
istvanrevesz:
Én azt tanácsolnám neked, hogy hagyd az egész zagyvaságot, amit hónapok óta szórsz a fejünkre!Ha így és ezt próbálod megvalósítani, amiről álmodozol, abból egy totális katasztrófa lesz!Amivel csak az a baj,hogy a szomszédos méhészeteket fogod veszélyeztetni!
Vásárolj pár családot hagyományos fekvő vagy rakodó kaptárban és élvezd a méhészkedést és a méheiddel töltött időt!
Ezzel nem akarlak megbántani, csak nálam most telt be a pohár a sok információ olvasásától!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
istvanrevesz írta:
Azért ha az orrodra, vagy épp a szemedre, vagy épp az ábrázatodra bárhol, (tehát a fejre,vagy épp az idegvégződésekre valahová -akár ujj végére stb. is-) kapod a méhszúrást, azért az a méhméreg összetételtől függetlenül jobban fáj és hiába, de érzékenyebb... Szerintem...

Nem mondod...?
István! Veled ellentétben nekem most is vannak méheim, meg az elmúlt 50 évben mindig is voltak a közelemben, és minden évben meg is szúrtak...
Azért köszi.Idézet:
Lehet, hogy egy kicsit előre szaladtam...

Nem kicsit.
Mond már meg, ugyan ki látna ezekben a vizsgálatokban annyi fantáziát(mert minek is kellene ez az egész?), hogy erre pénzt adjon.
Valahogy olyan érzésem van néha, hogy a valóságtól kissé távol, valami álomvilágban élsz.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:20 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.01.03. 18:42
Hozzászólások: 843
Tartózkodási hely: nógrád
[quote="Tomipapa"
Szóval vegyem úgy, hogy szignifikáns összetételbeli eltérés mutatható ki a fajták mérgének összetételében?

Üdv: Tomipapa[/quote]

Szerintem nem a fajták,hanem az egyes egyedek (fajtán belül) is tudják produkálni az eltérő mérési eredményt.

_________________
Méhek után első a család.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 17:54 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 19:42
Hozzászólások: 970
Tartózkodási hely: Hajdú
Tibi megerösitett abban, amit en is gondoltam.
Ha a sajat meheim szurnak meg, arra mar nem igazan reagal a szervezetem. De ha a buciktol vagy teljesen idegen (masik orszag) mehektöl kapok nehany szurit, akkor nem gyözöm a kavet vagy az energiaitalokat szürcsölgetni. Tisztara mint kezdökoromban. :|
A szervezetem maskeppen reagal a teljesen különbözö csaladok mergere.

_________________
http://krajnai.freewb.hu/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 17:24 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Azért ha az orrodra, vagy épp a szemedre, vagy épp az ábrázatodra bárhol, (tehát a fejre,vagy épp az idegvégződésekre valahová -akár ujj végére stb. is-) kapod a méhszúrást, azért az a méhméreg összetételtől függetlenül jobban fáj és hiába, de érzékenyebb... Szerintem...
Ha már a méhméreg összetételnél tartunk, kíváncsi volnék, azaz érdekelne, hogy a hatékonyabb méreg elszedés, vagy ha úgy tetszik "méhméreg fejés" a napnak mely időszakában, avagy este, vagy reggel (esetleg kora reggel) e hatékonyabb, és a méhméreg összetétel milyen időintervallumban értékesebb?
Kellene egy táblázat, vagy készíteni kellene arra vonatkozólag a laborosoktól, (például a KÁTKI Méhtenyésztési osztályán keresztül, vagy máshonnét,) hogy milyen korú méhegyedek méhmérge milyen, -alkotóelemeire elemezve és rögzítve az adatokat-, illetőleg ugyanezeket az adatokat a méhészeti év, azaz szezon, minden hónapjára kivetítve párhuzamosan is el kellene készíteni, mint kimutatást. Elsődlegesen az időjárás és évszakfüggvényében elkészítve. Nem egy méhcsaláddal, hanem többel,mondjuk tízzel, és lehetne akár átlagolni is esetleg...
Ezzel, elvileg nagyjából kiszámítható lenne, mikor, milyen minőségű (esetleg mennyiségű), következésképp milyen értékű méhméreg előállítás lehetőségével lehetne, azaz kell számolni ilyen esetben. És ehhez igazodna a Forint vagy az Euró pénzben kifejezett érték is.
Lehet, hogy egy kicsit előre szaladtam, de a jövő, ennek a módszernek a megalapozása,amely előbb utóbb, mindenképp szükségessé válik.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 15:13 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Hoppá hoppá.
Azt már jó ideje észrevettem, hogy nem egyformán fáj a szúrás mindig, de betudtam az én fájdalom tűrő képességem (hangulatom) változásának a dolgot. Akkor lehet, még ez is közrejátszik?

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 12:21 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Tibor!

A kérdés engem is érdekelne, nem csak Tomit. Szóval vegyem úgy, hogy szignifikáns összetételbeli eltérés mutatható ki a fajták mérgének összetételében? Mert Tomi erre lenne kíváncsi.

Az enzimaktivitás, mint írtad, jelentősen eltér az egyes minták, családok esetében. Kíváncsi lennék, az enzimaktivitás és az összetétel milyen összefüggést mutat? Ha lenne egy netes elérhetősége a munkádnak, s az nem top-secret, illetve kérésem nem sért szerzői, szabadalmi jogokat, oszd meg velem is a fellelhetőségét.

Üdv: Tomipapa

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 12:10 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.05.06. 23:22
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye,Hajdú-Bihar megye
Tomi!

A diplomamunkámat a méhméreg összetételéről és gyógyászati felhasználásából írtam.
Vizsgálati célra a saját méhészetemből több családtól és más méhészetből is gyűjtöttem mérget.
Több szempontból vizsgáltuk a mintákat, és az enzimaktivitások teljesen eltérőek voltak.
Méreg és méreg között is van eltérés:függ a dolgozó korától fajtától és még megannyi szemponttól.
Van összetételbeli különbség,az összetevők aránya változik,amit az enzimaktivitás megmutat.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 11:28 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Tomi!

Provokálsz?

A buci és a krajnai egyazon faj fajtája, illetve hibridje, nem látom, milyen alapon térne el jelentősen a méreg összetétele. Ha esmeg bohó ifjú lennék, lehet, hogy ezt választanám kutatási területnek, az apiterápia úgyis reneszánszát éli mostanság, s ha sikerülne bebizonyítanom, hogy a buci és a krajnai méreg-összetétele nem tér el egymástól, legalább az apiterapeuták nem köveznék meg a terjesztőit. Arra is rendkívül fontos lenne fényt derítenünk, hogy a közismerten bárgyú buci mily mértékben hajlandó felbőszülni az elektromos impulzusok hatására, bár erre Krajnai már rávilágított, a sógorék buci-identitású méhesét sem ajánlja méreggyűjtéskor felkeresni, eképp dedukcióval is el lehet jutni a helyes eredményre: "Türte Buci, tűrte, ameddig tűrhette", oszt' egy idő után csak felbőszült az is. Méregösszetétel továbbra is változatlan...
Az irodalom szerint az afrikanizált méhek esetében sem a méreg összetétele, hanem a támadás intenzitása és a támadók tömege révén vált istencsapássá.
Te is olvastad, hogy a méhenként 0,3 mg-nyi méregmennyiséget 16-20 napos kora között termeli méhünk, ezután csökken a méreg mennyisége, de nem az összetétele. A tavaszi méh több mérget termel, mint az őszi. Az összetétele ez esetben sem változik, legfeljebb a koncentrációja.

A kérdés amúgy nem rossz...!

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 11:07 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.15. 21:10
Hozzászólások: 2599
Tartózkodási hely: Kis-Magyar-Alföld
Kicsit off,de ide tartozik, pl egy buci és egy karjnai mérge közt van valami különbség összetételben?

_________________
1/2NB


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 10:59 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
istvanrevesz írta:
Királyméhész!
Hány % - os vegytisztaságú a méhmérged?
Ugyanis ha van legalább 99 % - os, akkor fel kéne ajánlani magyar laboroknak, gyógyszertári központoknak, és segítek neked beindítani a magyar méhméreg piacot is...

Ha nem probléma, oszd meg velünk, és részletezd, hogyan szedted, szeded a méhmérget, milyen technológiával és technikával, és milyen vegytisztasági mutatókkal rendelkezik az általad szedett méhméreg?...


István!

Hagyd már ezt a "99 %-ban vegytiszta" méhméreg kifejezést. Honnan tudná az árva, milyen "vegytisztaságú"...A gyűjtött méhméreg a ma használatos gyűjtési módszerrel "vegytiszta", a gyűjtőkészülékben nem szennyeződik, hiszen egy vékony polietilén filmréteg és az üveglap közé juttatják a méhek, abba semmi más, mint méreg nem kerülhet, legfeljebb a fullánkra tapadt szennyeződések, mikrobák egy része, melyek a méregből csírátlanító szűréssel eltávolíthatók. Ha megnézed a videókat, azokon jól szemlélhető a gyűjtés menete. A készülékek egy része itthon is elérhető, s mint írtam, tapasztalat is van. A gyűjtés során a bibi a méhméreg összetétele mentén keresendő. A méreg melittinből, fehérjékből, enzimekből, aminosavakból és származékaikból, lipidekből, cukrokból valamint feromonokból áll. Mint belátható, ezek nagy része hőérzékeny, nem mindegy, milyen hőközléssel szárítják. Ezért hívtam fel a figyelmed a liofilezésre, mint a manapság használatos szárítási módok között a legkíméletesebbre, hiszen a fagyasztásos sűrítés a legjobb minőségmegőrző eljárás, a víztelenítés teljesen szelektív, a kezelési hőmérséklet pedig olyan kicsi, amelyen kémiai és biokémiai reakciók már nem, vagy csak nagyon lassan mennek végbe. Ezzel lehet teljes biológiai értékű szárítmányt produkálni, ezért használja a gyógyszeripar is a hőérzékeny alapanyagok, enzimtartalmú anyagok kíméletes besűrítésére e módszert.
A módszer fizikai és műszaki aspektusait nem részletezném, annak rendkívül gazdag irodalma van, igény esetén tudok szemelvényeket küldeni. Nos, feltehetően amit te "vegytisztaságnak" vélsz, azt a gyógyszeripar a hatóanyagok megőrzésére érti, ott követeli meg a károsodásmentes gyűjtést. De ezeket tisztázd te a vásárlóddal, mielőtt belevágsz, s mint látom, másokat is erre buzdítasz.Egyébként, mielőtt elkezdenéd a mások által gyűjtött méreg "kiajánlását", forgalmazását, elébb gyűjts be minden ezzel kapcsolatos információt, ismeretanyagot és személyes tapasztalatot. A mások "szerszámával" való csolláncsapkodással már többen is próbálkoztak itt, s ha megnézed, az Erista-nál mit kóstál egy Swienty-kütyü esetleg sikerül belátni, hogy nem elegendő a szándék, a "tehetség" (értsd tehetősség) is nagy úr ... !

http://users.atw.hu/proelektronic/5/termekek.htm a hazai gyártású impulzusgenerátorról, illetve
http://www.youtube.com/watch?v=WMSVilxhCgU A lapon több méregelszedő- videót is találsz, a Bee venom kulcsszóval, esetleg lenne még a Google képkeresőben egy keresési kulcs-kifejezésem: "Bee venom collector"

Jó lapozgatást!

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 08:43 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 19:42
Hozzászólások: 970
Tartózkodási hely: Hajdú
Tükör írta:
Ráadásul azt is figyelmen kívül hagyod, amit már pedig elmondtam itt én is: nem megtermelni, eladni a kunszt!

Itt kint minden adott lenne a termeleshez (tudas es eszközök), de megsem gyüjtjük, mert nincs ra megfelelö kereslet.

Azt ugye tudjhatok, hogy azon a telephelyen nem lehet megmaradni, ahol a merget termelitek. Az illatatol az egesz mehes megblondul. Nem ajanlatos a hazikertben probalkozni vele!!!

_________________
http://krajnai.freewb.hu/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 07:54 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.01.30. 15:07
Hozzászólások: 1226
Tartózkodási hely: Mezőföld
Sajnos méhméreg "fogyasztó" vagyok. Ebből kapok 6 hetente 1 adagot:
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gy ... 15156.html
A méhméreg kereslethez kapcsolódik talán, hogy hiány van e termékből, lehetséges, hogy pár hónap múlva nem lehet már kapni. Nem tudom, van-e más gyártó (a doki szerint nincs). Remélem, nem fogy el, mert akkor meg kell szakítanom a kezelést.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 01:39 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
királyméhész írta:
Köszönöm ezen szavakat!!!!
Megpróbáltam "itthon" is!!!!!
Igaz nem is nagyon számítottam nagyon másra!!!!!
SAJNOS EZEK VAGYUNK MI MAGYAROK!!!!!!
Nem segítjük egymást .... !!!!!
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást!!! Persze ha esetleg akad tiszteletreméltó kivétel neki nem leszek hálátlan!!!


Királyméhész!
Hány % - os vegytisztaságú a méhmérged?
Ugyanis ha van legalább 99 % - os, akkor fel kéne ajánlani magyar laboroknak, gyógyszertári központoknak, és segítek neked beindítani a magyar méhméreg piacot is...

Ha nem probléma, oszd meg velünk, és részletezd, hogyan szedted, szeded a méhmérget, milyen technológiával és technikával, és milyen vegytisztasági mutatókkal rendelkezik az általad szedett méhméreg?...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 01:24 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
István!

Kitartásod megérdemli a választ. Ez a glove box természetesen megépíthető házilag, üvegből olcsóbb lehet, mint a policarbonát-lemezekből. Jó üvegtechnikai felkészültségű cég könnyen legyártja, természetesen annak vonzata is van. Sajnos a gyógyszeripari igények támasztotta sterilitást elérni nem könnyű, azt ezzel a kis berendezéssel nem lehet megcsinálni, mert a méreggyűjtő lapot is sterilezni kellene a behelyezés után. Sajnos nem tudom, hogy a méhméreg mennyire érzékeny az UV fényre, mert azzal a behelyezés után lehetne csírátlanítani, de ha erre a sterilizálási módszerre érzékeny a méreg (fehérje-természetű lévén erre minden esély megvan), akkor így nem sterilezhető a méreggyűjtő lap. Meg kell beszéld a vásárlóval, hogy ők esetleg a nyers mérget sterilezik-e pl. csírátlanító szűréssel, vagy más módszerrel. Abban az esetben nincs más dolgod, mint kicsit nagyobb boxot készíteni, készíttetni (ez elég kényelmetlenül szűknek látszik), jó minőségű gumikesztyűt keresni lehetőleg olcsón, s esetleg a boxba felszereltetni egy UV-fényforrást (hozzáférhető áron kiváló UV-csövek kaphatók). Arra felhívnám a figyelmed, hogy UV fényben ne dolgozz soha, nagyon fájdalmas és hosszadalmas kötőhártya-gyulladást képes okozni (mintha védőpajzs nélkül ívhegesztenél huzamosabb ideig). Én egyszer kipróbáltam. A feleségem vezetgetett napokon keresztül. Fertőtlenítő lemosásra a 98 %-os alkohol megfelelő, van aki denszesz porlasztásával dolgozik.

Még mielőtt nagyon felbuzdítanálak, javasolnám elolvasni az 1993-as Méhészújság (VI. évfolyam) 1. számában Nikovitz Antal és Ludányi István cikkét: Magyarország legjobban gépesített méhészete - Látogatás Saftics György tököli méhészetében - cím alatt. Csak két gondolatot idéznék belőle...
"A hasznos ötlet, a célirányos, erős akarattal párosuló becsvágy a forintok olyan halmozódásához jut el, hogy egy komplex üzemben testesül meg, újabb és újabb témát vonz körébe és úgy tűnik a fantázia kibontakozásának semmi nem áll útjába."
Ezt a méhészeti nagyüzemet 1985-től Nikovitz Antal építette föl. Már akkor ötven méhméregszedő elektromos készülékkel gyűjtötték a méhmérget... A méhpempőt és a méhmérget liofilizáló géppel dolgozták fel, tehát a fagyasztva szárítás módszerét választották. Nem véletlenül tették ezt, ez a legkíméletesebb feldolgozási mód. S jöjjön az az idézet, amit mindenképp a figyelmedbe szeretnék ajánlani: " A méhméreg termeltetés nem a legsikeresebb ötleteink közé tartozott. Értékesítési nehézségek miatt most csak a pénzünknél vagyunk."
Mondta ezt Saftics György, akinek ekkor nem okozott volna nehézséget 30 kg liofilizált méhméreg azonnali leszállítása... S volt némi tudásbéli és anyagi háttere is, hiszen nála üzemelt az ország első hidegen hengerlő műlépkészítő gépsora, fedelező gépe, virágport tablettáztak, a propolisz-tinkturát félautomata géppel töltötték...A céghez tartozott a legnagyobb hazai méhészbolt, de faipari és eszközgyártó részlege is volt.

Természetesen a "merjünk nagyot gondolni" mentalitást elvitatni nincs szándékomban tőled sem. Csak arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy nem elegendő a jónak tűnő ötlet, azt támassza meg stabil anyagi háttér, s az sem lehet hátrányos, ha úgy vágsz bele, hogy a piacod is biztos lábakon áll. S ekkor még kell a Teremtő segítő szándéka, s egy adag szerencse is....

Kívánok hát isteni kegyelmet, jó egészséget és sok szerencsét!

T

Látom, közben készül az üzleti terv is. Még nem olvastam át a beszélgetést, de hátha hozzá tudok tenni valamit, (legfeljebb ismétlés is lesz a dolgok között), ezért elküldöm így...

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 01:11 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Teljes mértékben telibe találtad a szöget.
A Glove Box és a méhméreg elszedő készülék ára sincs benne az általam taglalt pénzben.
Mivel a rendelkezésre álló tőke csak másfél millió, ezen kívül vannak még eladandó erdejeim, erdőföldjeim, és még elég jelentős pénz kintlevőségeim, reménységem jó lenne,ha nem csalna meg, onnét is várok pénzt. Így az általad említett deficit több százezres különbözetét reménylem,és megalapozott reménységgel reménylem, hogy tavaszig befutnak... no, majd látjuk...
A méhméreg eladásra üzleti tervem még nincs. Vannak információim,hol,és hogyan lehet eladni,és közvetőleges árfekvés is, azonban azt nem adom ki.
Ezért is kérdeztem rá ugyanitt, egy korábbi hozzászólásomban, hogy ki tudna valami közvetőleges magyar, vagy épp gyógyszertári árfolyamot adni a méhméregárával kapcsolatosan.
Azt írod, nem megtermelni, eladni a kunszt...
Én azt mondom,elsődleges marketing, a megfelelő tisztaságú, legalább 99%-os termék előállítása.
Nézd, mindent el lehet adni. Csak az a kérdés, hogy mennyiért,és azzal megéri e egyáltalán foglalkozni. (Mármint nemcsak az eladással, hanem még az előállításával is...)
A méhméreg a jelenlegi helyzetben ilyen.
Csak halványan jegyeztem meg, felvettem a kapcsolatot néhány gyógyszertári központtal, és kísérleti laboratóriummal. Köztük a Szegedi gyógyszertári központtal és a Szegedi Gyógyszerész tudományi karral is. Ha van méhméreg, (mindenképp csak 99%-os tisztaságú) beindulnak a labor kísérletek, és a felhasználási területek lehetőségeinek tárházai.
Ez, hazai vonalon. A külföldieket már nem árulom el,mert a piac adott, és nyitott. Konkurenciát nem akarok, majd ha egy kissé "megszedtem magamat", akkorra már úgyis mindenki tudni fogja előbb utóbb...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 00:48 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
No, érdekes szavakat kreálsz, de egy dalszövegírótól ez talán nem is olyan meglepő, még ha kicsit esetleg érdekesen néznek rád majd olyanok, aki értenek valamicskét az egészhez.
Szerintem ha ilyenekkel beszélsz, nyugodtan mondjál csak annyit. 99%-os tisztaságú méhméreg.
De ezt persze gondolom a vevő egy ilyen "értékes" anyagnál úgyis csak akkreditált vizsgálat után hiszi el.
No mindegy.
A számokat átnézted?
Ja, jut eszembe nem csak a méreg elszedő készülék(ek) ára nincs az 1.700.000-ben (te adataid) hanem még a Glove Box sem.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 00:36 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Tükör!
Az orvosi műszer vegytisztaságon a legalább 99%-os vegyület tisztaságot értem.
Ami azt jelenti, hogy szinte semmilyen hordozóanyagnak, szennyezőanyagnak stb nem lehet helye benne. Az általam használatos méhméreg szedő üveglapok, csak a kaptáron belül,és csak időszakosan kerülnek használatra. Utána azok mindig,mindenkor ki kell venni őket a kaptárból.
Ha külső méreg szedőt használok, az máris szennyeződik porral stb. A belső, már kevésbé. Kiváltképp, ha a méhméreg szedés a méhek felfelé szúratásával történik, azaz az üveglapok a keretek tetejére,(megfelelő távtartókkal és latex lappal ellátva az impulzus drótháló között) helyezkedik el. A fullánk esetemben egyáltalán nem szakad, nem szakadhat ki, így ezzel a "szennyező anyaggal" nem kell számolnom.
Nos, így a latexen átszúrva, semmilyen anyag és szennyeződés nem keveredhet (még viasz és propolisz stb. sem, és semmi más) a méhméreggel.
Az ezután megszárított és kikristályosodott méhméreg 99%-nál tisztább az üveglapon.
A szárítás, azaz a kikristályosítás, természetesen steril, és por, kosz, meg az általad "kaka" mentes formában történik mindenképp.
Igen ám, de azt le kellene valahogy venni...
No erre is van már mód, épp az elébb említett Glove Boxxal. Merthát egyből tüdő bénulásban múlsz ki, ha még egy finom slukkot is beszippantasz belőle... A gázálarc, meg a forró nyári melegben az amúgy is izzadásra igen élményszerű... Gondolom, ezzel egyetértesz.
Az orrmaszk használata,azért úgy gondolom a steril körülményekhez képest, még a Glove Boxnál is javallott.
Tehát a fentiek alapján a vegytiszta méhméreg adott.
Az orvosi műszereket nyilván tudod hogy lehetőleg steril körülmények között kell tartani,és steril körülmények között használják.
No, ez a Glove Box is ezt a célt szolgálja. Ugyanis a lekapart vegytiszta méhméreg kristály por alakját akár pepittás üveg csészébe, akár más jól zárható sötét üveges, (halálfejjel és MÉREG felirattal) tárolásban elvben, a végtelenig el lehet tartani.
Ebben viszont "kaka" nincs és nem is lehet. Elvben ezt a vegyszeres méreg lemosásnál is kivitelezhető, ám én ammondó vagyok, a kristályos por alak, az már késztermék, és nincs utána vacakolás annyira a raktározás és a tárolással sem. Ráadásul az eladás is talán könnyebb.
Összefoglalva:
Én két dolgot kapcsoltam egy mondatban össze az "orvosi műszer vegytisztaság" szavakkal, éspedig
Az orvosi műszerek higiéniai előírásainak betartásával, eredeti, kristályos tiszta vegyületű terméket értettem alatta.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 00:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
istvanrevesz írta:
Nos, kielégítettem a kíváncsiságodat?...


Nos: nem!
Ugyanis épp ezek nem tartoznak inkább e topik témájához.
Az inkább amit én kérdeztem, vagyis, hogy miként akarod megoldani az úgy nevezett "orvosi műszer vegytisztaságot" az elszedés folyamán.
Tehát én ezt kérdeztem ami nagyon is belevág a topik témájába, hisz ez a címe : Méhméreg gyűjtése.
Ja meg azt, hogy mi a manó ez az "orvosi műszer vegytisztaság"?

Amúgy el kell szomorítsalak, valamit eléggé elszámoltál, hisz kétszer említesz 600.000 forintot, majd még 300-at, plussz még 200-at. Nos ez testvérek közt is 1.700.000 jó magyar péz.
És még nincs méreg elszedőd...
Aztán egy üzleti terv szerves része kell legyen az értékesítés mikéntje, biztonsága, volumene,mennyiségben nem utolsó sorban árban, amiről úgy tűnik halovány gőzöd sincs, mert még csak azt sem tudod mennyi lehet grammja.
Vagyis tudod: nagyon drága...
Ráadásul azt is figyelmen kívül hagyod, amit már pedig elmondtam itt én is: nem megtermelni, eladni a kunszt!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 00:08 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Mivel itt, ebben a topicban inkább méhméreg gyűjtéséről lehetne inkább "szót", írást véleményt és ötletet váltani, és nem az általad feltett kérdéseket itt e helyen megtárgyalni, taglalni, a méhméreg szedéséhez kapcsolódva kísérlem meg kíváncsiságodat kielégíteni és mindazokét, akiket érdekel az én "új" méhészeti indításom, azaz elindulásom tárgyában.
Tehát, a következő, azaz számodra, és kicsit vázlatosan...

Szándékozok NB 18 keretes fekvő kaptárakat (kompletten, anyarácsos választódeszkákkal alsó, felső kijáróval is rendelkezőt) keretekkel, bakhátas rostaszövetes keretfedővel vásárolni, úgy 600.000.-Ft pénzkeretből. Szerintem úgy 40 - 50 db biztosan megoldható belőle...
Ennyire, a későbbi szaporítás gondjainak kikerülése végett van,lehet szükség...
Mivelhogy a méhméreg elszedő készülékek kaptáron belüli használatra, és épp,pont a NB 18 keretes kaptárakra illeszkedik, így a méhméreg elszedő készülék szempontjait is figyelembe vettem.
E készülék, kompatibilis az általam kísérletként kipróbálandó TR kaptárra is,úgyhogy csereszabatosan használni tudom ott is. Elgondolásom szerint tavasszal veszek méhcsaládokat lépen, vagy külön kiépített lépeket,és rá rázott rajokat vagy majd látjuk mennyiért jutok hozzá, méhcsaládokat.
Hogy miért nem TR, vagy más kaptár? Mert kezdésnek szerintem viszonylag kicsi, azaz kevés tőkével csak NB kaptárral javallott indulni. Még akkor is, ha ezt nem mindenki osztja így velem...
De hát kinek a pap, kinek a papné tetszik...
Erre, pénzkeretem, ugyancsak 600.000.-Ft,de a forgótőke 300.000.-Ft terhére ez módosulhat, ugyanis egyenlőre gyalogkaptárakban gondolkodhatok. Ha azonban találok nagyméretű olcsó utánfutót, akkor e forgótőkéből ez is esetleg financírozható.
Így elvben 24 körüli méhcsaláddal indulok, de törekszem arra, hogy ez több legyen. Ha rajokban gondolkodom,akkor minimum duplája az indítás. Az árak mozgása fogja azonban az állomány létrehozását igencsak befolyásolni...
Itt még nem számoltam azzal, hogy a műlép, a festék, etető, és a vésztartalék cukorkészlet, továbbá a mézes kannák további kb 200.000.-Ft-kiadást jelentenek. Úgyszintén a gyógyszerek (vegyszerek) és az apróbb kiadások, mint a keretdrót, szeg stb., továbbá a kísérleti TR kaptárak kiadásai, mit én magam személyesen gyártok le, készítek el a szerény asztalos gép felszereléseimmel.
A TR kaptár anyagkészlete megvan,úgy 11 kaptárra, és a folyamatos anyagbeszerzés, ma már, további 22 TR kaptárra van előirányozva. A nyersanyag fát, bontott és törött raklapok szétbontásából beszerzéséből oldom meg,miként a méhméreg elszedő készülékek fa alkatrészeit is.
Tehát, láthatod, hogy kb. másfél millió Ft-ból kell mindezt ügyesen kigazdálkodnom...
Korábbról megvannak a NB pörgetők, (3db) kézi és villanymotoros hajtásúak, továbbá a fedelező tálcák stb., így azzal a költséggel nem kell számolnom.
Mivel a méhméreg elszedő készülék és annak komplett ára 100.000.-Ft a tartozékaival, ennek pénzkeretének biztosítása a fejfájásom mostanság, és a Glove Box házilagos olcsóbb elkészítése,összeállítása is. (Mert ez már túlnyúlik a másfél milliós pénzkereten...)
Amúgy meg a 99%-os vegytisztaságú méhméreg ára, a kígyóméregével vetekszik, az ára több százezres, ha nem milliós nagyságrendű... (Nos, ezt vétek lenne kihagyni...)
A propolisz gyűjtése pl. nálam a 3 különböző lyukméretű vastagabb szálú műanyag csirke hálóval, és a vastagabb szálú szúnyoghálóval történik, így az ma már rendelkezésemre áll, mert korábban megvettem, és mert leszabva várja már a tavaszi behelyezést, sőt, gyönyörűen összekombinálható a méhméreg gyűjtés munkafázisaival a kezelése...
Mindenesetre 24 méhcsaládra a teljes NB keretkészletet a terveim szerint mindenképp elkészítem és beműlépezem, és továbbá 11 db TR kaptár teljes TR keret készletének elkészítését és beműlépezést. Ez március 15.- ig az előirányzott terv, ugyanis az a gyakorlat járja általában itt délen, hogy a méhészeti szezon, azaz év, többnyire március 15.-vel kezdődik.
Addigra mindenképp kész kell lennie a fentieknek az indításhoz...
No, ennyit az indításhoz és a lábra álláshoz...

Nos, kielégítettem a kíváncsiságodat?...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 00:02 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 8532
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Istvánrévész!
Nekem nem annyira véleményem van, hisz azt már leírtam, a méhméreg eladással kapcsolatban.
Inkább kérdeznék: ez mit jelent?
Idézet:
orvosi műszer vegytisztaságot


Valamint, ha ez valami nagyon, nagyon tiszta méhmérget jelent, akkor ezt úgy gondolod, hogy majdan az üveg lapról való lekaparás körülményei fogják biztosítani? Azokkal a körülményekkel mi a helyzet, amikor az a méreg arra a bizonyos lapra felkerül?
Ott hogyan lesz biztosítva az "orvosi műszer vegytisztaság"?
Ugyanis,ha a kakit gyógyszergyárban steril körülmények között kapszulázzák is, az utána a kapszulában azért csak kaka marad!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 23:14 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2013.01.01. 20:06
Hozzászólások: 36
Tartózkodási hely: Alföld és Nógrád
Ezt nem kéne figyelmen kívül hagynod!
Kettő napod van rá! Azért nem vagy kitiltva, hogy ezt akár privátban is megtehesd.


habkaptar írta:
Mivel újra felmerült a gyanú, hogy te nem más vagy, mint az aki már többször ki lett innen tiltva, így addig ameddig hitelt érdemlően nem igazolod, hogy nem ezeknek a kitiltott nickeknek az alteregója vagy, addig nem írsz!
Bármelyik moderátornak előadhatod a bizonyítékokat.
Tehát: nem arra vagyunk kíváncsiak ki vagy, hanem arra, ki nem!

Moderátor


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 23:09 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Csatolmány:
Glove Box.jpg


Tomipapa.
Megtaláltam azt,amire gondoltam. Köszönöm a segítségedet.
Az elképzelésem:...
A méhméreg szedő lap hátul helyezendő be, és belül kezelendő.
Ha valaki orvosi műszer vegytisztaságot és abszolút pormentességet akar, akkor ezt a szerkezetet kell egy még nagyobb viszonylag zárt üvegezett kalitkában elhelyezve használni.
De szerintem már ez is elegendő lehet.
Azt hiszem, még házilag is össze lehet állítani üveglapokból, vagy műanyag átlátszó lapokból...
Véleményed?...


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 22:42 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Méhek vétele, Kaptár rendszer üzembe helyezése, (köztük a kísérleti TR kaptár és keret is,) technológia és technika összeállítása,üzembe helyezése, köztük pl. a méhméreg elszedés és értékesítés is,miként a más méhtermékeké..., stb., stb.
De ha óhajtod, (ami egyébként magánügy...) igen apró részleteiben is kifejtem neked, mondjuk privátban...
Te tudsz valamiben segíteni?... Mondjuk miben?... Tehát nem ötlet, javaslat, hanem konkrét ismételt lábra állás, és méhészet elindítása tárgyában.
Mondjuk a jó tanácsok mellett, vagy épp helyett, mert az mindig van bőven innen onnan is...
Jószándékot vélek soraidban, de ha tévedek, és rosszmájúság vagy szurka piszka ötlet vezérelt téged, akkor visszaszívtam, és mintha nem is írtam volna,úgy vedd.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:58 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Nincs.
Hogy miért nincs, az összetett rejtvény...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:56 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.05.06. 23:22
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye,Hajdú-Bihar megye
Tehát jelenleg nincs?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:54 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Még nem tudom.
De majd tavasszal elválik...
De volt, mikor nagyon sok volt...
(A nagyon sok fogalma azonban relatív, ne felejtsd...)

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:51 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.05.06. 23:22
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye,Hajdú-Bihar megye
Kedves istvanrevesz!

Hány családod is van?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:44 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Köszönöm Tomipapa.
Gyémántokat hintettél elébem az ötleteddel, javaslataiddal.
Tehát, igen hálás vagyok neked, és azt hiszem, mindenestől igen nagy hasznát veszem.
Ugyanis nálam elsődleges a biztonságos méhméreg elszedés és technológia, másodlagosan, a lehetőségekhez képest, a lehető leg sterilebb és legnagyobb tisztaságú méhméreg előállítása. (Ugyanis csak így tudom bárhol is értékesíteni...)

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 20:07 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
István!

Nagyjából értem, mit keresel, de nem tudom, milyen nagyságrendű méregszedéshez van szükséged a gloveboxra, ezért néhány, talán segíteni tudó linket adnék. A saját mobil boxom már nincs meg, az itthon lévő, steril munkára alkalmas szekrényem pedig nem bontható ki az egykori laborfülkéből. A képek alapján az otthoni elkészítés sem lehetetlen, ha viszont nem csak egyszerűen a saját egészséged védelme a cél, hanem a gyógyszerészeti sterilitás, akkor már komolyabb beruházásra lesz szükséged, mert nem elegendő az egyszerű glovebox, hanem valószínűleg olyan berendezésre lesz szükséged, ami már házi körülmények között nehezen állítható össze, bár erről inkább kérdezd Kopaszkutyát, ő inoxból feltehetően képes elkészíteni.
A http://www.csertex.hu/muszerek/steril-t ... s-box.html lapon a téged érdeklő készülék a Biológiai biztonsági fülkék, ClassIII alatt Airstream Class III. Biohazard Safety Cabinet megnevezéssel található, ott a műszaki jellemzői is olvashatók.
Ez a készülék feltehetően csak nagyobb mennyiség esetén térülne meg az elkövetkező évtizedekben, ezért kerestem más megoldást is.
http://www.orchidea-labor.areamedia.hu/ ... et%C3%A9se
Egykor én is ilyennel kezdtem a steril munkát, a lap az elkészítésre is ad ötleteket.
Csatolmány:
steril-box-1.jpg


Ez a két véglet a megoldáshoz. A kesztyűt beszerezheted az orvosi ellátó-boltokban, a legkényelmesebb talán az állatorvosi, inszeminátori gyakorlatban használt hosszú szárú gumikesztyű lehetne. Gloveboxhoz beszerezhető olcsóbb kesztyűk 3 méretben: http://www.quickmedical.com/detecto-glo ... er-gh.html lapon is találhatók.

A további inspirációkhoz javaslom a Google képkeresőbe beütni a glove box, vagy a glove boxes keresendő kifejezéseket.

Ha nem gyógyszergyártás a cél, csak az egészséged védelme, akkor javasolnék egy egyszerű porálarcot, esetleg védőszemüveget, s egy kényelmes gumikesztyűt, mert a méhmérget valóban nem javasolják inhalálni, de nem is hasadóanyag az. Persze ha ragaszkodsz a legnagyobb biztonsághoz, s a vevőd is köti magát a steril munkához, akkor annak ára leend. Ahhoz is adnék egy lehetséges megoldási javaslatot:
Csatolmány:
DNS labor a Max Planck intézetben.jpg


A jövőt tekintve pedig álljon itt egy jó tanács:
Csatolmány:
never give up.jpg


T


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 14:15 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
Átlátszó üveges, vagy épp műanyag dobozos szerkezetű, két kar benyúlási lyukkal, inkubátor szerű átlátszó dobozt keresek, méhméreg szedő készülékhez méreg szedő alkatrésznek.
Ki tud ilyet, vagy hasonlót valahol, vagy valakinek, esetleg hol beszerezhető és mennyiért? Ugyanehhez könyökig , vagy teljes karhosszúságig érő laza erős műanyag, vagy vastag gumi kesztyűt hol lehet beszerezni, vagy van e valakinek eladó? Beszerzési árát is meg tudja mondani valaki? Ajánlatokat, értesítéseket és válaszokat akár privátban is várom, kérem...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 23:15 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
mehkedvelo írta:
Udv Mindenkinek!
Sajnalom, hogy eddig nem reagaltam, utazasok es mas elfoglaltsagok miatt. Amit en tudok a temarol:
Az apiterapia mar nagyon regen van hasznalatban. Az irott emlekek szerint Kinaban evszazadok, talan evezredek ota alkalmazzak, de szerintem masutt is, csak nem tudunk rola. A tradicionalis, altalam ismert modszerek: - Elo mehek hasznalata - mehszuras. Ennek a mai kritikaja az, hogy a meh tobbnyire belepusztul (tudvan, hogy amugy sem er "soka"). Masreszt, fertozesveszelyt hordoz magaban, attol fuggoen, hogy a meh hol jart elotte, milyen enzimek vannak a testen, betegsegei. Harmadreszt, a kezeles csak szezonalis lehet, mert a mehek telelnek, nyugszanak. Negyedszer, a mehek mergenek osszetetele, erossege, hatekonysaga fugg a taplalekuktol, a szezontol. Mehszuras kombimlasa akupunkturaval.
A fenti korlatok megszuntetesere fejlesztettek ki a mehek mergenek gyujteset. Mivel a mereg a szakirodalom szerint fagyasztva, vagy oldva jol tarolhato, a raszorulok egesz evben megkaphatjak a kezelest. A merget lehet tisztitani, igy allitolag a fertozes, es a jarulekos szennyezodesekre az allergikus reakciok eselye kisebb. A merget a gyogyszeripar is hasznalja. Keszulnek belole kenocsok, injekciok. Keverik a mehmerget kigyomergekkel is. Szerintem, keves irodalom, publikacio van kozkezen, es meg kevesebb ugynevezett, publikalt kutatas (India). A gyogyszeriparnak ugyanis nem erdeke a mehmereg alapu keszitmenyek terjesztese, mert az alapanyag "tul olcso", es nem lehet levedetni, mert termeszetes. Van par hozzaerto, mint a magyar szarmazasu Simics Mihaly ur, akik tobbnyire egymassal is kapcsolatban allnak, receptjeiket, - ertheto okokbol, nem publikaljak. A fo ok nem a jovedelem feltese, hanem inkabb az, hogy a hatosagok az ilyen gyogyitast "boszorkanysagnak" tartjak, tudomanytalannak minositik. Financirozott kutatas tudtommal nem folyik e teren. Ez jo is meg nem is. Igy hat sok kiserletezesnek, kutakodasnak van lehetosege. En hiszek a mehterapia hatekonysagaban. Folytatas kovetkezik...Kíváncsi volnék arra, hogy a vegytiszta (99%) méhméreg por formájú változatának grammja, mai árakon számolva, hány Euró? Ki tudná megmondani, de csak ennyi.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2012.08.03. 11:42 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.15. 21:10
Hozzászólások: 2599
Tartózkodási hely: Kis-Magyar-Alföld
elküldtem még egyszer. Nagyjából az van benne,amit Tükör írt.

_________________
1/2NB


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2012.08.03. 07:55 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.07.29. 14:19
Hozzászólások: 4
Sajnálom Tomi de a privát üzeneted nem tudom megnyitni!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhméreg gyűjtése
HozzászólásElküldve: 2012.08.02. 08:38 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.27. 16:34
Hozzászólások: 952
Tartózkodási hely: Somogy
királyméhész írta:
Sziasztok!!!!
Ségítségre lenne szükségem!!! Összeállt a szerelésem méhméreg gyüjtéséhez!
Viszont nem igazán találok olyan helyet vagy helyeket ahol megvásárolnák vagy átvennék!!!!!
Ha vlaki tudna ebben segíteni ..... !!!!
Köszönettel!!!


NEm is értem miért álltál ehhez a dologhoz kifordítva?
Elsőnek a piacot kell felmérni, és utána összeállítani egy ilyen szerkezetet....

_________________
Anti


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 95 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.