Pontos idő: 2024.03.29. 11:05

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1733 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.29. 07:40 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.01. 11:28
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Pest megye
Kedves Kollégák.

Tegnap nem mertem írni ezzel kapcsolatban....
Garantált a kitiltásom.

Segítő szándékom végül is ha úgy nézzük úgy sült el hogy nincs lelki furdim hogy nem kötöttünk szerződést, és legalább több fórumtárs is értesült így erről...köszönjük Méhész fórum!!!! :)

Itt kuponról ugyan nem esett szó + kíváncsi lennék a tavalyi szerződött kolléga(ák) milyen tapasztalattal rendelkeznek. Ha olvassátok kérlek írjatok!

Egy dologra kíváncsi lennék s ha már így egymásra találtunk:

Nyitottak vagytok e arra hogy eljátsszuk hogy meggondoltuk magunkat és hogy ugyan mennyiünkkel kötnek szerződést és abban mi van illetve mit mondanak hogy hány partnert szerződtetnek???
(erre eszem ágában sem volt rákérdezni de ezek után sarkalatos ugye...)

Egy napra időzítenénk magunkat s amikor kezünkben a szerződés akkor (persze a lóvé lerakás előtt) még hezitálunk....A Fővámon van egy jó kis kávézó és megdumáljuk...
Az eredményeket meg nyilvánosságra hozzuk.
(persze úgy hogy személyiségi jogokat nem sértenénk...nehogy még ők pereljenek becsület sértésért.)

Vagy Balui neked már ilyen szerződés volt a kezedben? És ott akkor meg is kötötted(hetted) volna?
Mert akkor egy értelmű szitu hiszen nekem azt mondták még nincsen partner. Persze azt sem tudom hogy bírálat előtt kell fizetni vagy csak + elbírálás után... ?

Én 13.30 és 14.30 között beszélgettem bent. Mikor kijöttem a váró tele volt...lehet találkoztunk???

Hatóságokon én is gondoltam...de bíróság meg ilyenekhez nem fűlik a fogam (idő) és ha a szerződésbe nem ígérnek konkrétumot és a tagdíj vagy mifene benne van (megfelelően megfogalmazva) akkor jogilag nem támadhatóak.
Az tény viszont hogy az ilyen inkorrekt szemetet el kell tüntetni és egy csomó gyanútlan jóhiszemű Embernek pedig pénz marad a zsebében.

Erőt egészséget!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 19:35 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.10.24. 18:14
Hozzászólások: 1
Jó estét kívánok!
Vagy 10 évvel ezelőtt egyik ismerősöm dolgozott egy hasonló cégnél.
Egy körkompenzációs barter kereskedelemről van szó. A mézedért pénzt soha nem fogsz kapni a Belgrád rakparton. Kupont kapsz cserébe, amit a cég egyéb ügyfeleinél beválthatsz különböző termékekre/szolgáltatásokra, ha van ilyen ügyfelük. Ha nincs olyan partnerük, akkor megpróbálnak neked beszervezni egyet. Ha a szerződés lejártáig nem váltottad be sehol a kuponokat, akkor vagy új szerződést kötsz velük újabb 250e Ft-ért (tagsági díj meghatározott időre) vagy lekajálod az első utadba eső méregdrága partner éttermükben, vagy egyszerűen lejár a tagságod és ezzel együtt a kuponod érvényessége.
Tehát egy áru cserekereskedelemről van szó. Nem ajánlom senkinek.
Üdv. Feri


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 17:49 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.03.13. 12:06
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Pest megye, Tápiószecső
Luxus hajózási cég, a Belgrád rakparton...
Engem is kerestek, meg jónéhány termelő barátomat, akik sajtokat meg pástétomokat készítenek.

NE DŐLJETEK BE NEKIK!

Akinek van esze, elhajtja őket a ....ba!
Szerintem ez amolyan 21. századi pilótajáték és termelőket húznak le, nemkicsit!
Én elmondtam nekik a véleményemet, kendőzetlenül...
Megkértem őket, hogyha pénzéhségük nem ismer határokat, akkor küldjék le a Váci utcába kéregetni
a ,,kedves telefonos hölgyeket,, , az lehet célravezetőbb...
Nem a stílusom, de azon is elgondolkodtam, hogy nem kellene tevékenységüket jelenteni a hatóságoknak, vagy
legalábbis felhívni a figyelmet rájuk... :cry:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.28. 12:58 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 21:35
Hozzászólások: 314
Zümi 77!

Engem is kerestek hétfőn, hogy mennyire meg voltak elégedve a mintákkalamiket vittem nekik és a hajón és szívesen fogadnák a termékeimet.
Amikor mondtam , hogy kérek pár nap gondolkodást, éreztem a hölgy hangjában a stílusváltást.
Elsőre nekem is tetszett, aztán lehiggadtam. Körbeérdeklődtem ismerősöktől, mit gondolnak.
Nekem 200 000 e írtak be amit be kéne fizetni egy biankó szerződésbe.Ha érdekel belinkelem a képet.
Nem 60 kg mézről volt szó, hanem minimum 60 e forint havonta a rendelés./De lehet, hogy több :) /
Szvsz nem fogok élni a lehetőséggel. Miért fizessek !ELŐRE! 200-250 rugót azért, hogy a mézeim árulják? Az eddigi helyekre ahova szállítok megkapják kereskedői áron. Fizetnek. A hasznot ráteszik és mindenki boldog.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 21:18 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2015.01.13. 16:28
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Karcag
Zümi77!! Íme Mediátor MAri!! NAgyon ARI... http://www.blikk.hu/cimkek?kulcsszo=152175


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 21:09 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Be ne dőljön senki!!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 20:29 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.08.02. 20:26
Hozzászólások: 845
Tartózkodási hely: Békéscsaba
Ilyen nincs,hogy fizess negyed millát csak,hogy átvegyék a kis mézecskét-tuti hasbaakasztásról van szó.Made in HUNGARY


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 20:27 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.01. 11:28
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Pest megye
Basszus!!!!!!

Lehet naiv vagyok, Szundy??????
Hogy diplomatikus legyek nem cáfolom meg a cég nevet de alátámasztani sem tudom...

De ha már okulok (ma ilyen nap van ezek szerint) segítsetek akár priviben is hogy mi az a Mediátor Mari...???

Bakker!!!!

:?

Elnézést és köszönöm!!!!!


...Ilyen esetekben is rájövök hogy miért szeretek a Zümikkel lenni.
Nincs hazugság.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 19:56 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.01. 10:48
Hozzászólások: 255
Tartózkodási hely: kecel
Ha Rivertradéről van szó és biztos, hogy róluk, akkor VIGYÁZAT.

Engem tavaly kerestek meg mézes lekvárok, szörpökkel kapcsolatban. Egy kicsit kutakodtam utánuk a neten és találtam is a Gyakori kérdések között róluk nagyon jó élménybeszámolókat. Most is kerestem, hogy belinkelem, de nem találom. Kb 2 évente váltják a cégnevet, Belgrád rakparton bérelnek irodát, de mindig másik címen és néven. Több lekvárossal ( tavaly az volt a menő náluk ) is beszéltem kiket megtaláltak és volt kiket megvezettek.

szundyné


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 19:48 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2015.01.13. 16:28
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Karcag
Csak nehogy ebben is Mediátor MAri közreműködjön aktívan! Ez amolyan MAri vagy nem MAri...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 19:42 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
Csak nehogy mindjárt jelentkezzen 10-20 méhész, aki ugyanarra a havi 60 kg-ra szerződött a közvetítővel....Egyébként is aránytalanul magas a közvetítői "jutalék".


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 18:55 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.01. 11:28
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Pest megye
Jogos....lemaradt.

A cég mint közvetítő dolgozik. A mézet nem megveszi és eladja hanem közvetíti a partnereinek.
Átverés? Nem annak jött le de mindenki maga döntse el....

Nekem nincs közvetítői jutalékom :) csak a jó szándék vezérel, hátha valakinek ez jó lehetőség...

Ami tény hogy a szerződést nem láttam...
Mivel már láttunk ezt azt aki eljut odáig az minden képen olvassa el.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 17:50 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 883
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
Nem igen értek ezekhez a dolgokhoz, de miért kellene nekem, vagy bárkinek 250.000-et fizetnie? Ha kell a méz vegyék meg, ha nem viszont látásra. A mézet egyenlőre nem eladni nehéz, hanem megtermelni. Az átverések szoktak ilyenek lenni, de tévedhetek. Én tuti nem adnék nekik 250-et. Persze mézem sincs, de ha lenne, vevőm volna rá!



H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 16:28 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.01. 11:28
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Pest megye
Kedves Kollégák.

Hátha érdekel valakit.....

Megkerestek egy cégtől hogy termelői mézet szeretnének vásárolni és hajókat meg egyéb partnereket látnának el.
Előre láthatóan havi 60 kg minimumot ígérnek, de ez lehet több is...
Az ár: verseny képes termelő ár jó Nekik, csak minőséget és szállítási pontosságot kérnek (tehát nem nagybani ár! szállítás pedig V ker Budapest.(előre láthatólag hetente)). 3 nappal előre szólnak, őstermelői számla jó, kp.fizetés.

Eddig nekem is tetszett de ezért br 250.000 Ft ot kérnek mint szerződés kötési díj.

Nos nekem kizárólag azért nem jó mert a mézemet jócskán el tom adni, így ekkora + nem merek bevállalni a törzs vevőim megtartása miatt, illetve a költség számlával nem tudok mit kezdeni...(a lényeg hogy Én ezért mondtam nekik, hogy nem engem keresnek)

....Így gondoltam ha valaki fantáziát lát a dologba akkor írjon priviben és be tudom ajánlani őt.
(pár hét alatt nekik kell méz, utána már nincsen értelme írni mert valakit keríteni fognak.)

(Minden infót át adtam amit tárgyaltunk, több dolgot nem tok írni...az üzlet részemről nem műkszik de a tárgyalás a kedves üzletkötő hölggyel már csak a "retina petting" miatt is megérte! ;) )



Erőt egészséget és nehézséget a kaptárba!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.13. 20:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Nem lesz az eccerű menet én úgy gondolom.
Sajnos nem sikerült elintézni, hogy csinálhassunk egyszerűbb szabályozással mézbort.

http://jovedekiado.hu/subpages/view/bor

Van a végén egy fontos mondat:

"FIGYELEM! A nem szőlőből előállításra kerülő borok jövedéki adó köteles termékek!"

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.13. 17:55 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 20:26
Hozzászólások: 3309
Tartózkodási hely: Tapolca
Ballagjál be a NAV-hoz, és tőlük érdeklődj! Az a biztos!

_________________
Óvd a méheket véded a Földet!
Képeim:
http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10006


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.04.13. 08:47 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 20:15
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Csongrád megye
Üdvözlöm
Érdeklődni szeretnék, hogy egyéni válalkozoként saját méhészetben előállított mézből szeretnék mézbort és mézsört értékesíteni milyen engedély kel hozzá.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.03.26. 22:34 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2012.02.27. 14:08
Hozzászólások: 126
[quote="Propolisz"]
Akkor megpróbálok kutatni:)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.03.26. 21:14 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
Most volt róla részletes cikk valamelyik méhész újságban....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.03.26. 20:45 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2012.02.27. 14:08
Hozzászólások: 126
Üdv mindenkinek.Hogyan és miként kell megszerkeszteni a mézes üveg címkéjét, hogy az szabályos legyen? (Ha valaki őstermelőként szeretne értékesíteni)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.02.03. 21:25 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.09.22. 12:22
Hozzászólások: 700
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
Aldiban fél kiló akacméz 1200 forintocska

_________________
Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2015.01.29. 07:14 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.07.05. 06:41
Hozzászólások: 89
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun, Kiskunfélegyháza
Sziasztok!!!

Én is külföldi értékesítésről szeretnék érdeklődni?
Ha valaki ebben tudna segíteni nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.10.15. 16:44 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2011.05.08. 10:59
Hozzászólások: 501
Tartózkodási hely: Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye
Hogy áll az akác felvásárlási ára?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.10.13. 08:06 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.02.02. 12:49
Hozzászólások: 570
Tartózkodási hely: Dél Borsod
Sziasztok!
Ha külföldön szeretném a mézem egy részét értékesíteni,kiüvegezve,annak milyen feltételei vannak?
Előre is köszi a segítséget!

_________________
Bízzunk Istenben,és tartsuk szárazon a puskaport!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.07. 17:58 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.12.28. 15:45
Hozzászólások: 685
Tartózkodási hely: Baranya Hetvehely
Örülök hogy örülsz!

_________________
hárskeret
a legöregebb újra kezdő


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.07. 17:28 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 883
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
Úgy néz ki, a pszichiáterek visszajöttek a szabadságukból. Akkor krémméz receptet még mindig nem tudunk, de erről normálisan beszélgetni már igen. És én ennek is tudok örülni.



H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.07. 17:05 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
Köszönöm a hozzászólásokat, Bogaras és Robi!
Kimondva, kimondatlanul, de tudtam hogy ahogy Bogaras is írta, nem mindenki szívesen adná ki a saját maga kiizzadott recepteket, ez így elfogadható, teljesen megértem. Elkezdtem már egy néhány napja kevergetni én is a repce mézem s az innen onnan összeszedett információ morzsák alapján igyekszem elkészíteni :)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.07. 08:23 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.28. 18:10
Hozzászólások: 1315
Tartózkodási hely: Dél-Somogy, Babócsa
Annak ellenére, hogy megértem Bogaras álláspontját, én azért leírom röviden a tapasztalataimat, hiszen egy annyira kezdetleges módszerrel dolgoztam, hogy ez max. kiindulásnak lehet jó.
Még csak két évben és kis mennyiségben készítettem krémmézet. A legyegyszerűbb megoldást választottam, repcemézet krémesítettem pörgetés után. Minden évben hagytunk saját felhasználásra és némi eladásra a repcéből. Úgy gondoltam krémmézként egyszerűbb a kiadagolás.

Szóval, pörgetéskor még melegen megszűrtem a mézet. 30 literes fedeles, műanyag savanyító vödrökbe kerültek. Két nap múlva - amikor még feldobott némi viaszmorzsát - lefölöztem, majd átkevertem. A keveréshez egy nagyobb teljesítményű kézi fúrógépet és rozsdamentes habarcs keverőszárat használtam (egyszerű, boltban vásárolt, spirális kialakítású a keverőszár).
Ezt követően kb. 2 hétig 2-3 naponta kevertem át (amikor éppen eszembe jutott), alkalmanként egy-egy vödörnyi anyagot kb. 3 percig.
Kb. két hét elteltével úgy tűnt nagyjából elérte a végleges állapotát, így ritkítottam az átkeveréseken. Már csak 3-4 naponta került rá sor néhány hétig. Mivel nulla tapasztalatom volt krémméz készítésben, úgy gondoltam nem hibázom azzal, hogy ha "emlékeztető" keveréseket végzek, így a nyári további részében, illetve az őszi időszakban fokozatosan ritkítva egy, majd kéthetente, végül már csak havonta egyszer még azért átkevertem. Télen a kész krémmézünk fagypont feletti hőmérsékleten volt tárolva, míg a kimérés alatt lévő szobahőmérsékleten. Az állaguk lényegében nem változott.

Ami lényegesnek tűnt:
- amikor már sűrű a méz nagyon megfogja a gépet, így mindenképpen érdemes nagyobb teljesítményűt használni
- a keverőszárat keverés közben nem szabad teljesen kiemelni a mézből, mert akkor levegőt kever bele a mézbe és ezt habként feldobja, amit mindíg le kellett szednem következő keverés előtt

Tavaly kicsit naprás lett a hársmézünk és annál ugyanezt az eljárást alkalmaztam.

_________________
Kolics Róbert
1/2 NB


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.07. 05:09 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.20. 17:57
Hozzászólások: 2938
Tartózkodási hely: Soltvadkert
Na akkor már kicsit lehiggadva. Elnézést , de ilyen a vérmérsékletem. Kevés dolog az amit az ember ajándékba kap és általában a legértékesebb az amit maga csinál vagy maga jön rá egy megoldásra. Normális épeszű embertől ne várj pontos általad elvárt receptet. Neked kell rájönnöd. A nagyvonalak a neten vannak, képek , gép leírások elsőként egyszerűbb primitívebb megoldások. Azért mert már valaki készít krémmézet ne várja senki , hogy ezt ki adja. A mézek keverési aránya a keverés módja , ideje minden megoldása, mindenkinek a saját kis üzleti titka. Kapitalizmus van! Ha én 2-3 év alatt tökéletesítek valamit és ez nekem egy rakás kisérletezésembe , pénzembe kerül majd gondoljátok , hogy jópofizva átadom a tudást?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 20:41 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.12.28. 15:45
Hozzászólások: 685
Tartózkodási hely: Baranya Hetvehely
Ha visszaolvasol, rájössz, hogy Bogaras felkészült, jó szándékú és segítőkész.
Én megértem az első reakcióját, hosszú út vezetett idáig.
Kérlek ezért ne haragudj meg rá!

Üdv:hárskeret

_________________
hárskeret
a legöregebb újra kezdő


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 19:19 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
Arisztaiosz
Köszönöm az infot, megnézem az Élelmiszer Könyvet is!
A témárol azért nem tudok többet, mert eddig ezzel nem foglalkoztunk. Nagyszüleim egyszerű emberek, a mézet felvásárlónak leadták, mindig megtartottak egy-két hordóval hogy legyen a családnak meg az ismerősöknek tudjanak adni, de nem készítettek soha krémmézet illetve nem üvegezték ki címkével szépen megcsinálva, ahogy én az idei évtől szeretném. Szóval a témában az áskálódásom néhány napja kezdődött, előszőr a legyegyszerűbb módon, beírtam a keresőbe és böngészgettem. Nem szeretek segítséget kérni, jobb szeretek saját magam rájönni a dolgokra, de most picit elakadtam és úgy gondoltam hogy itt majd segítségre lelek.

De Kérlek benneteket, aki olvassa ezeket a hozzászolásokat, hagyják abba az egymás véleményezését, én sem teszem, hanem inkább koncentráljunk az általam felvetett témára építő jelleggel! Sokkalta jobb lesz a hangulat ha szemet hunyunk egymás hiányosságai felett, mert mindenkinek ugyan úgy vannak hiányosságai, ezért senki nem vetheti a másik szemére hogy ő "hiánytalanabb" És probáljuk meg elfogadni, hogy valaki valamit nem tud, de érdeklődő. Ha pedig azt a valamit amit az adott illető tudni szeretne, egy másik illető tudja, akkor árulja el, vagy ha nem akarja kiadni titkát, azt is megértem, ne adja, akkor hagyja figyelmen kívül más tudás vágyát, de SEMMIKÉP ne ostorozza a másikat magasabb nyeregből.
Szeretnék ezután a felvetett témámmal kapcsolatos hozzá szólásokat Tisztelt Forumozó Méhésztársak, nem pedig egymás szurkálását, teljesen feleslegesen!
Megértéseteket, segítségeteket köszönöm!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 19:07 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
A helyzet az Tisztelt Bogaras, hogy hidd el beírtam mindenféle módon, mint "krémméz", "krémméz receptek", "krémméz készítés" de amiket találtam, az mind csak nagy vonalakban írja le, ami kábé így hangzik összegezve: valamilyen lassabba kristályosodó, folyékonyabb mézhez adunk valamilyen gyorsabban kristályosodó mézet és kevergetjük amíg krémes nem lesz. Engem konkrétumok érdekelnének, mégpedig mondjuk így például egy kilogramm mézre lebontva: 1 kg folyékonyabb és krémesítésre alkalmas mézhez, hány kilogramm krémesítésre alkalmas "oltó" mézet kell adni. S ezt naponta milyen gyakorisággal (óra,perc) kell kevergetni és mennyi ideig kell kevergetni, valamint legalább hány napik kell megismételni a keveréses eljárást. (nap/hét) Ezek érdekelnének de ilyen pontos infókat nem leltem sehol, gondoltam megkérdezem itt is.

És nem az a baj, hogy lusta lennék beírni abba a k.... keresőbe, hanem az hogy építő jellegű hozzá szólások helyett, zsörtölődsz azon, ha valaki valamit tudni szeretne. Nyílván te sem úgy születtél, hogy tudtad a krémméz készítésének a receptjét, vagy hogy értettél a méhekhez. Valaki biztos megtanította/elárulta neked. Méhészkedést Nagyapámtól tanultam, ez a 9. évem h aktívan csinálom, idén sajnos már Nagyapám nélkül.
A krémméz készítésben viszont még nincs tapasztalatom viszont eddigi méhészkedéssel kapcsolatos tapasztalatom az, hogy a méhészek 90%-a (legalább is akivel én az évek alatt találkoztam) segítőkész, megvitatják saját kis praktikájikat, trükkjeiket, amit még ha nem is ugy fognak csinálni azután, de mindenféleképpen tanulni lehet egymástól. Ezért szeretek méhészekkel beszélgetni és gondoltam itt is akad biztos olyan tapasztalt méhész/mézértékesítő akitől tanulhatok ez ügyben. Az igaz, hogy jobban szeretek esténként a méhesben a vándortanyán eszmét cserélni, de erre idén már nem lesz lehetőség, itt viszont mindig sok kiváló méhész van. S akadnak olyanok is, akik kíválóbbnak hiszik magukat... :lol:

Rossz hangulatú hozzá szólásaid nem tántorítanak el egyáltalán, viszont azt tanácsolom, ha csak negatív hangvételű "ötleteid" vannak mit is kéne ezeknek a lusta, de kíváncsi embereknek tenni, akkor inkább ne pazarold rá az időd, mert úgy sem fogadják meg....
Ha ezek után tudsz valami építő jellegű hozzászólást, azt szívesen fogadom, de ha csak durrogva osztogatsz, hogy mit kellene tenni, arra inkább ne fecséreld a drága időd!
:taps


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 19:01 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Talán mielőtt bárki is páros lábbal bele kívánna "szállni" Bogarasba, előtte a kereső segítségével legyen kedves felkutatni, mi a Magyar Élelmiszerkönyv mézzel kapcsolatos álláspontja. Krémméz természetesen készíthető jogszabály-követő módon, de adalékanyag a mézhez nem adható, az kizárólag azon összetevőket tartalmazhatja, melyet a méhek "tettek bele". Semmilyen ízesített, a kiszerelő által hozzákevert, hozzáadott adalékanyagot tartalmazó készítmény "méz" néven nem hozható forgalomba. Az már egy külön történet, hogy kórusban miként hörkent fel a méhész-szakma egykor, amikor egy közismert mézértékesítő pl. "bodza-mézet" forgalmazott. Lehet, hogy a vásárló igényelné, igényli az új ízeket, gyönyörködteti a változatosság, de méhész mézet értékesíthet, nem cukrászipari termékeket. Magam is készítek itthon mézes-mustáros-csilis páccal jóféle vadhúsokat a konyhán, de eme pácot mézként forgalmazni eszembe sem jutna, így titokban mélyen egyet tudok érteni Bogarassal, aki egy cseppet "bogaras" lesz attól, ha az őstermelő mézkiszerelők "fajtamézeket" szeretnének "előállítani" otthon, a konyha sarkában...

Ráadásul Bogarasunk még csak nem is "anyázott", mikor az okulni vágyó kérdezőnek a kereső által biztosított előnyök hasznosságát ecsetelte...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 18:57 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.05.24. 14:06
Hozzászólások: 226
Neki a krém méz a gondja ,másnak meg az ,hogy szabadságon van a pszichiátere ... ;)

_________________
hunor 10-12 + 2 x 1/2nb


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 18:46 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.20. 17:57
Hozzászólások: 2938
Tartózkodási hely: Soltvadkert
tzoli81!

Méhész felmenővel és 81-es születéssel sokkal többet kellene tudnod a témáról és a netes keresésekről illetve találatokról. A lustaság az a gond , hogy készen vártok mindent.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 17:39 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.20. 17:57
Hozzászólások: 2938
Tartózkodási hely: Soltvadkert
Legalább egy tucat leírás van a neten csak abba a k.... keresőbe kellene beírni a krémméz készítése vagy méz krémesítése kifejezéseket! Az a baj hogy erre is lusták vagytok.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 16:14 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 883
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
Engem csak egy dolog érdekelne, de az nagyon. Hogy a búbánatos nyavalyába kellett volna tzoli81-nek feltennie a kérdését, hogy arra érdemleges válasz is érkezzen? Az lett megkérdezve (végtelenül normálisan) hogy hogyan kell krémmézet készíteni. Ez ekkora kérdés? Ha jól emlékszem 2008-ban fel lett téve a következő kérdés: Hogyan kell mézbort készíteni? (külön topilot is kapott talán) Akkor egy viszonylag hosszú, de mindenképpen értelmes társalgás alakult ki, amiből sok mindent meg lehetett tudni, de leginkább azt, hogy a mézbor készítése egy ősi kínai recept, amit csak apáról fiúra lehet és szabad tovább adni. Aki ez ellen vét, azt kasztrálják, családját kiirtják. Na most, ha a krémmézzel is hasonló a helyzet, miért nem lehet azt normálisan megmondani? Ha pedig nem ez a kategória, akkor miért nem lehet a kérdésre abban a stílusban válaszolni, ahogyan az fel lett téve? Ha nincs valakinek sem ideje, sem kedve válaszolni, azt el tudom fogadni. De Bogaras fórumtársnak ideje is, kedve is volt válaszolni, csak a receptet nem volt hajlandó elárulni, amihez szíve-joga van. Pedig a válaszából nekem az sejlik ki, hogy ha nagyon akarna, tudna receptet is mondani. De a "te kis hülye kezdő" stílus úgy látszik, neki (is) jobban be jön. És ez is szíve-joga. Nagyon tetszett tzoli81 hozzáállása a válaszhoz, én biztos, hogy egy hétre ki lettem volna tiltva a fórumról. (volt már rá példa)


H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 12:56 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.10.28. 19:00
Hozzászólások: 350
Tartózkodási hely: Somogy megye, Siófok
Ezeken az ízesített mézeken én is gyakran kiakadok. Én szerencsére a mézet mézként árulom és adom is el, mindenféle kutyulás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy őstermelőként elsődleges méhészeti termékeket (méz, viasz, virágpor, propolisz) árulhatok. Ezek az ízesített "kutyult" mézek már feldolgozott termékek és az őstermelői minimumüzem engedéllyel nem állíthatóak elő. Ahhoz már egészen más engedélyek és körülmények kellenek. Magyarul a konyhában nem keverheted meg...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 09:31 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
Valóban sok ízesített mézről lehet olvasni, látni, vásárolni, s van közte számos, ami elég merész "íztársítás" a mézhez, némelyeken én is meglepődtem, de ha van rá ígény akkor miért ne? Részemről úgy gondolom, (és ezek alapján szeretném csinálni) hogy ha a mézünket olyan gyógynövényekkel ízesítjük\keverjük\ ami hatásában, ízében harmonizál a mézzel, és ezután a méz íze, megjelenése, egészségre gyakorolt hatása, harmonikus lesz, akkor azzal csak fokohatjuk a méz pozitív hatásait.
Én sem reszelt sajttal vagy bálnazsírral akarom ízesíteni a mézet, de láttam levendulával, csipkebogyóval, más egyszerű gyógynövényekkel ízesített mézeket, úgy hiszem ezek csak még jobbá tehetik az amugy is kiváló minőségű magyar mézet.
Kedves Propolisz, köszönöm az infot, használni fogom a keresőt (kézen fekvő mégsem tettem ezt elsőre :lol: ) Valamint, ha tudnál bővebbet írni az általad ismer klasszikus keverős beoltós módszerről, azt örömmel fogadnám! Ilyen dolgokra gondolok, mint pl milyen mézhez milyen mézet adok\oltok, ezt milyen arányban (pl 1kg mézhez mennyi "oltóméz" kell) Mennyi ideig\milyen gyakorisággal kell kevergetni, milyen hőmérsékleten. Ha ezekről vannak tapasztalataid, szívesen fogadom privát üzenetben is! Köszönöm!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 07:20 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.27. 17:41
Hozzászólások: 691
Tartózkodási hely: Újkér, GY-M-S
A méz hamisításos utalás egy kicsit erős volt, de úgy gondolom ezzel nem vagyok egyedül, hogy a mindenféle sz@rral kutyult méz a legtöbb jóérzésű méhésznél kiveri a biztosítékot. Én már várom, hogy kirakodóvásárokon mikor jelenik meg a rántott májjal ízesített méz!

_________________
Üdv: Bálint


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 06:48 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
Tisztelt Bogaras Méhésztárs!

Azért írtam erre a fórumra, mert jócskán hiányos a tudásom ez ügyben, ezt jól látod. Sokat olvasgattam és fogok is még épp azért, mert nem akarok "kutyuló labort" működtetni, mert nincs annyi mézem hogy kísérletezgessek, ezért szeretnék olyan tapasztalt, segítőkész méhészektől infókat, akiktől tanulhatok. Megértem, hogy "kutyuló laborról" meg "méz hamisításról" írsz, ha jól látom Soltvadkertről írsz, arra fele sok ilyenről hallottam, DE mifelénk becsületesen méhészkednek, a mézet bevizsgálás után veszi meg tőlünk már évek óta ugyan az a felvásárló. Nagyapám kb 60 éve méhészkedett, jó néhány éve már én is, aki ismeri méhész mind nagy tisztelettel emlegeti, mindig becsületesen méhészkedtünk, s bár lehet a mézet hamisítani könnyen, nekem sokkal többet ér az hogy a becsületesen megtermelt mézemet eladva, az emberek szemébe őszintén bele nézve mondhassam hogy ez bizony maga a természet adta egészség, én semmit nem csináltam vele csak a méhektől elvettem és üvegbe raktam...S ezek az emberek vissza hívnak, hogy szeretnének még többet vásárolni belőle. Őket szeretném még jobb minőségben kiszolgálni, nem kotyvasztott mézzel, ezért szeretnék információkat és amíg meg nem bizonyosodom róla, hogy miként kell, addig nem állok neki kotyvasztani.
Köszönöm a válaszod, bár rossz szándékot véltem felfedezni benne még is megtudtam hogy akácból nem lehet és hogy nem minden mézet lehet krémesíteni. Máris többet tudok mint két napja. Végig olvasgattam a forum 25 oldalának nagy részét, ahonnan már tudom hogy milyen rozsdamentes keverő szárra milyen szögben érdemes ráhegeszteni acéldarabot, és ehhez milyen fordulat/ erősségű kéziszerszámmal/furovar keverhetjük...Szóval sok mindent, de még többet szeretnék, azért írtam ide is.
A levendula olajjal ízesített mézről egy kedves laikus (nem méhész) hölgy ismerősömtől hallottam, s bár kétkedve hallgattam én is és felmerült bennem s meg is említettem neki, hogy szerintem az nem biztos h levendula olajjal lehetett ízesítve de majd utána nézek, mert én sem vagyok még elég járatos a témában, ígérem ha utána jártam pontosítok itt.

Szóval Kedves Bogaras méhész"társ", olvasgattam már sokat, erre arra, itt a forumon is, ezért sem lep meg szurkálódó megjegyzésed és fogok is még olvasgatni hidd el, mert úgy hiszem, ahogy a méhészkedésben fog újat látni és tanulni évről évre, amíg csak él és méhekkel foglalkozik az ember, úgy az ezzel kapcsolatos dolgok is tele vannak új és új dolgokkal, napról napra.

Ezért köszönettel fogadom a segítőkész információkat és szomorúságos megvetéssel a rossz indulatú szurkálódásokat, mert amennyi rossz indulatú energiát elhasznál arra hogy szurkálódjon, ugyan annyival segíthetne is...Ezért inkább rossz indulatra ne pocsékolja senki az energiáját, jól jön az még később bármihez is. :)
Ha amit én leírtam, szerinted Kedves Bogaras méhész"társ" , "lassan a hamisítási kategoriákat is súrolja", akkor úgy érzem, ahogy te válaszoltál az lassan a rágalmazási kategórákat is súrolja... :taps


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.06. 03:48 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.20. 17:57
Hozzászólások: 2938
Tartózkodási hely: Soltvadkert
rotarywings írta:
Szerintem meg tök normálisan feltette a kérdéseit inkább segíthetnéd, ha van hozzá értésed.... engem is érdekelnének a javaslataid a kérdéseire!



Akkor csak a 2 leg amitől elgurult a gyógyszerem. Sok felé olvasgatott a krémmézes témában aztán leírta hogy az összes fajta mézéből krémmézet akar készíteni :ut A méz ki krémesítéséhez nem mindegyik méz alkalmas :twisted:
Levendula olajjal ízesített méz.

Mindezeket végiggondolva , szép kis kutyuló labort lehet otthon működtetni és ez már lassan a hamisítási kategoriákat is súrolja. Ez nem úgy van , hogy van fehérborom meg vörösborom és rose-t akarok csinálni, mert az sem egészen így működik


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.05. 22:38 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
A fórum keresőjébe írd be a "krémméz" kifejezést, találsz mindenféle infót.
A klasszikus módszer a beoltós-kevergetős, de olyat is hallottam, a kristályos mézre öntenek egy kis folyékonyat, majd összeturmixolják :shock:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.05. 22:06 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Szerintem meg tök normálisan feltette a kérdéseit inkább segíthetnéd, ha van hozzá értésed.... engem is érdekelnének a javaslataid a kérdéseire!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.05. 18:12 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2008.11.20. 17:57
Hozzászólások: 2938
Tartózkodási hely: Soltvadkert
Szerintem olvasgass még! Jócskán hiányos a tudásod.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.08.05. 14:59 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.29. 18:07
Hozzászólások: 6
Tisztelt Méhésztársak!
Szeretnék érdeklődni hogyan is készül a krémméz. Sok felé olvasgattam, de sehol nem láttam pontos paramétereket leírva ( vagy lehet nem kerestem elég alaposan) Úgy értem, hogy szeretném krémesíteni az idei repce, akác, selyemv, napraf. mézem egy kis részét és ilyen formában is megismertetni az ismerőseimmel. Egyenlőre ismerőseim körében szeretném a mézemet ill. a mézfogyasztást népszerűsíteni, nem annyira a pénz motivál, persze az is kell azért...de szeretnék idén picit különlegesebb mézekkel kedveskedni ismerőseimnek. Szóval szeretnék krémmézeket készíteni, illetve akácot ízesíteni levendulával, fahéjjal esetleg valamilyen más gyógynövénnyel, repce mézem egy részét pedig csipkebogyóval. Olyan dolgokra lennék kíváncsi, hogy pontosan meddig kell keverni a mézet, ha folyékonyabb mézet oltok gyorsabban kristályosodóval, akkor mik a pontos arányok, ízesített mézeknél is arányokat, pl mennyi fahéj v levendulaolaj kell x kg mézhez.Ezzel kapcsolatban szeretném olyan méhésztársak segítségét kérni, akik tapasztaltak krémméz illetve a fent említett vagy hozzá hasonló ízesített mézek készítésében. A segítséget előre is köszönöm!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.06.08. 13:09 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.05.10. 19:49
Hozzászólások: 351
Tartózkodási hely: B-A-Z megye
A kúp csúcsa felől gyorsan eltömődik, de elhiszem, hogy a másik sem jobb.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.06.07. 20:26 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.10.23. 18:03
Hozzászólások: 285
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc.
Köszönöm!

Mindenképp beszerzem! Ám azzal szerintem a kiöntőbe töltéskor fogok szűrni :D

_________________
"... A méhek tökéletesek, jók, kötelességtudók, szorgalmasok, erősek, művészek, szépek, a természet legremekebb, csalhatatlan apró teremtményei. Az ember ellenben csupa hézag..." /Részlet: Kádár Lajos: Méhészkönyvtár/


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.06.06. 14:52 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2012.06.15. 13:22
Hozzászólások: 85
Tartózkodási hely: Dunavarsány
Vezso!

Kúp alakú a legjobb és legyen minél nagyobb a méz saját súlyától préselődik át.
Egy finom 100-as szűrő a buborékokat is összegyűjti, egybeolvasztja, ami fel tud jönni.
Legalább is a nagy része.

_________________
Wendor


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mézértékesítés
HozzászólásElküldve: 2014.06.06. 12:09 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.05.10. 19:49
Hozzászólások: 351
Tartózkodási hely: B-A-Z megye
Nekem, ha jól emlékszem, 160um-es szűrőm van. Gyönyörűen leszűri a mézet, csak hamar eltömődik. A tisztának hitt mézből is rengeteg apróságot kiszűr. Minden vásáron lehet ilyet látni. Én a kör alakút vettem, lehet, hogy a szögletes keretre feszített jobb lett volna. Nem árt, ha kicsit meleg a méz. Tavasszal nagyon lassan megy át a hideg repceméz.

A buborékok az új pergetőmnél jelentkeznek. Úgy vettem észre, hogy a fordulatszámtól függ a buborékosság.
Zsolt


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1733 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.