Pontos idő: 2013.06.19. 10:19

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 708 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: EVÓDIA
HozzászólásElküldve: 2012.10.21. 11:28 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

evodia csemete érdekel

mehesz13@citromail.hu

Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.19. 18:06 
Tag
Tag

Mortimer!

Megérkeztek a magok,köszönöm!! :D

Holnap átbújom majd ezt a topikot,hogy most hogyan tovább. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.19. 16:50 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Bza írta:
Szia Szilveszter.

Köszönöm az nfo-t megnézem, de valószínű egy hím példányról lesz ott szó.
Beszélem a korábbi hozzászólásomban említett méhésztárssal, aki elmondta, hogy nő és hím ivarú példányok is léteznek az evodiából. Ezért van, hogy nem minden fa nevel végül magot, de mindkettő virágzik. A fái (Hajósról) egy fáról származó magból lettek nevelve, tuti nem két variációról van szó.
Csatolmány:
dusnok_evodia 004_.jpg

(hím és nő ivarú példány)
A hím fákat kezdik először lepni a méhek, ezek korábban minimum egy héttel kezdenek virítani. Mikor elvirágzik a méhek szinte leverik róluk a virágtatot és a csak a virágzat csupasz csutkái maradnak vissza.
Csatolmány:
dusnok_evodia 007.jpg

A nőnemű egyedek később kezdenek virítani és ők azok amik magot érlelnek. Ilyen tájt a fák leveleinek színében van különbség. Az év korábbi időszakában mielőtt virítanak semmi különbséget nem lehet a két nem között felfedezni.
Csatolmány:
dusnok_evodia 003_.jpg

(jól látható a fák leveleinek színében a különbség)

Voltam Dusnokon ahol pontosan 6 db fát találtam sorban egymás mellett, 2-t ami nem volt mag majd 3 magot nevelőt és végül újra egy mag nélkülit. Itt is megfigyelhető volt a különbség, a magot érlelő egyedek levelei haragos zöldek, míg a mag nélkülieké világos zöld színűek voltak.
Érdeklődtem polgármesteri hivatalban az eredetükről és, hogy mikor kerültek oda de senki nem tudott érdemi információval szolgálni, ígéretet kaptam azonban, hogy utána néznek a dolognak, ki és mikor ültette őket.
Fényképezés és kávézás közben sikerült egy helyi lakossal beszélnem aki szerint a fák kb. 20 év körül lehetnek és azt járják nagyon a méhek ami nem termel magot. A többiről ami nem pont a kocsma elé volt ültetve és magot érlelt nem tudott beszámolni. ;)
Felteszem a kérdést, ha valóban létezik a hím és nő ivarú alak, akkor, az vajon befolyásolhatja a magról való szaporítás (sok esetben) sikertelenséggel záródó próbálkozásait. Gondolok itt arra, hogy egy magányosan álló fáról gyűjtött magok csírázó képessége rosszabb, vagy semmilyen, mint ahol vegyesen állnak a hím és nő ivarú fák.

Lehet sok butaságot és szakmaiatlanságot hordtam itt össze hím meg nő ivar tekintetében, de eddig nem is beszélt róla senki. A beszúrt képek nem a méhésztársnál, hanem Dusnokon készültek, csak az általa elmondottak illusztrálása végett lettek oda beszúrva. Aki ért hozzá legyen szíves pontosítson vagy javítson ki.

Üdv Mortimer.
Elhiszem én is láttam már érett, és még érő magokat is ezeken a dusnoki fákon pont ez miatt kérdezem.

Még csak egy érdekesség az evódiáról: amelyik fáról lehet magot gyűjteni, annak a levelének az illata erősen hasonlít a bálványfa levelének illatához. A másik fajtának viszont nincs illata, nekem ez a tapasztalatom.
Üdv: Szilveszter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.18. 21:50 
Tag
Tag

Szia Szilveszter.

Köszönöm az nfo-t megnézem, de valószínű egy hím példányról lesz ott szó.
Beszélem a korábbi hozzászólásomban említett méhésztárssal, aki elmondta, hogy nő és hím ivarú példányok is léteznek az evodiából. Ezért van, hogy nem minden fa nevel végül magot, de mindkettő virágzik. A fái (Hajósról) egy fáról származó magból lettek nevelve, tuti nem két variációról van szó.
Csatolmány:
dusnok_evodia 004_.jpg

(hím és nő ivarú példány)
A hím fákat kezdik először lepni a méhek, ezek korábban minimum egy héttel kezdenek virítani. Mikor elvirágzik a méhek szinte leverik róluk a virágtatot és a csak a virágzat csupasz csutkái maradnak vissza.
Csatolmány:
dusnok_evodia 007.jpg

A nőnemű egyedek később kezdenek virítani és ők azok amik magot érlelnek. Ilyen tájt a fák leveleinek színében van különbség. Az év korábbi időszakában mielőtt virítanak semmi különbséget nem lehet a két nem között felfedezni.
Csatolmány:
dusnok_evodia 003_.jpg

(jól látható a fák leveleinek színében a különbség)

Voltam Dusnokon ahol pontosan 6 db fát találtam sorban egymás mellett, 2-t ami nem volt mag majd 3 magot nevelőt és végül újra egy mag nélkülit. Itt is megfigyelhető volt a különbség, a magot érlelő egyedek levelei haragos zöldek, míg a mag nélkülieké világos zöld színűek voltak.
Érdeklődtem polgármesteri hivatalban az eredetükről és, hogy mikor kerültek oda de senki nem tudott érdemi információval szolgálni, ígéretet kaptam azonban, hogy utána néznek a dolognak, ki és mikor ültette őket.
Fényképezés és kávézás közben sikerült egy helyi lakossal beszélnem aki szerint a fák kb. 20 év körül lehetnek és azt járják nagyon a méhek ami nem termel magot. A többiről ami nem pont a kocsma elé volt ültetve és magot érlelt nem tudott beszámolni. ;)
Felteszem a kérdést, ha valóban létezik a hím és nő ivarú alak, akkor, az vajon befolyásolhatja a magról való szaporítás (sok esetben) sikertelenséggel záródó próbálkozásait. Gondolok itt arra, hogy egy magányosan álló fáról gyűjtött magok csírázó képessége rosszabb, vagy semmilyen, mint ahol vegyesen állnak a hím és nő ivarú fák.

Lehet sok butaságot és szakmaiatlanságot hordtam itt össze hím meg nő ivar tekintetében, de eddig nem is beszélt róla senki. A beszúrt képek nem a méhésztársnál, hanem Dusnokon készültek, csak az általa elmondottak illusztrálása végett lettek oda beszúrva. Aki ért hozzá legyen szíves pontosítson vagy javítson ki.

Üdv Mortimer.
Elhiszem én is láttam már érett, és még érő magokat is ezeken a dusnoki fákon pont ez miatt kérdezem.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.18. 11:52 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Bza írta:

Ma néztem nálunk a helyi Kórház udvarán lévő vegyes korú de már évek óta magot érlelő fáit. A magok még bőven a fákon voltak igaz már kezdtek kiperegni. Ezt csak azért írom és vetem fel, nem kétségbe vonva a mag gyűjtés helyes idejének megválasztását, de elég érett magokat szedtél azokról a fákról?

Szia!
Ezek a magok erős rázásra már potyogtak, igaz enyhe dörzsöléssel szedtem őket a zacskóba. Mindegyiknek fel volt pattanva a magburka, és az el volt száradva. Viszont a fán még volt bőven éretlen mag is. Biztosra nem tudom, hogy elég érettek voltak-e a szedett magok, mert nincs akkora tapasztalatom és tudásom az evódiák terén, de szerintem érettek voltak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.17. 15:46 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Bza írta:
Mortimer írta:
Szedtem egy zacskónyi evódia magot, több fáról. Aki küld felbélyegzett borítékot, annak küldök belőle. E-mailt írjon nekem, abban megadom a címem.
E-mail címem: rtnrtbr@gmail.com

Szia Mortimer.

Ma néztem nálunk a helyi Kórház udvarán lévő vegyes korú de már évek óta magot érlelő fáit. A magok még bőven a fákon voltak igaz már kezdtek kiperegni. Ezt csak azért írom és vetem fel, nem kétségbe vonva a mag gyűjtés helyes idejének megválasztását, de elég érett magokat szedtél azokról a fákról?

Szia Szilveszter.
Itt nálunk is van egy méhésztárs udvarán 8-10 virágzó "evodia" fa, virágzáskor mindegyiket lepik a méhek, de minden évben csak ugyanaz a pár példány nevel magot, elmondása szerint.
Amúgy meg érdekes megfigyelésnek tartom Dusnok község Köztársaság utcájában ( itt: +46° 23' 24.89", +18° 57' 27.58" ) ültetett elvileg (habitusból arra következtettem) egyforma korú evodia példányairól, amik egymás mellett díszlenek, hogy virágzásban mégis kb: 1-2 hét eltolódást lehetett megfigyelni köztük.
Kérdeztem a polgárőröket, annyit mondtak nem tudják mikor és ki ültette a fákat de már nagyon régen itt vannak és a méhek mindig lepik őket. Nem volt alkalmam megnézni, hogy állnak magérlelés tekintetében, de holnap ezt pótolni fogom, leszaladok mert nagyon kíváncsi vagyok.
Add már meg légyszíves az általad írt Bajaszentistvánon lévő fa helyét https://maps.google.hu/ -n kikeresve. Rápillantanék kíváncsiságból arra a példányra is.
Üdv: Bza

heló Bza A DOZSAGYÖRGY uton ha süközsd felöl mész a bal oldalon nem tudom a pontos kordinátákat felfogod ismerni lehet vagy 30 éves

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.17. 09:43 
Tag
Tag

Szia Mortimer
Megérkeztek a magok HÁLÁS KÖSZÖNET érte :re :taps :taps

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.17. 08:42 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Ha elöbb olvastam volna a véleményeiteket...

Júniusban vettem Sanyibácsitól 25db 3-4 éves evodiafát.
A nyár közepén földlabda nélkül, 15cm-esre vágott gyökérrel... (nem így képzeltem, de kifizettem)

A 25-ből 10db-on van 3cm-es levélből 3db.
15db-on semmi, mint mogyoróhusáng lebökve...

1m3-es gödrök (traktor), nagy tányérok, 2 naponta 5m3 víz (kút), és a munka...

Kiba..ottúl pipa vagyok...

Ennek ellenére Tisztelem!

Felhívtam, azt mondja 2-3 hét múlva pótolja.
Érdemes megint dolgoznom vele? Nem tudom.

Annyira siettem, hogy lemaradtam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 21:54 
Tag
Tag

Mortimer írta:
Szedtem egy zacskónyi evódia magot, több fáról. Aki küld felbélyegzett borítékot, annak küldök belőle. E-mailt írjon nekem, abban megadom a címem.

Szia Mortimer.

Szia Szilveszter.
Itt nálunk is van egy méhésztárs udvarán 8-10 virágzó "evodia" fa, virágzáskor mindegyiket lepik a méhek, de minden évben csak ugyanaz a pár példány nevel magot, elmondása szerint.
Amúgy meg érdekes megfigyelésnek tartom Dusnok község Köztársaság utcájában ( itt: +46° 23' 24.89", +18° 57' 27.58" ) ültetett elvileg (habitusból arra következtettem) egyforma korú evodia példányairól, amik egymás mellett díszlenek, hogy virágzásban mégis kb: 1-2 hét eltolódást lehetett megfigyelni köztük.
Kérdeztem a polgárőröket, annyit mondtak nem tudják mikor és ki ültette a fákat de már nagyon régen itt vannak és a méhek mindig lepik őket. Nem volt alkalmam megnézni, hogy állnak magérlelés tekintetében, de holnap ezt pótolni fogom, leszaladok mert nagyon kíváncsi vagyok.
Add már meg légyszíves az általad írt Bajaszentistvánon lévő fa helyét https://maps.google.hu/ -n kikeresve. Rápillantanék kíváncsiságból arra a példányra is.
Üdv: Bza

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 19:55 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

János írta:
A te fáid alapja is tőle van?
(Balázshoz..)

Igen. Homokon nagyon szarul fejlődik, nem ajánlom! Nekem 300 tő kínlódik a csemetekertben, eddig nagyjából 5 érte el a 3 métert a többi egy kalap sz.r. Jobban tudom ajánlani a saját szaporítást, mert az öreg túl kicsi gyökérrel adja. Nálam a saját magoncok utolérték a többit. Nagyon sok víz kellene neki, mondjuk az is a baj.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 19:33 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Bocs, én a Te fáidra gondoltam... :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 18:30 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Propolisz írta:
fotó nincs róla?

nincs de hatalmas mint egy nagy diofa és egy idős méhész bácsi háza előtt diszlik a érsekcsanádi főut bal oldalán bajaszentistvánon

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 17:24 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

fotó nincs róla?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 16:32 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

János írta:
(Balázshoz..)

az én fáimis jánoshalmárol vannak nem kedveli ahomok talajt a öntözést annál inkáb a20-ak töldben a magoncbolis párévalattis szépre nő de nálnk szerintem alapos gondozás mellet lehet szép fát nevelni belőle itt kezdődik a sivatag :fagyérzékeny Bjaszentistvánon már töbször voltam magoot gyüjtene de a méhek annyira kedvelik hogy már virágzáz időszakában leverik a virágokat mejek a földre hullaanak egyszerüen nincs virágzás után oktoberben mag az ágakon lehet hogy ez a fa nem evódia hanem koreai mézesfa

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 14:52 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

(Balázshoz..)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 14:51 
Törzstag
Törzstag

Ne higgy neki. Nekem télen kifagyott egy része.
Az én evódiáim tőle vannak .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 14:47 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Idén télen szinte mind elfagyott, pedig már 1,5 m körüliek voltak. Előző években nem volt gond.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 13:57 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!

Csima Úr tájékoztatása alapján az Ő evodiái fagytűrőek.

Mi a tapasztalatotok?

János

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 12:14 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Habár a saját tapasztalatom is hasonló....

arici

OFF

Moderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 12:09 
Törzstag
Törzstag

Úgy írtad, mintha saját forrás lenne. ÍGy már ok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 12:05 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

A Korán szerint nincs............ idézet :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 11:35 
Törzstag
Törzstag

Biztos, hogy nincsenek belviszályok, konfliktusok? ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.16. 11:25 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Ment a mail.....

A méhek az állatvilág egyik legügyesebb mérnökei és építészei, valamint figyelemre méltó a társadalmi életük.
Egy méhkasban 10-80 000 méh él, és mindegyik fennakadás nélkül végzi a saját munkáját, nincsenek belviszályok, konfliktusok, sértődések.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.10.01. 07:45 
Tag
Tag

Ment a mail
Üdv csija :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.29. 18:36 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.26. 11:30 
Tag
Tag

Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni.Evódia magra lenne szükségem .
Esetleg ha valakinek lesz megköszönném.
Természetesen felbélyegzett válaszborítékot küldenék.Előre is köszi a segítségeteket.
Üdv:Csíja

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.10. 13:21 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Evódia csemetéket /ideiek/ cserélnék más mézelő csemetékre.Főleg japánakác és ámorakác csemetékért.Én nógrád megyei vagyok.
Érd:porszimadar@freemail.hu
üdv:Pörszi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.04. 15:17 
Tag
Tag

Köszönöm. Locsolni tudok, már csak a nyári hőség télre való elraktározását kell megoldanom. Ötletek?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.04. 12:06 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Azt bírja csak a meleg és a.szárazság, na meg a fagy oda tesz neki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.04. 11:49 
Tag
Tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az Evódia bírja a homokos talajt?

H.apci.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 20:30 
Törzstag
Törzstag

én az itteniek javaslatára lecsupaszítottam a szárat. Azóta még gyorsabban nőnek,már 2szer meg kellett ismételnem a csupaszítást,csak a legfelső ágacskákat hagyom meg. Lehet,vizet kapott a levél,vagy ahogy párolog a locsolt víz,leforrázza a leveleket. Ilyenekre tippelek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.29. 20:15 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Üdv!

A kiültetett fácskák szépen hozzák a hajtásokat, de mostanában arra lettem figyelmes, hogy egy-két levél foltokban elkezdett sárgulni. Esténként vannak locsolva, minden nap.
Ez mitől lehet, tapasztalt már valaki ilyet?
Valamilyen hiánybetegség, vagy egyszerűen a meleg miatt lehet?

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.12. 20:26 
Törzstag
Törzstag

Nos, ilyen lett az ültetvény. Remélem túlélik a csonkítást. Egyébként a japánakác tetszik még nagyon. A városban a nagy fák több mint 3 hete virágoznak, és elég jól is adják a nektárt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.12. 15:00 
Tag
Tag

Igen nagyon fény igényes ,sokszor gondolkodtam hogy nem kellet volna e inkább hagyományos akácfát ültetnem , mert már ennyi munkával és energiával amit az ember rájuk fordít a sima akácfa mamut nagyságúra nőt volna . Már sajnálnám őket kivágni és sokkal szebbek mint a sima akácfák jó rájuk nézni .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.11. 17:19 
Törzstag
Törzstag

Mortimer!
Igen,ezt elhibáztam, sajnos nem tudtam,mi a teendő,bár aggódtam a mellékhajtások miatt, ezért kérdeztem rá,hogy ez jól van-e így. Most már levágtam az összes kis elágazást,már csak egy hatás nő tovább, a tetején.
Péter!
Köszi!
Igen, eléggé sok vizet igényel, viszonylag sokat locsoltam őket, és szerencsére az eső is esett. A víz mellett a napfény számít neki sokat. A méhesben 2éve ültetett fáink közül amelyik napon van,már szépen virágzik,de amelyiket kevés napfény éri,lassan kisebbek lesznek,mint a most ültetett csemetéim.Nem fejlődnek.
A júni 16-án készült képhez képest a csemeték már 2szer,3szor olyan nagyok jelenleg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.11. 13:10 
Tag
Tag

Tomi írta:
Tomipapától kérdezném,hogy az evódia csemeték alsó leveleit/szárait le kell-e vágni? Nagyon megindultak a kiültetés után,kb 30-40 centit nőttek nem egész 2 hónap alatt,de eléggé idomtalan a formájuk,mert alul sok az ágacska.
http://kepfeltoltes.hu/120808/DSC03789_ ... es.hu_.jpg

Szépek a kis fák ,továbbra se sajnáld tőlük a vizet ,biztosan észre vetted te is hogy rendkívül vízigényesek .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.11. 11:40 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Szia Tomi. Szerintem nem is lett volna szabad meghagyni, hogy az oldalhajtások így megnőjenek. Így azt növesztette a növény, nem a felsőbb részeit, abba fektette energiáját, amit kénytelen leszel levágni, eltávolítani. Lehet jobban jársz, ha tél végén vágod le, mert ősszel talán visszamegy valamennyi tápanyag a gyökérzetbe. Bár ez nem biztos.
Én egy csipkerózsát akarok fává nevelni, ami igazából ugyebár bokor lenne rendesen. A legerősebb hajtását hagytam meg, de kb. kéthetente a tőből növő vesszőket mindig lemetszem. Eddig úgy néz ki, fa lesz belőle.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.08. 21:48 
Törzstag
Törzstag

Értem. Tehát akkor csupaszítsam le a szárakat,és csak a legtetejét hagyjam nőni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.08. 21:08 
Törzstag
Törzstag

Igaz ugyan,hogy nem Tomipapa vagyok,azonban én olyan magasságig nevelem 1 száron az evodiákat amíg elérik a korona magasságot ami nálam 1.8 m.Ebből adódóan addig minden oldalhajtást tőből eltávolítok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.08. 20:53 
Törzstag
Törzstag

Tomipapától kérdezném,hogy az evódia csemeték alsó leveleit/szárait le kell-e vágni? Nagyon megindultak a kiültetés után,kb 30-40 centit nőttek nem egész 2 hónap alatt,de eléggé idomtalan a formájuk,mert alul sok az ágacska.
http://kepfeltoltes.hu/120808/DSC03789_ ... es.hu_.jpg

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.02. 14:24 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Értem.
A kinti helyen a vadvédelem még meg is lenne oldva, de a locsolás az problémás.
Szóval marad a kert.
Köszönöm!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.02. 12:00 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Flakonban sajnos elég hamar leáll a növekedése :-(
Célszerű iskolázni, locsolható helyen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.02. 11:57 
Törzstag
Törzstag

Ültesd ki ha lehet földlabdával együtt szerintem a kertedbe inkább először. Napos helyen sok vízzel. Nekem már a duplájára nőttek azóta,mióta kiültettem őket. Én azért nem ültetem még ki az erdőbe,hogy a vadak ne legeljék le.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tomi 2012.08.02. 12:01-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.08.02. 11:28 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Tomi írta:

Hello!

A télen elültetett magokból hasonló nagyságú csemetéim vannak, igaz csak pár darab. Szépen hozzák a hajtásokat, jelenleg 2l-es flakonokban vannak.
Aktuális lenne nálam is a kiültetés?
Milyen helyet próbáljak meg nekik keresni?
A végleges helyük egy szántóföldi részen lesz, próbáljam meg oda kiültetni, vagy inkább a kertünkben keressek nekik valamilyen helyet?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.07.30. 20:53 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Idén már nem érdemes ültetni, majd inkább márciusban.
Magot fáról is lehet "szerezni", októberben lehet szedni, ha már kezd peregni.
Ha már megismered a fát, fogsz találni a környékeden is.
Ilyet kell keresni, mint pl. az alábbi fa, amit Tiszaszalkán fényképeztem pár napja.
A faluháza udvarán is állt egy szép példány!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.07.30. 17:29 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok.

Evódia mag beszerzésében szeretném a segítségeteket kérni.
Honnan lehet magot venni? Vagy ha van valakinek fája, és tudna magot küldeni az is jó lenne.

Köszönöm.
Laci

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.07.10. 12:33 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Városban már indul az evódia.
Valamiért rajonganak érte a "lányok"...
(telefonos fénykép)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.06.17. 12:23 
Törzstag
Törzstag

150 db csemete kiültetve.
http://meheszforum.hu/album/displayimag ... at=0&pos=0

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.06.15. 20:54 
Törzstag
Törzstag

Üdv. Ma elkezdtem kiültetni a csemetéimet. 130-ig jutottam. Találtam kb 20db ilyen egyedet. Mintha valami felrágta volna a szárukat. Mi lehetett ez? Érdemes ezeket is kiültetnem,vagy nem fognak megmaradni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.06.05. 14:56 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Ez nem jutott eszembe. Köszönöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 708 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra