Pontos idő: 2024.03.28. 23:27

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 96  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.30. 22:14 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Kedves Péter!

Hogy kinek, s miként jó, az eléggé egyedi igényeken, sajátosságokon, lelki alkatokon múlik. Viszont nem hiszem, hogy komolyabb OMME-hírértéke lehetne e nosztalgikus dalocskának. Nekem így is jó, önnek meg lehet, hogy kevésbé...

Ha önnek mégse lenne így is jó, megkérném, amennyiben az OMME-tel kapcsolatban lenne konstruktív javaslata, észrevétele, szeretettel tárja azt itt elénk. Ha nincs összefüggésben az Egyesülettel a nosztalgikus hangulata, de megérintette a langyos sör, döcögő gép, vizes bor és a hamis harmonikaszó víziója, javasolnám, talán a 'Méhészek kedvenc zenéi' rovatba helyezze át a hozzászólását, ott rendkívül szívesen hajlamos leszek együtt nosztalgiázni önnel, itt viszont a mondanivaló nélküli hangulatkeltés szándékának láttán már korántsem tudok euforikus állapotba kerülni, még Zorán örökbecsűjének hallatán sem.

Már néhányszor megtárgyaltuk, hogy ha valakinek hírértékű, netán előbbre vivő megjegyzése leend, azt bátran helyezze el itt, de szenvedni, hangulatot kelteni, kukorékolni, gágogni, csipogni, kotkodálni és vijjogni talán jobb lenne a "baromfiudvarban". Ott van valójában ezekre jelentős fizetőképes kereslet, mi több, ott egy nyelvet is beszélhetnek...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.30. 10:34 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Arisztaiosz írta:
Kedves Péter!

'szen most mondta ki a valót: a TÖBBSÉGNEK, azaz a méhészek TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGÉNEK így a jó. Ezt nevezik demokráciának...


Azért ideteszem a dal szövegének végét, mert mondanivalója figyelemre méltó.

Hogy nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Döcög a gép
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Hamis a harmonika
De így is jó, így is jó, így is jó
Vizes a bor
Ha nekünk így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó

Zorán - Így is jó https://www.youtube.com/watch?v=99OcgoLKCsw


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.29. 18:16 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 18:29
Hozzászólások: 2229
Tartózkodási hely: Csurgó
Elnézést ,nem OMME hírek ?

_________________
Mérő szám? A tele hordók!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.29. 18:04 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2012.05.16. 11:25
Hozzászólások: 1523
Nem, ez nem egy extrém példa. Vivaldi esetén teljesen életszerű. :)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.29. 08:32 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2638
tsanyi írta:
tehát nem hatósági személy

Én az FF-en vitatkoztam ezen Geddekassal. Abból az aspektusból, hogy szerintem az OMME miért nem veheti át ezt a feladatkört. Szerintem azért, mert maga a tevékenység hatósági tevékenység. Az eü. felelős a hatóság nevében és helyette jár el. Ez egy zárlat feloldása esetén egyértelmű. Az ő vizsgálatát nem követi laborvizsgálat, ha azt mondja, hogy egészséges. Jogászoknak kellene abban nyilatkoznia, ha az eü felelős nem a hatóság része, akkor az ő döntésük alapján hozott hatósági intézkedések jogilag nem semmisek-e ? Az összes zárlat feloldása pl., de mondhatnám a vándorlási igazolások kiadását is. Azért nekem is jutott eszembe ellenpélda: a szulfonamidos mézek ügye néhány éve, amikor a hatóság talán technikai okok miatt nem a hatósági laborban vizsgáltatott, hanem talán az Applicánál. Ez a magánlabor azonban kisebb mennyiséget is ki tudott mutatni, és a hatóság ez alapján büntetett. Ha jól emlékszem ilyenről a jogszabály rendelkezik, hogy lehet alapja a hatósági döntésnek a nem hatósági labor eredménye, bizonyos megszorításokkal. A labornak a vizsgálati módszerét is akkreditáltatnia kell. Tehát mondhatni azt, hogy a vizsgáló eszköz tanúsítványa teszi lehetővé a hatósági döntéshozatalban való felhasználást. Egy OMME által működtetett eü hálózat, ahol nincs mögötte ilyen akkreditáció, egy teljesen megkérdőjelezhető hatósági döntést eredményezhet szerintem. Egy joghatással járó zajmérés esetén a zajmérő eszköznek, a mérés körülményeinek kell megfelelnie a jogszabályi előírásoknak, vagyis nem hatósági személy is végezheti, de dokumentálnia kell a feltételek meglétét. Olyan esetben, amikor érzékszervi vizsgálat a döntés alapja, ott nekem nagyon kétséges, hogy a hatóság figyelembe veheti-e a magánszakértőnek nevezhető eüs véleményét. Szerintem így a méhész is alkalmazhat magánszakértőt, akinek esetleg teljesen más a véleménye. Pl. az OMME-s szakértő azt állítja, hogy feloldható a zárlat, mert nincs betegségre gyanús család, mehetnek a méhek Nógrádba, Vivaldi szakértő pedig azt mondja, hogy nincs fényképfelvétellel bizonyítva az összes család, minden keretének vizsgálata, ezért nem oldható fel, csak ha ő is átvizsgálta a zárlati helyeket. Nyilván ez egy extrém példa, de szerintem rengeteg jogvitára ad alkalmat, ha kiderülne az, hogy a méhegészségügyi felelős döntése nem számít hatósági döntésnek.

_________________
A méhes nem az elvonulást, hanem a (jelen) lét felsőfokát jelenti. (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.28. 19:29 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
A Takács Ferenc nevet meghallva a méhészek min. 90%-a egyből az Aranynektár Kft. -re gondol.
Ez a Te sikertörténeted amire büszke lehetsz, ezért írtam, hogy "hobby méhésze", így idézőjelek között.
Bár sok tekintetben megegyezik a termelő és kereskedő érdeke, de különbözik is...Ezért nem tartom valószínűnek, hogy ugyanolyan OMME lenne számunkra ideális.

Hamisítás és méhegészségügy kérdéséhez először azt kell tisztán látni, hogy az OMME egyesület és nem hatóság.
A mézhamisítás ügyében a hatóság a Nébih tud lépni, illetve a vásárló ha nem veszi meg a hamisítványt. Az OMME szerepe itt a tájékoztatásban segítségnyújtásban merülhet ki.
A Wessling labornál úgy hallottam folyik a munka a hatékonyabb pontosabb kimutatás érdekében. Nagyon bízom a sikerükben!

Idézet:
Méhegészségügy. Lehetősége lenne az OMME-nak átvenni a méhegeszségügyi hállózatot. Ez programban is volt. Legalább is nagy dírrel-durral be lett jelentve.
Sajnos nem kínált az állam megfelelő finanszírozást. Az egyik elnökhelyettes szájából hallottam a profik gyűlésén, hogy így ez a lehetőség nem kell az OMME-nak. Ezen megmondom őszintén legalább annyira kiakadtam , mint a tolnai ellenegyesületen.
Az a fontos ami pénzt hoz az országos irodának. Sajnos ez a szemlélet uralkodik. Pedig az OMME nem egy cég, ahol az a cél , hogy minnél nagyobb tőkét halmozzanak fel.
Tény, hogy óriási macera lenne, az is, hogy pénzbe kerülne, de a méhészeknek, a tagságnak ezen az úton lehetne a legtöbbet segíteni.

Nem tudom elhinni, hogy sikeres üzletemberként ezt komolyan gondolod.
Kezdjük a piszkos anyagiakkal.
Miből is állnak a költségek? méhcsaládonkénti díj az eü felelősnek, szervezési feladatok, adatok begyűjtése feldolgozása, eü felelősök képzése irányítása.
Meg még néhány dolog ami így hirtelen nem jutott eszembe.
Van ma Magyarországon több mint egymillió méhcsalád.
Tehát a végösszeg több száz milliós..........
Ha bevállalják, ez lenne a mostani támadások alapja.

Amikor az eü. felelősök átvételéről volt szó, itt a fórumon mi más miatt nem tartottuk jó ötletnek. Ha visszaolvasol megtalálod! Jogi aggályaink voltak.
70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet írta:
Méhegészségügyi felelős: a hatósági állatorvos méhegészségüggyel kapcsolatos munkáját segítő, megfelelő méhészeti ismeretekkel rendelkező személy.
ennyi és nem több, tehát nem hatósági személy. Itt már többször leírták gyakorló eü. felelősök, hogy volt, hogy a méhész nem engedte be, vagy csak egyszerűen nem tudtak időpontot egyeztetni.
Ha nem hatósági személy segítője, és úgy megy egy méhészhez aki esetleg nem is OMME tag?
Ahhoz, hogy ez működőképes legyen jogszabályi változások is kellettek volna.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.28. 13:25 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
tsanyi írta:
".......... nekem is furcsa, hogy Te az ország legnagyobb "hobby méhésze", ....

Nyolcezer erős telelő méhcsaládos hobby méhészet..... hm ez azért vicces. Egy ekkora invesztíció, még résztulajdonosként is nagy súllyal bír a családi "ezüst" között. Nem hobby! Ellenkezőleg, a legfontosabb oszlopa a családi vállalkozásunknak. Öt-hat évvel ezelőtt az Aranynektár a felvásárolt mézet 80%-ban hordóban adta el. Ez az elmult évekre megfordult, 80% fölötti a fogyasztói kiszerelésű méz értékesítés. Nagyon sok vevőt éppen a saját termelésű lépesmézzel sikerült megszerezni, miután megismert bennünket rendelt más termékeket is. Miért kell magunknak termelni? Ez egy olyan termék, amit lehetetlen kontrolálni, ha más termelőtől veszem. Nem tudunk minden egyes lépből mintát venni, hogy megvizsgáljuk. Nem véletlen, hogy nincs akkora konkurencia a világpiacon ebből, mint a folyómézből. Azért kell nagy méhészet, mert a világkereskedelmet a multinacionális élelmiszerláncok uralják. Csak nagy mennyiséggel lehetünk a beszállítójuk.




"..Te......mert valljuk be neked nem ez a fő tevékenységi területed, akarod erősíteni a méhész érdekvédelmet. Ami valahogy ellentmondásos a két tevékenységi területedet nézve."

Egyetlen valamit is érő ágazati érdekvédelem van, ez az OMME. Igen, nekem is fontos , hogy ez jól működjön. Nagyon fontos! Nem csak a méhészetünk miatt. Mindenki aki
igazi (méhek által termelt) mézet állít elő vagy azt csomagol, megszenvedi azt, ami most van.
A kilátások még rosszabbak. Mi lesz, ha igazi mézből is lesz elegendő. A magas mézár sok új méhcsaládot is eredményezett. Mi lesz, ha lesz végre pár jó évünk Európában, amikor már most elkezdett csökkenni az EU keleti felében termelt virágméz ára. A kutyulók le fognak állni? Nem hiszem!
Romániából van román eredetű hordós virágméz ajánlatunk alacsonyabb áron, mint ahogy azt a termelőtöl megveszik ott. Nálunk sem sokkal jobb a helyzet. Én tartom a vevőimnek tett ígéretemet, hogy csak közvetlenűl termelőktől származó mézet adok nekik. Nem nehéz belátni, hogy a hamisítás sérti az érdekeimet.

Méhegészségügy. Lehetősége lenne az OMME-nak átvenni a méhegeszségügyi hállózatot. Ez programban is volt. Legalább is nagy dírrel-durral be lett jelentve.
Sajnos nem kínált az állam megfelelő finanszírozást. Az egyik elnökhelyettes szájából hallottam a profik gyűlésén, hogy így ez a lehetőség nem kell az OMME-nak. Ezen megmondom őszintén legalább annyira kiakadtam , mint a tolnai ellenegyesületen.
Az a fontos ami pénzt hoz az országos irodának. Sajnos ez a szemlélet uralkodik. Pedig az OMME nem egy cég, ahol az a cél , hogy minnél nagyobb tőkét halmozzanak fel.
Tény, hogy óriási macera lenne, az is, hogy pénzbe kerülne, de a méhészeknek, a tagságnak ezen az úton lehetne a legtöbbet segíteni.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.28. 12:26 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 18:29
Hozzászólások: 2229
Tartózkodási hely: Csurgó
OMME hírek


http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2 ... .28-ig.pdf
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2 ... .28-ig.pdf

_________________
Mérő szám? A tele hordók!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.28. 12:20 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2638
TakacsFerenc írta:
Miért nem lehet, hatósági erővel odamenni, kivillázni a fiasítást és lekezelni?

Szerintem ez egyáltalán nem a megoldás. Rengeteg munka és a következő évben lehet újracsinálni. Egyszerűen túl kell élni!

_________________
A méhes nem az elvonulást, hanem a (jelen) lét felsőfokát jelenti. (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.27. 22:32 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Elnézést ha kicsit durvának tűnik amit írok, de a régiek tudják nem kenyerem a mellébeszélés.
Feri!
Priviben mások is szóvá tették, de nem adom másokra az utat, nekem is furcsa, hogy Te az ország legnagyobb "hobby méhésze", mert valljuk be neked nem ez a fő tevékenységi területed, akarod erősíteni a méhész érdekvédelmet. Ami valahogy ellentmondásos a két tevékenységi területedet nézve.
Kértem, hogy zárjuk itt le a témát mert indul a konkrétumok nélküli vádaskodás:
Idézet:
......Mennyire valós veszély az , hogy egy negatív értelemben vett "minőségi csere" zajlik a méhész közéletben azt az mutatja a legjobban, hogy a jelenlegi országos vezetőségből információim szerint egyik olyan tag sem kívánja következő választások után folytatni, aki ezt a munkát most önzetlenül, minden ellenszolgáltatás nélkül, a közösségért végzi. És nem azért, mert terhes volt nekik ez a feladat, hanem mert sokmindennel nem értenek egyet amihez a nevüket kell adniuk a sorok zárása végett.....

Bocs számomra ez értelmezhetetlen! Az OMME-nak választott tagokból álló vezetőtestülete van, akiknek nem főnöke nem munkáltatója az elnök úr.
Mindenkinek joga és kötelessége, hogy az őt megválasztó tagság véleményének hangot adjon, az szerint szavazzon. (Remélem itt még nincs frakciófegyelem :twisted: )
Ha valaki ezt a jelenlegi vezetőségből nem meri, vagy nem akarja megtenni annak nem kellene megvárni a következő választásokat azonnal le kéne mondani!!!
Elnézést de ez számomra a hozzászólásod nem több mint egy hangulatkeltés.
Idézet:
.....Csak két húsba vágó témát említsek. Az egyik a mézhamisítás. Mostmár nem csak a kinai "méz" a probléma ( mellesleg számunkra ennek az évnek a drámája, hogy most szoritja ki a magyar mézet jelentős részben a magyar üzleti forgalomból). Miközben katasztrófális méztermés volt egész Európában és alig lehet termelőtől mézet venni(nem csak nálunk), mára már túlkínálat van kelet európai eredetű hordós virágmézből és mennek le az árak.
A másik a méhegészségügy. Huszonhét telephelyen vannak méheink, van viszonyítási alapunk bőven. Leirhatatlan mekkora kárt tud okozni egy elhagyott méhészet a környezetében lévő méhészetekre atka tekintetében. Miért nem lehet, hatósági erővel odamenni, kivillázni a fiasítást és lekezelni?......

Ez két valóban jelentős probléma.
A mézhamisítás ügyében a Nébih az illetékes. Ott kéne az OMME-nak és a felvásárló cégeknek lobbizni a komolyabb, rendszeresebb vizsgálatokért, bár pont Te írtál a kimutathatóság nehézségéről. Ezen a területen talán az OMME is lehetne bátrabb, nem kellene félni egy újabb mézbotránytól.
Eü. helyzet.
Ha olvastál volna a fórum szakmai részéből is akkor tudnád, hogy sokan sokat ötleteltünk a kérdésben.
Első kérdésként, mint kis hazánkban általában, felmerül, hogy miből. Véleményem szerint az MNP hobbi terepjáró, cukor pénzeit kéne erre fordítani.
De pont az általad említett elhanyagolt méhészetek gazdái indítanának pereket, hogy az adott családjaik nem is éhen haltak, hanem a kezelés miatt pusztultak el.

Szerintem

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.27. 20:30 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Hapiary irta:
"Én úgy érzem ezt a parttalan egy oldalú témát be kéne fejezni.
A Tükör is és a tsanyi is erre kért.Én is kérlek ."

Azt gondolom, hogy minden voltam csak egyoldalú nem.
Kenytelen vagyok ezt kifejteni jobban.
Nem gondolom, hogy van jó és rossz oldal ebben a megosztottságban.
Mindkét oldalon vannak jók és rosszak. Sajnos ennek a belháborúnak az a kovetkezménye, hogy a jók (akik a közösségépítésért önzetlenűl rengeteget dolgoztak) felállnak és hátatfordítanak ennek az egésznek. Átveszik a helyüket a rosszak (akik hiúságból, exhibicionizmusból vagy szimplán anyagi vagy egyéb előnyökből nyomulnak).
Nem kérdés, hogy az Attila oldalán "küzdők" között is van olyan (vezérfigura is) akinek soha
semmilyen pozitív szerepe nem volt (negatív igen) a méhészközösségünk életében.
Ugyanakkor látni kell, hogy a belháború következtében mennyi, korábban közös erővel háttérbe szorított romboló személyiség lett rehabilitálva, sőt előtérbe helyezve a jelenlegi országos vezetőség részéről is.

Személyes kötődésem sem erősebb egyik oldalon sem. Attilával, ha nem is intenzív összejárós, de több évtizedes a barátságunk. Ugyanúgy elmondhatom a jelenlegi országos vezetőségben ezt több emberről is. És ezen semmit nem változtat, hogy én most Tolnában lettem tag. Mint ahogy Attilának is megmondom (akár nyilvánosság előtt is) amiben nem értek vele egyet.

Mennyire valós veszély az , hogy egy negatív értelemben vett "minőségi csere" zajlik a méhész közéletben azt az mutatja a legjobban, hogy a jelenlegi országos vezetőségből információim szerint egyik olyan tag sem kívánja következő választások után folytatni, aki ezt a munkát most önzetlenül, minden ellenszolgáltatás nélkül, a közösségért végzi. És nem azért, mert terhes volt nekik ez a feladat, hanem mert sokmindennel nem értenek egyet amihez a nevüket kell adniuk a sorok zárása végett.

Írtad: "A témát be kéne fejezni"
Ez az oldal összehozott egy nagyon értelmes és nyitott méhész közösséget. Szerintem, mint ahogy én a többség is szeretne a dolgok lényegéhez közelebb kerülni az érdekvédelem témakörében is. Én nem gondolom, hogy nálam lenne a bölcsek köve. Nem gondolom, hogy amit én leírok, az biztosan úgy is van. Nem az észt osztani vagyok itt, hanem azért, mert kiváncsi vagyok mások véleményére ebben a témakörben.
Nem értem mitől féltek. Az most már látszik, ha vannak nézetkülönbségek is közöttünk, tudunk olyan komunikációt folytatni, amiben tisztelettel vagyunk egymás iránt. Ez a beszélgetés nem rombolja, hanem emeli ennek az oldalnak a nívóját.

Továbbra is az a véleményem, hogy létkérdés, hogy legyen hatékony érdekvédelem.
Csak két húsba vágó témát említsek. Az egyik a mézhamisítás. Mostmár nem csak a kinai "méz" a probléma ( mellesleg számunkra ennek az évnek a drámája, hogy most szoritja ki a magyar mézet jelentős részben a magyar üzleti forgalomból). Miközben katasztrófális méztermés volt egész Európában és alig lehet termelőtől mézet venni(nem csak nálunk), mára már túlkínálat van kelet európai eredetű hordós virágmézből és mennek le az árak.
A másik a méhegészségügy. Huszonhét telephelyen vannak méheink, van viszonyítási alapunk bőven. Leirhatatlan mekkora kárt tud okozni egy elhagyott méhészet a környezetében lévő méhészetekre atka tekintetében. Miért nem lehet, hatósági erővel odamenni, kivillázni a fiasítást és lekezelni?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.27. 16:19 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Kedves Péter!

'szen most mondta ki a valót: a TÖBBSÉGNEK, azaz a méhészek TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGÉNEK így a jó. Ezt nevezik demokráciának...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.27. 14:44 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
A legtöbb méhésznek ez a véleménye

https://www.youtube.com/watch?v=99OcgoLKCsw


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.25. 22:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Feri!
Válasz privátban ment.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.25. 16:38 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.02.13. 10:53
Hozzászólások: 216
Kedves Feri!
Én úgy érzem ezt a parttalan egy oldalú témát be kéne fejezni.
A Tükör is és a tsanyi is erre kért.Én is kérlek .
Kellemes Űnnepeket kívánók OMME alapító tag.





i !


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.25. 11:53 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
tsanyi irta:
"Az alapszabály úgy tudom 10 főt ír elő új egyesület alakulásához. Akkor most miről beszélsz, az elnöknek itt nincs más döntési joga mint, hogy részt vesz vagy nem az alakulóülésen.
Ennyi és nem több!"

Nem voltam úgylátszik érthető. Önmagában nagyon rossz, mégha néha elkerülhetetlen is, ha ellentétek miatt szakad egy közösség( a hangsúly az "ellentétek miatt" -on van). Az igazi dráma Tolnában mégsem ez, hanem, hogy a jelenlétével az elnökünk ezt támogatta.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.25. 11:48 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
cerana irta:

"........ A mézesüveg, a Böjte Csabával kialakított kapcsolata olyan személyes dolgok, melyek más fényben mutatják az írásaikat annál, mint amilyenek azok valójában egy kívülálló számára tűnnek. Tomipapához tudnám hasonlítani a dolgot. Az ő ottani írásai joggal tűnhetnek sértőnek....."

Teljesen jól látod Attilát. Ő egy nagyon rendes ember. Hatalmas igazságérzettel megáldva
( vagy megverve?). Egy jó szóért bármikor odaáll egy jó ügy mellé, és nem sajnálja magát odatenni. Az egyik meghatározó ember volt abban a több évtizedes munkában, aminek a következtében az OMME nagy erős és mostmár gazdag szervezet lett. Ezt nem kellene elfelejteni azoknak sem akik az OMME ellenségének tartják. Mert nem az! A megyéjében a tisztségénél fogva mindent megtett az ott élő méhészek problémáinak a megoldásáért.
Nem véletlenül választották újra, annak ellenére, hogy egy nagyon konfrontatitiv alkat. Ezt
a saját közösségében is tudják róla. A rá szavazók többsége sem örül feltétlenül ennek.
Országos szinten nem ismerik, nem ismerhetik emberileg ilyen mélységben. Nem is feltétlen
tudják mennyit dolgozott az OMME ért. Ezen a szinten legtöbben csak a megnyilvánulásait ismerik, részben a vezetői gyűlésekről, részben az FF-ről. Azok szerintem katasztrofálisak.
Mindenképpen appolitikusak, nemegyszer elbizakodottak egy-egy javaslat támogatottságának a megítélésében, sokszor minősíthetetlen a stílusuk és sokszor sértőek is. Ez oda vezetett szerintem, hogy sok esetben maga ellen fordította azokat is akik egyébként támogatták volna a felvetéseit.
Írod ,hogy FF tájékoztat a visszáságokról. Nem sok időt tudtam a tanulmányozásával tölteni, de az a véleményem,hogy sokszor nem is érthető, hogy mi az indulatos megnyilvánulások valódi háttere. Szerintem az indulat annyira elfed mindent, azonkívül a szöveg nemegyszer annyira belterjes, hogy sokszor nehéz kitalálni mi is a visszásságok háttere. Pedig visszásságok is vannak bőven.
Mindamellett Attila közösségi munkája most is építőköve az OMME nak, mégha ez helyi szinten is igaz. De gondoljuk végig ez mit is jelent! Valójában az OMME teste, minden értéke, a helyi OMME szervezetek összessége és nem az országos vezetőség. Az országos vezetőség azért van, hogy képviselje és összehangolja ezt a közösséget. Ezt, jól végzi-e, ebben bírálni őket a világon a legtermészetesebbnek, sőt a jó munkához szükségszeűnek kell lenni. Nyilván nem mindegy, hogy ezt valaki, hogyan teszi. De demokráciában az a természetes, hogy aki vezet (akinél a pénz, paripa, fegyver) annak el kell viselni minden nemű és nemtelen kritikát is. Indulatok nélkül választ kell adni az indulatos kritikákra kérdésekre is. El kell magyarázni mit miért tesz, és a döntéseket a legnagyobb mértékben a helyi szervezeteket bevonva kell meghoznia.
Na ilyen tekintetben az OMME országos vezetősége nem áll a feladata magaslatán!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.22. 10:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Nagyon eltértünk az OMME hírektől.

Kértük, hogy FF-ről ne hozzatok át hozzászólásokat, ne legyen keresztbe írogatás, mindenki ott fejtse ki a véleményét ahol a téma felmerült.
Én nem olvasom az FF-et, nem is akarok reagálni az ottani témákra.
Bocs! Erre azonban két három mondatot írnék, mert úgy látom félreérthető voltam.
Takács Feri számára említettem meg a 3 szavazást, amit most Attila a saját szemszögéből leírt, a másik oldalnak biztosan megvan a saját verziója saját igazsága, de bocs ezt nem itt fogjuk kitárgyalni.
Az én célom mindössze annyi volt, hogy jelezzem Ferinek valószínűleg korábbról vannak itt vitás kérdések amiben nem sikerült egyetértésre jutni.
És őszintén gratulálok Attilának, hogy az aktív méhészek többségének, támogatását megkapta. Az, hogy egy ekkora több mint 400-as egyesületből kiváltak azok akik úgy gondolják nem akarnak, nem tudnak az új vezetéssel dolgozni, nem tűnik tragédiának.
Egy kicsit kisebb, összetartó csapat, agilis vezetővel sokkal többre lehet képes, mint egy belső vitáktól terhelt mamut egyesület.
Ha pedig két ilyen egyesület jön létre az mindenkinek csak jó lehet.
És így Karácsony közeledtével hadd legyek pozitív: Bízom benne hogy a jövőben pl. Szekszárdi méhésznap vagy bármi más ügyében, a közös célok, érdekek eléréséért képes lesz a két csapat együttműködni.

Békés, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.22. 07:37 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Tisztelt Takács Úr!

Az alább elhangzott párbeszédekről nekem egy nagyon szakállas és nagyon idétlen viccre sikerült asszociálnom.
A plébános a hittanóra kezdetén megkérdezi a gyerekeket:
-No, kedves fiaim, miről is beszélgettünk a múltkori órán?
A gyerekek kórusban:
- Azt mondta a főtisztelendő úr, hogy minden napon egy jócselekedettel kell megalapoznunk lelkünk üdvösségét.
- És milyen jócselekedettel örvendeztettétek meg tegnap a Mennyei Atyát?
Ferike jelentkezik, majd kiesik a padból:
-Tegnap átkísértünk egy vak nénit az útkereszteződésben!
- Ez már döfi, Ferike, jó úton haladsz az üdvözülés felé! Csak egyet nem értek, miért kellettetek ehhez a nemes cselekedethez öten is?
- Hát azért főtisztelendő úr, mert a banya az Istennek se akart átmenni azon a nyüves kereszteződésen...!

Úgy tűnik, többedszerre sem sikerült érthetően vázolnia a Fórum adminisztrátorainak, hogy ez a "ződ" nénike látászavarai ellenére sem kíván átlábolni a "túlsó oldalra"...

A kezdeményezésére született reakciók tükrében nem lehet nehéz felfedeznie, hogy itt senki nem igazán akart "árkokat ásni és betemetni", itt ezidáig jórészt megfontoltan hallgattak és szemlélődtek a Fórumozók. Nem presszióra, mindössze a saját meggyőződésük mentén. Akinek mondanivalója támadt a "változás programjával", s a program végrehajtása során alkalmazott módszerekkel kapcsolatban, az a "túloldalon" is regisztrált és ott, a F-F Klubon mondta el a véleményét. Ott sem feltétlenül korlátozások nélkül tehette azt, ha nem az előkukorékolók programját kukorékolta, közellenségnek tekintették a "baromfiudvarban" ...
Ha önnek olthatatlan árokbetemető szándéka lenne, talán az "árokásó és -mélyítő" Klubon kellene megkezdenie a temetést. Nem az OMME temetését, hanem az árkokét, melyeket nem e helyt kezdtek ásni, eképpen -logikusan- nem is itt kellene betemetni azokat.
Ha valóban komolyan gondolja az "ároktemetést", akkor lépjen már át a "Megváltó Klubba", s tájékozódjon egy kicsit az ottani "árokbetemető" szándékokról is. Javasolnám, olvasgasson némi Nagyernyeit, Kiskakast is Geddekas mellett, tőlük bizton megkapja a válaszokat nemes árokbetemető szándéka mentén felmerülő kérdéseire. Csak egy aránylag friss gyöngyszem onnan, az illusztrálás kedvéért:

"Méhészeti közélet / Re:Szakma-politika
« Utolsó üzenet: írta Nagyernyei Attila Dátum 2014. December 21. 20:30 »
Tisztelt tsanyi!
Írásodat a Zöldről emeltem át, mert személyemet érinti, és alább azt taglalod, hogy csak másodkézből van információd.
Akkor nézzük mi is írtál?
Részemről csak gratulálni tudok Attilának, hogy a harmadik szavazáson megszerezte a jelenlévők többségének bizalmát.
Valóban három szavazás volt.
Az első körben alul maradtam 3 szavazattal!
De mi történt a kampány alatt?
A jelölő bizottság elnöke és két tagja nyíltan ellenem kampányolt!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bizony-bizony. Azt terjesztették rólam, ha én leszek az elnök nem kapnak a méhészek támogatást.
Valamint szavazókat buszoztattak a választásra, akiket még soha nem láttam.
Én nem kampányoltam, ültem a babérjaimon, és aljas módon lenyomtak.
Ennek ellenér mikor megtudtam az eredményt visszaléptem Kékes Gábor javára!
Gábor még így sem kapta meg a 2/3-hoz szükséges szavazatot.
Jött a második forduló.
Itt az igazi ellenfelem Koller Zoli, az akkori titkár volt.
Bejelentették, hogy megvan a 2/3-os többségem, így 2016-ig engem választottak elnöknek.
Így lett vége a második fordulónak.
Amikor mentem a cégbírósághoz a változást bejelenteni, akkor közölték velem, hogy hóha, nincs meg a 2/3 hiányzik 0.4 tized, az-az nem egész fél szavazat.
Most a jegyzőkönyvre nem térnék ki, mert az sem gyenge, lezárt dolognak tartom.
A 3. futam előtt tartottunk egy válságértekezletet.
Akkor bejelentettem, hogy harmadszor is megmérettetem magam, mert nekem sem szerencsés, hogy 414 főből csupán 65-en jöttek el az elnökválasztásra.
A harmadik forduló ismert, simán megkaptam a szavazatok több mint 2/3-át, így megnyugodni látszottak a kedélyek.
Aztán mégis kivált belőlünk egy maroknyi csapat az OMME elnökének asszisztálása mellett.
Már a jelenlétével is beavatkozott a tolna megyei méhészeti közéletbe!
Feljelentésekre szeretnék kitérni.
Ha minden lehetséges közeledést elutasít az OMME vezetése, nem hallgatja meg a véleményünket, kirekeszt, leültet, megbélyegez, sőt letelefonál Szekszárdra , hogy az Attilát ki kel nyomni fiúk, akkor a jövőben is bíróságra fognak járni nagyjaink.
A szólásszabadság és szabad véleménynyilvánítás a demokrácia alapja.
Ha az OMME-ban ezt nem tudják, majd megtanítja velük a bíróság.
Ez nem fenyegetés, nem is karácsonyi üzenet, hanem alapvető jog, melynek tiprását nem hagyjuk.
(Lásd Gödöllő rendkívüli Küldöttértekezlet)
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila "

Takács Úr! Kérném, szánja rá az időt, s olvasgasson, hogy sikerüljön képbe kerülnie. Aztán ha mégis úgy gondolja, hogy az Ön a "Megváltók" csapatához tartozik, akkor ott is kellene kampányolnia, nem errefelé... Tudja, "madarat tolláról"... Itt -sajnos(?)- jelenleg kevés a "fizetőképes kereslet" a nagyernyeis-kiskakassos-bucis-gebés megváltásra...

Az már csak hab a tortán, hogy a "megváltók" most éppen egy olyan klasszikus vamzerrel fémjelzik a tevékenységüket, mint Bencsik Papa (Joseph Bencsik). Ha Ön is ilyen "ikonokkal" óhajt azonosulni, akkor fokozottabban merül fel néhányunkban az előbb már idézett közmondás üzenete: ..."embert barátjáról...".

Józan üdvözlettel: A


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 21:26 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
TakacsFerenc írta:
....Csak egy nagyon kicsit szépít az elnökünk cselekedetén, ha nem lelkesedett az ellen egyesület létrejöttéért. A lényeg az, hogy megkapták a különválók a támogatását. És ez egy tény. Ez néhány éve lehetetlen lett volna.

Feri!
Az alapszabály úgy tudom 10 főt ír elő új egyesület alakulásához. Akkor most miről beszélsz, az elnöknek itt nincs más döntési joga mint, hogy részt vesz vagy nem az alakulóülésen.
Ennyi és nem több!
Ha jól emlékszem Kaposváron, 3 Új egyesület jött létre anno .......
Közben látom Laci is reagált. Egyetértek vele.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 21:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
TakacsFerenc írta:
Tolnában nem nevezhetjük őket maroknyi csapatnak. Tolnában ők a meggyőző többség.


Azért én a 400-ból 80-at nem minősíteném így. Nem a választás legitimitását vitatatom, félreértés ne essék, de amit írsz a tény adatok fényében azért túlzásnak tűnik.
Ellen egyesületről beszélsz.
Akkor most visszakérdezek: azoknak az embereknek, akik nem értenek egyet a véget nem érő torzsalkodással mit kellett volna csinálniuk?
Lépjenek ki az egyesületből? Vagy adják a nevüket ahhoz, amivel abszolút nem értenek egyet?

De hagyjuk is, mert máris kezd parttalanná válni a dolog.
Odaát is megkezdődött az üzengetés, ahogy hallom.
Csatlakoznék Tsanyihoz: Itt hagyjuk abba!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 20:45 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
cerana irta:
"Én sokat írogatok a másik fórumon (irido néven). Ott is leírtam: nagyon bölcs döntésnek tartom azt, hogy ezen a fórumon ezeket a vitákat a moderátorok nem engedik. Pláne úgy, hogy ez az alapító akarata volt. Legalább ezzel tiszteljük meg az emlékét."

Nehéz lenne ezzel a mondattal vitába szálni.
Szerintem amit az alapító el szeretett volna kerülni az a személyeskedés, az egymás sértegetése, veszekedés stb.
Nekem úgy tűnik, hogy itt egymás tiszteletén alapuló komunikáció alakult ki.
Én sajnálnám ha abba kéne hagyni. Élveztem a társaságotokat.

Más. Ennek a topik-nak OMME hírek a neve. Az volt, ha jól tudom az alapító idelyében is.
Mivel kellene megtölteni egy ilyen topik-ot, ha nem a méhész közélet aktualitásaival?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 20:41 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
tsanyi írta:
"Nálunk Zalában több egyesület van, és nem számít csodának, ha valaki nem a lakhelyéhez legközelebb lévőben tag. A napi együttműködés, együtt dolgozás szorosabb kapcsolat mint egy ágazat országos szövetsége."

Kedves TSanyi!
Nem ugyanarról beszélünk. Az OMME fejlődése mindenhol másként ment végbe. Van ahol nagyobb területet van ahol kisebbet fed le egy szervezet. Ez így gyönyörűséges ahogy van.
Ebből is látszik, hogy nem egy mesterségesen létrehozott struktúra. Semmi baj azzal, ha egy megyében több szervezet van. Olyan is van ahol egy, és az is rendben van.
Teljesen más történet az ,ha kialakul valamilyen vita egy közösségben és valamilyen döntésben alulmaradtak ellenegyesületet hoznak létre. Az így megosztott közösség viszonya egymáshoz garantáltan nem lesz olyan mint pl. Zalában lévő egyesületeké .
Csak egy nagyon kicsit szépít az elnökünk cselekedetén, ha nem lelkesedett az ellen egyesület létrejöttéért. A lényeg az, hogy megkapták a különválók a támogatását. És ez egy tény. Ez néhány éve lehetetlen lett volna.
Nem akarom én sem erről a vitát tovább folytatni. Már leírtam mindent, amit erről gondolok, többször nem fogom.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 16:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Kedves Feri!
A Tolnai dolgokról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mert csak másodkézből vannak információim, és az általad leírtaktól sok mindenben eltérnek.
Részemről csak gratulálni tudok Attilának, hogy a harmadik szavazáson megszerezte a jelenlévők többségének bizalmát.

Azt pedig nem hiszem el, hogy pont Te nem érzed a különbséget egy helyi egyesületi és egy országos egyesületi tagság között. Nálunk Zalában több egyesület van, és nem számít csodának, ha valaki nem a lakhelyéhez legközelebb lévőben tag. A napi együttműködés, együtt dolgozás szorosabb kapcsolat mint egy ágazat országos szövetsége.
Az OMME elnökének szerepéről is egész más információk jutottak el hozzám mint hozzád.
Nekem azt mondták, hogy csak vonakodva, a második felkérésre vállalta el az alakuló gyűlésen való részvételt.

Látod ez az amiért itt anno még Feri vezetésével megegyeztünk, hogy távol tartjuk a fórumtól az ilyen vitákat.
Most mi ketten másodkézből kapott információk alapján informáljuk, vagy félreinformáljuk a méhészeket?
Szerintem itt hagyjuk abba a témát.

Maradjunk az egyértelmű tényeknél.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 15:57 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2638
Én sokat írogatok a másik fórumon (irido néven). Ott is leírtam: nagyon bölcs döntésnek tartom azt, hogy ezen a fórumon ezeket a vitákat a moderátorok nem engedik. Pláne úgy, hogy ez az alapító akarata volt. Legalább ezzel tiszteljük meg az emlékét. De sokszor gondolok rá, mikor rétisasok köröznek a levegőben, hogy valamelyik hátán ülve szemlét tart a méhesem felett...
Ami az FF-t illeti. Aki látta már Attila méhesét (no nem rétisas hátán ülve), az elmondhatja: az a kép, amit abban a kanyarban mutat, azzal minden méhész nyer. A látvány önmagában arra kényszeríti az arra járót, hogy megálljon, vegyen egy üveg mézet, akkor is ha ez nem is volt szándékában. Legközelebb attól fog mézet venni, aki a legközelebb lakik hozzá. Soha nem felejtem azt a beköpését, amikor azt mondta szaktanácsadó korában, hogy azért is jó lesz a méhésznek fűkaszát venni, mert akkor legalább megtanul futni. Amikor előttük kaszál. A mézesüveg, a Böjte Csabával kialakított kapcsolata olyan személyes dolgok, melyek más fényben mutatják az írásaikat annál, mint amilyenek azok valójában egy kívülálló számára tűnnek. Tomipapához tudnám hasonlítani a dolgot. Az ő ottani írásai joggal tűnhetnek sértőnek, én más szemszögből láttam. Az FF fórum arra alakult, hogy feketén-fehéren felhívja a figyelmet a méhészeti közélet visszásságaira. Azt mélységesen sajnálom, hogy odáig fajulnak a dolgok, hogy feljelentések születnek. Ez senkinek nem tesz jót. Egy vitában nemesedik mindkét fél. Hiszen mindenki átértékeli a másik oldal álláspontját is, akkor, amikor szembeállítja a sajátjával, és levonja legalább magában a konzekvenciát, hogy mondott-e másik olyan dolgot, amely megingathatja a saját érvrendszerét. Egy veszekedésben nincs ilyen megfontoltság. Ettől kellene megóvni ezt a fórumot.

_________________
A méhes nem az elvonulást, hanem a (jelen) lét felsőfokát jelenti. (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 12:05 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Tükör írta:
"Tudom nincs sok időd, de ezzel kapcsolatban azért érdemes elolvasnod egy bizonyos Geddekas írásait (ha többet nem is) odaát."

Valóban nem sok időt fordítottam a fekete-fehér oldalak olvasásával. Talán mert nem tetszett a stílusa. Belátom ezen változtatnom kell, ha már te is azt írod, hogy ahhoz, hogy megfeleően informált legyek oda kell menjek tájékozódni.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 12:02 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
"......... hanem egy maroknyi csapat próbálja megosztani jó ideje nem csak a tolnai, hanem az országos tagságot is.
Ehhez csatlakoztál te, még akkor is ha elmondásod szerint az árkok betemetése a célod. A közvetítők, ahogyan én a diplomáciai életben látom, nem szoktak pálcát törni egyik fél feje fölött sem, ill. nem azonosulnak nyíltan egyik fél álláspontjával sem, mert akkor épp azok bizalmát vesztik el, akik között közvetíteni szeretnének, ezt jó ha figyelembe veszed, ha ilyesmit szeretnél."

Hogy miért csatlakoztam a tolnaiakhoz leírtam a tsanyinak tegnap.

Hogy mit értek megosztáson az előző írásomban van.

Az, hogy tolnában tag vagyok nem jelenti azt, hogy azonosulni tudok mindennel amit Attila és követőik tesznek, képviselnek vagy pláne leírnak. Ezt meg szoktam mondani nekik és ez ezután is így lesz. Most, hogy eljutottam odáig, hogy a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt van véleményem, amiben nem értek velük egyet azt is le fogom írni, csak türelmet kérek.
Ha hiszitek, ha nem, önálló véleménnyel bíró személy vagyok. Nem kell senkinek attól tartania, hogy Attiláék szócsöve kívánok lenni ezen a fórumon.

Nem törtem pálcát senki feje fölött. El kell olvasni mégegyszer,hogy miket írtam . Azt fenntartom, hogy ellenegyesületek létrehozása az egy nagyon nagyon rosz fordulat az OMME szétforgácsolódásában. Ez olyan súlyos hiba, ami minden mást pillanatnyilag háttérbe szorít.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 12:00 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
"Tolnában valóban fordított a helyzet, csak nem úgy ahogy te látod. Mi sokan messziről inkább úgy látjuk(lehet nem jól de kívülről inkább így tűnik), hogy nem az OMME osztotta meg a tagságot hanem egy maroknyi csapat próbálja megosztani jó ideje nem csak a tolnai, hanem az országos tagságot is."

Laci! A tolnai szervezet is OMME! Ne azonositsuk az OMME t az országos vezetőséggel!
A maroknyi csapat is OMME, mégha más véleményen van is mint az országos vezetőség.
Tolnában nem nevezhetjük őket maroknyi csapatnak. Tolnában ők a meggyőző többség.
Ezt a legutóbbi választás megmutatta. Tolnában a kisebbség erre kivált és különvonult az országos elnök támogatásával. A megosztás számomra nem azt jelenti, ha vitába száll valaki
az aktuális irányvonallal akár tolnában akár országos szinten. Sokkal inkább az, ha alulmarad akkor ellenszervezetet hoz létre. No Attiláék nem tettek ilyet, sem országos sem helyi szinten.Leginkább ez (ellenszervezet alapítása) azért veszélyes, mert megszűnik az ellentétes vélemények közötti komunikáció egy közösségen belüli lehetősége.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 11:55 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Laci!
"Az elmúlt időszakban több támadás és vád is érte az Egyesületünket, amely a gazdálkodásunkat és mindennapi működésünket kérdőjelezte meg. Sorozatos támadás érte a megyei szaktanácsadókat, vezetőket, belső folyamatainkat. "

Erre értettem, hogy indulatos írás. Valóban félreérthető voltam, mert ott ahol ezt (indulatos írás) leírtam nem ezt idéztem be.

Továbbra is fentartom, hogy az ellenörzéseket lezáró jegyzőkönyveket kell közszemlére tenni ilyenkor. Ha nem azt teszik, be fog indulni a találgatás, hogy mi is van azokban valójában. Ismerjük, ilyen az emberi természet. És ez szekértáboroktól függetlenül ilyen. Eggyel több
csócsálható gumicsont lesz, pedig enélkül is van elég.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 07:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
TakacsFerenc írta:
Továbbra is hiszek egy olyan komunikációban, ahol a résztvevő felek feltételezik egymás jószándékát.

Azért ezen elgondolkodtam, amikor erről az írásról:

Idézet:
".....,,Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részéről szinte azonos időben került sor a megyei szaktanácsadók, az ügyvezető ellenőrzésére, amely vizsgálatok hiányosságok, illetve szabálytalanságok észrevételezése nélkül kerültek lezárásra. Az elmúlt időszakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján, az egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló ellenőrzést végzett az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél, mely során a könyvvezetési, bizonylat megőrzési, nyilvántartási kötelezettségek, bizonylatok kiállítására vonatkozó előírások megtartását ellenőrizte a 2012., és 2013. évekre vonatkozólag.......

..........Adóhatóság azt az eredményt állapította meg, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület könyvelése, nyilvántartása, megfelel a számviteli törvény előírásainak."

Ezt írod:
Idézet:
Sokkal szerencsésebb lett volna, ha ehelyett az indulatos írás helyett

Na most: aki a fentebb idézett szavakba indulatot lát bele, az nem tudom, valóban jó szándékot feltételez?

A másik:
Tolnában valóban fordított a helyzet, csak nem úgy ahogy te látod. Mi sokan messziről inkább úgy látjuk(lehet nem jól de kívülről inkább így tűnik), hogy nem az OMME osztotta meg a tagságot hanem egy maroknyi csapat próbálja megosztani jó ideje nem csak a tolnai, hanem az országos tagságot is.
Ehhez csatlakoztál te, még akkor is ha elmondásod szerint az árkok betemetése a célod. A közvetítők, ahogyan én a diplomáciai életben látom, nem szoktak pálcát törni egyik fél feje fölött sem, ill. nem azonosulnak nyíltan egyik fél álláspontjával sem, mert akkor épp azok bizalmát vesztik el, akik között közvetíteni szeretnének, ezt jó ha figyelembe veszed, ha ilyesmit szeretnél.

Idézet:
Feljelentgetésekről nem tudok, biztos vagy abban, hogy emiatt voltak ellenőrzések?

Tudom nincs sok időd, de ezzel kapcsolatban azért érdemes elolvasnod egy bizonyos Geddekas írásait (ha többet nem is) odaát.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha tényleg ennyire kevés az időd, miért kellett itt újra ebben a formában felhoznod a témát, amikor tényleg sikerült a múltkori megjelenésed óta lecsillapítani itt a kedélyeket.
Persze van sejtésem, de nem szeretnék ugyan abba a hibába esni, mint te az "indulatot" feltételező mondataiddal, ezért el is hessegetem magamtól ezeket a gondolatokat és ismételten megkérlek inkább, ilyen formában, ezt, itt, ne!
Már annyit volt itt szó ama bizonyos másik színű fórumról, hogy aki akarta már rég megtalálta, ha akart be is regisztrált, és aki akart együtt is haragszik. Tudom, hogy rossz érzés egyeseknek, hogy ennek az oldalnak mégis általában mindig többszörös a látogatottsága (nem véletlenül írsz te sem ide ez is nyilvánvaló), de ez van. Mi ezzel nem foglalkozunk , ha mások sem. Mi tesszük a dolgunkat, amiért ezt az oldalt anno szegény Feri létrehozta, és nem fogjuk hagyni senkinek, hogy önös vagy bármilyen kis csoport érdeke szerint használja fel!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 00:40 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Kedves TSanyi!

Két alapvető okból lettem tag Tolnában:

Mélységesen felháborított, hogy egy helyi közösség szétszakításában aktívan részt vett az OMME elnöke. Ehez hasonlót már egyszer láttam a nyolcvanas években. Gyakorlatilag az akkori méhész közösségi élet és érdekvédelem majdnem teljes megszünéséhez vezetett. A szekszárdi tagságom, ilyen értelemben tiltakozásnak is tekinthető.

A másik ok, hogy szótértek Attiláékkal. Az Ő irányukban is befolyásolni tudom, hogy ez az áldatlan megosztottság megszűnjön.

Írtad és teljesen igazad van, hogy Attiláék rendszeresen alulmaradtak az országos testületekben, de erre föl nem kezdtek el szervezni egy országos ellen OMME-t.

Tolnában fordított a helyzet. Attila az aktív közösségi életet élő méhészek nagyon nagy többségének a bizalmát bírja (talán a több évtizedes munkájának köszönhetően). Irtad és igazad van, hogy Attiláéknak el kell fogadni, hogy kisebbségben vannak és az országos vezetőség legitim. Az OMME elnökének pedig azt kellett volna elfogadnia, hogy ez Tolnában az Attiláékra igaz (mármint, hogy Attiláék legitimek).

Feljelentgetésekről nem tudok, biztos vagy abban, hogy emiatt voltak ellenőrzések?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.21. 00:34 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Tükör irta:
"Nem igazán szeretnék írásodat törölni.
De megteszem, ha nem tartod magad ahhoz amivel kapcsolatban előzőleg már egyetértésre jutottunk, hisz te is láttad, milyen indulatok gerjedtek pillanatok alatt."

Laci!
Szerintem az indulatokat sikerült lecsillapítani azzal, hogy a mellettem indulatoskodókat én az ellenem indulatoskodókat pedig tsanyi és veszti fogta vissza.
Ki is néztem az ablakon, mert akár piros hó is eshetett volna.
Továbbra is hiszek egy olyan komunikációban, ahol a résztvevő felek feltételezik egymás jószándékát.
Azért vagyok itt, mert tisztelem az ezen a forumon résztvevőket és szeretném a gondolataimat velük megosztani. Mégegyszer leírom, de meg is tapasztalhattad, nem kell tőlem féltened ennek az oldalnak a nívóját.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.20. 21:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
TakacsFerenc írta:
......Nem értem miért kell így tálalni, ha hatósági ellenőrzést kap egy szervezet. Ma Magyaroszágon minden jelentősebb gazdálkodó ill. jelentős pénzek fölött rendelkező társadalmi szervezet gyakran kap ellenőrzést. Az állam nagyon vigyáz a pénzére.

Azt sem értem miért kell támadásnak nevezni ha a tagság részéről kételyek merülnek fel,
bármilyen kérdésben is az OMME adminisztrációjával vagy vezetésével kapcsolatban.
Ez minden társadalmi szervezetnél a működés természetes velejárója kell hogy legyen.
Aki a közszerepet vállalja annak a folyamatos kritikát is vállalnia kell. Ezekre a kritikákra köteles indulatoktól mentes, körültekintő, részletes választ adni. Arra sem hivatkozhat, hogy ez elvonja a figyelmét a feladatától. Ha ezekre nem képes ne vállalja az adott megbizatást.

Feri!
Az természetes ha ellenőrzést kap egy szervezet. Az is természetes, ha a tagság egy részében kételyek merülnek fel, az adott szervezet adminisztrációjával vagy vezetésével kapcsolatban.
Azt már részemről kevésbé tartom természetesnek, ha a tagoknak ez a kisebbsége rendszeresen alulmaradva a szervezet választott testületeiben (12), minden létező hatalmi szervnél feljelentéseket tesz (többszörösen is) a szervezetének legitim vezetése ellen. Ez már nagyon gáz. Főleg annak a tudatában, hogy azok is akik néhány esetben egyetértettek ezzel a kisebbséggel, ma már inkább problémának érzik őket.
Talán ha feljelentgetés helyett a tagságot tudnák meggyőzni valamilyen pozitív programmal ....
Szerintem

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.20. 21:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Feri!
Nem igazán szeretnék írásodat törölni.
De megteszem, ha nem tartod magad ahhoz amivel kapcsolatban előzőleg már egyetértésre jutottunk, hisz te is láttad, milyen indulatok gerjedtek pillanatok alatt.
Van egy hely, ami kifejezetten olyan céllal jött létre, amibe most te itt belementél. Be is vagy regisztrálva.
Ott folytasd ezt légyszíves!
Hogy úgy mondjam, ott megvan rá a fizetőképes kereslet. ;)

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.20. 19:04 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 883
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
TakacsFerenc írta:
http://www.omme.hu/?p=2445
_________________
Advocatus Diaboli






Aki a közszerepet vállalja annak a folyamatos kritikát is vállalnia kell. Ezekre a kritikákra köteles indulatoktól mentes, körültekintő, részletes választ adni. Arra sem hivatkozhat, hogy ez elvonja a figyelmét a feladatától. Ha ezekre nem képes ne vállalja az adott megbizatást.







Engem nem zavar, ha a főnök utána néz, hogy hogy végzem el a melót. De ha folyamatosan "basztatna" nagyon ideges lennék, és tuti, hogy a meló rovására menne. A rossz szándék ellen nincs orvosság. Nekem is van olyan kollégám, aki "nagyon a szívén viseli" hogy minden rendben legyen a cégnél, bár senki sem kérte meg rá. Utáljuk is mi többiek, és nem kicsit.



H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.20. 18:52 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
".....,,Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részéről szinte azonos időben került sor a megyei szaktanácsadók, az ügyvezető ellenőrzésére, amely vizsgálatok hiányosságok, illetve szabálytalanságok észrevételezése nélkül kerültek lezárásra. Az elmúlt időszakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján, az egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló ellenőrzést végzett az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél, mely során a könyvvezetési, bizonylat megőrzési, nyilvántartási kötelezettségek, bizonylatok kiállítására vonatkozó előírások megtartását ellenőrizte a 2012., és 2013. évekre vonatkozólag.......

..........Adóhatóság azt az eredményt állapította meg, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület könyvelése, nyilvántartása, megfelel a számviteli törvény előírásainak."

A magam részéről nincs kétségem a leírtak valóságtartalmával kapcsolatban, de tudom, hogy ezzel nem mindenki van így a tagság részéről. Sokkal szerencsésebb lett volna, ha ehelyett az indulatos írás helyett az ellenörzéseket lezáró jegyzőkönyvek kerültek volna fel az OMME honlapra. Végül erre még most is meg van a lehetőség.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.20. 18:49 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
http://www.omme.hu/?p=2445
_________________
Advocatus Diaboli



"Az elmúlt időszakban több támadás és vád is érte az Egyesületünket, amely a gazdálkodásunkat és mindennapi működésünket kérdőjelezte meg. Sorozatos támadás érte a megyei szaktanácsadókat, vezetőket, belső folyamatainkat. Az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részéről szinte azonos időben került sor a megyei szaktanácsadók, az ügyvezető ellenőrzésére....."


Nem értem miért kell így tálalni, ha hatósági ellenőrzést kap egy szervezet. Ma Magyaroszágon minden jelentősebb gazdálkodó ill. jelentős pénzek fölött rendelkező társadalmi szervezet gyakran kap ellenőrzést. Az állam nagyon vigyáz a pénzére.

Azt sem értem miért kell támadásnak nevezni ha a tagság részéről kételyek merülnek fel,
bármilyen kérdésben is az OMME adminisztrációjával vagy vezetésével kapcsolatban.
Ez minden társadalmi szervezetnél a működés természetes velejárója kell hogy legyen.
Aki a közszerepet vállalja annak a folyamatos kritikát is vállalnia kell. Ezekre a kritikákra köteles indulatoktól mentes, körültekintő, részletes választ adni. Arra sem hivatkozhat, hogy ez elvonja a figyelmét a feladatától. Ha ezekre nem képes ne vállalja az adott megbizatást.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.18. 17:07 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
http://www.omme.hu/?p=2445

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.12. 07:36 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Kedves Arisztaiosz!
A velem kapcsolatos írásodra nem reagálok. Nem a személyednek szól, mert ha hiszed, ha nem, rólad sem tudom ki vagy.
Én hiszek egy olyan komunikációban, ahol a résztvevők feltételezik a többi hozzászóló jó szándékát. Egy ilyen párbeszéd meggyőződésem szerint sokat tud segíteni az elfajult állapotokon. Azért nem válaszolok, mert az írásod ennek a kívánalomnak nem felel meg.
Annak ellenére (ki merem jelenteni), hogy az írásod sértő is, nem sértődtem meg. Nem tekintelek ellenségemnek, hanem egy olyan méhész barátomnak akivel vannak közös érdekeink (hiszen van méhészetünk) de nem mindenben értünk egyet. Azért sem haragszom,
mert nem haragudni jottem erre az oldalra, hanem éppen az ellenkező okból. Azért, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, egymásnak tájékoztatást adó komunikációban vegyek részt. Ilyen párbeszédet továbbra is kész vagyok veled folytatni.

Sok kérdést felvetettél, pl ilyen, hogy miért léptem be Attiláékhoz. Ezt az írásodtól függetlenül is szándékomban áll leírni. Amikor majd időm lesz rá.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.10. 18:53 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Veszti1982 írta:
Részemről a téma lezárva. Kedves Takács Ferenc vannak a méhészek között olyan viták, amelyek elfajultak személyeskedésbe és le kell esni ahhoz a piros hónak, hogy képesek legyenek egymást elfogadni akár szakmailag akár emberileg partnernak.
Kérem az utóbbi hozzászólásaimat törölni, mert nem segíti a méhésztársadalmat hanem csak az egyéni véleményem hangoztatása volt alpári stílusban

Veszti!
Ne csináld már, a Fórum józan többsége tökéletesen tisztában van mindenki szerepével e polémia kapcsán. Eddig konzekvensen hallgattam a témában, s csak az ismételt "ékverési" szándék láttán szólalok meg itt. Takács úr tökéletesen tisztában van mindenki kilétével és álláspontjával, s a "Nagy Hídverő" címért folytatott áldozatos munkájának eredője sem lehet kétséges, hiszen saját nyilatkozata alapján tudható, hogy miért és ki oldalán lépett be a tolna megyei Egyesületbe. Sajnos nem hiszem, hogy belépése megoldaná a jelen kommunikációs problémákat, hiszen a problémák éppen abból adódtak: a "Megváltók" képtelenek a higgadt kommunikációra. Jó ideje már nem olvasom a Nagyernyei-féle honlapot, de nem hiszem, hogy bármiféle változás állt volna be ismételt eltávolításomat követően annak hangvételében. Miként itt írta Pöte is: a stílus jól jellemzi az embereket. Ha Takács úr nem lenne tisztában kiféle-miféle a "F-F Klub" moderátora, új egyesületének egyik vezetője, akkor javasolnám, hogy olvasson vissza az "ókori" ( azóta lezárt) Klubon és a jelen "újkori" Klubon -melyek stílusával, hangvételével állítólag ő sem szeretne azonosulni-, valamint lapozzon vissza az itteni témákban is. Nem véletlen, hogy a Méhész Fórum adminisztrátorai, moderátorai távol szeretnék tartani innen a viszály eszkalációját -e szándékukat én is csak támogatni tudom-, mert tisztán látható a "nemes árokbetemető" szándék mozgatórugója. Reményeim szerint a nemtelen, pocskondiázó, párbeszédre képtelen "tömegpszichózis" kórokozója itt továbbra sem talál táptalajra .

Pironkodva visszavonulni pedig nem hiszem, hogy neked kellene, tolasson ki a témából a "trójai faló", az pedig meglátásom szerint nem te lennél. Pironkodjon az, akinek van pironkodni-valója, s ne te, aki nyíltan felvállaltad a véleményedet. Régóta tudott volt, hogy szeretnél egy olyan egyesület, méhész-klub kovásza lenni, mely a szakmára kíván koncentrálni és nem szeretne együtt haragudni a "megváltókkal", s e szándékodat soha nem rejtetted véka alá. Gratulálok, hogy e szándékod nyomán elindult a klubod, s kívánom, hogy sikerüljön azt szakmaisággal, őszinte képviseleti munkával feltölteni és üzemeltetni. Láthatóan ehhez a társakat is megtaláltad, a magam részéről kívánom, hogy csalódásoktól, háborgatásoktól, belviszályoktól mentesen, sikerrel méhészkedjetek együtt a jövőben. Bízom benne, hogy azon közömbös méhészeket is sikerül megszólítanotok, akik talán nem csak közömbösek voltak ezidáig, mindössze nem kívántak fölöslegesen konfrontálódni

Üdv: A


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.10. 10:49 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
TakacsFerenc írta:
A Metró áruházakban már szinte csak import méz van. A Spar és CBA- nal van ilyen is olyan is. Kérdés ezeknél, hogy merre tart a dolog a szezon hátralévő részében. A Lidl ben és a Tesco ban magyar méz van, azokat egyenlőre alapvetően mi (Aranynektár) látjuk el.


A világ mézpiacának válsága amely- a méz hiánya miatt alakult ki- úgy látszik hozzánk is begyűrűzik.
Nem jó hír a külföldi méz megjelenése,de a hivatalos becslések szerint a magyar éves méztermelés néhány %-a
kerül a hazai üzletek polcaira.

Régóta foglalkoztat a mézpiac- olvasói szinten-más fejlemények komolyabb kockázatot vetítenek előre ránk termelőkre.
Az EU az argentin méz GMO virágporral kapcsolatos huzavonája gyakorlatilag az USA piacára lökte az ottani mézeket amelyek
jó minőségűek és lassan árban elérik az USA belföldi termelői árait.
Európa pedig miután a világban más méz nincs fokozatosan évről évre növekvő mennyiségű olcsó kínai "mézet" vesz.
Hol lehet a határ mennyiségben és minőségben,vagy annyira nem érdekel senkit mert még mindig jobb a nincsnél?

A spanyol méhészek már tüntettek a kereskedőik ellen miután spanyol termelésű méz gyakorlatilag kiszorult a belföldi kereskedelemből.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.10. 04:31 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.31. 06:37
Hozzászólások: 834
Tartózkodási hely: Tolna megye
Részemről a téma lezárva. Kedves Takács Ferenc vannak a méhészek között olyan viták, amelyek elfajultak személyeskedésbe és le kell esni ahhoz a piros hónak, hogy képesek legyenek egymást elfogadni akár szakmailag akár emberileg partnernak.
Kérem az utóbbi hozzászólásaimat törölni, mert nem segíti a méhésztársadalmat hanem csak az egyéni véleményem hangoztatása volt alpári stílusban


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 21:43 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2013.03.15. 21:19
Hozzászólások: 357
Mi lessz így ezzel a szakmával, hogy kint a földeken már egymás kaptárait rongáljuk borogatjuk a lemérgezésekről ne is beszéljünk. Ezek az események pedig a leépülés megkoronázása!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 21:22 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Kedves Pöte!
Nem akarlak megsérteni téged, ahogy az Atyát sem akartam, de a te stílusod sem tetszik jobban mint az Atyáé.
Próbáljunk úgy komunikálni, hogy tiszteljük egymást akkor is ha nem értünk egyet.
Én tényleg nem tudom kiket takar a nick név, de lefogadom mindketten, te is, Atya is - ahogy a tinédzser fiaim mondanák "jó arcok" vagytok.
Miért is estetek egymásnak? Fontos dolog az érdekképviselet tény, de vérre nem megy.
Annyit biztos nem ér, hogy egymásnak essenek miatta a méhészek. Pontosabban éppen ez
a lényeg, ha a harag szétszaggatja a közösséget, abból biztosan nem lesz hatékony érdekképviselet.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 20:50 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
A Metró áruházakban már szinte csak import méz van. A Spar és CBA- nal van ilyen is olyan is. Kérdés ezeknél, hogy merre tart a dolog a szezon hátralévő részében. A Lidl ben és a Tesco ban magyar méz van, azokat egyenlőre alapvetően mi (Aranynektár) látjuk el.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 20:41 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
"A stílus maga az ember..." Ennek a felismerése annak is megy aki nem volt ott az utóbbi két küldöttgyűlésen!

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 20:40 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Na ezért is hagytam bent egyenlőre ezeket, hogy látható legyen, nem a levegőbe beszéltem.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 20:10 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.09.23. 10:39
Hozzászólások: 128
Ez rettenetes! Lacinak azt hiszem igaza van, amikor nem enged közéleti vitát indítani ezen az oldalon, ha az így elfajúl pillanatok alatt.
Én eljutottam odáig, hogy kritikusa vagyok az OMME működésének. De semmi esetre sem tudom elkepzelni alternatívának ezt a stílust amit Atya képvisel. Semmilyen igazságot nem lehet ilyen hangnemben képviselni. Én nem tudom ki van egy egy nick név mögött. Atya nagyon kérlek, hogy ne szólj hozzá az itt folyó vitához! Az ilyen írás, amit most ide zúdítottál,
lehetetlenné teszi a normális komunikációt.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 19:16 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2010.12.08. 10:09
Hozzászólások: 411
Tartózkodási hely: Pest megye
Pár hozzászólással lentebb olvassátok már el legyetek szívesek Tsanyi hozzászólását!
Pöte, Atya, Veszti csak a hangulatot keltitek. Ilyenekre most pont nincs szükség.
Szerintem.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2014.12.09. 19:07 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.31. 06:37
Hozzászólások: 834
Tartózkodási hely: Tolna megye
Atya, te és egy szűk baráti köröd úgy látjátok, hogy nektek van igazatok és ezért még perelni is kell az OMME-t.
Mi és egy szűk baráti körünk úgy gondolja, hogy nagyon nincs igazatok, és ezért váltunk ki a személyes ellentétek után legfőképp.
És van a 414 Tolna megyei méhész egyesületi tagból kb 250-280 akit az egész nem érdekel.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: boksai, foldi1234 valamint 27 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.