Pontos idő: 2024.03.29. 00:28

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 527 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.12.10. 11:26 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 18:29
Hozzászólások: 2229
Tartózkodási hely: Csurgó
Ezt valaki kifejthetné érthetőbben,ahogy én értelmezem valószínűleg, fából vaskarika.
Tehát közérthetően legyen meg.

_________________
Mérő szám? A tele hordók!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.12.10. 11:22 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Hogy valamit B.P. kihagyott a cikkéből az már biztos. Ennek nyilvánvalóan nem az olvasók hiányos tájékoztatására tett kísérlet, hanem a lap terjedeli kormátozását okozó fránya gazdálkodási teher.

Azért, hogy a részinformációk el ne vesszenek, itt (is) kisegítem B.P.-t, tehát:

Az Egyesület az Európai Méhekért Védjegy használóra vonatkozó szabályok:
...
A méhészeteknek Európa területén kell lenniük. Ebbe beleértendők azon országok méhészetei is, amelyeknek az európain kívül nem európai területe is van.
A mézfeldolgozók tevékenységüket Európában kell folytatniuk. A feldolgozók kizárólag európai méhészetekből beszerzett alapanyagokat használhatnak föl. Ebbe beleértendők azon országok méhészetei is, amelyek az adott ország nem európai területen termelik a mézet.

És akkor kérdezem ÉN, hogy "mi lesz a mezőgazdasággal, mi lesz a beporzás nélkül termést nem hozó növényekkel, mi lesz velünk európai emberekkel" ha a magyar méhészeket az (ki tudja meddig csak EU tagjelölt) Bosznia-Hercegovinából, Albániából, Törökországból, Szerbiából, Montenegróból és az Észak-macedón Köztársaságból származó olcsó import tönkreteszi?

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.12.09. 23:37 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Feri!

A Méhészet lap szakmai "felhígulása" valóban tény, Dögei soha nem volt Örösi-kvalitású főszerkesztő, ráadásul ott fityeg a nyakában az a Bross, aki lassan átveszi a Méhészet irányítását.

Én mégis vásárolom a lapot, mert egyébként nélküle fogalmam sem lenne, milyen erővonalak mentén mozdul a méhész érdekvédelem, s a lap nem minden szakíróját osztályoznám emocionális alapról, prioritásnak tekintve az orientációját.

Abban persze igazad van, hogy a megszólalók és a "piacra" vitt értékeik minősítik a lapot, ám ha hiszünk a józan észben, akkor a brossi irányvonal már csak egy ideig dominál az Egyesületben, s vele analóg, a Méhészet szaklapban is. Nézzük a mostani felhozatalt:

A miniszteri interjút a "Szerkesztőség" jegyezte, korrekten kivesézted a "Nagy Rohadt Politikusi Semmitiráda" jelzővel. Az "Európai Méhekért" cikkel nyíltan Bross rukkolt elő (annyit is ér), az ágazat válságát Csincsa Tiborral kürtöltetik ki (származási hely: Ontario, Kanada!), Pásztor Zoltánnak jutott az "OMME-küldöttgyűlés: a "nemek" diadala a szavazásokon" c. cikk (Végre kaphat valamit, egy időben úgy elvarázsolta onnan Bross, mint az aranyórát. Gondolom, P.Z-nak sikerült belátnia, hogy Bross milyen magabiztos és agresszív, s némi gazsula kell ahhoz, hogy P.Z. maradhasson és érvényesülhessen). Egyébként a Pásztor-féle recenzióból valójában csak az hiányzik, hogy kimondja: végre, a brossi agyhalálról döntött átfogóan "nemekkel" a Küldöttgyűlés...!!! Ha egy árnyalattal konkrétabb lett volna, lehetne hová tenni, így a "dodonai tudósítás" kategóriába sorolnám. Ha valóban potenciális elnökjelöltként lépne fel, ezzel a " Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico" típusú beszámolóval nálam nem iratkozott fel a potenciális jelöltek közé, pedig Malya (Machiavelli) Péter oly "szeretettel" sorolta oda...

Azóta indítottak egy szavazást a facén is, no, az még csak a fáintos ötlet: Malya (Machiavelli) Péter agyszüleménye a FF klubon ugyan nem kavarta fel fenékig az OMME pocsolyáját, ám a facén a megosztás eszkalációjára tökéletes volt, feltehetően rövidesen több elnökjelölt lesz, mint Vácott a rabszar. Szóval én ezt követően M.P.-t nem csak Bross zsigeri rühellőjeként tartom számon, hanem elsősorban Csáki Tamás "méhészeti kutató, bioméhészeti vezető" és Pásztor Zoltán újdondász szekértolójaként. Azt sem értem, miért nem önmagát igyekszik reflektorfénybe tolni...? Csak nem önkritikából...?

A választási "váltóláz" fellobbanása viszont üzenet-értékű: a számokból majd mihamarabb kiderül, hogy egyáltalán hány embert érint meg a váltás gondolata, valamint arra is ráutal, hogy Bross körül tényleg fogy a levegő, s ilyen értelemben tényleg nem érdemes elindulnia sem, hiszen akár Csáki Tamás, akár a redakció-béli Pásztor Zoltán is képes lehet leverni, mint vak a poharat...

Az említett cikkeket lehetne (és kellene is) részletesebben is elemezni, de valahogy unom már, hogy mindig litániákat írjak, amiket senkinek nincs türelme végig olvasni. Majd valaki elemzi, az se baj, ha nem az én megítélésem mentén. A "simonfai üstökös", Zimmer Zoltán nagyívű közgazdasági fejtegetése viszont tényleg megérhetne egy misét. Ferikém, te mindig nagyon világos és érthető érveléssel vezettél rá minket a mézpiac viharos hullámait generáló mozgató erők eredőjére, honnan, s hová tartó tendenciáira. Bevallom, szükségem lenne a támogatásodra, mert a Zimmer-féle érvelés mákonya erősen kábult állapotba hozott, s ilyen "belőtt" állapotban félek kimondani az emócióimat a cikkel (cikkekkel) kapcsolatban...

Szóval értem én a Te indítékaidat, tagadhatatlan, hogy én sem együltő-helyemben olvasom már a Méhészetet, de ha mi, igazi "őskövületek" sem olvassuk, akkor ugyan ki teszi azt? Bevallom, áldott emlékű Édesapám is fogyasztója volt a szaklapoknak -küztük a Méhészetnek is-, s ezért én az emléke iránti tiszteletből sem fordítok hátat a lapnak. Talán még megérem, hogy "brosstalanítják", s újból csatasorba állítják a méhész-tájékoztatás frontján. Szükség lenne rá, mert ma Magyarországon több a nem megélhetési méhész, mint a "professzionális", s az OMME saját lapja sem igyekszik a "tömegtájékoztatási" igényeket kiszolgálni. Személyem a példa erre, amikor közismert okokból kiléptem az OMME-ből, az ommebolt felhívása alapján kértem, hogy külsős előfizetőként juthassak a laphoz. Az ommebolt ügyintézője, vezetője válaszra sem méltatott, amikor kitöltöttem az űrlapot. Pedig még meg is indokoltam, miért szeretnék hivatalos előfizetőként jutni a laphoz, de egy vak hang nem érkezett az ommeboltból, noha akkor még nem a MMNP-ból tervezték azt kiadni... Szomorú, ha az OMME ott tart, hogy kifelé nem értékesíti a lapját annak, aki a jelen királynak nem elködösült pártolója. Ennyit a közhasznúságról. Ideje lenne Csujával felvenni a kapcsolatot, talán ő tud megoldást...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.12.09. 09:57 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Megjött a decemberi-számomra-utolsó havi példány.
Kezdő méhészként anno alig vártam az aktuális példány megjelenését amit
Örösi Pál Zoltán szerkesztett abban az időben.
Manapság sokszor hetekig szemezek vele mire belenézek....
Más világ,más szemlélet.

A mostani számban 3 oldalas riport van a méhész miniszterünkkel.
Hosszasan magyarázza a nagy általános,szokásos semmit!
Ezekről a dolgokról folyamatosan 10-15 éve szó van,de szinte semmi nem történik.
Persze népszerűtlen döntéseket kéne hozni,egyszerűbb aprópénz támogatással népszerűnek lenni.

Egész oldalt kapott a http://europebee.eu/reg_hu.html
Nem meglepő.
Átnézve az "anyag" kidolgozatlansága az.
Csupa üres biankó csekk.
Nem derül ki hol, mire és meddig védették le a védjegyet...(EU védjegyek között nem találtam)
Mely az a 10 ország amely a tagja,aki így egyben a magyar tag versenytársa is.
Mennyi a védjegy ellenőrzési díja,stb és hogy a marketing költségeket ne is említsem.
Persze lehet,hogy van egy bőkezű adakozó aki a kezdeti költségeket beleteszi. :oops:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.18. 08:06 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.05.02. 21:44
Hozzászólások: 73
Nem mai káder lehetsz, ettől függetlenül teljesen igazad van. Azonban volt már korábban is siralmas kiadvány és mégis előfizettünk. Üdv!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.18. 07:52 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
E lapot 1974-től olvasom.
Az augusztusi példányt látva jövőre nem fizetek elő rá!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.13. 08:34 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.21. 11:31
Hozzászólások: 147
"A méhegészségügyi hálózat valóban nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket produkál, s az eddig méhegészségügyi képzésben részesülő közel 1000 fő véleményét is szívesen meghallgatnám..."

Az édesanyjuk p....ját, na azt! Aszem ennél lényegre törőbb véleményt inkább nem írnék erről!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.13. 05:11 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Boksai!

A színvonalra utaló megjegyzést köszönöm, az olvasottságra való utalással meg nem szeretnék kezdeni semmit.

Ezeket az írásokat értelemszerűen nem azoknak a tömegeknek írom, akik nem olvassák, hanem azoknak az ínyenceknek, akik élvezettel, amolyan "nyelvcsettintve" várják és fogadják azokat.

Valójában persze lehetne engedményeket is tennem, hiszen csak a terjedelmet kellene megkurtítanom, de sajnos akkor a mondanivalót is rostálnom kellene, ahhoz meg nincs kedvem (s tehetségem se). Ha mondanivalóm van, akkor azt mondom is, nem a kalapom alatt rejtegetem, mint a Liderin-reklámember "férfiassága titkát"...

Szeretném, ha az a néhány ínyenc, aki mégis elolvassa az írásaimat, teljes-körűen ki lenne szolgálva, akinek pedig nem igazán emészthető a textus, annak valóban a "kímélő" típusú, pár tőmondatba sűrített, könnyebben emészthető írások fogyasztását javasolnám én is.

Azért köszönöm, hogy reagált, s mivel a színvonalat tekintve nem emelt kifogást, akként vélekedem, hogy egy "olvasómtól" kaptam építő jellegűnek szánt tanácsot. Köszönöm...!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.12. 21:43 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.05.02. 21:44
Hozzászólások: 73
Figyelj! Ezeket a hosszú írásaidat - melyek tényleg színvonalasak - kevesen olvassák el! Nem ér célba. Kontra produktív. Én legalábbis így érzem.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2019.08.12. 15:49 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Régen nem szólalt meg senki ebben a topicban, remélhetően nem azért, mert már senki nem olvassa a Méhészet-et, hanem azért, mert szerkesztése oly magasságokba ért, hogy a pórméhész-olvasó oda soha fel nem érhet...

Akkor viszont az eufóriás, dicsérő hozzászólásokat hiányolom.

A lap végre felkavarta ezt a poshadt állóvizet, amikor Zimmer Zoltán méhészeti termékeink árképzésével foglalkozó cikke mellé betette Buczkó Endre kaptárreformot sürgető cikkét, s Békési doki fumagillin helyett géntechnológiát vizionáló adaptációját...

Ettől még nagyon nem ment fel bennem a pumpa, s még azt sem tudtam kifogásolni, hogy a Buczkó-cikktől egyet lapozva (tudják, kaptárreform) a felelős szerkesztő és -még- érdekképviseleti elnök a Méhesről méhesre rovatban egy idillien egyszerű és tisztességes, NB 24-essel fajtamézeket-termelő(!!!) technológiát adott közre. Mondjuk ő hozta a nagy ámerikás teknológiát is nekünk...

Ami viszont már átlépte nálam is az ingerküszöböt, az a "meglepetés" volt. Fel is sikoltottam, mikor kifordult az újságból a meglepi:

"Szűzmáriaidösanyánkkilakozolamennyekbenszentfiadjobbjánnagytitokban! Végremegértükaztateshogyaszaklapunkkalegyüttabbacsomagolvamintazújságpapírbaaszalonnakenyérvereshagymakombótláthassukmeghogytrianonnyomorítottakisországunkjobbanteljesít..."

Hát embörök!

Soha nem rejtettem véka alá, hogy nem vagyok képes azonosulni a balliberális és posztkommunista elvekkel és politikai irányvonalakkal, igyekeztem tudatosítani azt is, hogy a méregzöld és szélsőjobb irányzatok is idegenek tőlem, s azt sem titkoltam, hogy mióta "kilőtték alólam" a Kisgazda Pártot (mint Széchenyi alól a lovat a lipcsei csatában), azóta kereszténydemokrata gyökereimnél fogva azzal a pártszövetséggel tartok, melynek a KDNP szerves része.

No, de ez a méhészeti kiadvány és "toborzó" már nekem is sok...!

Rendkívül szíven ütött, mikor a jó miniszter fontos célként jelöli meg a méhészet versenyképességének, hatékonyságának az előremozdítását, mely mozdítás érdekében működtetik A Magyar Méhészeti Nemzeti Programot, melynek a legfontosabb jogcímeit aztán egy OMME-be bevert kétharmados méhész-réteg számára tesz csak elérhetővé, miközben beszél 20 000-nyi magyar méhészről... Egyik legnagyobb vívmányként értékeli a méhcsaládonkénti 500 Ft-os (bruttó 600 000 000 Ft-nyi) támogatást, amit furcsa mód már minden méhész számára elérhetőként aposztrofál, ám az igénylés elektronikus benyújtásának szabályaival a nem OMME tagokat szeretné nehezebb helyzetbe hozni, hiszen a nem OMME tag méhésznek, aki szintúgy kötelezően tagja a Nemzeti Agrárkamarának, mint a csókos OMME tagok, nem teszi lehetővé, hogy a kamarán, azaz a falugazdászokon keresztül meghatalmazással nyújthassák be a kérelmet.

Aztán a "preambulum" záró mondata: "Kívánom, hogy minél többen kapjanak kedvet ehhez a különleges hivatáshoz és minél többen megszeressék és fogyasszák a mézet!"

Nos, a mondat második részével magam is egyet tudok érteni, ám az első része akkora baki, mint Merkel migráns-csalogatója...! És ez egy méhész-minisztertől különösen furcsán hangzik. Netán félretájékoztatták? Kik? Vagy mégsem más, mint "díszméhész"?

Nem minden részletében, de ki kell térjünk a "Közös eredményeink" taglalása során a Mézjelentésre, melynek előterjesztőjét nem sikerült kijuttatni Brüsszelbe/Strasbourgba, a pártjának fontosabb volt másik, uniós jogban jártas személy kiküldése, mint Erdős ex-képviselő úré... Komoly eredmény...!

Aztán a 2010-től napjainkig több, mint 10 milliárdnyi (társfinanszírozott) támogatás a Nemzeti Programon keresztül, mely "támogatási keret legnagyobb hányadát a Varroa atka elleni védekezésre fordította a méhésztársadalom." (Azt is hozzá kellene tenni, hogy e támogatási jogcímet csak a méhésztársadalom egy része tudta a Varroa elleni védekezésre fordítani, pontosabban az OMME tagsága. Feltehetően az OMME-en kívüli, "nagyernyeiesen" rapsicok méheit a Varroa nem gyötri-pusztítja...! Komoly közös eredmény...!

Aztán a Nemzeti Program pénzeinek emelkedése, 20 %-os többlettámogatás, az új ciklus közel 6 milliárdos együttes (hazai+uniós) összeggel, évi 100 millió a méhészeti járművek teljesítményadójára és kötelező biztosítására, 2019-ben 600 millió új, ún. jövedelempótló támogatás a "méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére" (tudjátok, fipronil ügy kompenzálása illetve "megporzási alamizsna") és nem utolsó sorban a Vidékfejlesztési program keretében 600 millió beruházási támogatás... Szép közös eredmények, csak azt mondja meg valaki, hogy a 2010 óta atka és egyéb kórokozók elleni védekezésre költött több, mint 5 milliárd forintnak milyen hozadéka volt...? Ilyen nesze semmi, fogd meg jól eredményeket nem csak Bross és a FIDESZ-KDNP képes produkálni, hanem bárki. Én ezt a menüpontot inkább a Közös Kudarcaink címkével látnám el.

A méhegészségügyi hálózat valóban nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket produkál, s az eddig méhegészségügyi képzésben részesülő közel 1000 fő véleményét is szívesen meghallgatnám...

Aztán a cuki programok: az elsők között vezettük be az Európai Mézes Reggeli Programot... A számadatokkal nem foglalkoznék, ez tényleg az adatoktól függetlenül is szép siker. Néhány mellékzönge is tarkítja néha ezt a cukiságos programot, de ahol gyalulnak, bizonyára forgács is hull.

Magyarország GMO-mentes! Hurrá!

Az OMME (a támogatásokból) létrehozta a termelői mézesüveget és a termelői méz zárszalagot...! A pamfletben a legjobb szövegek egyike: "A minőséget garantáló zárszalagnak köszönhetően az európai piacra is egyre több magyar méz jut a kor követelményeinek megfelelő, modern kiskereskedelmi kiszerelésben az ömlesztett, hordós értékesítés helyett."

Szűzmáriaidösanyánkkilakozolazszentfiadoldalánamennyekbennagytitokban!!! Tényleg ennyire hülyének látszom? Hát már a termelő méhészek üveges exportja lassan kiszorítja a korszerűtlen hordós értékesítést? Mindezt annak a zárszalagnak köszönhetően, mely semmit nem garantál, csak az ötletgazda bevételét? Mondja már meg valaki, hogy miként garantálhat minőséget egy olyan hologramos cetlike, mely használata nem kötődik a mézesüveghez, használata nem kötelező és jóformán kontrollálatlan a kibocsátó részéről? Évente néhány mintavétel és minden rendben, közben meg semmilyen szankció nincs, ha cukrászati remekművek kerülnek az üvegbe vagy a hordóba, mint azt láthattuk a nagyformátumú cukrászmesterek esetében, ahol a horvát nádcukor alakult át virtigli akácmézzé... Persze a csókosok mindig kivételek voltak... Az üvegbe töltött méz minőségét, valódiságát egy olyan -valódi- védjegy képes garantálni, mint a D.I.B. Echter Deutscher Honig brand-ja:

https://deutscherimkerbund.de/226-Echte ... cher_Honig

nem egy ilyen operett-cetli és olyan üveg, amit akár Julis néni is megvásárolhat, ha valamibe uborkát szeretne eltenni... Ja, és az Eredeti Német Mézet nem otthon, a konyhában csomagolják, hanem ellenőrzött letöltő-üzemekben (nem Dunavarsányban!) Ez már tényleg valódi közös eredményünk, le a kalappal...!

Ne röhögtessenek már, az üvegben exportáló méhészek által kivitt méz statisztikai adatait köllene kivirítani, de még a Nagy Testvér adatai sem publikusak, akire ugyan nem lehet rámondani, hogy nem termelő, de miután a közelmúltig nem kívánt OMME taggá lenni, s a termelő családok után tagdíjat fizetni, elképzelni sem tudom, hogyan juthatott Magyar Termelői Mézesüveghez és Termelői Méz Zárszalaghoz? Netán barteroztak Brossal?

A kedvencem a következő közös sikerünk: "A NÉBIH átfogó vizsgálatot indított a világszerte tapasztalható, de itthon is megjelent méhpusztulások okainak felderítésére. A feltárt okok, kutatási eredmények alapján lehetőség nyílik a méhek és más beporzók hatékonyabb védelmére."

Szűzmáriaidösanyánkkilakozolazmagosmennyekbenazatyávalszentfiaddalésamafiútermészetesatyjávalaszentlélekkelegyüttnagytitokban" Jól olvastam-é, avagy immáron elhagyott a szövegértés és értelmezés képessége? Most nyilatkozott a jó Jordán László, hogy a mintegy 60 bejelentésből eddig hozzávetőleg kettőnél sejtenek (nem igazoltak!) összefüggést a mérgezés és méheltűnés tárgyában...! Kettőben...! Sejtenek...! Eközben meg csesztettek tizenkétezer gazdát a kb. harmincezres számú mezőgazdasági tábláik elektronikus adatszolgáltatásával, amit most az Agrárgazdasági Kutatóintézettel vizsgáltatnak? Besenyő Pista bácsi klasszikus kérdését feltéve: "Nooormáááliiis"? És nyilatkozza ezeket az a miniszter és NÉBIH NTAI-igazgató, akik a neos csávázószerekre kiadatták-kiadták a szükséghelyzeti engedélyeket? Annak ellenére, hogy Bross, az érdekvédelmi szervezet királya és elnöke ezerrel tiltakozott az engedélykiadások ellen? Vagy az a közös siker, hogy az OMME elnökének aktív sunnyogásával sikerült a miniszternek elegendő munkával ellátni a NÉBIH-t és a AGK-et egyaránt? No, majd választásokig gondolják ezt át Hölgyeim és Uraim (és persze Geddekas és Nagyernyei is)!

A hazánkba érkező silány és hamisított mézek visszaszorítása ellen folytatott heroikus közdelem során elért nagyon komoly közös eredményeinket a Méhészújság augusztusi számában olvashatta mindenki, Bross áldásos közreműködésével ismét öles léptet sikerült produkálni Klenáncz kicsinálására, amire végtére is létrehozták ezt a mézvizsgálatosdit. A hazánkba érkező import folyamatos ellenőrzésére ékes példa, hogy még a nemzetközi statisztikákba sem kerülnek bele az adatok, mert azt "Valaki" kedvéért titkos adatként kezeli a statisztika... Óriási eredmény, hogy uniós tagállami közreműködéssel sikerült elérni, hogy az Európai Bizottság is megkezdje az Unióba érkező import mézek vizsgálatát... A Bizottság? Netán született döntés a jelölés tekintetében is? Mióta vizsgál a Bizottság...? No, majd meséljék el, ha felébresztettek a kómából!

És a gyöngyszem...!!! A hazai mézfogyasztás...!!! Hát ez aztán tényleg átütő közös eredmény! "2010 óta nőtt a fejenkénti hazai mézfogyasztás. 2010: 40 dkg/fő/év...! Napjainkban éppen most és csak nektek: a fogyasztás 1 kg/fő/év....!!!!!!!!!!! Ma ez az adat kapja a giga-like-ot:

Csatolmány:
like.jpg


Az Agrár Széchenyi kártya mely az őstermelő és egyéni vállalkozó méhészeket segít olcsó hitelhez és fejlesztési forráshoz jutni, valamint a növényvédőszerek , hatóanyagok használatának szigorítása, a neonikotinoid hatóanyagú csávázószerek kivonás, használatuk betiltása egy olyan közös eredmény és sikertörténet, melyet az uniós intézkedésig a jó miniszter kifejezetten nem támogatott, s a legutolsó voksoláson is a betiltás ellen szavazott. Ha ez most és így a közös eredmény és siker bizonyítéka, akkor üsse kő, nem baj, ha a miniszternek rövid az emlékezete, de akkor válogasson maga köré olyan csapatot, amelyik képes emlékezni... Az is elég lenne, ha a szövegírót válogatná meg, az ilyet pedig kérdezés nélkül páros lábbal rúgná ki, mert nincs annál szörnyűbb, amikor az írnok csinál büntetlenül -kínos kimondani, de kimondom- bohócot a gazdájából...

És végül még egy gyöngyszem: a jó miniszter szintén közös sikerünkként értékeli, hogy "Megvalósult a méheknél alkalmazott állatgyógyászat készítmények, és az állatgyógyászatban használatos gyógyhatású készítmények fokozott ellenőrzése...! No, brávóóó!!! Tényleg komoly siker, mint ahogy az itt nem szereplő akácméz paraméter-lerontási akció is, melyet -mint kiderült- miniszteri felkérésre dolgozott ki a jó Bross, éjt-nappallá téve és hosszú éjszakákat robotolva a NÉBIH és Mentora, Barátja, Megmentője és Megmentőnk, a magyar mézet hitelesen egyedül képviselni képes Keresztes Lovag közötti pör szakértői/tanúi sokoldalas "tanúvallomás" és a miniszter felé eljuttatott "OMME állásfoglalás" készítésén. Brávóóóó! Ennek is egy nagy lik-ot kellene adni de helyette inkább idézném azt a képet, ahol a méhészeti ágazat "vérben és mocsokban" történő világra hozatalánál bábáskodó jóemberek éppen stratégiai megállapodást kötnek. Ideje lenne megköszönni nekik...!

Csatolmány:
stratégiai megállapodás 2..jpg


Nos, a fényezést folytatván, idéznék egy linket (benne a megporzási alamizsna még OMME tagsághoz kötött), s egyből nem csak én kerülök eufóriás állapotba.

https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesug ... mogatasara

Ráadásul várhatóan és nemsokára velem is megköttetik a stratégiai megállapodás:

"A közelmúltban megállapodás született a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz), a közeli jövőben ilyeneket terveznek a nyugdíjasokkal, a magyar gazdákkal, a cukorbetegekkel vagy a fogyatékossággal élőkkel - tette hozzá."

Látjátok, Feleim, hogy pont nekem találták ki ezt a stratégiai megállapodás-tsunamit? Mint MOHOSZ-tag, már élvezem a megállapodásunk minden előnyét, s roppantul örülök, hogy nyugdíjasként is hasonló lehetőségeim nyílhatnak. Gazda is lennék, tehát gazdaként is várom, hogy stratégiai partneremül szegődjék a Kormány. Nem sürgetem, de talán cukorbeteg még nem lennék, ám azt már annál nagyobb örömmel konstatáltam, hogy mint súlyosan fogyatékosnak, ismételten alkalmam nyílhat egy igazán szoros, elmélyült stratégiai partnerség kialakítására a kormánnyal.

Kérdezhetnétek, hogy miből szűrtem le, hogy súlyosan fogyatékos vagyok? Hát onnan, hogy ezzel a "Maradjunk kapcsolatban, Szövetségben a magyar mézért" pamflettel gyakorlatilag beigazolódott, hogy engem súlyosan fogyatékos személyként kezelnek, amikor a Méhészetben mellékletként megkeresnek egy ilyen röplappal. Gondolom a Méhészújság "bugyijába" is becsempészik augusztus végén. Sajnos -attól tartok a jelekből ítélve-, hogy én azt a röplapot már soha nem kapom meg. Az ommebolt sajnos hosszú ideje nem hajlandó válaszolni a Méhészújság előfizetésével kapcsolatos megkeresésemre, melyet -megindokolva- elküldtem az előfizetés lehetőségével kecsegtető címre, de azóta is konzekvens hallgatás a "válasz". Valahogy olyan sejtésem van, hogy Bross valamiért nem kedvel engem, s most azzal kíván bosszút állni, hogy nem enged előfizetni az "Ingyenes Bosszújságra". Így az ommeboltból nehezen lesz bót, de hát ük tuggyák...No, mindegy, én megpróbáltam, de mivel van néhány ismerősöm, akinek a családba három is érkezik, egyet majd átveszek tőle - féláron...

No, ne vegyenek véresen komolyan, mint Nagyernyei a fair play btingásbulit, s higgyék el, melegedik a szüvem tája, mikor ennyi sikerről, közös eredményről olvasok, ám egy dolgot azért üzennék a miniszter úrnak: a méhészek nagy része nem birka ám, aki elé elegendő egy kolompost rendelni, s arrafelé béget, amerre a terelőeb bégetni tereli. Szóval a méhésztársadalom nagy része nem birka, csak türelmes. Határtalanul... Ennek ellenére nem javasolom rángatni a gyapját, mert némelyik birkának látszó lény valójában nem birka, hanem arra erősen hasonlító komondor, s azok nem igen szeretik, ha rángatják a bundájukat..


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.09.06. 14:55 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
A szeptemberi szám 20-21. oldalán Csincsa Tibor Kanadából azt kell mondjam ízekre szedi dr. Nagy miniszter Úr júliusi számban
megjelent interjújának szakmai részeit.(Lásd. Vagy béke lesz az ágazatban,vagy tönkremegyünk.)

Csincsa elemzése gazdasági,kereskedelmi és össztársadalmi szemszögből is vizsgálja a miniszterünk méhészeti "programját".
Támogatni valót nem igen talál benne,viszont felhívja a figyelmet,hogy gazdasági és piaci törvényszerűségek figyelmen kívül
hagyása súlyos kockázatokat rejt.

Nem a méhészek okai a méhészeti ágazat jelenlegi helyzetének,és a méhészek maguk sosem tudják rendbe rakni!

Szóval kedves miniszter Úr,ahogy a cikk is kezdődik: Reformkoncepció kellene, nem ötletelés!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.07.07. 19:52 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
2016- ban és 2017-ben Pásztor Zoltán volt a lap főmunkatársa, kitűnő írásokat olvashattunk tőle. A 2018 januári szám impresszuma szerint is még ez volt a helyzet, februártól már nem főmunkatárs és írásai is megszűntek a lapban. Kár hogy elcsendesedett, nem ismerem az okát.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.07.05. 16:46 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Elolvastam Nagy agrárminiszter Úr cikkét a Méhészet legújabb számában...

Nos kedves miniszter úr egy dologban egyetértünk: a piac elvei mindenkire vonatkozik.
De a valóság az,hogy nálunk mindig van egy Gyevi bíró akire ez nem vonatkozik!

Amennyiben a piac elvei valóban működnének nálunk akkor a külföldi tulajdonú kizárólag hordós
mézexportot végző cégeket már rég kiszorította volna az a cég amelyik állítólag zömmel üveges mézet ad el
külföldön.
Semmi más nem kellett volna,csak ennek a cégnek kiemelt áron kellett volna a mézet a magyar termelőktől
felvásárolnia.
A valós helyzet az,hogy az árakat a hordós exportőrök diktálják,és adják a magasabb felvásárlási árakat a méhészeknek
évek óta.

Miniszter Úr Ön szerint miért nem tud az említett cég magasabb árakat adni,ez a tendencia a jövőben is így marad?!


Bár a cikkben most már nincs benne ultimátum(?),az látszik valamilyen formában "szívatni" fogják a hordós exportőröket.
Az megint egy érdekes elképzelés,hogy 100%-ban ki kell üvegezni a méztermést aztán vegye meg aki akarja.
A piacok elvei szerint vagy megveszik,vagy nem.Attól tarok a nagy nyugati kiszerelőknek van ideje kivárni,(méhészek többségének aligha) és nem utolsósorban valamilyen helyettesítő méze.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.06.08. 20:54 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
Én az előző számban olvasgatom a cikkeket, mire az egyik így kezdődik "82 családos hobbiméhész", akkor csuktam be és azóta sem nyitottam ki .....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 21:27 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.09.09. 19:08
Hozzászólások: 577
Tartózkodási hely: Algyő
...,,Hihetetlen munkával,önfeláldozással azért csak-csak megtöltötték,ha nem is teljesen a kaptárt.Fiatal,szürke méhek tömege hajtotta szét magát.Könnyfakasztó volt látni őket,ahogy a fűszálakon egymásba kapaszkodva lehelték ki lelküket"..... ez a könnyfakasztó hogy már itt is megy a néphülyítés!!!! Másnál nem verte ki a biztosítékot? Nálam nagyon!

_________________
.....................


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.01.26. 21:21 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.29. 12:57
Hozzászólások: 281
A januári számban " Szegény gazda címmel egy aranyos mesével találkozunk tele sok igazsággal.Nagyon jól sikerült ! Gratulálok a szerzőnek, Tófalvi Melindának!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.01.23. 11:37 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2010.09.12. 13:01
Hozzászólások: 2
Tartózkodási hely: HB
Sziasztok.
A Méhészet 2011 januári számába jelent meg az alább látható cikk. Ennek keresem a forrását.
Köszönöm előre is a válaszokat.


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2018.01.04. 19:09 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2012.02.19. 13:00
Hozzászólások: 305
Tartózkodási hely: Szabolcs Szatmár Bereg
Valakinek nincs meg véletlenül (fel nem használt) 2015. évi Méhészet fali naptárja?

Tíz évre visszamenőleg megvan az összes kivétel a 2015. évi. A műhelyen falát díszítem velük gondoltam megkérdezem ha valakinek nincs rá szüksége szívesen átvenném tőle.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.09. 11:31 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2015.02.24. 10:12
Hozzászólások: 2
Tartózkodási hely: Alattyán
Propolisz: Ha jól tudom április-május a virágzás ideje. Gondolom a fajtól, hibridtől is függ


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.09. 10:01 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
Csak most sikerült elolvasnom a Pöte által említett cikket H.B. tollából. Idézném is mert már a 9 sorban kezdődik is ...

"Sok méhésznek a méztermés nagy része még mindig a raktárban, a hordókban van, még a tavalyiból is"

A cikk vége fele is van ínyencség.

Mennyit beszéltünk itt a fórumon a fenti sorok jelentőségéről. Csak eljutott az fentre is akkor, ennek ellenére most papírra is vetik.

Mintha arconköpnék az embert!!!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 18:15 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2012.05.16. 19:23
Hozzászólások: 150
"Megragadnám az alkalmat, hogy üzenjek Dögei Imre főszerkesztő úrnak is, hogy a decemberi szám tájoló rovatában valótlanul írta azt, hogy " Az Ellenőrző Bizottsághoz érkezett olyan kérés, hogy vizsgálják meg: összeegyeztethető-e Bross Péternek az OMME elnöki és a Méhészet szaklap felelős szerkesztői beosztása. AZ EB szerint nem ellentétes a két megbízás". Nos ezt lehet csúsztatásnak nevezni, de valóban hazugság, hisz Ficzere Péter az EB elnöke valóban beszámolt arról, hogy ez az összeférhetetlenségi kérdés valóban befutott hozzájuk, de azzal kapcsolatban azt nyilatkozni, hogy az EB-nek nem tiszte ezt vizsgálni, feltehetően a Magyar Újságírók Szövetségének vagy egyéb médiafelügyeleti szervnek kellene ezt vizsgálni. A két dolog között erős eltérés van szerintem (és a KGY-n résztvevők bizonyos része szerint is)."

Idéztem "Pöte" méhész társunktól, nagyon korrekt tárgyilagos, diplomatikus hozzászólás.... minden szavával egyet tudok érteni... és remélni tudom, hogy Bross Úr előbb vagy utóbb de kicsit magába szál... elgondolkodik a dolgokon pld mi az ami etikus és mi nem.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 17:41 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Rajtam nem múlik egyik lap fennmaradása sem!
Csatolmány:
ez az újság.jpg


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 17:36 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Teljesen egyetértünk, az elmúlt időszak történései szerint azonban vannak olyanok akik szerint ez nem így van.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 16:13 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.09. 19:19
Hozzászólások: 615
Tartózkodási hely: Derecske
Szerintem gond nélkül megmaradhat mindhárom újság. Egészen más tevékenységeket céloz meg mindegyik. Ha az előfizetők megveszik, ennek örülni kell, ha el is olvassák, még jobban.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 12:17 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Nálam már korábban kiverte a biztosítékot a Méhészet, úgy mondom ezt, hogy az elmúlt 10 évben (tudom, nem nagy idő, megkaptam ezt már mástól is, hogy kezdő 10 éves méhész létemre hogy merem kinyitni a szám) minden számot megvettem és el is olvastam. Ezen kívül járatom a Magyarországi Méhészt is és kapom természetesen a Méhész újságot is.

A méhészet az utóbbi időben, főleg ez év elejéről olyan mélyrepülésben van, hogy az elképesztő. Valószínűleg akkor csúsztak meg amikor néhány személy összedugta az okos fejét és arra jutottak, hogy a magyarországi méhésztársadalom nem tud eltartani kettő (három) szaklapot. Miután (ezért) Bross elindult az OMME elnöki tisztségének megszerzése útján, a Méhészet teli van csúsztatásokkal, lejáratással, hangulatkeltéssel. Gyakorlatilag kis kivétellel idén az írhatott a Méhészetben a választásokig,aki szapulta az előző vezetést.

Ez úton szeretném megköszönni Hajtós Bélának az eddigi legszínvonaltalanabb, leghiteltelenebb, csúsztatásokkal, rosszindulatú szubjektumokkal teli emlékeztetőit, aki ledegradálta a méhészfúrumot is.

Megragadnám az alkalmat, hogy üzenjek Dögei Imre főszerkesztő úrnak is, hogy a decemberi szám tájoló rovatában valótlanul írta azt, hogy " Az Ellenőrző Bizottsághoz érkezett olyan kérés, hogy vizsgálják meg: összeegyeztethető-e Bross Péternek az OMME elnöki és a Méhészet szaklap felelős szerkesztői beosztása. AZ EB szerint nem ellentétes a két megbízás". Nos ezt lehet csúsztatásnak nevezni, de valóban hazugság, hisz Ficzere Péter az EB elnöke valóban beszámolt arról, hogy ez az összeférhetetlenségi kérdés valóban befutott hozzájuk, de azzal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az EB-nek nem tiszte ezt vizsgálni, feltehetően a Magyar Újságírók Szövetségének vagy egyéb médiafelügyeleti szervnek kellene ezt vizsgálni. A két dolog között erős eltérés van szerintem (és a KGY-n résztvevők bizonyos része szerint is).

Hogy egy kicsit érthetőbb legyen! Bross annak a lapnak a vezető munkatársa ami gazdasági konkurense, az általa elnökölt egyesület (kft-je) tulajdonában álló lapnak. Erre nehéz volna nyélből rávetni, hogy "nem ellentétes a két megbízás"...

Fentiek miatt Bross nyilván valóban próbálja futtatni a Méhészetet, próbálja ellehetetleníteni a Méhész újságot például azzal, hogy a tagságot érintő információk esetenként hamarabb jelennek meg a konkurens lapban,illetve különféle felületeken a Méhészet neve előrébb van sorolva mint a Méhész újság.

Pedig szerintem volna itt hely több megfelelő tartalommal rendelkező szaklapnak, ha pedig mégsem akkor az egyesület és ezáltal a méhészek tulajdonában lévő lapnak kell megmaradni, nem egy kívülálló szervezet sajtótermékének.

E miatt javaslom, hogy aki teheti a maga módján utasítsa el a Méhész újság ellehetetlenítését.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.12.07. 11:32 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
Legújabb decemberi számban többoldalas, részletes (?) cikk a császárfáról.
Lehet én olvastam figyelmetlenül, de nem láttam utalást arra a méhészek számára mellékes körülményre, hogy mikor virágzik. :shock: Mert bizonyos információk szerint, állítólag az akáccal egyidőben. Ez igaz vagy sem? Esetleg ez is érdekes szempont lehetne a lelkesen ültető méhészeknek... ;)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.07.18. 22:18 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2014.02.03. 14:31
Hozzászólások: 1051
"Kedvencem a méhészetben: régen dupla ennyi méze volt, azt mondjuk nem mondja hogy régen fele annyi családot pakolt le ugyanoda. Lehet az Őrösi könyv elejét is kéne tanulmányozni..."

Tökéletes :lol: !
Ugyanezt tapasztalom jelen pillanatban is, a környéken.
Megdobnák a 6 konténert most is, kétszer,akár háromszor is "agyig", de nem egy helyen.
Hát igen Őrösi könyv eleje.... :mrgreen: Magyarország területe továbbra is 93030 négyzet kilométer :lol:.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.07.18. 21:54 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.29. 19:35
Hozzászólások: 133
Tartózkodási hely: Békésszentandrás
Sziasztok!

Az igen! Ez a "panelos" Mariák nem semmi!
Én meg itt gondolkoztam azon a marhaságom amit fejtegetett hogy mégis mi a jó fene értelme van , ennek a "gyorsított szaporításos eljárás"-nak, főleg hogy nála csoda történik 4 fiókból csinál 5 családot úgy hogy utólag már nem kapnak fiast mégis van benne méz , nép , anya...
Még jó hogy ő beszél méhegészségügyi kockázatokról , szépen látszik a videón milyen higiénikusan csinálja: nyitott fiókok , nyitott tetejű vödrök...
Más:
Azért olvasgatva a Méhészetet (pl: akácos cikk), meg mostanság járva az országot az megállítható , hogy egyre több a "hülye". :(
Így például felénk napraforgón: végtelen kaptársorok 200-300-as létszámban , 4 konténert letesz egy helyre , ezek mit akarnak ???
Kedvencem a méhészetben: régen dupla ennyi méze volt, azt mondjuk nem mondja hogy régen fele annyi családot pakolt le ugyanoda. Lehet az Őrösi könyv elejét is kéne tanulmányozni...
Ha már Méhészet téma: a májusi méhészetben a központi mézkiszerelésért kesereg a szerző. Az nem vette észre hogy már elmúlt a szocializmus? Meg még nem is jött vissza. Meg lehet itt keseregni a mézáron (mondjuk azért ez a EU is tiszta dilettáns ebben az ügyben), de ha nem megy az mézeladás akkor nem kell csinálni. Nem csak a szaporításhoz , meg a mézelvételhez kell ész, hanem a felvevő piacot is meg kell teremteni végül is a méhész fő ismertetője az önállóság kéne hogy legyen...
Üdv.

UI:Ami meg az emlékeztetőben megy az se semmi, már a májusiban is a legrosszabb anyanevelésről nosztalgiázik Béla bácsi, ami nem más mint a nevelnek maguknak az elvett fiasból. De azért júliusban: "...az is jó, ha nincs készülékünk, hogy elégetjük a két utolsó atkás fias keretet! Magam még nem csináltam ám az idén tervezem. ..." nem idézem tovább de mindezt a cikk előzményei után ha jól értettem a kaptárban tervezi meggyújtani... Meg családonként két fias keretet elégetni , nem is csoda hogy nála 9 NB-t építenek ki a méhek, kell a tűzrevaló.

_________________
NB 22-18 (11)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.13. 14:46 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2010.03.13. 12:06
Hozzászólások: 332
Tartózkodási hely: Pest megye, Tápiószecső
Propolisz írta:
Méhészet lap 6. oldalán lévő cikk írója, Mariák András megegyezik az alábbi kollégával?:
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/panellakasb ... -kornyeket
http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/panelb ... zomszedok/
:shock:


Nem kicsit lehet elborulva, ha egy panelben perget?! :shock:
Ha olyan jó technológiai megoldásai és elképzelései vannak, ahogyan az eddigiekben már megjelent, akkor nem értem, hogyhogy itt tart?
Az jut ilyenkor eszembe, hogy ne csak azt figyeld ki
mit mond, illetve ír, hanem azt is figyeld, hogy ki mondja azt! :geek:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.13. 08:30 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.27. 16:34
Hozzászólások: 1024
Tartózkodási hely: Somogy
http://www.omme.hu/?p=6660

_________________
Anti


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.13. 08:27 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.03.09. 11:27
Hozzászólások: 298
Tartózkodási hely: Heves megye
Mutasson már nekem valaki legyen szíves egy "Méhészet újságot" amit a tagdíj mellé küldenek.
Köszönöm.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.12. 19:44 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Gusztusos! :merg

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.12. 18:16 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2009.10.25. 06:23
Hozzászólások: 13
Tartózkodási hely: Pécs
Igen.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.12. 11:37 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
Méhészet lap 6. oldalán lévő cikk írója, Mariák András megegyezik az alábbi kollégával?:
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/panellakasb ... -kornyeket
http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/panelb ... zomszedok/
:shock:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.05. 18:37 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2013.12.23. 15:45
Hozzászólások: 456
Pöte!

Lehet, hogy nem figyeltél erre eléggé, de az OMME honlapon a Méhészet újság és a Méhészújság is ismertetve volt dr. Mészáros László elnöksége során végig. Annyi volt a különbség, hogy a Méhészet újság fél-egy hónapos csúszással került fel a honlapra. Megróhatod ezért Mészáros Lacit, de a tények akkor is tények.

Szerintem illendő, hogy az OMME honlapján valamennyi időszaki kiadvány (folyóirat) és könyvnek a kiadása jelenjen meg. Hiányolom is, hogy a forgalomban levő szakkönyvekről nincs ismertetés az OMME honlapon.

A Méhészújság felelős kiadója jelenleg nem az OMME, hanem a kft., ezért az újság sorsát illetően elsődleges felelős a kft ügyvezetője Mészáros József.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.05. 13:02 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.10.27. 16:34
Hozzászólások: 1024
Tartózkodási hely: Somogy
Basszus mennyit kerestem én is. :shock:

_________________
Anti


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.05. 12:28 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2012.05.16. 11:25
Hozzászólások: 1523
Sok mindent nem egyszerű megtalálni azon az oldalon, az biztos.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.05. 10:25 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Ezek szerint valóban eddig is ott volt valami eldugott helyen. Akkor már azt tudjuk legalább, hogy Péter eddigi munkássága alatt a Méhészet reklámozása terén tette a legtöbbet.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 20:07 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2012.05.16. 11:25
Hozzászólások: 1523
Akkor ezek most lettek utólag visszadátumozva?

A 2014-es számok:
http://www.omme.hu/?cat=37&paged=3
A 2015-ösek:
http://www.omme.hu/?cat=37&paged=2

Satöbbi. Az lehet, hogy a jobb oldali modulban nem volt fent a címlap egy időben, de a bal oldali ROVATOK blokkban ott vannak.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 19:20 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Szerintem neked nem tűnt fel, hogy mióta van Méhészújság azóta nem volt fenn a Méhészet reklámja. Teljesen jogosan.
Azt is leírtam már, hogy szerintem a Méhészújság hiánypótló. Az volt az anomália, hogy a méhészek szaklapját nem az OMME adta ki hanem egy kivülálló gazdasági társaság. Már régebben meg kellett volna alakítani a saját havilapot. Nehogy már mi sajnáljuk itt a Méhészetet, örüljenek, hogy eddig futott a szekér.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 15:04 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2012.05.16. 11:25
Hozzászólások: 1523
Pöte! Eddig is fent volt a Méhészet reklámja az OMME oldalon, nem mostanában tették fel. Eddig nem tűnt fel? Már akkor is ott volt, amikor a Méhészújság még nem is létezett. Vagyis nem valamiféle "konkurenciának" volt fent a hirdetése, hanem a méhésztársadalom akkor egyetlen lapjának, amiben az OMME-nak állandó oldala volt. A Méhészújság lett a Méhészet konkurenciája és nem fordítva.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 14:03 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Elnézést Jani bátya!
Bross úr beosztását nem szándékosan vagy félremagyarázás szándékával írtam, mindössze egyszerű tévesztés.
Ettől függetlenül tartom az állításom.
Nem tudom mennyire lesz a Méhész Újság főszerkesztőjéé a döntés.
Te pl azt írtad: Az újság és a kft fenntartását az OMME elnöke egyedül nem döntheti el.
Lehet, hogy a fenntartásról majd rendeznek valami szavazást, de azt konkrétan tudom, hogy az elnökség egy tagja, mennyire meg volt lepődve amikor másod esetleg harmadkézből megtudta Mészáros József kinevezését a Kft élére.
Szerinted?

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 12:37 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
tsanyi írta:
...A két lap ugyanannak a szűk ~10 000 fős célközönségnek jeleneik meg azonos témáról.
Az olvasói közönségén kívül a potenciális hirdetőik is megegyeznek.
Ezek után mi lenne a helyzetük ha nem konkurencia?

Ehhez még hab a tortán, hogy az OMME elnöke egy gazdasági társaság által megjelentetett lap főszerkesztője, de az OMME lapjának is a főnöke.
Nincs jogi vénám, nem is szeretnék jogászkodni, de etikai értelemben a két poszt összeférhetetlen az biztos.
Hogy jogilag az e, azt megmondják a kérdéshez jobban értők. Talán.


Jani bácsi!

Ha ezt nem látod vagy nem akarod átlátni akkor nagyobb baj van veled (veletek) mint gondoltam!
ezek megcáfolhatatlan tények. A méhésztársadalomnak semmi szüksége sincs a Méhészetre, az egyesületi lapot már sokkal régebben meg kellett volna alakítani.
Az, hogy az OMME honlapon hirdetik a Méhészetet az a nyilvánvaló tanúbizonysága annak, hogy Péter elkezdett törleszteni a támogatóinak.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 09:00 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.16. 08:36
Hozzászólások: 659
Tartózkodási hely: Kalocsa
Valami oknál fogva nem tudtam módosítani a hozzászólásom ezért most kiegészítem.
Bross Péter felelős szerkesztőként van jelen a Méhészet újságnál.

Üdv. jani bátya


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.04. 08:32 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.16. 08:36
Hozzászólások: 659
Tartózkodási hely: Kalocsa
Vajon miért magyarázzátok félre a dolgokat valótlanságok állításával? Csak azért írtam ezt a mondatot mert az előzőekben ezt propolisz fórumtárs is leírta már és ennek ellenére is hangoztatod ezt a butaságot. Tehát lassan érthetően, hogy mindenki értse.
A Méhészet újság főszerkesztője dr. Dögei Imre és nem Bross Péter!
Az előző vezetés folyamatosan azt hangoztatta, hogy a kft önálló jogi társaság, gondolkodjatok már egy kicsit. A Méhész újságban megjelent színvonal és cikkek összeállítása a Méhész újság főszerkesztőjének a feladata és nem az OMME elnökéé.
Az újság és a kft fenntartását az OMME elnöke egyedül nem döntheti el.
A Konkurenciával kapcsolatban pedig az az érzésem, példával szemléltetve mint amikor a mentorált méhész el akarja foglalni a mentora méhlegelőjét. Véleményem szerint az együtt dolgozásból több haszon származik az élni és élni hagyni elv betartásával.

Üdv. jani bátya


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.03. 22:59 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Jani bátya!
A két lap ugyanannak a szűk ~10 000 fős célközönségnek jeleneik meg azonos témáról.
Az olvasói közönségén kívűl a potenciális hirdetőik is megegyeznek.
Ezek után mi lenne a helyzetük ha nem konkurencia?

Ehhez még hab a tortán, hogy az OMME elnöke egy gazdasági társaság által megjelentetett lap főszerkesztője, de az OMME lapjának is a főnöke.
Nincs jogi vénám, nem is szeretnék jogászkodni, de etikai értelemben a két poszt összeférhetetlen az biztos.
Hogy jogilag az e, azt megmondják a kérdéshez jobban értők. Talán.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.03. 21:52 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.16. 08:36
Hozzászólások: 659
Tartózkodási hely: Kalocsa
Vajon miért lenne konkurenciája a Méhészet a Méhész újságnak?
Jóember, amíg meg nem született a Méhészújság tudomásom szerint a Méhészet évekig helyt tartott fenn az egyesületi hírek számára.
Kifacsart ideológia csak a fantáziádban működik, de ha olyan színvonalra vágysz mint ami írás megjelent párszor a főszerkesztő aláírásával hát vedd fel vele a kapcsolatot, mert nekem ezek nem jöttek be.

Üdv. jani bátya


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.03. 20:52 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Tekintettel arra, hogy a Méhészújság színvonalának és tartalmának fenntartásáról nem szól a fáma viszont már egy ideje látható, hogy az OMME honlapon, hogy reklámozzák a konkurencia (Méhészet) lapját - gondolom valami kifacsart ideológia miatt ingyen - ez így egy cseppet sem megnyugtató!

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.03. 19:49 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.16. 08:36
Hozzászólások: 659
Tartózkodási hely: Kalocsa
Azt hiszem ez az információ megnyugvást adhat az érdeklődők számára
http://www.omme.hu/?p=6674

Üdv. jani bátya


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Méhészet újság
HozzászólásElküldve: 2016.06.02. 19:52 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2012.05.16. 11:25
Hozzászólások: 1523
Arisztaiosz írta:
A brossi koncepciót nem ismerjük, de ezúton is fel szeretném hívni az újság sorsát alakító döntéshozók figyelmét, hogy az Egyesület saját szaklapját a Küldöttgyűlés hozzájárulása nélkül sem megszüntetni, sem Közlönnyé degradálni nem lehet.


Vagyis létre lehetett hozni küldöttgyűlési hozzájárulás nélkül, de megszüntetni, vagy megváltoztatni már nem. Érdekes hozzáállás.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 527 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.