Pontos idő: 2024.03.28. 16:28

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 96  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.18. 17:31 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2015.11.01. 09:27
Hozzászólások: 46
Idézet:
tud valaki választ adni?
Pár megválaszolandó kérdés, amire az OMME tagok -és nem tagok is - választ várhatnak, hogy mit tesz az OMME...

- neo-k, csávázott vetőmagok -- miért több év után sikerül talán eredményt elérni és ebben mennyi szerepe van-lesz az OMME-nak?
- mg zöldítési program, "özönfajok" irtása -- miért nem sikerül ezekben érdemi eredményt elérni évek alatt sem?
- OMME Kft cukor és üveg ár -- miért olcsóbb mindkettő bárhol máshol, akár kis tételben is? Valóban szükség van egy +Kft-re mindehhez, hogy a nemzeti program, a tagdíjak, az újságkiadás, az üveg és cukoráron keletkező bevétel, haszon fejében, a méhészek "kárára" megéljen belőle az OMME-n kívül még egy cég?
- "nemzeti" méhészeti program -- teljesen ugyanez az EU által támogatott program miért működik pl Romániában és Ausztriában jelenleg is, ott hogy sikerült pár hét-hónap alatt a 3-3 évenkénti "új" programot kidolgozni, jóváhagyatni, itt miért van befagyva?

Sok "egyéb" apróságot nem is említek..., de a végén legsúlyosabb probléma, amibe ebben az évben jó pár méhész nagyon csúnyán bele fog roppanni, ha végre ők magunk nem kezdenek el tenni valamit: a mézhamisítás megakadályozásával kapcsolatosan az OMME milyen érdemi tevékenységet folytat?

Egy pár dolgot, ha megengeditek megválaszolnék, talán Tükörnek is segítek egy kicsit:
1.Szerintem a nem OMME tagokat is érdekli a dolog, reméljük ha belátják maguktól is úgy érzik hogy be kell lépniük. Az OMME jelenleg valamennyi méhész érdekét képviseli. Jó példa erre a jelenleg aktuális 70/2003 FVM rendelet változtatása. Ha tudnátok hogy néhány javaslat miről szól, majd megtudnátok. Az OMME sajnos csak úgy tud érdeket képviselni, hogy az elért eredmények mindenkire vonatkoznak. Ezért sokan nem érzik szükségét az anyagi és a támogatottsággal való hozzájárulásnak. Sok ilyen jellegű dolog van, ami csak akkor derülne ki ha nem volna OMME. Akkor meg már késő lenne.
2.Neok betiltása kérdésében az OMME-nak vajmi kevés érdeme van. Én magam se nem biológusként, se nem növényvédősként, se nem tudósként a mai napig sem tudom a 100% igazságot. Egy méhész elvből ellenezze a permetezést. Ne felejtsük el azonban hogy mi magunk is rovarölő szerekkel "mérgezzük" méheinket amikor a varroa ellen védekezünk. Vajon mit szólnánk ha egy civil szervezet a méhészetben használt vegyszerek betiltását kezdeményezné? (ne felejtsük el hogy az oxálsav is vegyszer és a thymol is). Az OMME jobb lett volna ha kimarad ebből a kérdésből és nem használhatták volna fel a monitoring vizsgálatokat ilyen célra. Egyébként az EU a neokat úgy tudom végleg betiltotta. Mit mondanak most majd "önjelölt tudósaink"ha nem lesz pozitív változás?
3.Zöldítés tekintetében a rendelet mellékletébe bekerültek virágport és nektárt adó méhészetileg értékes növények (az OMME javaslatára), a selyemfű kaszálásának idejét a virágzás végére toltuk ki. Sokat segített ebben is Tantó Sándor. A jelenlegi gyakran esztelen irtásban még nincs eredmény.
4.OMME cukor: ha csak az árat nézzük valóban nem sikertörténet. Viszont mindenütt van most már répacukor, ezelőtt pedig senki nem tudta hogy melyik a répa? melyik a nád? Részeredmény. A cukorforgalmazást vagy máshogy kell csinálni, vagy ki kell belőle szállni. Az OMME Kft-nek a méhészek érdekét kell szolgálnia! Vagy olyan szolgáltatást kell végezni ami olcsóbb, vagy olyat ami jobb, vagy olyat amit más nem csinál. Az a baj, hogy a kft-vel szemben nagyon nagy az előítélet és a bizalmatlanság, ami sok embernek ( közülünk is és rajtunk kívül is) érdeke.
5. Nemzeti Program: februárban elkészült és elment Brüsszelbe. Jött az OMME választás, jöttek új emberek, új lett az OMME elnöke is. Változtattunk néhány dolgot, pl a 25 dkg-os üvegforma bekerült a rendeletbe, több helyen bekerült a Méhészújság részbeni költségei, néhány helyen szigorítottunk (a méhészek kérésére). Sajnos ezek miatt újra kellett Brüsszel jóváhagyása és ez időbe telik. De tudsz egyetlen olyan példát mondani akit ezmiatt kár ért? Nem mert hiába jelenik meg a NP mondjuk 2016. augusztus elsején, az első kifizetések csak a következő év nyarán várhatóak. Egyébként a többi ország NP-ját nem mindig jó alapul venni, mert pl Szlovákiának évekig nem volt NP-ja. Most is a méhészek panaszkodnak és lépnek ki az ottani "OMME"-ből (tudomásom szerint már 8 országos egyesületük van és talán alakul a 9.).

Senkit nem akarok bántani sem és kioktatni sem, remélem tudtam egy kicsit segíteni.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 19:16 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
simonzs írta:
...... Nekik köszönet -és esetenként egyéb juttatások - jár azért amiben a méhészek és az OMME tagság érdekeit képviselik....

Zsolti!
Fenti mondatodban, valami olyan kaján rosszindulatot érzek.
Szerintem jelöltetni kellene magadat az OMME vezetésébe.......
Lacival elég gyakran beszélgetünk skype-on. 23:30-kor az a problémája, hogy honnét lenne érdemes még
árajánlatot kérni, hogy a jelenlegi csődhalmaz helyett jól működő, olcsó, megbízható informatikai rendszert építsenek ki. Közben próbál más ügyekről is infot gyűjteni ami eléjük kerül.
Nem akarom ragozni, de ahhoz a munkához lószar az a bruttó 50 000Ft amit ezért kap havonta.
Nem ismerek személyesen minden OV tagot, de ha mindenki hasonló elánnal, egy irányba húzna, jobban is mehetne a szekér.
Ő pl. az az ember aki itt a fórumon is állja a sarat minden OMME felé irányuló kérdésben, vagy rossz indulatú megjegyzésben.
Talán nem (csak) azt a lovat kéne ütni amelyik húz!

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 18:05 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.05.31. 16:59
Hozzászólások: 31
Tartózkodási hely: GyMS megye
Tükör,

köszönöm, hogy reagáltál rá, nem felrovásképp írtam a kérdéseket, inkább gondolatébresztőnek. Tudom, hogy vannak a méhészek között akik a lehetőségeik, tudásuk, és érdekeik szerint amit tudnak megteszenek az OMME-ban és egyéb helyeken is. Nekik köszönet -és esetenként egyéb juttatások - jár azért amiben a méhészek és az OMME tagság érdekeit képviselik. Azonban nagyon úgy néz ki ez kevés. 1-2 évet "várni" amíg rendeződik egy növényvédő szer, vagy épp méhészetben használatos gyógyszer hatóanyaggal kapcsolatos kérdés? 10 évet várni amíg az özönfajok -itt nem elsősorban az akácra gondoltam- kérdésében történik valami?
Ha a méhészeti ágazat hazai főszereplői, azok a termelők, akik gazdasági hasznot remélnek a tevékenységük után, nem lesznek képesen valódi "szemléletváltásra", összefogásra a saját érdekeik szerint, és bizony másokkal szemben, óriási válság fog bekövetkezni.
És nem az éppen nem működő nemzeti méhészeti program, vagy a 10Ft-al a piaci áraknál magasabb üvegárak lesz a fő gondjuk.
Tudom, sok méhész nem akar mindezekkel foglalkozni, vagy éppen tudása sincs hozzá -ezt nem bántásként írom- , mivel ő alapvetően méhész -nem gazdasági vezető, nem politikus, nem agrármérnök, nem pénzügyi szakember - a 2000Ft-os felvásárlási ár mellett nem is érdekelne szinte senkit, hogy egy nyereséggel működő gazdasági szervezetnek, hogy kell kinézni, de nem így ahogy ez az ágazat működik és ami felé tart.
Ha jól tudom az OMME jelenlegi elnöke Bross Péter úr is többször hangoztatta: A gond óriási és nagy nehézségek fognak jönni. És nem olyanok aminek a méhészek örülni fognak.

A "nemzeti" EU-s irányelvek szerinti és támogatású méhészeti programnak, nyugodtan utána nézhetsz, ha nem hiszel nekem, amit írtam, - a hazain kívül a Románt és az Osztrákot ismerem, ezért írtam ez a kettőt példaképp.

De ez csak egy seb a sokból amiből ez az egész vérzik...

_________________
SimonZs


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 17:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
SimonZs!
Sok mindenben igazad van. Pont ezen, ezeken dolgozunk, hogy ez ne így legyen, de aki azt hiszi, hogy ezek a dolgok varázsütésre megváltoznak, mert mi valahova odamegyünk, hogy mi vagyunk az OMME (értsd magyar méhészek) és nekünk ez vagy az nem tetszik ez ne így legyen, hanem amúgy és az rögvest úgy is lesz, az vagy naiv, vagy nem ismeri azokat a folyamatokat, amik egy egy döntés mögött vannak. Milyen érdekek (lobbik) mozognak minden egyes változtatási szándékunk mögött?
Bizony semmi nem lesz gyors, ez látszik.
De, hogy a konkrét kérdéseidre is kitérjek.
-neok: ez is az bizonyítja, mennyire nem egyszerű a változtatás. Hogy kinek az érdeme lesz? Szerintem közös, de ehhez mindenki szemlélet változására szükség volt.
- Kft: az azért enyhe csúsztatás,hogy a cukor is és pláne az üveg, mindenhol máshol olcsóbb, van pár hely de: az én véleményem az, és ezt pl a legutóbbi elnökségin is elmondtam, ha már megvan ez a kft, nem megszüntetni kell, hanem megnézni, hogyan lehet sokkal jobban a méhészek hasznára működtetni. Aztán ebbe belefér,hogy ha az üveget más módon olcsóbban lehet a méhészeknek adni, akkor ki kell onnan venni. Vagy maradjon a kft-ben, de ott akkor más konstrukcióban. Be kell vonni más tevékenységeket pl egy eszköz-gyógyszer-gyógyhatású készítmény online áruház, stb. De mondjuk ha a cukrot csak így tudjuk csinálni, nem biztos, hogy erőltetni kell. Azért őszintén: hogy versenyezhetett volna árban a kft, azzal a kaotikus cukor ágazattal (áfa csalások tömkelege) ami az országban volt évekig? Ezt a kft-nek felróni..?
Az újság kiadás meg egy rossz példa a méhészek kárára, mert most is azt mondom, ennyiért ilyen szaklapot máshol nem kapni, ez nyilvánvaló.
Nemzeti program: nem tudom mennyire ismered az általad emlegetett országok nemzeti programját, de azt már sokan sok helyen megállapították, hogy a miénk az egyik legjobb, és messze a legjobban kihasznált sok év átlagában. Arról, hogy itt nálunk ilyen a rendszere a jóváhagyásának amilyen, ezt megint csak az OMME-nak felróni nincs értelme. Semmi köze hozzá. Ami és amikor rajtunk múlt, azt mindig a legrövidebb idő alatt elvégeztük rajta.
Zöldítés: többek között pl a pénteki nap erről is szólt, a méhlegelő munkacsoport ülése, de ez is egy jó példa arra, hogy azt hiszed oda megyünk a minisztériumba és egy eu-s rendeletet egy csettintéssel megváltoztatunk olyanra, ami a méhészeknek jó? El kellett volna jönnöd, ha pl ez a kérdés is foglalkoztat , mert elhangzottak értékes és értelmes javaslatok arra vonatkozóan, mivel menjünk a minisztérium felé, mik azok a kitörési pontok, amikkel érvelhetünk értelmes nekünk is jó változtatások bevezetésére. De nem lehet pl a gazdákat indokolatlan költségekbe verni, csak azért, hogy nekünk jó legyen, mert akkor olyan ellenállásba ütközünk, ami ellehetetleníti a célunkat.
Hasonló az "özön fajok". Elhangzott pl nagyon értelmes javaslat, hogyan lehetne és miért az akác telepítéseket újra elfogadottá és támogatottá tenni, hisz amióta a mostani szabályokat megalkották, eltelt 10 év. Még nyilvánvalóbbá vált pl a klímaváltozás ill az is kiderülhetett, hogy sok helyen nincs egyszerűen értelme az őshonos fajokat erőltetni, mert csak kidobott pénz, hiszen a viszonyok teljesen és úgy tűnik a mi életünkre vonatkozóan végérvényesen megváltoztak.
Szóval csináljuk és halad is az, de azt is megérthetnétek, hogy egyszerűen nincs energia minden egyes lépésről beszámolni. Múlt héten is 3 napot fent voltam az üléseken, holnap megint menni kellene. Csinálja az ember böcsülettel, de ezek mellett este még 1-2 órát azzal tölteni, hogy tudósítsak az egész napról írásban. Bocs, de az már nem megy..., az is bőven elég, hogy csak a legrosszindulatúbb kijelentéseket cáfoljam, mert biztos vannak akiket nem izgat, de nekem sajnos az lelki teher, hogy én tisztességgel, a méhészeti ágazat javára igyekszem ezt a munkát elvégezni és közben vannak egyesek akik csak és kizárólag azt figyelik, mibe köthetnek bele, hogyan támadhatnak meg.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 16:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
H.apci írta:
A méhészkedésnek nem feltétele az OMME tagság. Az OMME-be nem azért nem lépek be, mert sajnálom befizetni a 10 családom után a tagdíjat, hanem mert úgy ítéltem meg, hogy az OMME semmi olyat nem tesz, amit én támogatni szeretnék.
H.apci.

Ez teljesen rendben van.Ehhez joga van mindenkinek, de nem is osztod az észt folyamatosan, hogy mit kéne csinálni az OMME-nek, meg mit nem csinál az OMME, stb.
Épp ezért nem is rád vonatkozott a megjegyzésem.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 15:20 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2014.05.31. 16:59
Hozzászólások: 31
Tartózkodási hely: GyMS megye
H.apci, LPeti, Tükör

tud valaki választ adni?
Pár megválaszolandó kérdés, amire az OMME tagok -és nem tagok is - választ várhatnak, hogy mit tesz az OMME...

- neo-k, csávázott vetőmagok -- miért több év után sikerül talán eredményt elérni és ebben mennyi szerepe van-lesz az OMME-nak?
- mg zöldítési program, "özönfajok" irtása -- miért nem sikerül ezekben érdemi eredményt elérni évek alatt sem?
- OMME Kft cukor és üveg ár -- miért olcsóbb mindkettő bárhol máshol, akár kis tételben is? Valóban szükség van egy +Kft-re mindehhez, hogy a nemzeti program, a tagdíjak, az újságkiadás, az üveg és cukoráron keletkező bevétel, haszon fejében, a méhészek "kárára" megéljen belőle az OMME-n kívül még egy cég?
- "nemzeti" méhészeti program -- teljesen ugyanez az EU által támogatott program miért működik pl Romániában és Ausztriában jelenleg is, ott hogy sikerült pár hét-hónap alatt a 3-3 évenkénti "új" programot kidolgozni, jóváhagyatni, itt miért van befagyva?

Sok "egyéb" apróságot nem is említek..., de a végén legsúlyosabb probléma, amibe ebben az évben jó pár méhész nagyon csúnyán bele fog roppanni, ha végre ők magunk nem kezdenek el tenni valamit: a mézhamisítás megakadályozásával kapcsolatosan az OMME milyen érdemi tevékenységet folytat?
Jó lenne, ha a méhészek elkezdenének végre gondolkodni, hogy mi a probléma, és mi a megoldás, valamint a sokszereplős játékban kinek mi az érdeke és mit fog érte tenni.
Senki ne várja máshonnét a segítséget, ha ő maga sem tesz a legjobb tudása és lehetőse szerint meg mindent.
Mindeni döntse el milyen (érdekvédelmi) szervezetnek kíván(na) tagja lenni, milyen feltételekkel, mit adna a tagságáért cserébe, és mit szeretne "kapni" a szervezettől.

_________________
SimonZs


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 12:59 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2012.07.19. 16:00
Hozzászólások: 883
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar, annak is a legszéle
A méhészkedésnek nem feltétele az OMME tagság. Az OMME-be nem azért nem lépek be, mert sajnálom befizetni a 10 családom után a tagdíjat, hanem mert úgy ítéltem meg, hogy az OMME semmi olyat nem tesz, amit én támogatni szeretnék. Ez persze nem biztos, hogy így is van, de ahonnan én nézem, ez látszik. Azért meg megint nem lépek be, hogy a befizetett tagdíjam többszörösét visszaigényelhessem támogatások címén.


Tükör!


Nem ismerjük túl jól egymást, de bennem az a vélemény alakult ki rólad, hogy egy nagyon tisztességes ember vagy. Viszont a hozzászólásai alapján LPeti sem tűnik születetten hülyének. Ne szóljunk bele az OMME dolgaiba? Rendben. Ne is mondjuk el róla a véleményünket? Rendben! De ti se várjátok tőlünk, hogy "eszetlenül" szaladjunk belépni az OMME-ba, és tagdíjat fizetni. Az OMME egy érdek-képviseleti szerv. Joggal várható el tőle, hogy a méhészeti ág érdekeit jól képviselje. Bár az én 10 családom felől nyugodtan végezheti a dolgát rosszul is, nekem nem oszt, nem szoroz.



H.apci.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 11:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Így van, ez a Fórum nem csak OMME tagoknak van, de az OMME belügyeibe milyen alapon szólsz bele, pláne milyen alapon követelőzöl úgy, hogy nem győzöm eleget hangsúlyozni sajnálod 40 család után a tagdíjat befizetni!
Vedd már észre magad!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 11:08 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.04.26. 20:19
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Veszprém megye, Tüskevár
Ez egy fórum, nem csak OMME tagoknak. Vannak itt kibicek és tagok is egyaránt, akik olvashatják, hozzászólhatnak bejegyzésekhez. Én csak arra írtam véleményt, amit ide leírtál. Leírtad a sok eltöltött időt és utána írtál egy negatív eredményt. Ha már ennyit dolgoztok, miért nem írtál valami előre mutató, pozitív eredményt? Vagy legalábbis ne írtad volna oda csak azt egy meg nem oldott kérdést. Arra, hogy a 40 méhcsalád után mikor fizetem be a tagdíjat, ez egy jó kérdés.

_________________
"Legtovább tart, ami becsületes!"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 10:32 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Nem rád értettem, de ha már így felhoztad, rád is vonatkozik.
Ráadásul hatványozottan, mert kibicként próbálod már megint az egyesületről az észt osztani, miközben a 40 családod után sajnálod befizetni a tagdíjat.
Te vársz el olyasmit, hogy az egész napos ülésezés után még számoljak be neked több órát pötyögve a gépen, hogy mi minden történt. Készül jegyzőkönyv barátom majd olvasd el.
De ilyet se nagyon tettél még, mert akkor konkrét ügyekről beszélnél, de csak megy az általánosító feketítés.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.16. 10:11 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.04.26. 20:19
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Veszprém megye, Tüskevár
Tükör írta:
Elég későig sikerült ismét üléseznünk. Aki itt olyan rosszindulatú dolgokat ír, hogy az OMME elnöksége nem csinál semmit, javaslom neki 1-1 ilyen ülést (csak néha) üljön végig. Sajnos úgy tűnik a Kft új ügyvezetőjét egyenlőre nem sikerült megválasztanunk.


Kedves Tükör!

Egy testület munkájának eredményességét nem az alapján mérik, hogy milyen hosszú ülést bír produkálni. Persze elengedhetetlen, hogy végig jelen legyen a választott tag és persze a végig odafigyelés kifárasztja az embert. Arról, hogy milyen döntések születtek, arról szinte nem írtál semmit. Amit megjegyeztél, abból arra lehet következtetni, hogy nem sokat mozdultak előre az események.
Írtam rosszindulatú megjegyzést a vezetőség munkájáról, de azt ezzel a hozzászólásoddal nem sikerült megcáfolnod. Nem arról írtam, hogy nem üléseztek és nem arról, hogy összecsapott üléseket tartotok. Arról írtam, hogy nehezen haladnak előre a dolgok. Ez a hozzászólásod is ezt támasztja alá.
A múltkori vitás helyzet után eldöntöttem, hogy nem írok több negatív megjegyzést a testület munkájáról. Ezt fenntatom most is, de ezt a hozzászólást úgy éreztem, hogy nekem szántad, ezért írtam e sorokat.

_________________
"Legtovább tart, ami becsületes!"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.14. 07:38 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.01.25. 15:03
Hozzászólások: 231
Tartózkodási hely: Fejér
Kedves Méhésztársak!

A Méhészek Fejér Megyei Egyesülete ez évben is meghirdeti
az "Év Méhésze" pályázatot.

A díj kiadásának célja a méhészeti termékek népszerűsítése, a kiemelkedő tevékenységet végző méhésztársak munkájának elismerése, valamint a méhészeti közösségi élet fejlesztése.
Tehát az "Év Méhészének" a pályázók közül a legkiválóbbnak kell lennie az alábbiakban:
• Kifogástalan minőségű méz és méhészeti termékek termelésében,
• A méhészeti termékek bel-, vagy külföldi fogyasztókhoz való eljuttatás eredményességében, a fogyasztási kultúra népszerűsítésében,
• A méhész közösségek gazdagítása érdekében kifejtett munkájában.

A pályázat lebonyolítása.
A pályázóknak néhány oldalban írásban be kell mutatniuk fényképekkel (esetleg videóval) illusztrált tevékenységüket. Mindezt elektronikusan is be kell nyújtaniuk.
Mellékelniük kell méhészegyesületük, és a területileg illetékes szaktanácsadó ajánlását.
Mellékelniük kell az általuk termelt termékek mintáit.
A pályázatok benyújtásának címe:
Kiss Norbert 8000, Székesfehérvár Agyag utca 33. Tel: 30 684-37-75,
email: kissnorbert1@gmail.com
Határidő 2017.02.15.
A pályázatokat öt tagú független bíráló bizottság tekinti át és titkos szavazással dönt a cím odaítéléséről.
A pályázóknak a bizottság előtt is meg kell jelenniük, néhány perces bemutatkozásra, elbeszélgetésre.
A bírálatra a Székesfehérvári Országos Méhésztalálkozó és Vásár-on kerül sor, a díj átadása is - ünnepélyes keretek között- ekkor történik.
Ennek időpontja:2017.02.25.

A díjazott munkáját oklevéllel, egy ezüst plakettel és ezüst kitűzővel ismerjük el.
E mellett minden pályázó elismerő oklevelet kap.

Megkötések:
Az egyesület vezetése fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő pályázatok esetén a díjat nem adja ki.
A cím adományozása minden évben ismétlődik, de a nyertes tíz éven belül nem pályázhat újra.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 17:30 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.01. 10:48
Hozzászólások: 255
Tartózkodási hely: kecel
Én elhiszem hogy sokat dolgoztok-. Csak az egyszerű méhészek nincsenek tájékoztatva semmiről! Kommunikáció hiánya miatt nem tudunk semmit az omme ténykedéséről! Pedig itt van a fórum, facebook, vagy az omme honlapja!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 00:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Elég későig sikerült ismét üléseznünk. Aki itt olyan rosszindulatú dolgokat ír, hogy az OMME elnöksége nem csinál semmit, javaslom neki 1-1 ilyen ülést (csak néha) üljön végig.

Sajnos úgy tűnik a Kft új ügyvezetőjét egyenlőre nem sikerült megválasztanunk.

Reggel Méhlegelő munkacsoport ülés.
Ismét egész nap Pest.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2017.01.09. 11:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Szerdán megalakul a "Méhegészségügyi munkacsoport" is.
Elég nagy létszám ígérkezik, nem lesz egyszerű érdemi munkát végezni.
Csütörtökön elnökségi is lesz. Ha minden jól megy, kiválasztjuk az OMME Magyarország Kft. új ügyvezetőjét.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.25. 18:31 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
Méhészet, méhészetet ér hazánkban, egy elpusztult milyen célt szolgálhatott? (Csak hangosan gondolkodtam, ettől persze .... lehet más is)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.25. 17:20 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.16. 20:26
Hozzászólások: 3309
Tartózkodási hely: Tapolca
Soha nem lehet tudni milyen célt szolgál a kísérleti méhes.
Igazából egy ellenőrző bizottsági beszámoló után kellene véleményeket nyilvánítani.

_________________
Óvd a méheket véded a Földet!
Képeim:
http://meheszforum.hu/album/index.php?cat=10006


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.25. 16:52 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.01. 18:16
Hozzászólások: 274
Tartózkodási hely: Csongrád megye
Ez nem GÁZ é!s nem CIKI . Ez egyszerűen szégyen

_________________
A szánalom ingyen van , de az irigységért meg kell dolgozni!!!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.25. 16:16 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2008.10.30. 20:58
Hozzászólások: 151
Tartózkodási hely: Százhalombatta
Ez gáz.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.20. 15:19 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2011.01.03. 15:24
Hozzászólások: 27
Tartózkodási hely: Csongrád
Propolisz írta:
OMME méhészet "története" mellékletek nélkül:


"Az állományfelmérés alapján elmondható, hogy
az OMME tulajdonában lévő méhcsaládok több, mint 90%-a elpusztult, illetve túlélésre képtelen állapotba
került."

Ezt így elég cikinek érzem egy szakmai szervezettől leírva látni.

_________________
Petyu
(1/2 NB)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.20. 13:01 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
Alkalmazott kutatás eredményei:
http://www.omme.hu/?p=7848

OMME méhészet "története" mellékletek nélkül:
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2 ... 3%A9se.pdf


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 22:00 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
A téma csak példa volt, más dolog is lehetett volna a szemléltetés eszköze. Azt gondolom amíg az alapok nincsenek rendben nem lehet építkezni rá. Ez persze vonatkozik a méhészek gondolkodásmódjára nem csak a rendszerre. Sikeresek csak úgy lehetünk. Sajnos Laciéknak is a már meglévő, hiányos, félbehagyott dolgokkal kel mit kezdeniük, azok mellett új helyes döntéseket kitalálni. De amit példának írtam annak fényében, hogyan várható el bármitől is, hogy működjön, ha a legalapabb dolgokban is baj van(fejekben, pénz, idő, ember,lentebb már írtam) Ez persze nem Laciék hibája, régi rossz berögződések, szokások, amik akkor jönnek a felszínre ha baj van.

Ha nem is tökéletes a példa, de a mondanivalóm lényegét ezzel szerintem tökéletesen érzékeltetted is

"Az Én környezetemben tevékenykednek olyan eü felelősök akiknek fogalmuk sincs sem a méhekről sem az őket károsító egyetlen betegségről ill.élősködőről sem."

Még1x ez nem az eü felelősökről szól! Hanem, talán a "reményhal" ról.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 20:49 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 15:56
Hozzászólások: 67
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Tiszteletem fórumozó tagtársak!
Az előttem szólóval ellentétben Én ezt nem látom tökéletes példának,de lehet hogy nem jó szemüveg van rajtam.
A méhegészségügy valóban kényes és érzékeny téma.
Egyszer magam is kívántam szóba hozni,de ha már megtették helyettem akkor csak hozzászólok.
olyannal kezdeném mire a tükör nagyon érzékeny "TISZTELET A KIVÉTELNEK"!
Az Én környezetemben tevékenykednek olyan eü felelősök akiknek fogalmuk sincs sem a méhekről sem az őket károsító egyetlen betegségről ill.élősködőről sem.
Magam ugyan szégyennek érzem az egész ágazatra nézve,de ilyen távolságról úgy érzem ez ügyben nem tehetek semmit.
Remélem ez ügyben is tudunk pár lépést előre lépni!
Egy kis iróniával, mondjuk a "reményhal",meg utoljára,de utána jön a "szarokrája".


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 20:08 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
Tökéletes példa, méhegészségügy, méheü felelősök. Amíg az utolsóval hadilábon állunk, nem az ő hibájuk, szó sincs erről, idő,erő, eszköz, anyagiak, leterheltség, stb. addig .... . Amíg vannak mérgezések, ott is felügyelet, ellenőrzések hiánya, stb ... . Én úgy látom alapjaiban gyenge ez a dolog. Félre értés ne essék, én biztos vagyok abban, hogy Laciék mindent megtesznek, de a romokon nehéz építkezni, azokat elősször el kell takarítani. Én borulátó vagyok, az ágazat olyan mint minden más, jó és rossz idők jönnek, de, hogy ezek a mostani törekvések, amik üdvözítőek, lesz e rájuk idő, ember, pénz, hosszantartó akarat átbukdácsolni másokon. Végigvinni a dolgokat régi/új a jogi buktatókon, és ehhez csak hab a tortán, hogy a fórumon is sok bajról olvasni, előadásokon is. A méheü felelősöket azért írtam mert az ágazat egyik alapjai, minden tiszteletem az övék!

Remélem legalább kicsit érthető amit mondani szeretnék. Megbántani senkit sem szeretnék, csak az összképet látva vagyok szomorú. Régi dolgok hozadéka ez már.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 19:59 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 15:56
Hozzászólások: 67
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Tiszteletem a kedves kollégáknak!
Úgy hiszem az előttem szólók,bükk és tsanyi hozzászólásával azonosulni tudok,hozzá teszem nem is érzem magam pályán kívülinek,aminek magyarázata az hogy egyébként az OV-n és Kgy-n többnyire tükörrel szemben ülök.(az is igaz hogy a tükörben nem magamat látom hanem Őt)de ez nekem nem jelent problémát.
Sajnos sokan úgy gondolják hogy a játékszabályok betartása csak egyes személyekre nézve kötelező!
Szerény meglátásom szerint aki játékszabályról beszél az valószínűleg kiskorú.
Az egyesületi tagság nagykorúsághoz kötött itt nincs szó játékról!
Egyes botos bekiabálók szerint lehet, de ez nincs így,legalább is Én bízom abban hogy valaha következetesek leszünk és az lesz tagja az egyesületnek aki úgy érzi hogy itt jó helyen jár,és elfogadja a normákat, nem a normákat akarja magára igazítani.
Legyünk vonalasak,következetesek és valaha egységesek.
Én látok erre esélyt bár lehet hogy a távolság nekem mást mutat.
Szerintem nem délibábot látok,csak türelmesen várni és dolgozni kell a dolgon.
Úgy is mondhatnám:
Halad az csak csinányi köll!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 12:01 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.09. 19:19
Hozzászólások: 615
Tartózkodási hely: Derecske
Jók a lentebbi gondolatok, jó a probléma meglátás, ez az első lépés a megoldás felé. Csak a megoldás még egyelőre nehezen körvonalazható.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.18. 09:24 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Fülemüle írta:
Nem igazán az célravezető, hogy a kis méhészt és a nagy méhészt szembe állítani egymással. A szabályokat kell megváltoztatni, amelyek nem megfelelőek, hogy a jelen helyzetre alkalmasak legyenek. Biztosan jó a szövetkezeti forma is, de a vezetőknek ott is toppon kell lenni. A mindennapi gazdasági tevékenységet ők irányítják, tőlük nagyban függ a gazdálkodás sikere. Nemcsak a hatósági szankcionálásra kell kihegyezni a dolgot, van rengeteg lehetőség egy egyesületben is, hogy közösséget rombolókat helyre tegyük. A hatalmat nem összpontosítani kell, hanem a feladatokat szétosztani, ami talán most megindult egy jó irányban.


Nem kívánom a kis és a nagy méhészt szembe állítani,vannak példák,hogy működik ez tőlünk nyugatra.
Reális,életszerű szabályozásra van szükség ami közgazdasági alapon is megállja a helyét.
Az őstermelői státusz-tanult barátom szerint-erre tökéletesen alkalmatlan.

Szövetkezeti vezetőnek valóban a topon kéne lenni...ehhez top fizetés is járna amit nem tudnak kigazdálkodni.
A tagoknak is topon kéne sok mindenben,mert gazdasági/kereskedelmi ismeretek hiánya hamar bizalmatlanságot szül.
Nincs is sok működő szövetkezet az egész mezgaz. vertikumban.

Úgy látom kemény szankciókra van szükség,mert a méhegészség terén folyamatosan romlik a helyzet.
Egyre több szabálytalan méhcsalád adás-vétel(zárlatból is),és a be nem jelentett ismeretlen vándorméhészet.
Nincs a szabálytalanságoknak következménye.
Továbbra is értékesíteni tudják a mézüket azok akik semmilyen regisztrációval vagy tagsággal nem rendelkeznek.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 22:42 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2010.02.17. 13:09
Hozzászólások: 1719
Tartózkodási hely: Pest megye
bükk írta:
A pálya széléről-főleg külsősként-könnyű beleszólni,maradandót alkotni hosszadalmas nehéz feladat.
Anno falusi focimeccsen egy öregúr rendre bottal inspirálta a bírót és a játékosokat.
Jót mulatott rajta mindenki,egy helyben állva a saját szemszögéből nézte a meccset,néha még igaza is volt.
A PÁLYÁN lévők meg befutották az egész pályát,ők belülről egész másképpen látták a helyzeteket.

A botos öregúr pár éve itt is feltűnt a meccseken, fújja a sípját lelátón és pályán egyaránt. A nézők közül sokan unják/unták, hogy foci helyett inkább veszekedést látnak a pályán, a bírói stáb sem egységes, sőt még az aktuális játékszabály is kérdőjeles. Valahol érthető, hogy a drukker egyre türelmetlenebb, futkározás helyett jó meccset, hatékony focit, gólt szeretne. Ha nem tetszik, amit lát, be fog szólni a bírónak és a játékosoknak is. A tapasztalt játékvezetők persze ezen nem lepődnek meg, nem szívják mellre. Mert tudják, ilyen a foci... ;)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 19:50 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.02.13. 10:53
Hozzászólások: 216
tsanyi írta:
LPeti írta:
-...Aki lelkiismeretlen vezető, soha nincs egyedül. Mindig vannak, akik a keze alá dolgoznak. ..........

Peti!
Itt a lehetőség!
Ezerrel osztod az észt és tudni véled mit és hogyan kell tenni-
Be kell lépni az OMME-ba és dolgozni kell a helyi szervezetben. Ha tudod mit és hogyan kell tenni, a következő országos választáson már rád fogunk szavazni, Te lehetsz Bross úr utódja.
De jelen pillanatban azokra a "focidrukkerekre" emlékeztetsz akik ugyan még meccsre nem mentek ki, de a helyi italboltban már összeállították az EB győztes csapatot.

Bezzeg Laciék ott vannak tenni próbálnak valamit, te meg a partvonalon kívülről ordibálsz ........

:taps


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 18:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
LPeti írta:
-...Aki lelkiismeretlen vezető, soha nincs egyedül. Mindig vannak, akik a keze alá dolgoznak. ..........

Peti!
Itt a lehetőség!
Ezerrel osztod az észt és tudni véled mit és hogyan kell tenni-
Be kell lépni az OMME-ba és dolgozni kell a helyi szervezetben. Ha tudod mit és hogyan kell tenni, a következő országos választáson már rád fogunk szavazni, Te lehetsz Bross úr utódja.
De jelen pillanatban azokra a "focidrukkerekre" emlékeztetsz akik ugyan még meccsre nem mentek ki, de a helyi italboltban már összeállították az EB győztes csapatot.

Bezzeg Laciék ott vannak tenni próbálnak valamit, te meg a partvonalon kívülről ordibálsz ........

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 15:39 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.09. 19:19
Hozzászólások: 615
Tartózkodási hely: Derecske
Nem igazán az célravezető, hogy a kis méhészt és a nagy méhészt szembe állítani egymással. A szabályokat kell megváltoztatni, amelyek nem megfelelőek, hogy a jelen helyzetre alkalmasak legyenek. Biztosan jó a szövetkezeti forma is, de a vezetőknek ott is toppon kell lenni. A mindennapi gazdasági tevékenységet ők irányítják, tőlük nagyban függ a gazdálkodás sikere. Nemcsak a hatósági szankcionálásra kell kihegyezni a dolgot, van rengeteg lehetőség egy egyesületben is, hogy közösséget rombolókat helyre tegyük. A hatalmat nem összpontosítani kell, hanem a feladatokat szétosztani, ami talán most megindult egy jó irányban.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 10:25 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
LPeti írta:
Képviselet szempontjából szerintem mindegy, hogy a méhész kicsiben, vagy nagyban végzi a tevékenységet. Az érdeke ugyanaz. Ha a nagyot képviselik, akkor képviselik a kicsit is.


Szerintem meg pont a "kicsi és a nagy" méhész közti érdekellentét feszíti akár az OMME-t,akár egy szövetkezetet.
Más helyzet,más gondolkodás mód,más célok.....
Hobbi szintű méhészetet(üzemméret) lehet-e támogatni,kell-e,lehet-e az így termelt mézzel versenyképesen termelni.
(méhészünk nem értette,hogy a 60kg virágmézét egyetlen felvásárló sem akarja megvenni)


A pálya széléről-főleg külsősként-könnyű beleszólni,maradandót alkotni hosszadalmas nehéz feladat.
Anno falusi focimeccsen egy öregúr rendre bottal inspirálta a bírót és a játékosokat.
Jót mulatott rajta mindenki,egy helyben állva a saját szemszögéből nézte a meccset,néha még igaza is volt.
A PÁLYÁN lévők meg befutották az egész pályát,ők belülről egész másképpen látták a helyzeteket.

Most óriási elvárás van az OMME vezetésével szemben,helyre rakni az ágazatot.
Ehhez nem csak jó vezetők kellenek,a tagságnak is fel kell sorakozni,meg a hatóságoknak is.
Pld. Kéne használni az OMME üveget (miénk méhészeké),a zárszalagot...kis lépések előre.
Hatóság tartsa,tartassa be törvényeket, szankcionáljon és büntessen.
Enélkül soha nem jutunk ötről hatra.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.17. 00:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Ez meg itt az OMME hírekben, egy jó nagy, gátlástalan, de mégis felelősség nélküli mocskolódás(igaz, csak sugalmazás formájában), olyan emberekről, akiket nem is ismersz, halvány gőzöd sincs, hogy mit csinálnak.
Rühellem az ilyesmit, amikor valaki úgy feketít be csoportokat, testületeket, hogy mindenkire ráveti a gyanú árnyékát, majd ájtatos pofával, természetesen kizárólag a saját hátsójának védelmében hozzá teszi, hogy "tisztelet a kivételnek".

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.16. 22:39 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.04.26. 20:19
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Veszprém megye, Tüskevár
Képviselet szempontjából szerintem mindegy, hogy a méhész kicsiben, vagy nagyban végzi a tevékenységet. Az érdeke ugyanaz. Ha a nagyot képviselik, akkor képviselik a kicsit is. Ha van támogatás, akkor a kicsi is kap, a nagy is. Ha magas a felvásárlási ár, akkor a kicsinek is magas áron veszik át, a nagynak is. Vannak méhészek, akik ki tudják kaparni saját maguknak a gesztenyét. Akiknek ez nem sikerül, kénytelenek megbízni valaki mást, egy egyesületet, egy szervezetet esetleg egy nagy rendszert, hogy segítsen rajtuk. Ezzel még nincs semmi baj, nem vagyunk egyformán rátermettek bizonyos feladatok elvégzésére.
A baj akkor van, amikor a megbízott fél, akinek a segítségére számít a „kicsi”, az nem a „kicsi”nek kaparja ki a gesztenyét, hanem a „kicsi”t kihasználva saját magának.
Az észrevett, éppen adódó pillanatnyi haszon, vagy a felsőbb politikai akarat, nagyon el tudja ferdíteni egyes emberek gerincét. Ez napjainkban gyakran és egyre több területen előfordul. Lassan a bizalmatlanság lesz az úr, nehéz előre bizalmat szavazni. Reménykedjünk! Nem törvényszerű, hogy rossz után csak rossz jöhet! Ha éreznék ott fenn a vezető emberek, hogy bizalmatlanul figyelik minden mozdulatukat, akkor talán lelkiismeretesebben végeznék a dolgukat.
Aki lelkiismeretlen vezető, soha nincs egyedül. Mindig vannak, akik a keze alá dolgoznak. Ők vagy „vakok” (információ hiány), vagy kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat. Ez is lehet a megélhetés miatt, vagy azért mert ő is sáros valamiben és jobb, ha nem szól semmit. Ha becsületes, akkor a legjobb esetben lemond az illető. Nem egyszerű ez az egész.
Ha a lelkiismeret alapján születne minden egyes döntés és kiszolgálni szeretnének, olyan jellegű és mértékű segítséget adnának, amire szükség van, akkor egész más világban élnénk. Próbáljunk meg magunk körül egy ilyen másik világot felépíteni!

_________________
"Legtovább tart, ami becsületes!"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.16. 07:56 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2009.12.10. 16:58
Hozzászólások: 142
Tartózkodási hely: Somogy megye
Valaki elkezdte tönkre tenni ezt az ágazatot is mint mindent az országban ,de Ő is aztmondja ,hogy a méhészet érdekében teszi.Igazságot nem lehet tenni(csak a lelki ismeret) volna ami meg nincs többek között .Ki tudja kit mi motivál valójában?Nem hiszem ,hogy a kis méhészt képviselné valaki.

_________________
Nem biztos, hogy az a rossz akit annak tartanak,
hanem azok, akik rossznak tartják.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.14. 12:47 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.04.26. 20:19
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Veszprém megye, Tüskevár
Akkor még ment küzdelem nélkül is, nem kellett a felemelkedésért erőfeszítéseket tenni. Az, hogy most nehezebben mennek előre a dolgok, talán amiatt is van, hogy felgyorsultak a kereskedelem terén az események. Ugyanaz a helyzet, mint a migráns kérdésben. Először akadály nélkül beáramlik valami az EU-ba, aztán mikor már érzik az érintettek, hogy ez nem jó, akkor van az, hogy tenni kell valamit, valamilyen módon ezt a folyamatot meg kell állítani. Nem baj, ha több szálon futnak esetleg a megoldási kísérletek. Remélem, a végén egymásba érnek és mindenki elégedett lesz.

_________________
"Legtovább tart, ami becsületes!"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.14. 10:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
horváth írta:
Amíg nem volt ennnyi méhész szervezet nomeg irányító aki a méhészet felemelkedéséért küzdött addig ment minden rendesen!!!

Akkor szerinted ez az oka a problémáknak?
Azért ez is egy érdekes vélemény...

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.14. 09:13 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2009.12.10. 16:58
Hozzászólások: 142
Tartózkodási hely: Somogy megye
Amíg nem volt ennnyi méhész szervezet nomeg irányító aki a méhészet felemelkedéséért küzdött addig ment minden rendesen!!! Abban igaza van Tükörnek,ha viccet akarok olvasni és nevetni ,hát ide jövök a fórumra ,valami nemmüködik rendesen!!!

_________________
Nem biztos, hogy az a rossz akit annak tartanak,
hanem azok, akik rossznak tartják.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.14. 08:22 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Ugyanaz...
Csak én Dunántúliként fogalmaztam.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.13. 14:01 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Ugyan...
Ez a Mulder, meg a Gebe ezek egyformák.
Egyik se élt soha egy percet se a méhészetből, az életükben nem jutottak ötről a hatra, de osztják az észt, mit meg hogy kellene.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.13. 10:27 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.11.03. 10:52
Hozzászólások: 1592
Tartózkodási hely: Balaton fővárosa
Ja,és újra jól érzitek majd magatokat.... és sikeresek lesztek,mint egykor. :)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.13. 10:12 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.08.12. 20:46
Hozzászólások: 50
Elnézést, hogy beleszólok, de nem tudtok ti semmit.
Úgy lesz, hogy Csuja beviszi a gedekast, Kónya forgófészkest, Mindenki a sajátját, én meg az enyémet, más meg mást, egy telepre, és ott fogunk méhészkedni közösen.
Legalább is így mondják egy másik fórumon. Ez lesz a méhészkolhoz.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.09. 13:26 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Szerintem meg így sincs idő sok mindenre, és vannak sokkal fontosabb megoldandó kérdések, minthogy olyasmire pazaroljunk időt és szót, amire tudjuk, hogy fölösleges. Szoktam volt írni egy örökösen világot (annak akarata ellenére) megváltani próbáló jó embernek: Ahhoz, hogy tudjuk, szétloccsan a fejünk, ha leugrunk egy 10 emeletes ház tetejéről, még nem kell azt megtapasztalnunk.
Az energiát célszerűbb olyasmibe fektetni, amire van remény, hogy megvalósul.

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.09. 11:42 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.04.26. 20:19
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Veszprém megye, Tüskevár
Advent van, készülődés az ünnepre. Ahhoz, hogy teljes legyen az ünnep nekem is és másnak is, akinek belegázoltam a lelkivilágába, attól itt most elnézést kérek! Arra azért jó volt, hogy a másik topikban a gondolatok a közös értékesítés megvalósíthatóságáról. Nem látom annak negatív oldalát, hogy a "hogyan"-ról és "miért"-ekről beszéljünk.

_________________
"Legtovább tart, ami becsületes!"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 22:24 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2014.02.03. 14:31
Hozzászólások: 1051
Nyugaton nem nagyon ismerik a mézeinket, többnyire eddig is a sz@rt feljavítani vitték ki.
Ahoz hogy gyorsan visszatérjen minden a régi kerékvágásba, minimum egy olyan botrány kellene odakint, mint a melamin volt kínában, és el kellene pár embernek patkolni hozzá.
Más úton mire a fritz fejébe beleverjük, hogy ezt egyed mert ez a jó, annak sok idő kell, addig lehet hogy meg kell barátkozni az "ezredes" úrral, nincs más. Pár mázsától többet ha megfeszülök sem tudok itthon jobb pénzért eladni, de az idén már ez is döglődött egy kicsit.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 21:36 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
Az elöző hozzászólások szerintem úgy festenek mint az OMME, meg van a cél, jók(lehetnek) az elképzelések ,csak mindenki egy csónakba és közösen kell evezni.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 20:18 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 15:56
Hozzászólások: 67
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Üdvözletem!
Hát valahogy így gondoltam Én is nem kérkedni kívántam a tagságommal,és nem gondolom hogy kívűlről nem érkezhetne ötlet vagy vélemény,de a bírálat az nem elegáns vélemény szerintem.
A tagság pedig nem szégyen talán "egyenlőre"!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 19:38 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.12.16. 21:07
Hozzászólások: 979
Tartózkodási hely: Dél-Göcsej
Sanyi!
Gondoltam egyértelmű, hogy nem Rád vonatkozott, csupán arra válaszoltam amit Te írtál.
Ezek szerint nem volt egyértelmű, hogy azzal nem értek egyet, hogy valaki/bárki megvárja míg mások kikaparják a gesztenyét aztán majd ha már terjed a sült illata, beálljon tagnak. Érdekes lenne, ha mindenki így gondolkodna.

_________________
" ...méhésznek lenni küzdelem a keserűség ellen"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 19:17 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Ha személy szerint nekem szántad a megjegyzést, akkor azt hiszem meg kellene nézni, melyikünknek régebbi az egyesületi illetve OMME tagsága. ;)

De talán, ha egy cselekvőképesebb OMME kezdene kirajzolódni, vonzóbbá válna a tagság is.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2016.12.08. 19:02 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.12.16. 21:07
Hozzászólások: 979
Tartózkodási hely: Dél-Göcsej
Ez is egyfajta hozzáállás: Ha sikerül kitolnotok a szekeret a kátyúból majd én is felkapaszkodok rá, de addig nehogymá' ott erőlködjek, még a végén sáros lesz a lakkcipőm.... Még szerencse hogy mindenki nem így áll hozzá.

_________________
" ...méhésznek lenni küzdelem a keserűség ellen"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.