Pontos idő: 2024.03.28. 23:37

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 96  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.21. 16:25 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
A hivatkozott OMME közlemény szerint

Az elnökség tagjai kifejtették a jelenlegi problémákat (pl. méhpusztulások napraforgón, mézminősítéssel kapcsolatos problémák, nemzetközi mézpiaci anomáliák), egyeztettek a megoldási lehetőségekről, miben tud segíteni a minisztérium, ill. mit kell tennie a segítségért az ágazatnak.

Ez nagyon jó hír, meg kellene ismernünk azonban a részleteket is. Miben tud segíteni a minisztérium a napraforgós méhpusztulások és a mézminősítéssel kapcsolatos problémák terén?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.20. 18:52 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
No, hogy valami eredeti is legyen, dokumentálva:


http://www.omme.hu/?p=11030


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.20. 14:56 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2015.12.08. 01:44
Hozzászólások: 408
Tartózkodási hely: Pest megye
Kicsit OFF de nekem az aranyhalas sztoriról más jut az eszembe...:
https://www.youtube.com/watch?v=xv_XcYWh6Rw

_________________
Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.20. 14:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Arisztaiosz írta:
...Mondjuk egy "méhész-Nagysándor" talán képes lenne rá, nekünk viszont "méhész-Nagypista" jutott, ráadásul a jó Brosst a Küldöttgyűlés választotta.....

Igazad van, a tegnapi miniszter-elnökség találkozóról kiszivárgott hírek szerint valóban nem.
Hála Istennek, nem egy vezért kaptunk a miniszter úrban hanem egy "aranyhalat", aki segíteni akar a méhészeti ágazaton.
Csak az OMME vezetésének kell meggondolni mit kíván.
Arra kéne ügyelni, hogy nehogy népmesei vége legyen a történetnek .......
https://meseld.hu/orosz-mesek/alekszand ... kis-halrol

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.20. 12:14 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2638
Arisztaiosz írta:
Cerana!
Az előző hozzászólásod nyomán felmerült bennem a kérdés: mondd már meg Királyfi, te még tényleg hiszel a mesékben?

Hát ahogyan szembesítettél mindazokkal, amit én is tudtam, mást nem válaszolhatok, hogy igen hiszek a mesékben. Legalábbis szeretnék hinni. A pálfordulásban. Azért persze nem ártana szárazon tartani a puskaport, és az ellenmintákat olyan helyre küldeni, ahol érzékeny módszerrel vizsgálják majd meg. Javaslom, hogy az elnökség döntse el ezt.

_________________
A méhes nem az elvonulást, hanem a (jelen) lét felsőfokát jelenti. (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.20. 11:32 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Cerana!

Az előző hozzászólásod nyomán felmerült bennem a kérdés: mondd már meg Királyfi, te még tényleg hiszel a mesékben?

Tudod, ez a szituáció akkor adódott elő, mikor a Királyfi a mellett kardoskodott, hogy Hófehérke a hét törpével egy fedél alatt élve meg tudta őrizni a szüzességét...

Nos, Te tényleg úgy gondolod, hogy Bross Pétert közel kellene engedni a neonikotinoid csávázószerek környezeti sorsával kapcsolatos vizsgálatokhoz? Te tényleg úgy gondolod, hogy a NÉBIH által vett minták Bross kezében lennének megfelelő helyen? Annak a Brossnak a kezében, aki egy évig mindent megtett, hogy ne kelljen érdekképviselőként fellépnie ezen ügyben az agrárkormányzattal és az engedélyező hatósággal szemben? Annak a Brossnak a kezébe tennéd le ezeket a mintákat, aki az elsunnyogott tiltakozást megfejelte azzal, hogy a tiltakozást kezdeményező és szorgalmazó Tóth Pétert szabályosan elzárta a tavaszi és a mostani vizsgálatoktól? Annak a Brossnak a kezébe tennéd az ellenmintákat, aki -hogy mentse a szétrúgástól a seggét- most is folyamatosan hazudik éjjel-nappal?

Idézem ezt a "hiteles érdekképviselőt":

"Ami a növényvédő szereket illeti, biztosat a neonikotionidok hatásáról sem lehet állítani, egyet azonban tudhatunk róluk, hogy minden évjáratban másként viselkednek. A hőmérséklet és az eső mennyisége is befolyásolja a környezetre gyakorolt hatásukat. Tavaly is ezzel a – méhészek között nem épp kedvelt – vegyszerrel csávázták a magokat, akkor rekord méztermés született."

Ezt a nyilatkozatát már tegnap is próbáltam elemezni. Számodra elfogadható? No, és a folytatás:

"Nem bűnösöket keresünk, hanem megoldást erre az aggasztó problémára. Sajnos tapasztaltuk, hogy méhészek nem jelentik a méhpusztulást, mert jóban vannak a növénytermesztő gazdával és nem szeretnék, ha ez a jó munkakapcsolat megromlana.

Ehhez a problémához nem állhatunk ilyen szemlélettel. Állatorvosok, növényvédelmi szakmérnökök dolgoznak folyamatosan, hogy megtalálják a méhpusztulás okait, így magától értetődik, hogy az érintett ágazatoknak is meg kell mindent tennie az ügy felderítéséért."

Szerinted őszintén szeretné, ha kiderülne, hogy az a neonikotinoid csávázószer okozza a problémát, amely ellen kifejezett politikai megfontolásokból -minden figyelmeztetés, elnökségi határozat ellenére- egy éven keresztül nem volt hajlandó fellépni? Szóval szerinted immáron a "Saulusból-Paulus" szindrómával, a klasszikus "Pálfordulással" kell számolnunk, s nem egy sunyi hazugság/cserbenhagyás elkendőzési szándékának tényével?

Szóval ezt a dilemmát sehogyan sem tudom feloldani, ha Bross gordiuszi csomó lenne, akkor könnyebb dolga lenne annak, aki meg kívánná őt oldani. Mondjuk egy "méhész-Nagysándor" talán képes lenne rá, nekünk viszont "méhész-Nagypista" jutott, ráadásul a jó Brosst a Küldöttgyűlés választotta. Ha már "ü szakajtotta, nékie es kék szagunyi!

Ahogy elnézem, a méhésztársadalom jó eséllyel szagúgattya ezután es, hiába bűzlik illatolás helyett, a méhész nem kíván másik virágszálat szakajtani...

Nincs ezzel baj, csak legalább ne rá akard bízni azokat az NNI-os ellenmintákat...! Bross se hitelesebb, mint a NÉBIH. Pontosítok: a NÉBIH sokkal hitelesebb Brossnál és az agrárkormányzatnál, hiszen nem döntéshozó, hanem végrehajtó. Ő végrehajtotta a parancsot, s ezzel próbálja magától hárítani a felelősséget. Az agrárkormányzat adta ki a valós parancsot, s ha analógiát keresek a vasúti baleset következtében lemondó közlekedési miniszter és a NNI csávázószerekre parancsot adó agrárkormányzat felelőssége között, akkor le kell vonjam a konzekvenciát: míg a vasúti balesetért a közlekedési miniszter még áttételesen sem felelős, addig az agrárminiszter mindenképpen felelős lehet egy tömeges méhmérgezésért, amennyiben ad1: nem volt hajlandó felmérni a döntésének súlyát és következményét, ad2: tette ezt a szakmai és civil ellenvélemények és tiltakozások ellenére...Ja, a szakma nem nyilvánított ellenvélemény? A méhész szakma nem is tiltakozott?

Ezen 2. pont miatt kell mennie Brossnak is, hiszen a sunyi hallgatásával magára vette a felelősséget. Nem tiltakozott, ezáltal cinkossá vált, ezáltal a felelősséget elhárítani sem képes.

Mindez persze fikció, hiszen azok vizsgálódnak, akiknek nem hogy nem érdeke, de egyenesen ellenérdeke, hogy kiderüljön, netán a NNI csávázószerek okozhatták a tömeges méh népességfogyást (a pusztulások, a kaptár környezetében található méhkadáver-hegyek más történet, azok elemezhetők kémiailag és méhegészségügyi szempontból).

Szóval várjuk meg a vizsgálatok hivatalos eredményét, majd azt követően vonjuk le a konzekvenciát, ne prejudikáljunk. Ha meglesznek az eredmények, akkor lehet megállapítani a szakmai és erkölcsi felelősséget, s levonni a konzekvenciákat. Bross erkölcsileg semmiképpen nem kerülhet ki ebből nyertesként, ám ha a méhészeknek megfelel egy hiteltelen, önérdek-képviselő, leamortizálódott elnök (ráadásul ennyiért?), akkor az legyen a méhészek problémája, ám javasolnám: ha tetszik nekik egy ilyen elnök, akkor hurcolják a hátukon szótlanul, ne ágáljanak fölöslegesen. Az ő választásuk. Ha pedig ráébrednek, hogy személye tehertétel az ágazaton, akkor hozzák meg a döntésüket. Ha az új elnök sem muzsikálna megfelelően, akkor pedig az a gyanúm, hogy nem csak a választottban, de a választókban is lehet hiba. Keressék már meg, küszöböljék már ki...!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.18. 06:56 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.09.19. 08:32
Hozzászólások: 2638
tsanyi írta:
Malya Péter írta:
A neo tartalom pedig különösen érdekes lehet, ha a szükséghelyzeti engedélyekben szereplő valamelyik hatóanyagról van szó.
Ekkor a mézvizsgálatokat végeztető NÉBIH beperli a szükséghelyzeti engedélyeket kiadó NÉBIH-t??
Vajon ki győz???

ÁTFOGALMAZVA: Ha a napraforgó növényben lévő hatóanyag megtalálható lesz a szükséghelyzeti engedélyekben szereplő valamelyik hatóanyaggal, akkor a vizsgálatokat végeztető NÉBIH beperli a szükséghelyzeti engedélyeket kiadó NÉBIH-t??
Hát ezért kell megkérdezni Bross Pétert, hogy bekérte-e az ellenmintákat a NÉBIH-től annak érdekében, hogy független külföldi laboratóriumban megvizsgáltassa. De mást mondok: összeférhetetlen az, hogy NÉBIH laboratórium vizsgálja meg a napraforgó növényeket NNI-re. Tehát egy negatív NÉBIH eredmény esetünkben semmit nem jelent.

_________________
A méhes nem az elvonulást, hanem a (jelen) lét felsőfokát jelenti. (Hamvas Béla)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 20:38 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
A neo tartalom pedig különösen érdekes lehet, ha a szükséghelyzeti engedélyekben szereplő valamelyik hatóanyagról van szó.
Ekkor a mézvizsgálatokat végeztető NÉBIH beperli a szükséghelyzeti engedélyeket kiadó NÉBIH-t??

Azt a kifejezést hogy közigazgatási jogkörben okozott kár a közelmúltban hallattam, egy ügyvédtől.
Az új PTK azt mondja, hogy

6:548. § [Felelősség közigazgatási jogkörben okozott kárért]

(1) Közigazgatási jogkörben okozott kárért a felelősséget akkor lehet megállapítani, ha a kárt közhatalom gyakorlásával vagy annak elmulasztásával okozták, és a kár rendes jogorvoslattal, továbbá a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata iránti eljárásban nem volt elhárítható.

(2) Közigazgatási jogkörben okozott kárért a közhatalmat gyakorló jogi személy tartozik felelősséggel. Ha a közhatalmi jogkör gyakorlója nem jogi személy, a kárért az a jogi személyiséggel rendelkező közigazgatási szerv tartozik felelősséggel, amelynek keretében az eljárt közigazgatási szerv működik


Lehet, hogy egyszer még mérlegelni kell a mostani méhmérgezések kapcsán az állam beperlésének lehetőségét, de ez a helyzet még nagyon messze van. Egyenlőre be kell gyűjteni a bizonyítékokat, és meg kell várni az állam ajánlatát. Az államigazgatás még most tájékozódik a kialakult helyzetről, a növényvédelmi felügyelők szedik a növénymintákat a neos napraforgós területekről, olyan helyekről is ahol nincs mérgezéses bejelentés.Várjuk meg a vizsgálati eredményeket az elemzéseket, a kártérítési igény egyébként öt év alatt évül el.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 13:36 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Malya Péter írta:
Van benne olyan rész is, hogy: az általam felajánlott Tételek minőségéért, illetve a jogszabályi előírásoknak való megfelelőségéért teljes és korlátlan felelősséget vállalok.
Hogy pl.ez a mondat mit jelent az nem értem.

Ez jelenti pl azt, hogy a méz neonikotinoid szermaradvány mennyiség, előírásoknak való megfelelőségért, a termelő teljes felelősséget vállal. .....

O.K. Péter!
Az illető cég kiköti, hogy a plombálás és az elszállítás közötti időszakban is bármikor ellenőrizheti a hordókat és mintát vehet. (Elég furcsa kikötés, hogy valaki bármikor be akar jönni az udvaromba, raktáramba. De egye fene....)
Ha azonban bevizsgálta, megvásárolta a mézem, utána az övé.
Felelősséget a tőlem való elszállítás után akkor vállalok, ha hordókat leplombáltam és a plombák, sértetlenek, amihez természetesen én kérném a tetszőleges időpontban való ellenőrzés lehetőségét. ;)

Viccet félretéve, a cégnek 3 hete van rá, hogy megvizsgálja, megvizsgáltassa a mézet.
A tőlem való elszállítás után felelősséget, normálisan gondolkodva nem tudok, és nem is akarok érte vállalni.
Sem pollen, sem neo ügyben.

A neo tartalom pedig különösen érdekes lehet, ha a szükséghelyzeti engedélyekben szereplő valamelyik hatóanyagról van szó.
Ekkor a mézvizsgálatokat végeztető NÉBIH beperli a szükséghelyzeti engedélyeket kiadó NÉBIH-t??
Vajon ki győz???

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 12:08 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Van benne olyan rész is, hogy: az általam felajánlott Tételek minőségéért, illetve a jogszabályi előírásoknak való megfelelőségéért teljes és korlátlan felelősséget vállalok.
Hogy pl.ez a mondat mit jelent az nem értem.

Ez jelenti pl azt, hogy a méz neonikotinoid szermaradvány mennyiség, előírásoknak való megfelelőségért, a termelő teljes felelősséget vállal.

azt csiripelték a verebek, hogy az adott cég jelenleg még mintát sem vesz.

A kereskedőknek is érdemesebb most kivárni, mit lehessen tudni, hogy milyen szermaradványok vannak egy olyan országban termelt napraforgó mézben ahol a szakma szerint a méhészek legalább 10 %-át érintő méhmérgezés van.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 09:38 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2015.07.10. 09:06
Hozzászólások: 637
A felvásárlók tudják,hogy nem termett annyi méz, és ezekkel a szerződésekkel akarják magukat bebiztosítani,hogy biztos jusson nekik.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 09:27 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2015.07.10. 09:06
Hozzászólások: 637
"Nem értem" Utólag bárminemű kifogást emelhet az elszállított méz minőségével kapcsolatban.

Aki aláír ilyen szerződéseket az "ne adja isten",de vakarhatja még a fejét.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.16. 19:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
omme.hu írta:
....Kérjük, figyelmesen olvassák át a szerződési feltételeket, különös tekintettel az eladóra, a méhészre vonatkozó kötelezettségekre és a kötelezettségszegés következményeire (kötbér kikötése)!

Nem tudom felrakható-e ide az adott cég doksija, tag a fórumon a tulaj és felvásárló is a cégtől, ők majd eldöntik nyilvános-e.
A lényege, hogy ha felajánlottad a mézed megvásárlásra akkor 3 héten belül (15 munkanap) kapsz választ.
Ha elállsz az eladástól, vagy sérül valamelyik plomba akkor kártérítési igénnyel élhetnek.
Van egy nem alacsony kg-onkénti díj, plussz még egyéb költségek!
Van benne olyan rész is, hogy: az általam felajánlott Tételek minőségéért, illetve a jogszabályi előírásoknak való megfelelőségéért teljes és korlátlan felelősséget vállalok.
Hogy pl.ez a mondat mit jelent az nem értem.

Egyenlőre úgy döntöttem megvárom míg a dolgok letisztulnak. Ezt könnyen teszem mert, azt csiripelték a verebek, hogy az adott cég jelenleg még mintát sem vesz.
Talán a cég valamelyik bennfentese felvilágosít bennünket, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a dolgok!

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.07.14. 20:12 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2009.04.09. 19:13
Hozzászólások: 224
Tartózkodási hely: Hajdú
http://www.omme.hu/?p=11000

Ilyennel találkozott e már valaki? Ezzel mit szeretnének vajon?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.18. 21:06 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.31. 06:37
Hozzászólások: 834
Tartózkodási hely: Tolna megye
A tervek szerint alapvizsgához kötné az állam a méhészkedés megkezdését – mondta a 24.hu-nak Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.
Azért szerintem itt a megkezdésen van a hangsúly, bár ha olyan komoly vizsga lesz mint lenni szokott...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.13. 20:05 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Tóth Péter írta:
..... a tavasz folyamán több mezőgazdasági szaklap számára is írtam cikkeket méhészeti perekről, veszélyes szituációkról stb. Ha igény van rá feltehetjük ide is ezeket.
........

Péter!
Előre is köszönjük a cikkeket, élnénk vele.
Válaszd ki melyik topicba illenek a cikkek pl.: a Méhegészségügyön belül és ahová jónak gondolod töltsd fel.
Ha gond lenne a feltöltéssel képek stb. miatt akkor nekem vagy valamelyik moderátortársamnak jelezd, megoldjuk.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.12. 22:17 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2018.02.22. 22:20
Hozzászólások: 48
Április 10-én volt egy újabb egyeztetés a NÉBIH Budaörsi úton található központjában. A találkozón ezúttal részt vett a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (MNMK) és az FM képviselője is, így elég komplex módon tudtuk körüljárni a problémákat. A tárgyaló feleket a NÉBIH részéről Jordán László vezette, a Kamarától Dr. Tarcali Gábor Elnök és munkatársai vettek részt, az FM-ből Németh János vett részt a tárgyaláson, az OMME részéről Bross Péter, Dr. Sebők Péter, Horváth Gábor és jómagam voltunk jelen. Ezen a rendezvényen alapvetően azt az anyagot tárgyaltuk meg, amit Bross Péter kérésére a szaktanácsadók gyűjtöttek össze a méhészektől kapott információk alapján. Mikor először elolvastam az anyagot kicsit fogtam a fejemet, mert szerepelt benne néhány olyan dolog (pl. a permetezések kötelező bejelentésének újbóli visszaállítása), amit már néhányszor ismertettünk a méhészekkel, de még mindig nem egészen értik a lényegét. Ugyanígy előkerült a tankkeverékek, a mászkáló méhek a mintavételek alkalmával tapasztalt hiányos felkészültség (pl. a sok esetben elmaradt fotódokumentáció, illetve a lezáratlanul továbbított mintazacskók, a mintavétel alatt az autó szélvédője mögött a napon tárolt minták kérése, stb.) és sok egyéb probléma. Az anyagból két dolog derült ki azonnal: sok esetben érzelmi alapon készültek, de ennek az érzelemnek a forrása egyértelműen az az elkeseredés. Közben sokat gondolkodtam azon, hogy a '90-es években végrehajtott agrárreform sajnos nem minden tekintetben érte el a célját (és itt most nem politizálni akarok), de anno azt mondták, hogy a magángazdaságokban nem fog lefolyni a termés a pótkocsiról, és nem fog szélben permetezni a gazda... Attól tartok, hogy ez a két dolog nem valósult meg igazán, de azért azt is tudjuk, hogy a régi időben a Tsz növényvédőse odafigyelt és felelt a munkák kivitelezéséért, ma azon dolgozik a mezőgazdasági kormányzat, hogy végre minden magángazdának legyen egy szerződött növényvédőse, aki a munkákat irányítja. Persze azt is tudjuk, hogy ennek a szolgáltatásnak a kötelezően előírt igénybevételét a gazda, mint egy újabb pénzlenyúlást értékeli, mondván ő eddig is tudott permetezni, eztán se szóljon bele ebbe senki...
Visszatérve az értekezletre úgy gondolom, hogy több értelme is volt átadni a hatóságnak az imént említett "szűretlen" anyagot, ugyanis látják ők is, hogy milyen problémákkal állunk sokszor szemben. dr. Tarcali Gábornak a Kamara elnökének nagyon felkeltette az érdeklődését, az a néhány idézet, amelyben a gazdák reakcióit gyűjtöttük össze (Pl: "Kössenek pórázt a méheikre!"), kérte, ha lehet adjuk ki számára, hogy kiktől származnak az említett megjegyzések.
A megbeszélés alkalmával felvetettem, hogy jó lenne megyénként kijelölni egy MNMK tagot annak érdekében, hogy ha tudomásunkra jut egy veszélyesnek ítélt permetezés, akkor legyen, aki segítségünkre lesz és segít lebeszélni az érintett gazdát a munka elvégzéséről, illetve segít abban, hogy a permetezést egy a méhészek számára is elfogadható szerrel végezzék el. Ugyanígy kértük azt, hogy a hatóság is jelölje ki a hétvégi ügyeleteseket, ugyanis a káresemények jelentős részét a hétvégéken észleljük.
Abban mindenki egyetértett, hogy a párbeszédre nemcsak a NÉBIH tárgyalójában, hanem a terepen is folytatni kell. A Kamara részéről egyébként elhangzott az is, hogy tapasztalataik szerint nemcsak a növényvédelem részéről történnek szabálytalanságok, hanem a méhészek sem egészen ártatlanok néhány dologban. Itt főleg az engedély nélküli letelepedésekből származó problémákat emelték ki.
A NÉBIH egyébként ígéretet tett arra is, hogy a fellépnek az illegális növényvédő szer behozatal ellen is-ezt a szándékot azt hiszem mindenki örömmel üdvözli.
Dr. Sebők Péter javasolta, hogy a termékdíjhoz hasonlóan a növényvédő szerek árába be kellene építeni egy környezeti károk esetére képezendő díjat. Az okozott környezeti (egyben méhészeti) károk könnyebb rendezése céljából.
Szó esett arról is, hogy a méhészeti káresemények kötelező elkerülését a jó mezőgazdasági gyakorlat szabályi közé is be kellene emelni. Ez azért lenne fontos, mert aki ennek a gyakorlatnak nem felel meg szankciókra számíthat és megrövidítenék a számára egyébként kifizetendő agrártámogatást... Úgy gondolom a méhmérgezések elkerülésének ez volna az egyik legkomolyabb motivációja.
Felmerült persze az is, hogy elvárható-e a méhész részéről az, hogy minden gazdával egyeztessen ottlétéről, ugyanis sokan ezt várnák el tőlünk. Erre a problémára az alábbi választ adtam: Magyarországon olyan magas a méhsűrűség, hogy akkor is vannak a méhek egy adott területen, ha a gazda erről nem tud, tehát ennek az alapvetésnek az ismeretében kellene megtervezni és kivitelezni az aktuális munkákat. Elmondtam egyébként azt is az előzőekkel összefüggésben, hogy az nem véletlen, hogy egy adott területen mindig ismétlődnek a problémák. Ennek oka az, hogy abban a térségben helytelen növényvédelmi gyakorlatot folytatnak a gazdálkodók...
A tárgyalás végén megegyeztünk abban is, hogy a NÉBIH által a méhek érdekében végzendő kampányba adunk anyagokat segítségül.
Még valami: a tavasz folyamán több mezőgazdasági szaklap számára is írtam cikkeket méhészeti perekről, veszélyes szituációkról stb. Ha igény van rá feltehetjük ide is ezeket.
Tisztelettel:
Tóth Péter


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 13:53 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Tegnap elnökségi ülés volt Pesten.
A hírek szerint megint furcsa döntés(ek) születt.
Egyről szeretnék csak pár mondatot írni.
Szó volt arról a bizonyos neok elleni tiltakozó levélről amelyet Tóth Péter megírt, és B.P. félállású elnökünknek majd egy év alatt sikerült csak elküldeni a minisztériumba. Akkor kézbesítették amikor már semmi esély nem volt arra, hogy bármi hatása legyen.
A közel egy év alatt, 3 elnökségi határozat született a levél elküldésének érdekében. Félállású elnökünk ezeket figyelmen kívül hagyta.
Mivel B.P. egyenlőre elnök az OMME-ban és nem király, az OV élé került volna a döntés az ügy a fegyelmi felelősségről.
Ezt akadályozta meg az elnökség többsége.
Szánalmasak!
Háromszor döntöttek a levél elküldése mellett, majd most azt mondják semmi gond, ha mellékállású elnökük nem küldte el. Ha ennyire semmi jelentősége az eddigi döntéseiknek akkor saját munkájukról mondtak véleményt.
Ezek után szépen le kéne mondani és az OV-n elnézést kérni a méhészektől.
B.P. -és néhány szekértolója próbálja az utat Tóth Péterre adni, hogy előző években amikor nem, illetve a szükséghelyzeti engedélyek alapján kevés csávázott magot vetettek nem szólított fel tiltakozásra.
Most amikor valóban hatalmas területeken kerül ki a csávázott repce, kukorica, napraforgó Tóth Péter időben szólt, levelet írt .....
Most félállású elnökünk és bandája a saját sarát igyekszik rákenni, hogy Ő egyedül nem bizonyította, hogy a pusztulás eléri a 7%-ot.
Ha figyeltek egyértelmű, B.P.-egy levelet sem hajlandó elküldeni az érdekünkben, T.P. pedig miért nem végezte el egyedül sok más mellett egy kutatócsapat munkáját, amit a hatóság úgysem fogadott volna el saját vizsgálatok híján.

B.P. valóban nem ért rá a neokkal foglalkozni. Minek is? A népességfogyás illetve az, hogy nem fejlődik normálisan a család nehezen bizonyítható.
Neki fontosabb, hogy néhány kereskedő érdekében konfliktust vállaljon a hatósággal, hogy a boltokba került silány minőségért ne büntessenek.
Ez is érdekesen szerepel az OV kiküldött anyagában.

Végül is holnap a küldötteken a sor.
Sietnek haza, vagy rászánják az időt és megkérdezik az elnök urat a fenti ügyekről???

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 09:37 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.12.16. 21:07
Hozzászólások: 979
Tartózkodási hely: Dél-Göcsej
tsanyi írta:
......Azt hittem, hogy az vagyok, folyamatosan fizettem a tagdíjat, és most kiderül, hogy 2006-óta sem sikerült az OMME-nak az önálló tagszervezetekkel szerződést kötni....

Sanyi!
Pontosítani kéne. Az önálló méhészegyesületek egy részével nincs szerződése az OMME-nak, (állítólag) Momentán mi anno kötöttünk és mivel határozatlan időre szól szerintem az jelenleg is érvényes.
Én is olvastam arról, hogy az önállók bizonyos része nem rendelkezik ilyennel, (nem tudom, csak) gondolom,hogy azoknál maradhatott el akik utólag önállósodtak vagy alakultak meg.
Nyilván, hiányosság - mindkét fél részéről - ha ez a megállapodás nem köttetett meg de nem gondolom, hogy ha az egyesületed a beszedett OMME tagdíjat a tagnévsorral együtt átutalta, valaki is megkérdőjelezné a tagságodat.
Tudom, honnan ered ennek a témának a "feldobása".
Ezzel kapcsolatban két véleményem van:
- nem tartom helyesnek sem jogszerűnek, hogy személyes ellentétek miatt egyesületet "büntessünk". (gondolom, érted)
- ha tudomása volt a Hivatalvezetőnek a fenti hiányosságokról, pont Neki lett volna lehetősége annak kiküszöbölésére is. Így utólag már sárdobálás ízű .....

_________________
" ...méhésznek lenni küzdelem a keserűség ellen"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 22:19 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2018.02.22. 22:20
Hozzászólások: 48
Az előbb említett neo üggyel kapcsolatosan eszembe jutott még valami. 2016-ban a választások előtt pattant ki a hír, hogy a kormányzat kezdi fellazítani az EU-által 2013-ban eszközölt megszorításokat. Ennek megfelelően 30.000 ha-ra adtak ki szükséghelyzeti engedélyeket. Abban az időben (tehát 2016-ban) a Greenpeace-től, elég agresszív hangú kérdéseket kaptunk a témában. Hiányolták, hogy miért nem tiltakoztunk és akadályoztuk meg az említett engedélyek kiadását! Hogy ennek volt-e köze az éppen küszöbön álló OMME választásokhoz azt döntse el mindenki magában. Egy biztos, akkor azért nem tettünk semmit, mert az engedélyeket elég csöndben, mondhatnám titokban adták ki.
Nincs mit hozzáfűznöm, csak azt, hogy anno 30.000 ha neo-s vetés miatt tömegével kapták a méhészek az ilyen és ehhez hasonló "tájékoztatásokat". 2017 februárban, amikor még tehettünk volna valamit az újabb engedélyek kiadása ellen, akkor az OMME nem küldte el azt a levelet, amely éppen a legújabb hazai mérések eredményeit tartalmazta. A dolgot csak fűszerezi, hogy 2017 februárjában az említett eredményeknek az MTA székházában történő prezentációját még az útiköltség erejéig sem támogatta az egyesület vezetése. Olyan ez az egész, mintha szégyellték volna, hogy van mit mondanunk a hazai növényvédelemmel foglalkozó szakma számára. Egyébként a prezentációt én tartottam és elmondtam azt is, hogy az említett terület növelése a hazai méhészeti szakma részéről igen heves és irányíthatatlan reakciókat fog kiváltani.
Tóth Péter


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 21:46 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2018.02.22. 22:20
Hozzászólások: 48
A küldöttgyűlés közeledtével a mindenki számára kipostázott beszámolót olvasva megakadt a szemem a 23. oldalon található "Neonikotinoidok" fejezetben. A mondat így szól: "Egyesületünk levelet írt az agrárminiszternek, hogy hazánk ne éljen a derogációval addig, míg nincs uniós döntés az ügyben."
Hát, aki olvasta az általam korábban itt közölteket egyből érti, hogy mi a bajom:
1. 2016 nyarán valóban ment egy levél a miniszternek, de ebben a beszámolóban ennek helye nincsen, ugyanis az említett összefoglaló a 2017-ben elvégzett munkáról szól. Illetve kellene, hogy szóljon...
2. 2017-ben az elnökség számára már az év elején benyújtottam egy levéltervezetet, ami végül az elnökség egyhangú (többszöri) támogató döntése ellenére sem hagyta el az OMME berkeit. Az utolsó ilyen döntésre 2017. decemberében került sor, de Bross Péter ígérete ellenére nem tett le ilyen levelet az asztalra abban az évben.
3. A 2018 január 10-én újból levéllel fordultam az elnökséghez, amelynek mellékleteként egy újabb, a miniszternek szóló levelet mellékeltem. Kisebb átalakítások után végül ez a levél jutott el a Kossuth térre, méghozzá futárral...

A fentiek után viszont egyértelmű tehát, hogy 2017-ben egy levelet sem küldtünk tiltakozásunk kifejezéseként. Ez azért is "furcsa" mert éppen a 2017. februárjában beterjesztett levéltervezetem tartalmazott olyan hazai mérési eredményeket, amelyek segítségével érveinket alá is támasztottuk.


Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 19:41 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2015.12.08. 01:44
Hozzászólások: 408
Tartózkodási hely: Pest megye
Én értek mindent, és csak azért hoztam fel a támogatás igénylést mert ahhoz kell az OMME tagsági igazolás, és nem a darabszám miatt írtam. Tehát ha igényelt volna valami támogatást, akkor nem kapta volna meg, mert nem OMME tag.
Jahm, amúgy én tovább mennék, és ha mindenki fizeti a tagszervezetnek az OMME tagdíjjat, akkor az hol van?
Mert ha a tagszervezet tovább utalta az OMME-nek akkor az OMME enyhén törvényt sért, ha meg a tagszervezetnél csücsül, akkor meg az a ludas, mert hogy ők miért szedték eddig, és miért nem figyelmeztették a tagokat.

_________________
Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 10:01 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2011.02.13. 12:11
Hozzászólások: 698
Tartózkodási hely: Balatonlelle
Free!
Őöööööööööö..............hogy is van ez?
"- az OMME tagszervezet neve: ………………………………………………………………,
amelynél a 2018. évben tagként regisztráltak és ahol a 2018. évi tagdíjamat befizettem.."

Tényleg tagszervezete az az OMME-nak :?: Erről írt tsanyi. Én nem tudom, csak felvetődött.


"Az igénylő aláírásával nyilatkozik az alábbiakról:
- a támogatást a méhcsaládok tulajdonosaként igényelem, a 2017/2018. támogatási
időszakban a TIR nyilvántartásba 2017. szeptember 30-i fordulónapra bejelentett
méhcsaládok száma: …………….db"

Tehát semmi köze a méheüsnek a támogatásban szereplő méhcsaládok számához. A NÉBIH-hez megy a jelentésünk, a területileg illetékes hatósági állatorvoson keresztül, majd onnét a Kormányhivatalba. Soha nem vetik össze az adatokat. Ha az eüs pl. augusztus elsején vizsgál, és megszámol 100 családot, attól még lehet a méhésznek 76 családja szept. 30.-án, mert a tartalékokat felszámolta, anyásított, anyátlanok lettek nála. Ilyenkor annyi család, ahány anya már csak.
Amikor nem változik a méhcsaládszám, akkor nem kell a TIR-nyilvántartásban változást bejelenteni, mert nincs változás, és az előző évi darabszám a támogatás alapja. Néha ellenőriznek néhány méhészt. Engem koordináták alapján már régebben kétszer megkerestek, és pár sor után megkértek, hogy írjam alá :lol: (Rövid szoknyában nem jó méhek közé menni méhészálarcban sem.)

A méhész igazolvány nem okirat. Ezt már néhányszor elmagyarázták. Valaki elmondhatná ismét, hogy miért!

Na de ami a lényeg. Nem érted tsanyi miről írt.
Majd lassan rájössz meglátod :o


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 08:08 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2015.12.08. 01:44
Hozzászólások: 408
Tartózkodási hely: Pest megye
tsanyi írta:
Úgy tűnik NEM VAGYOK OMME TAG!

Ne röhögj, lehet, hogy Te sem! (Hofi)
Azt hittem, hogy az vagyok, folyamatosan fizettem a tagdíjat, és most kiderül, hogy 2006-óta sem sikerült az OMME-nak az önálló tagszervezetekkel szerződést kötni.
Az elnökség is úgy ül ott, hogy jogilag ezt nem tehetnék. Törvényesen nincsenek megválasztva, de pl Fekete alelnök úr nem is OMME tag.
A határozatok innétől érvénytelenek 2006-ig visszamenően? ....és még van kérdésem ezer!!!!!
Próbálnék belépni. .......az OMME honlapján egyéni belépési nyilatkozat sincs.
Reméljük, hogy senki nem akar vele visszaélni.

2006-tól nem vettél fel semmilyen támogatást, gyógyszerre sem, illetve e.ü. felelősnek nem oda kell lejelenteni?
Mellékesen megjegyezném hogy pont ezért volt régen jó, hogy adtak egy kártyát (papírdarab lelaminálva) mint méhész igazolvány. Rajta volt hogy te tag vagy, és az adataid is rajta. Mai világban ahol mindenhová papír kell, mostmár ez nincs, pedig jó ha 20 Ft-ba belekerül egy darab.

_________________
Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.04. 07:00 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2010.03.31. 06:37
Hozzászólások: 834
Tartózkodási hely: Tolna megye
Jó volt az a hajóágyú amikor rombolni kellett, de most úgy tünik a saját fedélzetet vette célba, sőt fel is akar robbani.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.03. 21:14 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2009.05.16. 21:03
Hozzászólások: 298
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Pár éve betelefonáltam, hogy lehet-e közvetlenül tagdíjat befizetni, azt mondták, hogy azt csak valamelyik helyi egyesületen keresztül lehetséges.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.04.03. 20:50 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Úgy tűnik NEM VAGYOK OMME TAG!

Ne röhögj, lehet, hogy Te sem! (Hofi)
Azt hittem, hogy az vagyok, folyamatosan fizettem a tagdíjat, és most kiderül, hogy 2006-óta sem sikerült az OMME-nak az önálló tagszervezetekkel szerződést kötni.
Az elnökség is úgy ül ott, hogy jogilag ezt nem tehetnék. Törvényesen nincsenek megválasztva, de pl Fekete alelnök úr nem is OMME tag.
A határozatok innétől érvénytelenek 2006-ig visszamenően? ....és még van kérdésem ezer!!!!!
Próbálnék belépni. .......az OMME honlapján egyéni belépési nyilatkozat sincs.
Reméljük, hogy senki nem akar vele visszaélni.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.26. 21:55 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2016.09.29. 22:30
Hozzászólások: 432
Arisztaiosz írta:
Lehet, hogy csak én lennék túl igényes az elnöki teljesítménnyel kapcsolatban...?


Nem többen is vagyunk.
Köszönöm a tájékoztatást és az időt!

_________________
Kavalos
Don't stop honey!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.26. 20:47 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.01.19. 17:50
Hozzászólások: 299
:taps

Idézet:
ez az ember egyre hiteltelenebbé válik.


már azzá vált ....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.26. 19:16 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Kedves Feleim!

Lehet, hogy rendkívül furcsa gondolkodásmóddal vert meg a Teremtő, de az utóbbi idők (OMME és nem OMME) hírei között tallózva egy nagyon jellegzetes, mondhatni "ráutaló" tendenciával szembesültem. Lehet, hogy az én vevőberendezésemben a hiba, de ennek ellenére (vagy éppenséggel ezért?) bennem egy markáns gyanú körvonalazódott: mintha Bross Péter OMME elnök inaszakadtából igyekezne "önigazolni" azt a semmit, amit produkált az utóbbi időben. Ha meg netán "nem semmit" produkált, az viszont nem csak engem bőszített meg, de az egész méhésztársadalmat megosztotta, hiszen az üvegező mézcsomagolóknak megírt petíciója inkább a "nem semmi" kategóriába sorolható: viewtopic.php?f=5&t=79&p=162050#p162050

Nos, vissza a gyanúmhoz. Ha a tisztelt méhészek elolvassák e híreket, egy érdekes tendencia rajzolódik ki. Minél fontosabbnak látszó hír kerül fel a honlapra, annál később, vagy éppen utólag közlik azt a Nagyérdeművel, mintha az lenne a cél, hogy a lehető legkevesebben legyenek képesek az eseményekhez "közel kerülni". Gondolok itt legelébb a Mézfesztiválra, mely e hónap 24-25-én került megrendezésre, s a honlapra szintén e hó 20-án került fel. Nem tudom, a hatékony marketing-munkának feltétlen és kizárólagos ismérve-é, hogy 3-4 nappal a rendezvény előtt jusson az érdeklődők tudomására, hogy meg kívánják azt rendezni...? Persze lehet, hogy én már régen elavult agrármarketing-ismereteket kaptam Tomcsányi professzor úrtól, de olyat még nem hallottam, hogy egy rendezvény előtt négy nappal kell a rendezvényt népszerűsíteni...

http://www.omme.hu/?p=10384

No, de üsse kavics, hiszen ezt a Mézfesztivált alapjában véve nem is méhészeknek rendezték, mi a fene bajom van azzal, hogy jóformán éppen a méhészek elől igyekeznek azt eltitkolni...

Viszont a következő hír már annál érdekesebb, hiszen ezt úgy dobták a köztudatba, hogy aránylag nagyon kevés személynek volt sejtése, hogy a jó Bross a fehérnemű mosásának (valami "összecsokizott" gatyáról suttogtak) programja kapcsán alá szeretne írni egy sokadik "stratégiai megállapodást". Pödzögethette már megelőzően Nagyernyei főklubtolajdonosnak és főklubvezetőnek, elnöki toilette-nyelvnek és hírharsonának, hiszen a "bizalmas" igyekezett a várható eseményt megszellőztetni. Ennyi erővel akár az Elnökség tagjaival is közölhette volna a szándékot, s akkor az elnökségi tagok jelentős hányadának nem az MTI-hírből kellett volna megtudnia a nagy eseményt.

http://www.omme.hu/?p=10392

Nos, pár napja, mikor a hír felröppent, már véleményeztem az eseményt, csodálkozván azon, hogy a jó Bross hogy belejött a miniszternek írott neonikotinoidos és üvegezős-mézcsomagolós tiltakozó levelek futószalagon-gyártása mellett immár a "stratégiai partnerségi megállapodások" megkötésébe is...

viewtopic.php?f=2&t=48&p=162993#p162993

A koronát ma tette föl a jó -még- elnök a hírfolyamra. Megjelent a honlapon az alábbi esemény híre:

http://www.omme.hu/?p=10402

Nos, Lelkeim, meghívót küldtek március 26-án egy március 26-i eseményre...! Olyan eseményre, amelyen minden bizonnyal nem kívánatos egyetlen méhész jelenléte sem, hiszen nem csak a közméhésztől zárták el az utolsó pillanatig az információt, de ismereteim szerint hivatalosan az Elnökséget sem tájékoztatták, pedig már terveztem, hogy a hasonló elnöki roadshow-eseményekre turistacsoportokat szervezek. Püff neki, most már semmiképpen nem érhetnék oda (kezdés 18 órakor), pedig olyan, de olyan érdekfeszítő a téma: "Európai Parlament Méz-jelentése – és ami mögötte van, kulissza-titkok; Hungarikumok; ágazati aktualitások; hogyan tovább a Méz-jelentés után..."

Szóval ezt kihagyatták velem, kihagyatták velünk, pedig a "kulissza-titkok és ágazati aktualitások" egyre jobban kezdenek érdekelni így, alig két héttel a Küldöttgyűlés előtt...! Azon Küldöttgyűlés előtt, mely anyagát a törvényben és alapszabályban megjelölt időpontig már semmiképpen nem kaphatom meg. Ok, ha az éves szöveges illetve pénzügyi beszámoló nem is publikus, s nem tartozik a küldöttekre (nehogy fel tudjanak készülni, ha érdekli őket az egyesületük sorsa), legalább a kulissza-titkok és aktualitások egy részéről kaphatnánk információkat...

A jó elnök szemmel láthatóan a roadshow-zással és stratégiai megállapodások megkötésével igyekszik kompenzálni (ahelyett inkább a küldöttek tájékoztatása, informálása érdekében a beszámolóra koncentrálna), de a nyitott szemű emberek egyre világosabban látják, hogy ez az ember egyre hiteltelenebbé válik. Persze arra is játszhat, hogy a méhészeknek mindenhogy megfelel, ha már megkapták a "menázsit", s az sem nagyon érdekli őket, ki és kivel mutyizik a háttérben. Bevallom, engem is egyre kevésbé motivál a megmondó-szerepkör, s az, hogy rávilágítsak, miként csinál a mi régi/új/még elnökünk az egész ágazatból bohócot. Ha már nem szívesen viselem, netán unom a bohóc szerepét, legfeljebb kilépek az érdekképviseleti szervezetből. Lehet, hogy csak én lennék túl igényes az elnöki teljesítménnyel kapcsolatban...?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.23. 15:16 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Nem vitatkozom veled, gondolom szakember vagy. Meg nem is ide való a téma .


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.23. 12:00 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2009.05.16. 21:03
Hozzászólások: 298
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Ahol mi lakunk ott minden évben legalább egy alkalom indokolatlan volt, mert nem jól van megválasztva az időpontja. Nincs szúnyog ennek ellenére megcsinálják a kezelést majd rá egy hétre előjönnek a szúnyogok.
Nem csak szerintem!


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.23. 05:20 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Gyakran előfordul felétek, hogy szerinted!!! “Indokolatlan” volt a kezelés?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.22. 23:58 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2009.05.16. 21:03
Hozzászólások: 298
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Viszont ha indokolatlanul anélkül, hogy meggyőződnének a szükségességéről úgy történik a szúnyog gyérítés akkor nagy valószínűséggel csak károkozás lesz belőle.
Az a legnagyobb baj, hogy nincs rendes tájékoztatás. Nekem például újdonság, hogy lehet jelölni területet pedig igyekszem követni a dolgokat.
/Azt is tudjuk, hogy elég nagy egy méhészet röpkörzete és amikor nagy hordásban történik a gyérítés akkor mit gondoljon a méhész?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.22. 20:40 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Köszönöm, csak mert nagyon érdekel a dolog, mert szerintem ez a része nagyon jól működik a dolognak amit Péter említett, az elmúlt nyáron sokszor kaptam méhészek álltal megjelőlt méhészeteket amiket természetesen maximálisan figyelembe vettünk sőt, magam sok olyat is amit a kedves Méhész kolléga nem jelentette be, de időben észre vettem.... úgyhogy bíztatok mindenkit hogy igen is van értelme jelőlni értesíteni az illetékest a szúnyog gyérítésnek nem a károkozás az érdeke sőt.....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.22. 19:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
rotarywings!

János nálunk is tag.
Elküldtem neki Péter és az én hsz-em.
Válaszában elfelejtett jelszóra hivatkozott. Jelszavát lecseréltem.
Tehát ha János tisztességes feltételek mellett akar vitatkozni, akkor a lehetősége adott.
Eddig nem élt vele.

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.22. 18:51 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Akkor most adtok egy linket ahol elolvasható az illető okfejtése vagy csak az egyik oldalt lehet olvasni ?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 20:00 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 15:56
Hozzászólások: 67
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Nekem egyértelműen úgy tűnik.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 19:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
És azóta sem tudta tisztázni magával, és hülyeségekkel vádolja Pétert?
Esetleg csak B.P.-nek akar kedvében járni .......... :D ?

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 19:41 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2011.02.23. 15:56
Hozzászólások: 67
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Üdv.mindenkinek!
Már az OV.-n elhangzott hozzászólásából kitűnt hogy félre értette vagy úgy tett mintha.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 17:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Tóth Péter írta:
Mit nem hallok? "Odaát" Körmendy Rácz János igen komoly szakértelemmel kritizálja mindazt, amit a szúnyogirtással kapcsolatban már vagy három esztendeje végeztünk. ...

Hát kicsit átolvastam, megkerestem az ominózus hozzászólást. Két feltevés lehet, János esetleg nem értette meg vagy szándékosan magyarázta félre a munkádat.
Ő nálunk is regisztrált tag, remélem elmondja mi történt.
(Ezt a hsz-t emailban, neki is elküldtem.)

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 15:14 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Mi ez valami virág nyelv ? Mindenki másról beszél....... manapság nem is ezt a szert használják ....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 14:49 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Születhet bármilyen szakvélemény, érvelhet a legjobb jogász, ha a méhmintában benne van a szúnyogirtásra használt készítmény hatóanyaga, amint az a 2009 augusztus 19-ei Felsődobszai esetben is volt, abból előbb, utóbb bukta lesz a károkozóra nézve. Abban az időben, közel 20 éve használták már eredményesen az Aqua Reslin Super ULV készítményt szúnyogirtásra, a méhek károsítása nélkül, Magyarországon. Ennek magyarázata az, hogy a készítmény hatóanyagának más szintetikus piretroidokhoz hasonlóan repellens hatása van, melynek következtében a méhek a kezelt területről menekülve repülnek vissza a kaptárakba azok közvetlen közelébe.Ebben az esetben azonban, a késői, közvetlenül a méhek repülésének befejezése előtti időpontnak köszönhetően a méhek a kezelt területről nem tudtak elmenekülni, mert az az közvetlenül maguk a kaptárak, és azok közvetlen környéke volt, és érvényesülhetett a szintetikus piretroidok másik ismert hatása, a taglózó hatás.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 13:35 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2014.02.09. 19:13
Hozzászólások: 392
Kedves Péter, hol található a lent említett illető okfejtése? Melyik fórumon? Engem érdekelne ....


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.20. 23:12 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2018.02.22. 22:20
Hozzászólások: 48
Mit nem hallok? "Odaát" Körmendy Rácz János igen komoly szakértelemmel kritizálja mindazt, amit a szúnyogirtással kapcsolatban már vagy három esztendeje végeztünk.
Kezdjük az elején. A szúnyogirtás, akárhogy is nézzük nem növényvédelmi, hanem közegézségügyi kérdés. Ennek megfelelően ezeket a feladatokat nem a 43/2010. FVM rendelet, hanem a 38/2003. (VII. 7.) ESzCsM-FVM-KvVM együttes rendelet, az un. "biocid rendelet szabályozza. Ez a rendelet a szúnyogirtásokkal kapcsolatosan nem írja elő taxatívan a munkák megkezdésének időpontját, csupán annyit, hogy azt a célszervezetnek nem minősülő hasznos élő szervezetekre nem veszélyes módon kell elvégezni. Ez volt az oka annak, hogy egyes esetekben akár már délután négy órakor is felszálltak a repülőgépek és mindenki nagy bánatára végezték munkájukat...
A kivitelezőkkel éppen azért vettük fel a kapcsolatot, hogy ilyen esetek ne történjenek a továbbiakban. Első körön javasoltuk a 43/2010. FVM rendelet 15. §-ában foglalt szabály átemelését és megvalósítását. A kivitelezésért felelős vezető viszont elmondta számunkra, hogy respektálva a kérésünket két dolgot tud tenni: racionalizálni fogja a repülések szervezését, így nem lesznek többet olyan furcsa esetek, miszerint egy Jánossomorja-Rajka körzetében elvégzendő munkához Csepelről száll fel a repülő gép, és oda is tér vissza, hanem mondjuk az egész akciót egy Győr közeli reptérről fogják lebonyolítani. Ehhez, mivel főleg merev szárnyú gépekkel és nem pedig helikopterekkel dolgoznak muszáj ragaszkodniuk. Talán nem árulok el azzal újdonságot, hogy ezek a gépek sötétben nem repülhetnek, tehát szükség van erre a mások által kifogásolt fél órás kompromisszumra...
Az OV-n egyébként elmondtam, hogy amennyiben valaki szeretné lebiztosítani magát az esetleges károk elkerülése érdekében, akkor a szúnyogirtásról küldött értesítés kézhezvételét követően a tudja jelezni a pilóta felé e-amilen a kérdéses méhészet térképen elfoglalt helyét. Ehhez az önkormányzattól ki kell kérni a diszpécser elérhetőségét, akivel lehet egyeztetni ezekről a dolgokról. Jómagam ezt a gyakorlatot követem barátaimmal évek óta.
Mellesleg, ha valaki azt hiányolja, hogy mi egyebet tettünk az OMME színeiben a szúnyogirtások ésszerűsítésének területén, hát az alábbiakat tudom elmondani. A Katasztrófavédelemnek átadtuk az anyanevelő telepek GPS koordinátáit. Ezen kívül felajánlottuk, hogy szívesen részt veszünk konzultánsként a munkák tervezése és kivitelezése időszakában, továbbá olyan helyszínekre és időszakokra hívtuk fel a figyelmüket, mint az előbb említett facéliások, vagy a szolidágós területek Szigliget környékén...
Egyébként ilyen, méhészeti szempontból fontos területek és időszakok listázásával szintén segíthetnénk a munka ésszerűsítését. Kár, hogy az OV-k és a Küldöttgyűlések alkalmával elhangzott felhívásaimnak nem volt nagy visszhangja. A másik probléma a tárgyban az, hogy szúnyogirtáshoz köthető mérgezési esetekről nem nagyon van tudomásunk...
Egyébként a Felsőzsolcán és korábban Badacsonytomajon bekövetkezett mérgezési ügyek a károsult méhészek számára sikerrel zárultak. A felsőzsolcai esettel kapcsolatosan csak zárójelben említem meg, hogy a vesztes cég oldalán személyesen Dr. Davas Béla adott egy a bíróság által nem méltányolt szakvéleményt...
Visszatérve egyébként Dr. Körmedy szúnyogirtásokkal kapcsolatos felvetésére csak annyit tudok mondani, hogy nem kellene olyasmiben kritizálnia, amihez nem ért. Jobb lenne, ha inkább a saját háza táján söprögetne. Ő tudja, mire gondolok...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.19. 01:09 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2013.02.13. 18:52
Hozzászólások: 1874
Valóban nem voltak túl sokan (talán 50-60 %-a a teljes létszámnak).

Sajnos Csuja László is megbetegedett, s nem tudott elmenni...

Az Egyesület Elnöksége viszont szinte teljes létszámában jelen volt, ám rendkívül jellemző a kapkodásra, hogy az elnökségi összejövetel tényét a honlapon ismét nem tette közzé az elnök, ellehetetlenítve ezzel a közhasznúságból adódó megjelenési szándékot annál, aki ha egy OV-ért nem feltétlenül kerekedik fel, de egy Küldöttgyűlést előkészítő, annak napirendjét összeállító elnökségi ülés kedvéért minden bizonnyal csülökre kap. Talán még Csuja lászló is meggyógyult volna, ha tudja...

Én sem vállaltam az utat, s ezt így utólag már sajnálom, mert annak ellenére, hogy az OV-nek az informális találkozáson kívül nem maradt más érdemi funkciója, ez a mostani OV még kiherélt és okafogyott állapotában is egy unikum volt a maga nemében: Bross -még- elnök meghívta a mosakodási projekt keretében Jordán Lászlót, akinek az lett volna a szerepe, hogy patyolattisztára mossa a neonikotinoid csávázószerek kapcsán telerondított fostos elnöki gatyát.

Nem értem, mi a fenét gondolt a jó Bross? Netán azt, hogy majd az igazgató úr csekkolja, hogy milyen bölcs döntés volt a mi -még- elnökünktől, hogy senkinél nem tiltakozott a szükséghelyzeti engedélyek kiadása ellen? Azzal nincs is problémám, hogy nem közvetlenül Jordán Lászlónak írt tiltakozó levelet, hiszen a hatóság a jogszabályok adta keretek között, ám mégis irányítás alatt, felsőbb szándékok mentén engedélyez vagy nem engedélyez. Magyarán: a NÉBIH esetünkben és számunkra "süket fül", és eme meggondolás alapján az ő fülébe sóhajtani, kiáltani, sikoltani valóban fölösleges.

Jordán László viszont azt nem képes eldönteni, hogy van-e értelme ott tiltakoznia az OMME-nek, ahol a döntéseket meghozzák. Ellenérdekeltsége nincs, hiszen az engedélyezés szándéka nem saját elhatározásból horgadt fel benne, részéről csak a szigorúan szakmai érveket szükséges a serpenyőbe tenni, amikor mérlegel, majd annak eredményeképpen javaslatot tenni a döntéshozónak, széna-é, avagy szalma? S még mindig lehetnek olyan "magasabb szempontok", melyek súlyosabbak lehetnek a szakmai érveknél, megfontolásoknál.

Mégis ráutaló, hogy ez a hatóság (nem feltétlenül az igazgató tudtával, de akár azzal is) értesítette a méhészeti érdekképviseleti szervezetet, pontosabban direktben (és indirekt módon is) annak első számú vezetőjét, képviselőjét, hogy milyen döntés várható a csávázószer-felhasználás volumenében. Ha nem súgni akartak volna, akkor szépen, csendben eltemetik magukban az információt, s a méhészek kész helyzet elé állítva lettek volna kénytelenek szembesülni azzal a ténnyel, hogy több százezer hektáron vetették el a csávázott vetőmagokat. (Mondjuk elnökünk aktív és konzekvens sumákolásának eredményeképpen így is elkerekedett szemmel volt lehetőségünk konstatálni: alaposan palira vette Bross az Egyesület tagságát, s most más "hátán"kívánja elhagyni a közreműködésével színig feltelt pöcegödröt.) Mondhatni azt is, hogy a hatóság jobb érzésű tagjai felkínálták a tiltakozás, figyelemfelhívás lehetőségét, mellyel a mi -még- elnökünk nem óhajtott élni közel egy esztendőn keresztül, mindenesetre olyan hosszú ideig, hogy minden kultúra esetében visszavonhatatlanok legyenek a szükséghelyzeti engedélyek.

Nem Jordán Lászlót kellett volna meghívni a szerecsenmosdatásra, hanem a minisztert, akinél tiltakoznia kellett volna a méhészek érdekét valóban képviselni szándékozó személynek, akinek Jordán László sokat használni már nem tud a mosdatással: Bross Péter alaposan eljátszotta a hitelét az általa elárult, cserben hagyott tagság előtt. Ezt az elvesztett, elhajított presztízst Jordán László visszaállítani már képtelen, Brossnak a küldöttek elé kell állnia, s tőlük kell kérnie a felmentését vagy elmarasztalását. Ezt nem ússza meg, a közelgő Küldöttgyűlés beszélni fog a dologról, s beszélni fog mindazokról a dolgokról is, melyek szintén felvetik a cserbenhagyás kérdését.

Sajnálom, hogy most nem mentem el, de veszíteni nem veszítettem semmit, küldöttként rövidesen nem csak szemlélője, de tevőleges résztvevője lehetek annak a folyamatnak, mely az érdekképviseleti tevékenység becsületét, súlyát, hatékonyságát lesz hivatott helyreállítani, amennyiben azt a tagság és a küldöttek is úgy gondolják. Nem tartok attól, hogy másképp gondolják...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.18. 23:21 
Offline
Törzstag
Törzstag

Csatlakozott: 2008.12.16. 21:07
Hozzászólások: 979
Tartózkodási hely: Dél-Göcsej
Szégyenlem, de sajnos felültem a meteorológusok riasztásának és én is kihagytam.

_________________
" ...méhésznek lenni küzdelem a keserűség ellen"


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.18. 23:06 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.24. 07:28
Hozzászólások: 6274
Tartózkodási hely: Észak-Zala
Senki nem volt?
Vagy senki nem akar írni róla?

Nagyon GÁZ!

_________________
advocatus diaboli


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.18. 09:40 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Remélem aki elindult mindanyian szerencsésen megérkeztek a budapesti OV-ra, én .nem tudtam vállalni az utat. A "négyes" kritikán aluli, jeges állapotban van,kidőlt fák,leszakadt ágak mindenfelé, a vobatok is jelentős késéssel járnak.
Jó munkát mindenkinek aki eljutott, ha tudtok néhány sort pötyögjetek le a történtekről.
Hajrá Magyarország, hajrá OMME!

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2018.03.16. 22:47 
Offline
Törzstag
Törzstag
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.02. 13:28
Hozzászólások: 4868
Tartózkodási hely: JNSZ - Karcag
Köszönöm Tóth Péternek, hogy megosztotta velünk a gondolatait és, hogy beszámolt a folyó ügyekről ezen szemszögből is. Sajnos az egyszeri méhész ezidáig csak egyoldalúan volt (lehetett) tájékoztatva.
Márpedig amíg a nagy megbékéltető egész stábot foglalkoztat annak érdekében, hogy a kijelölt ellenségeket lejárassák és ellehetetlenítsék úgy nagyon nehéz lehet megtorpanás nélkül tovább dolgozni, már pedig a folyamatos vizsgálatok, kísérletek és tárgyalótermi sikerek egyértelműen azt bizonyítják, hogy Tóth Péternek ez (is) megy.
Gratulálok hozzá és köszönöm ezt a munkát azok nevében is, akik félretájékoztatásuk és szűk látókörük miatt még nem látják át a jelenlegi helyzetet.

_________________
Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim…


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: foldi1234 valamint 21 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.