Pontos idő: 2024.03.28. 14:40

Időzóna: UTC + 1 óra





Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 96  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 19:52 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Vivaldi!

Visszautalnék egy előző írásomra: a kamarának már most is van szaktanácsadó hálózata kétszázvalahány tanácsadóval. A kamarai elnök szerintem erre gondolt, és csak azért nem fejtette ki jobban, hogy nem a méhészeti szaktanácsadókra, mert nem is biztos, hogy tudta, hogy ilyen is van. Ez utóbbi csak vélekedés, de a kamarai szaktanácsadói hálózat az tény. Ennek a megerősítése azért hangzik el mindenfelé, mert valamit kell nyújtani a tagdíjér. Bár mondjuk ez pont nem abból van. Hogy a kötelező kamarai tagság legyen a támogatás feltétele azt nem tudom, de nem tűnik logikusnak (persze ettől még meg lehet lépni). A kamarai tagság mindenki számára kötelező, ha méhész ha nem, fizet. Van egy szervezet, aki a Kamara szemszögéből külön szed tagdíjat és ezért tizenxezer méhész ügyes-bajos dolgait, támogatásait intézi, ami támogatási keretből úgysincs mit lenyúlni, mert eleve felosztásra került programokra, az Unióval kell jóváhagyatni a módosítását és nem is akkora összeg, a tagok meg így is úgyis befizetik a kamarai tagdíjat,veszteség nem ér, de legalább nincs velük költségem meg gondom. Ezen logika alapján a kamarának inkább az lenne az érdeke, hogy minden ágazatban legyen egy ilyen szervezet :D Más lenne a helyzet, ha az OMME tagdíjat fizetők mentesülnének a kamarai tagdíj fizetése alól, mert akkor az kimutatható veszteség lenne a kamarának, de így szerintem ezt egy rátermett Vezetőség meg tudja védeni, mint rendszert. Persze a rátermett Vezetőség kiválasztásának kérdése egy más, itt párhuzamosan futó elmélkedés témája... ebben én szkeptikusabb vagyok.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 12:26 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
öreg Guajira írta:
A Nemzeti Program egyik célja a méhészek és az ágazat versenyképességének, szervezettségének, szakmai fejlődésének elősegítése, ezért szerepel a támogatások OMME tagsághoz, mint feltételhez kötése. Az NP jópár támogatását csak a tagszervezetek illetve az OMME hívhatja le a rendelet szerint ezzel is támogatva a szervezettség növelését. Aki szervezeti tag több támogatási formában részesülhet, mint aki nem. Ha jól emlékszem voltak akik ezt a kérdést több fórumon is vitatták, de mindenhol eddig az OMME tagság, mint NP támogatási kötelezettséget megerősítő döntés született, arra hivatkozással, hogy csak így biztosítható az NP eredeti célja a méhészeti ágazat szervezettségének növelése. Másrészt szerintem az ilyen mezőgazdasági támogatásoknál a legelhibázottabb elosztási mód az X Ft keret elosztva y igénylővel minden kötelezettség és cél nélkül normatív alapon, mert ez csak az erőforrások elpazarlása.
A választási rendszerrel kapcsolatban azt én is hallottam már, hogy a küldöttgyűlésen a küldött nem feltétlenül arra szavaz, akire felhatalmazta a tagság (titkos szavazásnál nem lehet bizonyítani). Nem lenne akkor célszerűbb egy olyan rendszer, amelyben az elnökjelöltek a választás évében jelentkeznek, lista lezár, programot hirdetnek, bemutatkoznak (Méhészet, honlap, nagyrendezvények, stb. ) a tagszervezetek lebonyolítják a szavazást, a szavazásról szóló jkv-et pedig felküldik a Szavazatszámláló Bizottságnak, amelyik összesít és eredményt hirdet? Azért az mennyire megalapozott küldötti felhatalmazás, amikor a küldöttgyűlésen is lehet mg jelentkezni a listára? Ilyenkor a küldöttnek azt kellene mondania, hogy kérek időt arra, hogy az engem delegált tagszervezettel megvitassuk az új listát és döntsenek arról, hogy változtatnak-e az eredeti döntésükön. Hányszor volt ilyen?

Te írod, akkor olyan döntés született. De nem is volt kötelező kamarai tagság, meg talán kamara sem volt.
Másrészt te úgy látod, meg én is így látom, de most, vagy a jövőben mások meg főleg a döntési helyzetbe lévők másképp látják.
A méhészetben a Bros féle interjúban azt mondja a Győrffy Balázs idézem:
a kamara nem volt, és nem lesz érdekvédelmi szervezet, a jövőben is köztestületként fog működni. Nagyon erős szaktanácsadói hálózatot szeretnénk működtetni.
Tehát ez alapján úgy néz ki, hogy a szaktanácsadók már a kamara alá fognak tartozni.
Pedig ez nekünk nem jó, mert a egyes szervezetekben a mai napig hobbi ágazatnak tekintik a méhészetet, tehát nem vesznek komolyan. Nem egy összejövetelen voltam már, ahol a mezőgazdaság részvevői, a búzatermesztők, meg a szarvasmarha ágazat, a többi komolytalan. Igaz ez még a volt tsz időkből itt maradt káderek voltak. Talán már nyugdíjba is mentek.
Ha most össze mosnak minket, a mezőgazdaság más ágazataival, előfordulhat, példának okáért, hogy egy tanácsadóhoz tartozik majd a nyúlász meg a méhész, mert kisállat, kisállat, és szerintük az ugyanaz. Igaz viszont, hogy nekem kurva rossz véleményem van a városi irodákban ülő bürökratákról.
Ezért lenne jó, ha megmaradna az Omme, mint érdekvédelmi szervezet. De félek, hogy ezt a jól működő szaktanácsadói hálózatot szétcitálják.
De, az Omme-nak, demokratikus felépítésű, érdekvédelmi szevezetté kell hogy váljon, és mindenről kell, hogy véleménye legyen, beleértve pldául azt is azt is hogy ki milyen méhvel árasztja el az országot. Mert csak így marad jelentős szervezet, mint most.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 11:00 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Tomipapa írta:
Péter, Péter!

Nem hiszem, hogy azon kellene elménket forgatnunk, hogy miképp hívhatók vissza a választott tisztségviselők, beleértve az elnököt is. Ez nem Kolombusz tojása, e kérdést már "talpára állította" az Alapszabály, nevezetesen annak II/8. pontja: "Az Egyesület választott tisztségviselői tevékenységüket kötelesek rendszeresen és legjobb tudásuk szerint végezni. Választóik útján bármikor visszahívhatók. A visszahívást az OV, IB, EB, illetve a választó szervezet tagjainak 20 %-a kezdeményezhet abban az esetben, ha a tisztségviselő az Egyesület érdekeit vagy a méhészet szakmai hagyományait bizonyíthatóan és jelentősen megsérti." Azt már idéztem egykor az Alapszabályból, hogy a megválasztás, visszahívás és felmentés a Küldöttgyűlés kizárólagos hatásköre (II/3.b. pont).
Az elnökjelöltek számát nem a Jelölő Bizottság találja ki vagy szabja meg, nála írásban lehet javaslatot tenni az elnök-(és egyéb-) jelöltek személyére, ekképp számon kérni a JB-on, hogy csak egy jelöltet talált a hozzá eljuttatott jelölésben: nonszensz...! Épp az lenne a bűn, ha a JB "találna" jelölteket bármely posztra, az valóban a klasszikus Hazafias Népfrontra hajazna... Természetesen ennek a "választási" módnak is megvoltak az előnyei: nevezetesen mindíg tudtuk, kire kell szavaznunk, s nem nekünk kellett feleslegesen agyalnunk a jelölt személye felől...

Már csak egyetlen kérdés, ami számomra feloldhatatlan dilemmát okozott Vivaldinak írt válaszodban: miképp, s milyen alapon gondolod elérni, hogy az EB ne a vezetőséghez (?), hanem a tagsághoz legyen lojális? Vegyem úgy ezt a gondolatot, hogy a választott tisztségviselők eme szervezete nem az őket választó Küldöttgyűléshez (s azon keresztül a tagsághoz), hanem az azzal kifejezetten ellenérdekelt(?) szintúgy választott testülethez, az IB-hez lojális?

Nos, ez lenne az az eset, amikor én -a kívülálló- is azt javasolnám: elő azzal az Alapszabállyal, s mielőbb éljen a Küldöttgyűlés azzal a kizárólagos jogával, hogy szétrúgja az egész (általa választott) pereputtyot, mint tyúk a töreket...

Ha valóban új színt szeretnél/szeretnétek vinni az OMME életébe, akkor legelébb egy programot kellenék kidolgozni, azt az összes kommunikációs csatornán keresztül megismertetni a tagsággal és a hazai méhész-társadalommal, majd olyan támogatottságot kapni e program végrehajtásához, mely nem a választási rendszer átdolgozásában, az elnök és testületek visszahívásában kulminál (s egyúttal ér véget), hanem a méhészeti ágazat jövőképének, a méhészek jövőbéli sorsának alakításában nyújt maradandót. Ez az a "műsor", melyhez szükségeltetik az "új férfi", az "új ember".

T


Papa, Papa!

Én sem gondolom hogy ki kellene találni ami van, de soha senki sem kezdeményezte egyetlen megválasztott tisztségviselő visszahívását.Ergo nem működik ez a dolog, mert mindenki kitűnő munkát végez, így tehát nincs igény rá.
Az hogy a Jelölő Bizottság jobb munkát végez nem azt jelenti hogy ő jelöl, de serkentheti a jelölési folyamatot, hogy ténylegesen érkezzen is be több személyre vonatkozóan jelölés.
EB kérdés.Amilyen körülmények között távozott az elnök, ennek okai nem most keletkeztek.Az az IB működési gyakorlat sem amit megtapasztalhattam évekkel ezelőtt.Most már csak azt nem értem erről miért is én beszélek, miért nem pl az EB.
Új műsorhoz, új férfi kell. Te lehet, hogy azt gondolod, hogy egyszer csak jön a szuper vezető, mindent szabályzatot kidolgoz, lobbizik, kampányol, azért, hogy OMME elnök lehessen.Ilyen nem fog teremni.A gyökeres változáshoz megfelelően megérett helyzet is kell, és ez nem az.Én teljesen biztos voltam benne, hogy a januári írásra több reflexió lesz, hiszen fel lett dobva a labda. Csak hivatalos válasz volt. Itt is csak néhányan boncoljuk a témát.Én most úgy látom, marad minden a régiben.Miután pedig az utóbbi idők elnökei mindig az előző IB-kből kerültek ki, a folytonosság, és a nehogy már valaki idegen jöjjön ide elv alapján, jó esély van arra hogy az új elnök már ott ül a jelenlegi IB-ben. Idő kérdése, hogy kialakuljon ki az, s amint ez megtörténik természetesen a többi IB tag is egy emberként áll mögé.Az OV tagok majd azt látják, végre helyre állt a méhészegység, béke van az IB-ben, és marad minden, már ami a működés mikéntjét illeti az eddig megszokott.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 09:54 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
A Nemzeti Program egyik célja a méhészek és az ágazat versenyképességének, szervezettségének, szakmai fejlődésének elősegítése, ezért szerepel a támogatások OMME tagsághoz, mint feltételhez kötése. Az NP jópár támogatását csak a tagszervezetek illetve az OMME hívhatja le a rendelet szerint ezzel is támogatva a szervezettség növelését. Aki szervezeti tag több támogatási formában részesülhet, mint aki nem. Ha jól emlékszem voltak akik ezt a kérdést több fórumon is vitatták, de mindenhol eddig az OMME tagság, mint NP támogatási kötelezettséget megerősítő döntés született, arra hivatkozással, hogy csak így biztosítható az NP eredeti célja a méhészeti ágazat szervezettségének növelése. Másrészt szerintem az ilyen mezőgazdasági támogatásoknál a legelhibázottabb elosztási mód az X Ft keret elosztva y igénylővel minden kötelezettség és cél nélkül normatív alapon, mert ez csak az erőforrások elpazarlása.
A választási rendszerrel kapcsolatban azt én is hallottam már, hogy a küldöttgyűlésen a küldött nem feltétlenül arra szavaz, akire felhatalmazta a tagság (titkos szavazásnál nem lehet bizonyítani). Nem lenne akkor célszerűbb egy olyan rendszer, amelyben az elnökjelöltek a választás évében jelentkeznek, lista lezár, programot hirdetnek, bemutatkoznak (Méhészet, honlap, nagyrendezvények, stb. ) a tagszervezetek lebonyolítják a szavazást, a szavazásról szóló jkv-et pedig felküldik a Szavazatszámláló Bizottságnak, amelyik összesít és eredményt hirdet? Azért az mennyire megalapozott küldötti felhatalmazás, amikor a küldöttgyűlésen is lehet mg jelentkezni a listára? Ilyenkor a küldöttnek azt kellene mondania, hogy kérek időt arra, hogy az engem delegált tagszervezettel megvitassuk az új listát és döntsenek arról, hogy változtatnak-e az eredeti döntésükön. Hányszor volt ilyen?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 08:16 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Kedves tomipapa, ár nem akartam hozzád szólni mert...... De muszáj. Hát nem látod, az egésznek egy a baja, hogy a demokrácia a közgyűlésig terjed. Aztán vannak valami sötét képű küldöttek, azok szavaznak, hívnak vissza függetlenül a tagság akaratától. Az egész alapszabály idejét múlt, mert egy "elitre" a küldöttekre bíz mindent, és a tagságot le se sz.-ja/már elnézést/. Ezért nem is érdekli a tagságot, és csak addig tag amíg a támogatás Omme tagsághoz kötött. Mi azért írogatunk itt , Hogy az Omme azután is működjön, és nem másért, csak a méhészek érdekeiért, mint érdekvédelmi szervezet, amikor ezt a jogot elveszik. Mert elveszik, ha nem most mindjárt, de később. Mert igazság szerint a támogatásnak alanyi jogon kellene járnia, mint más a támogatásnál így van a mezőgazdaságban. Legjobb példa erre a földalapú támogatás. Nem kell tagnak lenni, például a nyúlászok országos szövetségének, hogy megkapjam. Elég hozzá ha csak földem van. Igazság szerint, elégnek kéne lenni annak is, ha csak valakinek méhe van, és megkapja a támogatást. Ez kurriózum, hogy az Omme vezetőség valaha ki bírta harcolni ezt a jogot. Biztos vagyok benne, hogy most jelen pillanatban már nem tudná. És csak mindenki húzza be a nyakát azért hogy a Minisztériumba valakinek ez ne szúrjon szemet. Mert amikor az Omme ezt a jogot megkapta a kamarai rendszer, nem volt a helyzet magaslatán, és az is valószínű, hogy volt akkoriban egy elnök, aki a minisztériumba jól"feküdt"./elnézést/ De mi van ha a kamara , vagy bárki ezt felveti. Ezért kellene demokratizálni az Omme alapszabályt, hogy maradjon annyi méhész benne akinek nevében felléphet. mert könnyebb a régi tagokat megtartani, mint újakat toborozni.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.08. 07:50 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.18. 04:47
Hozzászólások: 523
Tartózkodási hely: somogy
Tomipapa!

Valóban igazad van mert ha hasonlítana a gondolkodásmódod az enyémre akkor nálad is a tények számítanának az üres duma helyett.
Nálam pedig még mindig elég gyalázatos képet mutatnak azok a tények,De természetesen hagyom magam meggyőzni,hogy csak én érzem rosszul,hogy a méheim másodrendű eü-s állampolgárok.

J.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 19:59 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
john írta:
Tomipapa!

Nálam is csak a helyes döntések arányával van a baj,nem a személyével.Csak valahogy én nem látom azt a nagy pozitív eredményt az omme problémamegoldó képességében.

J

John!

Még ha egypetéjű ikrek lennénk sem lenne törvényszerű, hogy kizárólag egyformán lennénk kénytelenek és képesek megítélni személyeket, döntéseket, értékeket...

Ha úgy ítélném meg a dolgokat, mint John, feltehetően én lennék John, s igaz ez fordítva is. Az a szép ebben a fórumozásban, hogy semmi sem akadályozza a személy autonómiájának megőrzését, eképp nem is javasolnám a Fórum párttá alakulását, ahol ezen autonómiát, az önálló gondolatok képviseletét, azok kommunikálását gátolná a pártfegyelem.

Én látom, te nem látod: na, látod...?

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 19:09 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Péter, Péter!

Nem hiszem, hogy azon kellene elménket forgatnunk, hogy miképp hívhatók vissza a választott tisztségviselők, beleértve az elnököt is. Ez nem Kolombusz tojása, e kérdést már "talpára állította" az Alapszabály, nevezetesen annak II/8. pontja: "Az Egyesület választott tisztségviselői tevékenységüket kötelesek rendszeresen és legjobb tudásuk szerint végezni. Választóik útján bármikor visszahívhatók. A visszahívást az OV, IB, EB, illetve a választó szervezet tagjainak 20 %-a kezdeményezhet abban az esetben, ha a tisztségviselő az Egyesület érdekeit vagy a méhészet szakmai hagyományait bizonyíthatóan és jelentősen megsérti." Azt már idéztem egykor az Alapszabályból, hogy a megválasztás, visszahívás és felmentés a Küldöttgyűlés kizárólagos hatásköre (II/3.b. pont).
Az elnökjelöltek számát nem a Jelölő Bizottság találja ki vagy szabja meg, nála írásban lehet javaslatot tenni az elnök-(és egyéb-) jelöltek személyére, ekképp számon kérni a JB-on, hogy csak egy jelöltet talált a hozzá eljuttatott jelölésben: nonszensz...! Épp az lenne a bűn, ha a JB "találna" jelölteket bármely posztra, az valóban a klasszikus Hazafias Népfrontra hajazna... Természetesen ennek a "választási" módnak is megvoltak az előnyei: nevezetesen mindíg tudtuk, kire kell szavaznunk, s nem nekünk kellett feleslegesen agyalnunk a jelölt személye felől...

Már csak egyetlen kérdés, ami számomra feloldhatatlan dilemmát okozott Vivaldinak írt válaszodban: miképp, s milyen alapon gondolod elérni, hogy az EB ne a vezetőséghez (?), hanem a tagsághoz legyen lojális? Vegyem úgy ezt a gondolatot, hogy a választott tisztségviselők eme szervezete nem az őket választó Küldöttgyűléshez (s azon keresztül a tagsághoz), hanem az azzal kifejezetten ellenérdekelt(?) szintúgy választott testülethez, az IB-hez lojális?

Nos, ez lenne az az eset, amikor én -a kívülálló- is azt javasolnám: elő azzal az Alapszabállyal, s mielőbb éljen a Küldöttgyűlés azzal a kizárólagos jogával, hogy szétrúgja az egész (általa választott) pereputtyot, mint tyúk a töreket...

Ha valóban új színt szeretnél/szeretnétek vinni az OMME életébe, akkor legelébb egy programot kellenék kidolgozni, azt az összes kommunikációs csatornán keresztül megismertetni a tagsággal és a hazai méhész-társadalommal, majd olyan támogatottságot kapni e program végrehajtásához, mely nem a választási rendszer átdolgozásában, az elnök és testületek visszahívásában kulminál (s egyúttal ér véget), hanem a méhészeti ágazat jövőképének, a méhészek jövőbéli sorsának alakításában nyújt maradandót. Ez az a "műsor", melyhez szükségeltetik az "új férfi", az "új ember".

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 18:56 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.18. 04:47
Hozzászólások: 523
Tartózkodási hely: somogy
Tomipapa!

Nálam is csak a helyes döntések arányával van a baj,nem a személyével.Csak valahogy én nem látom azt a nagy pozitív eredményt az omme problémamegoldó képességében.

J


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 17:20 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Köszönöm Vivaldi, hogy leírtad a gondolataidat.Lehet belőle épülni és a választási szabályzatot módosítani kívánók olvassák is.Ma még nagyobb az a kör akiket ez hidegen hagy, úgy gondolván mások majd csak megoldják ezt a kérdést.Úgy gondolják, ők befizetik a tagdíjat, oszt jó napot.
Ma ugye választunk egy küldöttet, írod....Jobb helyeken valóban van választás de sok helyen egyszerű kijelöléssel működik a dolog.A helyi elnök megkér valakit, hogy kísérje el a küldöttközgyűlésre. Én is kaptam már ilyen felkérést azzal, úgymond hogy beleférek a keretbe, de kihagytam a lehetőséget.Ha komolyan lenne véve a küldöttválasztás illene hogy olvashatók lennének az OMME honlapon az elnökök nevei mellet a küldöttek nevei is, hiszen ők is négy évre lennének választva.
Több elnök jelölt kellene, írod ami kétségtelen.A verseny nagyon fontos eleme a választásnak, ezt azonban nem mindenki fogadja el.Egy jelölt nem jelölt, ilyen esetben a Jelölő Bizottságnak kellene úgy dolgoznia, hogy legalább kettő legyen, mert az a valódi választás.A közvetlen választás már maga biztosítana egy versenyt, hiszen a jelölést vállalónak muszáj lenne megismertetni magát, és programját a tagsággal. Ha egy egész országra lehet választási névjegyzéket készíteni, bizonyára lehet - megfelelő nyilvántartás esetén -az OMME-nak is ilyet készíteni.
Elnök leváltásának módja illetve a két ciklus intézménye is kitűnő gondolat.A választás mellett és mindazonáltal sokkal fontosabbnak tartom a megválasztott tisztségviselők munkájának ellenőrzését.Nagyon fontos hogy az Ellenőrző Bizottság ne a vezetőséghez, hanem a tagsághoz legyen lojális.
Végül pedig a küldöttgyűlés tagjai a méhész szenátorok maguk is tehetnének többet. Megszervezhetnék magukat, amint azt a parlamenti bizottságok is teszik.Az alapszabállyal és a választási szabállyal kapcsolatos módosításokat az aktuális IB mindig megtárgyalja mielőtt az OV elé terjesztené.Kár várni egy az IB által előterjesztett alapszabály módosítástól azt, hogy abban majd OV, IB feletti ellenőrzési jogosítványa, az átláthatóság nőni fog. OV tagoknak, a küldöttgyűlés tagjainak kellene javaslatot tenni az új választási szabályra, működési szabályra.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 17:10 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
John!

Én már az alkoholos befolyásoltság hatására sem igen esek hasra, koromnál, tapasztalataimnál fogva megtanultam együtt élni az alkohollal csakúgy, mint a változásokkal, anélkül, hogy sűrűn pofára esnék. Az előbbiek értelmében az egyensúlyérzékem, értékítéletem is kifejlődött annyira, hogy képes legyek megítélni: Bross Péter nem képességek híján töltött 16 évet az OMME elnöki posztján. Képes vagyok belátni, hogy -mint mindannyian, méhészek- ő is emberből van. Ennek értelmében döntéseinek bizonyos százalékában bátran hibázhatott is, számomra a helyes döntések arányának többsége jelent pozitív egyenleget. Azt sem vitathatja senki, hogy elnöksége alatt nőtt fel az OMME, s kapta meg a teljes méhészeti ágazat képviseletének lehetőségét.

Hibátlan ember nincs, hibátlan vezető sem létezik, s Bross Péter sem pótolhatatlan, de elvitatni pozitív szerepét az újkori OMME életének ilyetén alakulásában nem lenne korrekt értékelés.

Merem mondani mindezt úgy, hogy nem vagyok az OMME tagja, nem fűz semmilyen kapcsolat Bross Péterhez, s csak néhányszor találkoztunk személyesen, eképp bátran nevezhetem magam kívülállónak. Inkorrektnek és szervilisnek viszont semmiképpen nem szeretném, ha neveznének.

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 16:15 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.18. 04:47
Hozzászólások: 523
Tartózkodási hely: somogy
Azért tán ennyire nem kéne hasraesni attól a fenenagy eredményektől,meg a problémamegoldástól.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 16:11 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Margita!

Ha öreganyámnak kereke lett volna, csilingelt volna, s lovak húzzák: nem öreganyám lett volna, hanem omnibusz ...

Mindazonáltal -ha netán szerepet vállalnának az állattenyésztési osztály méhészeti alosztályának munkájában, vezetésében- az a meglátásom, hogy a méhészeti ágazatot érintő kérdésekben kevés alkalmasabb személyt találnának náluknál. Rendelkeznek személyi kapcsolatokkal, jártasak az államigazgatási, szaktanácsadási és érdekképviseleti munkában, s az sem vethető a szemükre, hogy ne ismernék a hazai méhész-társadalmat, annak problémáit. Népszerűek is, bár nem gondolom, hogy csak a kedvükért lépnének be a méhészek az Agrárkamarába...

Részemről üdvözölni tudnám, ha szerepet vállalnának az "agrobizniszben" történő rendrakás embert, bürokratát próbáló munkájában ....

Természetesen továbbra is az a véleményem, hogy akkor kéne átmenni a folyó túlpartjára, ha már elértük az innensőt...

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 15:28 
Offline
Tag
Tag

Csatlakozott: 2012.09.16. 22:12
Hozzászólások: 429
Lehet, hogy viszontlátjuk Bross Pétert Kristóf Évával együtt a kamara méhészeti szaktanácsadói hálózatának élén?

_________________
nyugdíjas egészségügyi gázmester

Kötekedő vizsgáztatás, vádaskodás, lehülyézés és a parancsolgatás senkit sem tesz hitelesebbé.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 13:01 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Én megítélésem szerint, jó lenne ha több jelölt lenne, akiket megismerhetnénk a választás előtt. lehetne személyes bemutatkozás, vagy a méhészetben stb. A küldött nem azért küldött, hogy megválasztja a tagság aztán meg azt csinál amit akar. Nem. A küldött azért küldött, hogy a tagság akaratát érvényesítse.Ezért miután az elnök jelöltek bemutatkoznak, szavazni kell a küldöttekről is, de csak utána.
Indulhatna több küldött is, elkötelezve magukat, egy egy elnökjelölt mellett. Vagy a küldött kötelezné magát , hogy arra szavaz akit a tagok többsége támogat mint elnökjelöltet. Ha nem ezt teszi, küldötti státusza megszűnik.
Fontos dolog kidolgozni, az elnök leváltásának módját is. Az is benne van a pakliban, hogy nem válik be.
Ezt is a tagság szavazná meg, és egy küldöttön keresztül indítványozhatná, de az elnök leváltásához szükségeltetne legalább 50% küldött, ami mögött ismét a tagok akarata állna.
Bevezetném a két ciklust. Mindenki két ciklusig lehetne elnök. Ez a fejlett demokráciákban be vált gyakorlat. Talán nem véletlen hogy Bross is két ciklus után mondott le. Kiégett, ő mondta. És ez természetes. Az ember az első ciklusban lelkes, dolgozik, újít. A másodikban még el van. Munkáját elvégzi, de oda az újdonság varázsa. a harmadikra, kimerül, kiég. Ez így van mindenütt, és ez nem változik, mert nincsenek szupermenek.
Ennyi. Ha már felkérettem leírtam. De biztos van másoknak is ötlete. Mindenkit bíztatok írja le.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 12:25 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Jó, akkor beszéljük meg azt a gyakorlatot ami tomipapa szerint, jól működik mint elektori választási mód, és mivel némi hasonlóságot mutat ehhez az Omme mai gyakorlata, ezért azt mondják, mondja tomipapa, hogy ez is működhet jól.
Szóval itt az elektorok, már elkötelezettek a szavazás idején. És a szavazók úgy szavaznak egyik vagy másik elektorra, hogy tudják azt , hogy az elektor kire fog szavazni, mint elnök jelöltre. Ebben az esetben a nagyobb megmérettetést az elnökjelöltek vívják egymás ellen, úgy hogy a nyilvánosság előtt is fellépnek.
Mi történik az Omme ban? Most vegyük azt , hogy a tagságot nem csak a támogatás érdekli. Egyébként szerintem abban, hogy gyakorlatilag a tagságot nem érdekli, ki az elnök, az ennek a választási gyakorlatnak köszönhető, mivel a tagság úgy érzi, semmilyen befolyással sincs arra hogy ki legyen az elnök.
Ma ugye választunk egy küldöttet, aki arra hivatott, hogy elnököt válasszon nekünk. Eddig jó, mert eddig demokratikus. Ami a demokrácia gyakorlatától messze van, hogy a küldöttválasztó tagságnak, halovány fogalma nincs, hogy kit választanak a küldöttek elnöknek, erre semmi ráhatása nincs, és itt megszakad a demokratikus folyamat. Ezért nem is érdekli a tagság túlnyomó részét , hogy ki az elnök. Tőle függetlenül lehet akárki, mert a küldöttek meg sem kérdezik/legalábbis nálunk eddig/ hogy a tagság szerint ők kire szavazzanak. Ez mint előbbiekben írtam, az igazi elektori rendszerben teljesen másképp van. Az, hogy ki milyen funkciót kap az egyesületben az is csak a választás után derül ki, ha kiderül. Sok olyan elnök eltávozott már az egyesület éléről, akiket a tagság nagy része sosem találkozott, pedig akkor még jóval kevesebben voltunk. Az, hogy jó elnök van e vagy nincs, az nagy részt csak szerencse kérdése, a Bross bevált, de ugyanígy bárki lehetett volna elnök, a küldöttek az napi hangulatának megfelelően. Az, hogy a bross jó elnök volt az csak egyszeri szerencsének köszönhető. És mi van akkor ha nem válik be valamelyik elnök. Leválthatja a tagság? Szerintetek?
Na most képzeljünk el egy olyan egyesületet, egy ilyen választási rendszer mellett, ahol a támogatás kifizetése nincs kötve az omme tagsághoz. Szerinted hány tag marad?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.07. 09:53 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Kedves Vivaldi!

Mi az amit problémásnak találsz az OMME választási gyakorlatában? Ha kérhetném írd le tételesen.Örülnék ha a megoldásokra is lenne javaslatod, hiszen a most kialakult helyzet elkerüléséhez kapcsolódó megoldáskeresés is nagyon fontos. A leírtakhoz kapcsolódóan és is elmondanám gondolataimat, illetve az ez irányú 2004-2008-as IB tapasztalataimat.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 20:18 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Sajnos túl sok rossz tapasztalat alapján azt várom, hogy ez a kamara is azon az elven működik, hogy nyúljunk le mindenkitől olyan összeget amit még talán kibír, ezt viszont tegyük kötelezővé mindenkinek, és talán pár ember majd jól él belőle. Szerintem ez a kamara is majd akkor jelentkezik, ha beszedi a tagdíjat. Még, hogy a "részvevőkön múlik a sorsunk alakítása", ezt a dumát már nem eszem meg. Mért nem mondják meg, hogy túl olcsó az őstermelői, és ezért még pénzt kell befizetnetek.
Aztán. Méhészet októberi szám, 26. oldal, OMME hírek, 1hasáb 3. bekezdés.
" Kérjük , hogy az OMME demokratikus választási gyakorlatát követve". Nos, én ettől félek, hogy még ezután is az eddigi " demokratikus választási gyakorlatát" követjük. Kedves OMME vezetőség, ne mondjuk már egy rakás kis kutya sz.-ra, hogy az kalapos inas.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 19:59 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Lehet....

Miért ne lehetne? Az, meg hogy valójában mire gondol, valószínűleg egyelőre az ő titka marad. Mi is megtudjuk majd, hogy az interjú idején mire gondolt, legfeljebb némi fáziskéséssel. Aztán az sem lehetetlen, hogy kiderül: nem is ő gondolta, csak súgták neki. Az nem valószínű, hogy kiderül: ki súgta.

De ezekről itt és nekünk agyalni azzal a történettel egyenlő, mely Lajkóval és Gazsival történt.

-Há, tezsvírem, a devla verjen meg, mér' püfölöd azt a gyereket!
-Hogyne ütném, ha nem hajlandó megenni a töpörtyűt!
-Oszt' millen töpörtyűt?
-Milyet, milyet?! Hát azt, amit kisütünk abból a disznóból, amit holnap éjszaka lopunk el attól a dilo gádzsótól...

Ennyit a szándékokról és a sejtésekről... Én majd akkor megyek át a hídon, ha odaértem.

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 18:02 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Az megvan, hogy az Agrárkamara 2006 óta működtet szaktanácsadói hálózatot, amelynek 202 kamarai szaktanácsadó a tagja minden megyében több körzettel és a teljes agrárium számára nyújtanak szaktanácsot? Gondolom az új elnök is erre gondolt, amit most fejleszteni akarnak összeboronálva a falugazdász hálózattal, az egészet az Unijó fizeti TS keretből. Ennek a fejlesztése egyébként a KAP 2013-2020 stratégia része is. (mármint a szaktanácsadás erősítése) A rendszer neve Gazdálkodói Információs Szolgálat a kamara a honlapján van róla link is. Nem lehet, hogy erre gondolt?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 17:31 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
öreg Guajira írta:
Arról van valami hivatalos vagy hivatalosnak tűnő infó is, hogy az Agrárkamara le akarja nyúlni a szaktanácsadói hálózatot meg a tagságot vagy csak hallomás, elmélkedés, sejtés az alapja? Mert én csak ennek ellenkezőjét találtam a neten. Mármint hogy nem akarja átvenni az ágazati szervezetek szerepét. :?


A Méhészet októberi számában Győrffy Balázzsal Bross Péter készített interjút. Idéznék belőle egy rövid részt:

" B.P. : Milyen feladatokat fog ellátni tagjai érdekében a kamara?
Gy.B. : A kamara nem volt és nem is lesz érdekvédelmi szervezet, a jövőben is köztestületként fog működni. Nagyon erős szaktanácsadó hálózatot szeretnénk létrehozni, a termelők minden irányú kiszolgáltatottságának mérséklése a célunk.
....
B.P. : Mit lehet tudni az országos kamarai választásokról, milyen szerepe lehet ebben a méhészeknek?
Gy.B. : ...Egy tag (de csak regisztrált tag) egy szavazat elve alapján ekkor választják meg a megyei vezetőséget, akik maguk közül választanak küldöttet. Minél több méhész vesz részt a megyei választásokon, annál nagyobb a valószínűsége,
hogy küldöttei részt vehetnek az országos alakuló ülésen,...."

Ha elolvassátok, hogy a 15 kamarai osztályból 6 az agráriumé, melyből egy az állattenyésztésé, melynek egyik alosztálya foglalkozik a méhészettel, akkor rögvest feltisztul: milyen súlyt képviselhet a méhészet a kamarán belül.... Piszok szerencsénk, hogy a kamara nem foglalkozik érdekvédelemmel, csak "köztestületként" óhajt működni. Maga lesz a Kánaán, s az külön öröm és megtiszteltetés, hogy Győrffy Balázs apósa is méhészkedik...

Érdemes elolvasni a cikket, én a magam részéről már fellélegeztem. Igaz, hogy valójában semmiről sem szól, ami minket igazán foglalkoztat, de legalább nem ködösít és hazudik a szemünkbe, az Agrárkamara átmeneti elnöke a működésre vonatkozó elképzelését az alábbiakban körvonalazta:
" ... Nem mint érdekvédelmi szervezet, hanem mint köztestület, amelyet amint megkeres problémáival az érdekvédelmi szervezet, akkor a törvényben leírt közfeladatok teljesítése mellett, lehetőségeihez (kapcsolataihoz) mérten segíti majd tagjai gazdálkodását. Milyen módon, milyen mértékben? Ezt a jövő dönti el, hiszen sok kérdés még nyitva áll, rajtunk, az agráriumban résztvevőkön múlik most sorsunk alakítása. ...."

Ez olyan gyönyörűen semmitmondó, hogy akár én is írhattam volna....

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 07:28 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 19:42
Hozzászólások: 971
Tartózkodási hely: Hajdú
Sajna nincs időm az egészet átpötyögni, meg biztosan van nálam jobb nyelvtudó is itt.
A lényeg, hogy Ausztriában is van egy koordinátor, a Biene Österreich. Erről bővebben itt olvasható : http://www.lebensministerium.at/land/pr ... erung.html
Rajtuk keresztül megy a támogatások szétosztása, azzal a nagy különbséggel, hogy a nyert támogatásokból lenyúlnak 2%-ot, de minimum 15 eurot! A formanyomtatványukon legalábbis ez van : http://www.biene-oesterreich.at/netauto ... IwMTMucGRm
Itt a gépezet a három éves támogatási keretből, ami 4,5 millió euró kb 90 000 jurot szippant azonnal vissza ...

Németben meg még komplikáltabb, ott tartományonként más a helyzet. Innét szoktam ezt-azt rendelni, az oldalukon van néhány link, ha valakit konkrétabban érdekel az ottani tartományonkénti támogatási rendszer : http://bienen-ruck.de/foerderungimker

_________________
http://krajnai.freewb.hu/


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.06. 06:46 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.21. 11:31
Hozzászólások: 147
András! Pa vengerski, bitte! :lol:


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 21:07 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 19:42
Hozzászólások: 971
Tartózkodási hely: Hajdú
Vivaldi írta:
Mivel tudtommal sehol, egyik országban se létezik olyan egyesület mint az Omme, ezért feltételezhető, hogy ott a kamarákon keresztül megy a pénz.

Nehogy azt hidd, hogy ez ilyen egyszerű, és máshol teljesen "tiszta" a leosztás, khmm alanyi jogon jár a támogatás!!!
Osztrákban és a németeknél tartományonként más lehet a támogatások szétosztása és mértéke! Több összetevős a támogatás is (EU-s+Nemzeti+Tartományi együtt adja (ha adja) a támogatási keretet).
Itt viszonylag jól le van írva: http://www.biene-oesterreich.at/?id=250 ... 8207%2C%2C
Főképpen ez:"Nicht organisierte Imker kommen daher als Wirtschaftlich Begünstigte nicht in Frage und können keinen Förderantrag stellen!"

De a Google és a "Förderung in der Imkerei" rengetek találatot hoz! ;)
A találgatás sokszor félrevezető!

_________________
http://krajnai.freewb.hu/


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 19:36 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Nyilván valamilyen minta után mennek, amely valamely szomszéd országokban létezik már. Azt kellene megnézni, aki tud külföldiül, főleg az eu-ban, hogy ott mi a feladata a kamaráknak. Szerintem ebből biztos ki lehetne indulni. Ugyanis, itt az a kardinális kérdés, hogy hogyan jut el a támogatás, termelőkhöz. Mivel tudtommal sehol, egyik országban se létezik olyan egyesület mint az Omme, ezért feltételezhető, hogy ott a kamarákon keresztül megy a pénz. Na már most, senki ne gondolja, hogy a kamara majd előtérbe hagyja az Omme-t, mert annyira szereti, és azt mondja, hogy kedves Omme, olyan szép vagy, meg kedves, meghagyjuk neked a jogot, hogy csak az kaphat támogatást aki nálatok tag. Szerintem, azt fogják mondani, hogy azt kaphat támogatást, aki kamarai tag.
Még egy gondolat, ami felötlik az emberben, kérdésként. A tavaszi elnök választás előtt, itt a fórumon, valakik/vissza lehet olvasni/ meglebegtették, a Bross viszonyulását, a politikához. Nevezetesen ezekből azt lehetett kivenni, hogy Bross nem a mostani kormány embere. Felvetődhet kérdésként. Vajon a Bross talán ugyanezt a gondolat menetet gondolta végig, amit én az előbbiekben. Vagyis, csak találgatás szintjén: megalakítják a kamarákat. Elveszik a jogot, vagyis nem kötik a támogatást az Omme tagsághoz, és ezzel ki lapátolják a földet az Omme lába alól, és a talajt vesztett Omme sara az ő nyakába ömlik.
Ez persze csak találgatás, de én megmondtam, ha nem mondják meg az igazat, akkor találgatunk.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 18:56 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Szerintem a választás módján túl ugyanilyen fontos lenne, hogy csak elnököt válasszon a tagság ne komplett IB-t tagonként. Ezzel megadná a lehetőségét az elnöknek, hogy olyan csapattal irányítsa az Egyesületet, akikkel együtt tud dolgozni, és ő viseli a felelősséget a Küldöttgyűlés és a tagság felé az elvégzett munkáért. Mint a nagypolitikában. És akkor az elnökjelöltek hirdethetnének programot is, mert jelenleg azt se tudják, hogy kik lesznek az IB-ben, amikor ők elnökök lesznek :) Az EB-nek meg tényleg folyamatosan ellenőriznie kellene az IB-t, hiszen a Küldöttgyűlések között kvázi ők a tagság figyelő tekintete. Ha valami szabálytalan vagy törvénytelen akkor azt jelzik az OV-nak, hogy ha kell, akkor az IB helyett is tájékoztassák a tagságot. Akkor talán elkerülhetők lennének az ilyen derült égből villámcsapás fennforgások.
Arról van valami hivatalos vagy hivatalosnak tűnő infó is, hogy az Agrárkamara le akarja nyúlni a szaktanácsadói hálózatot meg a tagságot vagy csak hallomás, elmélkedés, sejtés az alapja? Mert én csak ennek ellenkezőjét találtam a neten. Mármint hogy nem akarja átvenni az ágazati szervezetek szerepét. :?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 18:22 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Igen, így van és ez nagy gond. Mert ugyanis mi is történik, kik, hogyan élik meg az Omme tagságot. A legtöbben, de biztos többen mint a tagság fele, de lehet ez hetven százalék is, februárban elmegy a megyei gyűlésekre, befizeti a tagdíjat, amit mondanak neki összeget, jó ha végigvárja a megyei gyűlést, és nem hagyja ott rögtön a fizetés után. Aztán szevasz, tavasz, legközelebb csak akkor megy, ha problémája van a támogatással, vagy újból egy év múlva befizeti a tag díjat. Ez eddig jó volt mindenkinek. Ő a tagdíjáért, amit befektetett, valamennyivel többet kapott vissza, az Omme vezetés meg örült hogy nyugodtan azt csinálnak amit akarnak. Voltak páran hőzöngők, én is tanúja voltam egy-egy gyűlésen, néhány szóváltásnak, azokat meg szépen leszerelték helyben. Az egésznek azonban volt egy páratlanul pozitív oldala, hogy ha az Omme vezetés úgy akarta, fel tudott lépni, mint az összes magyar méhész képviselője, mert nem volt más szervezet, és mindenki mindig őket kérdezte mindenről ami a méhészettel kapcsolatos. A gond az, hogy ez az érdekvédelem,/bár az hangoztatták, hogy az Omme nem érdekvédelmi szervezet/ bármilyen csekélyke is volt, mégis volt, most nagy veszélybe került. Az is igaz, hogy amíg a támogatásnak az Omme tagság a feltétele, addig lehet itt bárki elnök, akkor is ha csak tizenhatan ismerik, választhatják, elektorok, vagy lektorok, esetleg konnektorok. Végezhet bármilyen munkát, a lényeg, hogy a számlán legyen szeptemberig a támogatás összege. De mi van abban az esetben ha a támogatás, úgy mint máshol szokott lenni, a kamarai tagsági feltétel?
No, akkor már más a helyzet. Ugyanis abban biztos vagyok, hogy ha az Omme nem végez érdemi érdekvédelmi munkát, hanem csak valami ismeretlen személyek "odafönn" a tagok befizetett tagdíját tüntetik el, úgy elfelejti az Omme-t a mostani tagok kilencven százaléka, mintha soha nem is létezett volna. És ez nagy baj lesz. Ugyanis, a kamara valóban nem érdekvédelmi szervezet, és akkor már az Omme sem tudja megvédeni a méhészek érdekeit ezer, ezerötszáz taggal, mert meg sem kérdezik.
A cél tehát az kellene hogy legyen, hogy az Omme-t átalakítani olyan szervezetté, ami érdekelté teszi a méhészeket hogy tagok maradjanak. Ebben benne lehetne az is, hogy demokratikussá tesszük az elnök választást. Lehetne például látogatást tenni, a leendő elnöknek a nagyobb egyesületeknél, mint Amerikában ahol az a híres"elektori" választási rendszer van, ha már az olyan jó, és nem térünk rá a közvetett demokráciára. És néha talán meg kérdezni a tagokat, hogy mi foglalkoztatja , őket, hogy van e valami bajuk. Mert ha nem így lesz,.... hát nem tudom mi lesz.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 17:32 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Tomipapa írta:

Péter!

Csak téged szeretnélek idézni, nem is oly régen írtad: "Egy népnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemelnek. Amikor ezt a mondást először hallottam, kifejezetten cinikusnak éreztem. De végül is nem az, hiszen a nép maga választja vezetőit. Legyenek nekünk, méhészeknek jobb egyesületi vezetőink, mint amilyet megérdemlünk."

Több kitételt nem is citálnék ide a Méhészet 2012. januári számában megjelent írásodból, melyből bárki -értő olvasással- kihüvelyezheti: nem feltétlenül értettél-értesz egyet az Egyesület választási rendjével, döntéshozatali mechanizmusával. Helyes, te legalább leírtad, bár az arra Haász Ferenctől érkező válaszra már nem reflektáltál.
Nos, te OMME tagként, egykor ügyvezetőjeként, szaklapunk szerkesztőjeként jóval tájékozottabb vagy mint a magamféle, még csak nem is OMME-tag mezei fórumozó. Ügyvezető korodból pedig biztosan emlékszel még az Alapszabályban, SzMSz-ben, Választási Szabályzatban foglaltakra. Egyik szabályzat sem bebetonozott, s örök időkre változtathatatlan. Ha több demokráciát szeretnél belevinni az Egyesület döntéshozatali gyakorlatába, akkor mindössze be kell tartani a protokollt: a Küldöttközgyűlésen (az Alapszabály III/4.g. pontja alapján "A jelenlévő küldöttek legalább 10 %-ának indítványára, bármely ügyet fel kell venni a Küldöttgyűlés napirendjére.") -megfelelő támogatottság esetén- napirendre kell vetetni és szavazásra kell bocsátani javaslatodat az Alapszabály illetve a Választási Szabályzat, esetleg a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításának tárgyában.
Alapjában -inkább csak sejtvén, mint tudván- az a meglátásom, hogy ehhez minden eszköz rendelkezésedre áll: közismert szakírója, szerkesztője vagy a Méhészet c. újságnak, az OMME Gyöngyösi Szervezete mögötted áll, az országos szakmai kapcsolatrendszered is megvan, ismert méhészeti szakértőként emlegetnek, s gondolatoknak, jobbító szándéknak sem vagy híján.

Nem valószínű, hogy változtató szándékodhoz egy olyan öreg, outsider kocaméhész támogató reakciója szükséges, aki ugyan nagyon szívesen felsorakozik mögéd, ha szent háborút hirdetsz a megkövesült, ásatag OMME-i szervezeti élet megreformálása érdekében, de szavazatát nem tudja odaígérni, mert nincs neki olyanja.

Én nem az OMME belső válsága miatt aggódok elsősorban, ami annál sokkal jobban aggaszt, az a hazai méhészeti ágazat, a méhésztársadalom mély -s egyre inkább tovább mélyülő- válsága. Ennél is jobban már csak az a válság aggaszt, ami a hazai társadalmat sújtja, de azt a problémakört most nem bontanám ki, lévén a politikai megnyilvánulások e fórumon nem kívánatosak, ezért a tényeknél maradva: ezek a válságok nem függetlenek egymástól. Nem tudom, mi lesz az OMME-tel, azt majd a tagságának kell eldöntenie. Azt sem tudom, milyen lesz a méhészeti ágazat jövője, azt a hazai méhész-társadalomnak kell megformálnia. Azt viszont tudom, hogy "Egy népnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemelnek..."

Egyszer Antall József mondott egy jó riposztot, lezárásul a legjobb végszó: "Hja, tetszettek volna forradalmat csinálni...!"
Az oly régtől hiányolt Horváth János buzdításával: Hajrá!

T


Tomipapa!

Szeretem olvasni a hozzászólásaidat, most több gondolatoddal is feladtad a leckét.Nem feltétlenül értettem egyet az egyesület választási rendjével, döntéshozatali mechanizmusával.Ez valóban így van, de ment a szekér, jól ment a szekér, és nagyobb kockázatot jelentett volna ennek a gondolatnak az erőltetése, mind az OMME-ra mind saját magamra nézve mint annak lehetséges hozadéka.
Elővettem az általad idézet januári írást, melyben azt is írtam...További tartalék a tagság véleményének építő javaslatának, akaratának bevonása a végrehajtásba. Ma kevesen tudják, mi kell ahhoz, hogy egy témát az Intéző Bizottság napirendre vegyen arról határozatot hozzon és döntéséről, a szavazati arányok közlésével a tagságot tájékoztassa. Ezt nevezem és a demokrácia kiszélesítésének. Nekem volt úgy, hogy ügyvezetőként nem sikerült elérnem a napirendre vételt.
Nem válaszoltam Haász Ferenc válaszcikkére.Egy ilyen lépés, már nyílt szembefordulást jelentett volna az OMME-val, helyette inkább felhívtam és békességben elköszönve megbeszéltük a dolgokat.
Ezek után a márciusi OV után megkértem kilenc méhész szenátort, OV tagot hogy értékelje az IB 2008-2012 év közötti munkáját.Ez a cikk az áprilisi számban olvasható. Magam is meglepődtem a válaszokon, kicsit több kritikára számítottam, de szinte teljesen egyöntetűen az jött le mindegyikük teljes egészében elégedett az IB munkájával, azaz álláspontjuk szerint jól dolgoztak.Le kellet vonni a következtetést, távolról nézve az OMME IB-ben minden rendben, legalábbis úgy látszik.
Szent háború, vagy bármilyen háborút én nem tudok elképzelni.Azért az tudom, hogy azok akik most ott vannak az IB-ben jó szándékkal igyekeznek végezni a dolgukat.Ezért megérdemlik a tiszteletet.
Mindazonáltal azt gondolom a tagság nem kerülhet még egyszer ilyen helyzetbe, hogy ne lásson bele velejéig a vezetőség dolgaiba, ne ellenőrizze őket sokkal jobban, és ne kérje őket sokkal jobban számon, még ha úgy tűnik is minden rendben van.
A választási szabályzat, alapszabály megváltoztatásával kapcsolatban köszönöm a bizalmat, de ehhez egyedül kevésnek érzem magam.Tekintve azonban a csekély 10 %-os napirendre vételi arányt, ha össze lehetne hozni a mandátummal rendelkezők 10 %-át egy ilyen munkára rajtam nem múlik a dolog, azzal hogy megpróbálnám rávenni Bross Pétert is, hogy vegyen részt egy ilyen munkában. Aztán a javaslat elfogadása már a küldöttgyűlésen múlik.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 15:44 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
Vivaldi!

Ismerek olyan demokráciát, ahol az elektori rendszer kiválóan működik a választás során, eképp nem feltétlenül tartom szükségesnek a küldötti rendszer feladását, amennyiben a kommunikáció kétirányú, s a küldött azt képviseli, amivel "elküldték".

Azt pedig ne hidd, hogy sokakat érdekelt addig, mi történik "odafent", míg megkapta a fentről érkező támogatásokat OMME tagsága folyományaként. Ha azt hiszed, hogy a tagság többsége az olthatatlan egyesülés iránti vágytól indíttatva fizetett be mintegy 83 milliónyi tagdíjat, akkor vélem, te még Piroskában és a Farkasban is töretlenül hiszel...

Hozzáteszem, az OMME választott tisztségviselői (beleértve az elnököt is), némi költségtérítés fejében végezték a munkát, tiszteletdíjat egyikük sem vett fel. Természetesen ez az információ neked is rendelkezésedre áll, hisz csak az OMME közhasznúsággal kapcsolatos jelentését kellene elovasnod, s akkor nem mesélnéd nekünk azt, hogy az OMME fenntartása, működése, tisztségviselőinek javadalmazása kizárólag a tagdíjat fizető tagság vállán nyugszik. Az OMME valójában nem is csak egy egyszerű közhasznú, nonprofit szervezet, hanem egy kicsit az állami szakirányítás "kinyújtott karja" volt ezidáig, oroszlánrészt vállalva a MMNP kidolgozásában, s koordinálva azt, fenntartva és működtetve a szaktanácsadói hálózatot, melyet feltehetőleg (legalábbis az előzetes sejtetésekből leszűrhetően) az újonnan felálló Agrárkamara vehet át.
Nem tartom valószínűnek, hogy bárki is megélhetési indíttatásból vállalt volna szerepet az OMME vezetésben, eképp nehéz ezt számon kérni bárkin is. Az Egyesület -miként olvashattuk is Dögei Imre interpretálásában- most valójában korszakváltás előtt áll, de ez nem Bross Péter lemondása miatt van így, az ennek a váltási kényszernek következménye lehet, nem eredője. Miként olvashattuk szaklapunk főszerkesztőjétől, nem csak az OMME, de a teljes méhészeti ágazat korszakváltás, paradigma-váltás küszöbére érkezett, a méhész-társadalomnak is "belső tisztulásra és szemléletváltásra" van szüksége.

Ennek a tisztulási, szemléletváltási, önvizsgálati kényszernek létezését lehet tagadni, felvállalását lehet elodázni, de odafigyelni rá nem lehet. Korszakváltás jön hát, s mint Kálmán Imre óta tudjuk: " Új műsorhoz új férfi kell..."
http://www.youtube.com/watch?v=ow8gwrCnpYs

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.05. 11:47 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
öreg Guajira írta:
A közvetlen választásnak az is feltétele lenne, hogy a tagság ismerje a jelölteket, meg hogy mit szeretnének tenni elnökként. A jelenlegi rendszer inkább a ValóVilágra hajaz, beszavazzák a tagokat a "villában" meg megpróbálnak ismerkedni meg együtt dolgozni. Ez olyan, mintha a minisztereket külön külön választanák meg a kormányba és ott kellene egymással meg a miniszterelnökkel együtt dolgozniuk. Nem túl hatékony módszer, egyvalamire jó: el lehet maszatolni a felelősséget...

Ezt úgy látszik már nem lehet tovább halogatni, mert egy korszaknak mindenképpen vége.
Igazat adok a Malya Péternek, hogy előbb nem mondott véleményt. Én se mondtam volna a helyében, mert csak áskálódásnak tűnt volna.
Gondoljuk csak el, hogy is volt. A király, ebben az esetben a Bross, szilárdan ült a trónján, legalább is úgy tűnt, emberei tették amit kellett, a kívülálló, tagdíjfizető, meg azt hitte ennek így kell lenni, nem is lehet másképp.
Az udvartartás kínosan vigyázott a jó hírére, mégpedig úgy, hogy nagyon vigyázott ne nagyon szivárogjon ki semmi. Azzal azonban, hogy azt képzelték a tagságnak semmi köze a Bross lemondásához, szerintem nagyon túl lőttek a célon. És abban, hogy a tagdíjfizetőknek ne mondjanak szinte semmit, ha másban sokkal kevésbé is, ebben nagyon is megegyeztek, mint így utólag kiderül. De meg kell mondani, saját maguk érdekében, nagyon jól csinálták, amit csináltak. Igaz ugyan egy pár emberben időnként felmerült , hogy talán még mást is lehetne csinálni, meg ettől jobban is, de ki mert szólni? Három ciklus amit a Bross megkezdett, stabilnak kiegyensúlyozottnak tűnt. Mivel hírek nem voltak, a többség nem tudta mi zajlik azokban a berkekben, ami részben vagy egészben az ő pénzén működik.
De itt nem elsősorban a Bross a hibás. Hibás azonban mindenki aki, látta hogy mi történik, de befogta a száját a saját érdekében.
Mert lehet úgy vezetőt választani, hogy félre vezetik a választókat, és a tagokat, de még Észak Koreában is ismeri mindenki az elnököt, és csak a Magyar Méhészek Országos Egyesületében szokás, a tagdíj fizető tagság nem ismeri választás előtt sem, meg igazából utána sem, a tisztségviselőket sem az elnököt. Valahogy ez a küldött választó elnökválasztó küldötti rendszer, nekem sem túl korszerűnek, sem demokratikusnak nem tűnik. Talán nem véletlen, hogy ez az alapszabály/javítson ki valaki, ha nem így van/ 1984-ben született. Azóta rendszert , gensztert, meg minden egyebet váltottunk, de az OMME alapszabály az maradt.
Most azonban valami nagy gond lett. Nem tudom de az az érzésem, hogy ez mintha a kamarai törvénnyel is összefüggésben lenne. Mert gondoljuk el, mi van , ha akárki egyszer/ és nem biztos, hogy ez a kormány/ komolyan elkezdi úgy működtetni a kamarákat ahogyan az, boldogabb országokban működött, és működik ma is. Az OMME sok olyan dolgot, ami a kamarák feladata lenne, átvett. Ebből a legfontosabb számára, a támogatás hozzá kötése az OMME tagsághoz, mert ez duzzasztja fel a tagság számát. De mi van ha kamarai tagsághoz kötik.
Azonban ki emelném, az hogy Magyarországon egy egyesület képviseli a méhészek érdekeit, az nagyon jó, és nagy vívmány volt, és ezért félek az OMME sóhivatallá züllésétől.
Most már nincs más, ki kell gondolni, hogy hogyan lehet átalakítani az OMMET, működő képessé tenni, a magyar méhészek érdekében.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 23:33 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
öreg Guajira írta:
Malya Péter írta:
Malya Péter írta:
Mondhatni több demokrácia és átláthatóság kellene. Itt is többen azt hiányolják, hogy nem látnak bele a központi folyamatokba.Kérdezem, miért is nem lehet az egyesület honlapján megjelentetni, minden Intéző Bizottsági ülés előtt annak tervezett napirendjét, majd annak lezajlása után az elfogadott határozatokat, szavazati arányokat, név szerint megismerve hogy az adott kérdésben ki hogy szavazott. Rögtön nem lenne egy arctalan tömeg az IB hanem azonnal fogható lenne, hogy az ott ülők külön külön mit is képviselnek.


Erre senki sem reagált, még Tomipapa sem, nem lenne megvalósítható?



Szerintem ez támogatandó ötlet, csak az a baj, hogy ami szerintem jó, az itt halálra van ítélve :D
De komolyra fordítva minden szervezet dönthet úgy, hogy szélesebb átláthatóságot biztosít a tagok felé, mint a törvényi minimum. De Tomipapa a jogász..


Öreg!

Az "ász", no az nem én vagyok!
Én leginkább "ész" szeretnék lenni....

Itt a méhész fórumon kertész, a kertész fórumon méhész, a lelketlenek fórumán meg lelkész...

Péter!

Csak téged szeretnélek idézni, nem is oly régen írtad: "Egy népnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemelnek. Amikor ezt a mondást először hallottam, kifejezetten cinikusnak éreztem. De végül is nem az, hiszen a nép maga választja vezetőit. Legyenek nekünk, méhészeknek jobb egyesületi vezetőink, mint amilyet megérdemlünk."

Több kitételt nem is citálnék ide a Méhészet 2012. januári számában megjelent írásodból, melyből bárki -értő olvasással- kihüvelyezheti: nem feltétlenül értettél-értesz egyet az Egyesület választási rendjével, döntéshozatali mechanizmusával. Helyes, te legalább leírtad, bár az arra Haász Ferenctől érkező válaszra már nem reflektáltál.
Nos, te OMME tagként, egykor ügyvezetőjeként, szaklapunk szerkesztőjeként jóval tájékozottabb vagy mint a magamféle, még csak nem is OMME-tag mezei fórumozó. Ügyvezető korodból pedig biztosan emlékszel még az Alapszabályban, SzMSz-ben, Választási Szabályzatban foglaltakra. Egyik szabályzat sem bebetonozott, s örök időkre változtathatatlan. Ha több demokráciát szeretnél belevinni az Egyesület döntéshozatali gyakorlatába, akkor mindössze be kell tartani a protokollt: a Küldöttközgyűlésen (az Alapszabály III/4.g. pontja alapján "A jelenlévő küldöttek legalább 10 %-ának indítványára, bármely ügyet fel kell venni a Küldöttgyűlés napirendjére.") -megfelelő támogatottság esetén- napirendre kell vetetni és szavazásra kell bocsátani javaslatodat az Alapszabály illetve a Választási Szabályzat, esetleg a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításának tárgyában.
Alapjában -inkább csak sejtvén, mint tudván- az a meglátásom, hogy ehhez minden eszköz rendelkezésedre áll: közismert szakírója, szerkesztője vagy a Méhészet c. újságnak, az OMME Gyöngyösi Szervezete mögötted áll, az országos szakmai kapcsolatrendszered is megvan, ismert méhészeti szakértőként emlegetnek, s gondolatoknak, jobbító szándéknak sem vagy híján.

Nem valószínű, hogy változtató szándékodhoz egy olyan öreg, outsider kocaméhész támogató reakciója szükséges, aki ugyan nagyon szívesen felsorakozik mögéd, ha szent háborút hirdetsz a megkövesült, ásatag OMME-i szervezeti élet megreformálása érdekében, de szavazatát nem tudja odaígérni, mert nincs neki olyanja.

Én nem az OMME belső válsága miatt aggódok elsősorban, ami annál sokkal jobban aggaszt, az a hazai méhészeti ágazat, a méhésztársadalom mély -s egyre inkább tovább mélyülő- válsága. Ennél is jobban már csak az a válság aggaszt, ami a hazai társadalmat sújtja, de azt a problémakört most nem bontanám ki, lévén a politikai megnyilvánulások e fórumon nem kívánatosak, ezért a tényeknél maradva: ezek a válságok nem függetlenek egymástól. Nem tudom, mi lesz az OMME-tel, azt majd a tagságának kell eldöntenie. Azt sem tudom, milyen lesz a méhészeti ágazat jövője, azt a hazai méhész-társadalomnak kell megformálnia. Azt viszont tudom, hogy "Egy népnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemelnek..."

Egyszer Antall József mondott egy jó riposztot, lezárásul a legjobb végszó: "Hja, tetszettek volna forradalmat csinálni...!"
Az oly régtől hiányolt Horváth János buzdításával: Hajrá!

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 14:06 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Idézet:
A választás egyébként segíti a megtisztulást


Na akkor hajrá, minden hónapban is tarthatunk... ;)

Az, hogy az Evangélikus Egyházban, kit és hogyan választanak, az ő dolguk. Itt másként van a szabályzat, de gondolom ezt is meg lehet változtatni, ha kellő igény van rá!

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 14:04 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
A közvetlen választásnak az is feltétele lenne, hogy a tagság ismerje a jelölteket, meg hogy mit szeretnének tenni elnökként. A jelenlegi rendszer inkább a ValóVilágra hajaz, beszavazzák a tagokat a "villában" meg megpróbálnak ismerkedni meg együtt dolgozni. Ez olyan, mintha a minisztereket külön külön választanák meg a kormányba és ott kellene egymással meg a miniszterelnökkel együtt dolgozniuk. Nem túl hatékony módszer, egyvalamire jó: el lehet maszatolni a felelősséget...


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 10:07 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Rosszul fejeztem ki magam.Azt írtad........Bár ha így haladunk, megint lesz választás...,
Minősítenéd a haladást?
A választás egyébként segíti a megtisztulást.Az Evangélikus Egyházban a vezető világi tisztségviselőket közvetlenül választják.A Jelölő Bizottság javaslatait, szavazólap formájában országszerte megkapják a hívek.Beikszelik a számukra megfelelőt és az országos központban a beérkező szavazatokat összesítik.
Kérdezem, miért is nem választhatják meg az OMME tagok közvetlenül az IB tagokat.Ki kell küldeni a helyi méhész szervezetekbe a jelelő bizottság javaslatát majd összesíteni, egy tag, egy szavazat.Ez igazán demokratikus, jobb mint a küldött módszer.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 09:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
Mert ez "rosszabbodás"?

Nem vélemény, csak kérdem...

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 07:43 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Tükör írta:
Malya Péter írta:
Egyes a küldöttközgyűlés által megválasztott IB tagok képtelenek együttműködni más ugyancsak a küldöttgyűlés által megválasztott IB tagokkal. Az Intézőbizottság működésében, gondolkodásában, az egyes tagok által végzett munkában sosem volt egységes.Mint egyesületi alkalmazott volt szerencsém látni az OMME Központi irodájának tárgyalótermében amikor, és ahogy ezek a legfelsőbb választott tisztségviselők intézőbizottsági ülés keretében, egymással beszélgettek, ahogy ezek az összejövetelek folytak. Ezeken, mint egykori ügyvezető kötelező volt részt vennem. Kiábrándító. A korábban kiküldött előterjesztéseket sokszor el esem olvasták, a borítékot ott bontotték fel, a beszélgetés legtöbbször átment személyeskedésbe, elnök megrendszabályozási kísérletekbe. Az ott folyó szakmai munka, egyáltalán a beszélgetés színvonala kritikán aluli, inkább emlékezett egy vidéki méhészegyesület összejövetele utáni büfébeszélgetésre, mint egy szabályozott működésű országos szervezet központi összejövetelére. Ha valamiért hát ezért állt fel Bross Péter.Az egyesületi szabályzatokban foglaltakhoz való igazodás a legritkább esetben volt fontos. Azok mindig elavultnak voltak minősítve, még ha az éppen regnáló vezetés is készítette, így aztán nemigen kellett azokat betartani sem.Rövid ideig, volt foglalkoztatva egy nyugdíjas jogász. de hamar kicsinálták, mert a szabályzatokra való hivatkozásai zavarták egyesek szabad végrehajtásra vonatkozó igényét. Az egyesületnek most sincs semmilyen, még akár negyedállású jogtanácsosa sem, pedig amúgy jogászokkal Dunát lehet rekeszteni.


De Péter! Ezt miért csak most mondod?

A választások előtt nagyobb hasznát vették volna talán a népek.
Bár ha így haladunk, megint lesz választás...


De Laci! Ha mindezt a szeptember 15-ei OV előtt, vagy a tavaszi választások előtt mondom el, azontúl, hogy senki se hitte volna el, hamar én lettem volna a rossz gondolatok terjesztője.Ki kellett borulnia a bilinek ahhoz, hogy beszélni lehessen arról, mi is van benne. Nekem azonban csak a 2004-2008 közötti IB működéséről van valós tapasztalatom.A 2008.2012 közöttiről nincs, azt gondolom azonban, hogy az vagy ugyanúgy vagy rosszabbul működött, hiszen az újonnan felálló 2012-2016 .os IB után szinte azonnal kijöttek a problémák.Tényfeltárás kellene, szembenézés bizonyos múltbeli dolgokkal, ezt forszirozza öreg Guajira is. Én még nem adtam fel, hátha idetéved valaki az OMME házatájáról, és beszáll a beszélgetésbe.Nekem se OMME ügyvezetőként a sárga fórumon, se civilként itt nem keletkezett abból problémám, hogy időnként itt is elérhető vagyok.
Bár ha így haladunk,.... megint lesz választás...írod.Van valami rosszabbodás ami erre enged következtetni?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 20:54 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.05.06. 19:22
Hozzászólások: 756
Malya Péter írta:
Malya Péter írta:
Mondhatni több demokrácia és átláthatóság kellene. Itt is többen azt hiányolják, hogy nem látnak bele a központi folyamatokba.Kérdezem, miért is nem lehet az egyesület honlapján megjelentetni, minden Intéző Bizottsági ülés előtt annak tervezett napirendjét, majd annak lezajlása után az elfogadott határozatokat, szavazati arányokat, név szerint megismerve hogy az adott kérdésben ki hogy szavazott. Rögtön nem lenne egy arctalan tömeg az IB hanem azonnal fogható lenne, hogy az ott ülők külön külön mit is képviselnek.


Erre senki sem reagált, még Tomipapa sem, nem lenne megvalósítható?


Egy egyesület tagdíjfizető tagsága, okkal, „joggal”, elvárja, hogy tájékoztassák az egyesület életét-céljait érintő döntésekről, döntési helyzetekről…… Talán, az is lassan világossá válik mindenki számára, hogy külön szaktanácsadói hálózatot sem fognak finanszírozni a méhészek számára. Nyilván 2013-ban még működni fog a rendszer.

Ha a támogatásoknak sem lesz előfeltétele az OMME tagság, akkor csak abban az esetben maradnak a méhészek az egyesület tagjai, ha az vonzó lesz számukra. Jó lesz a társaság, jók lesznek a programok, átláthatóak lesznek a döntések, bizonyított lesz az érdekérvényesítő képesség stb.

Ezen kell dolgoznia az egyesület vezetésének. Nem lesz könnyű feladat, s ezen semmit sem lendít az, hogy az egyesület jelenlegi szabályai alapján nem kötelesek a tisztségviselők év közben kommunikálni a döntéseiket ……


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 20:52 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.05.06. 19:22
Hozzászólások: 756
Tomipapa írta:
Azt gondoltam, Litterae helyreteszi a kérdésben folyó agyalást, lévén az ő szakterülete, de mivel még nem tette meg, szeretnék néhány adalékkal hozzájárulni a kérdés továbbgondolásához...............Csak úgy röpködik errefelé mostanság a "közszereplő" fogalom.

Az OMME egyik tisztviselője, s egyik alkalmazottja, sem minősül közszereplőnek. Talán csak egy hozzászólásban szerepelt ez az állítás, nem biztos, hogy ez cáfolatért kiált, különösen a korábbi bejegyzések tükrében. De, ha gondolod, akkor meg tudom erősíteni a véleményed ……


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Litterae 2012.10.03. 20:58-kor.

Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 20:03 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.11.18. 16:34
Hozzászólások: 666
Tartózkodási hely: Vas Megye, Kőszeghegyalja
Ú de pezsegtek. :D :D

_________________
___________________________
B.FERI


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 20:02 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Malya Péter írta:
Malya Péter írta:
Mondhatni több demokrácia és átláthatóság kellene. Itt is többen azt hiányolják, hogy nem látnak bele a központi folyamatokba.Kérdezem, miért is nem lehet az egyesület honlapján megjelentetni, minden Intéző Bizottsági ülés előtt annak tervezett napirendjét, majd annak lezajlása után az elfogadott határozatokat, szavazati arányokat, név szerint megismerve hogy az adott kérdésben ki hogy szavazott. Rögtön nem lenne egy arctalan tömeg az IB hanem azonnal fogható lenne, hogy az ott ülők külön külön mit is képviselnek.


Erre senki sem reagált, még Tomipapa sem, nem lenne megvalósítható?



Szerintem ez támogatandó ötlet, csak az a baj, hogy ami szerintem jó, az itt halálra van ítélve :D
De komolyra fordítva minden szervezet dönthet úgy, hogy szélesebb átláthatóságot biztosít a tagok felé, mint a törvényi minimum. De Tomipapa a jogász..


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 19:59 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Tomipapa írta:
öreg Guajira írta:
Nahát kicsit nem vagyok itthon és hogy felpezsdül az élet :)


Esetleg maradhattál volna még kicsinyég...

Jó dolog a pezsgés, távolléted szemmel láthatóan hasznára volt a Fórum ittléted idején langyos, poshadt állóvizének. Vagy lehet, hogy a kénhidrogén-szag nem tőled származott?

No, mindegy, ha már megjöttél, Isten hozott!

T


Nekem is hiányoztál :D


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 19:52 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.10.31. 20:30
Hozzászólások: 558
Tartózkodási hely: Mátrafüred
Malya Péter írta:
Mondhatni több demokrácia és átláthatóság kellene. Itt is többen azt hiányolják, hogy nem látnak bele a központi folyamatokba.Kérdezem, miért is nem lehet az egyesület honlapján megjelentetni, minden Intéző Bizottsági ülés előtt annak tervezett napirendjét, majd annak lezajlása után az elfogadott határozatokat, szavazati arányokat, név szerint megismerve hogy az adott kérdésben ki hogy szavazott. Rögtön nem lenne egy arctalan tömeg az IB hanem azonnal fogható lenne, hogy az ott ülők külön külön mit is képviselnek.


Erre senki sem reagált, még Tomipapa sem, nem lenne megvalósítható?


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 19:37 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
öreg Guajira írta:
Nahát kicsit nem vagyok itthon és hogy felpezsdül az élet :)


Esetleg maradhattál volna még kicsinyég...

Jó dolog a pezsgés, távolléted szemmel láthatóan hasznára volt a Fórum ittléted idején langyos, poshadt állóvizének. Vagy lehet, hogy a kénhidrogén-szag nem tőled származott?

No, mindegy, ha már megjöttél, Isten hozott!

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 19:14 
Offline
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Csatlakozott: 2012.08.29. 19:54
Hozzászólások: 42
Nahát kicsit nem vagyok itthon és hogy felpezsdül az élet :)
Érdekes volt a hosszú csend után a hirtelen felpezsdülés, meg az is hogy hogy változik a történet, ahogy egyre több információ jut el a méhészekhez. Erről írtam anno, hogy a tisztánlátás fontos dolog... Meg azt is, hogy itt pár ember irányítja a dolgokat, amire most Malya Péter is utalt.
Persze akkor én voltam, aki gerjesztettem a hangulatot, meg vádaskodtam, meg honnankerültélidemérnemírszbemutatkozást....
Örülök, hogy egyre több fórumozó érzi úgy, hogy a maszatolás helyett konkrétumokat kellene tudnunk Bross Péter lemondásának okairól, mert ha belső viták okozták, akkor az utódjának se jósolok nagy jövőt. És az végképp rossz lenne az egyesületnek, egy elhúzódó bizonytalanság.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 17:22 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Avatar

Csatlakozott: 2008.12.14. 00:03
Hozzászólások: 1500
istvanrevesz írta:
BFERI írta:
Földtulajdonosi közgyűlésen ,a vadászterületek kialakítása során ,önkormányzati közgyűléseken,képviselő testületi űlés stb... mivel közszereplőkről van szó akár videós felvételt is lehetne készíteni.
Tapasztalatom szerint ahol felvétel készült , ott a legnagyobb hangadók szelíd kisbárányként viselkedtek.
Na persze később visszaváltoztak,de azért a közgyűlés formailag mindig jól sikerült.
Az ellenlábasok mai napig ellenségek így vagy úgy , de mindig náluk a fúró.

Ha megkezdte a probléma átvilágítását , akkor miért csúcsosodott idáig ?


A videó kérdés tetszik. Mivel közszereplőkről van szó.
És azt amennyiben nem zártkörű, tán meg is lehetne osztani és ismertetni a nagyérdeművel. Mondjuk akár az OMME honlapján is...
Ház az idáig csúcsosodás rejtélye, az nagy rejtvény...


Uraim!

Azt gondoltam, Litterae helyreteszi a kérdésben folyó agyalást, lévén az ő szakterülete, de mivel még nem tette meg, szeretnék néhány adalékkal hozzájárulni a kérdés továbbgondolásához.

Csak úgy röpködik errefelé mostanság a "közszereplő" fogalom. Nos, a közszereplő definiciója a magyar jogban nincs igazán definiálva, első alkalommal a 2003. évi III. törvény vállalkozott a definiálásra: "Közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelöltek, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította."
Természetesen ehhez érdemes beleolvasni magába a törvénybe is, abból kiderül, miért volt fontos a jogalkotónak a fogalom definiálása: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.c ... 0300003.TV
Az Alkotmánybíróság is foglalkozott a kérdéssel, a 36/1994(VI.24.) ABH igyekezett alkotmányossági szempontból helyretenni a problémát.
Van egy sejtésem, hogy ti a közszereplő fogalma helyett a közhasznú szervezet fogalma kapcsán feszegetitek a nyilvánosság kérdését. Azzal nincs semmi baj, az OMME közhasznú szervezet, eképpen a jócskán elavultnak ítélt Alapszabály valamint a SzMSz is kitér a nyilvánosságra és iratbetekintési jogosultságra, eképp elegendő azt elolvasni, s a betekintési joggal élni. Küldöttként akár az éves közgyűlésen is javasolható a nyilvánosság jogi keretek között történő kiterjesztése. Természetesen a nem közhasznúsággal kapcsolatos kérdések más nyilvánossági elbírálás alá esnek, de tagként lehetőség van engedély birtokában ezekbe is betekinteni.
A közhasznú szervezetek kérdéséhez egy kis adalék: http://www.cegjog.info/index.php?adv=&action=7&tema=2
Ha valaki jobban el szeretne mélyedni a kérdésben, javaslom áttekinteni az 1997. éviCLVI. törvényt.

Egyébként leghelyesebb lenne a helyi tagszervezetekben részletesen kivesézni a témát, s ott szükséges a jelöltállításokra vonatkozó javaslatokat is megbeszélni, eldönteni. Gyakorlatilag már csak egy IB tagnak kell távoznia ahhoz, hogy előrehozott választásokat kelljen tartani, az pedig a jelenlegi "lemondási ráta" ismeretében nem biztos, hogy halasztható lesz kikeletig...

T

_________________
"Nem azért ír az ember, mert valamit mondani akar, hanem azért, mert van mit mondania"
(F. Scott Fitzgerald)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 15:24 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.05.06. 19:22
Hozzászólások: 756
BFERI írta:
Még annyit ,h a Cégbíróság a Alap - Működési Szabályzatot átvizsgálja mielőtt bejegyzik, ellenjegyzik.
Egy példányát iktatják.
Bocsánatot kérek de ha elfogadták mindazok akik megalkották, a Bíró mint Cégbíró rátette az ámenül szolgáló pecsétet akkor nem annak a jogszerű alkalmazását kellene vizsgálni ?

A lényeget tekintve igazad van, valóban azt kell -s azt lehet- vizsgálni, hogy az OMME az Alapszabályának, ill. a Szervezeti-és Működési Szabályzatának megfelelően működik e. Vélhetően erre gondolt az e havi Méhészet 4. oldalán a szerző, amikor az egyesület szabályzatainak átvilágításáról írt. Az átvilágítás persze szép, irodalmi kifejezés, de ha egyszerűbben fogalmazunk, akkor elegendő a kétszeri, esetleg háromszori, értő olvasás is.

Mivel az új ügyvezető jogi végzettséggel rendelkező nyugalmazott vámtiszt, érdeklődve várom, hogy mikor kerül le az OMME honlapjáról a Buckfast hibrid népszerűsítését szolgáló „előadás”, szakmai előadásként való ajánlása. Azt ugyanis mind jogászként, mind vámtisztként tudnia kell az új ügyvezetőnek, hogy a Buckfast hibrid méh Magyarországon, termelő méhészetben, törvényesen nem tartható. Ha a „Buckfast lobbival” szemben leveszi, vagy leveteti ezt a népszerűsítő „előadást”, akkor részemről komolyan tudom venni.

A pontosság kedvéért annyit még illik megjegyeznem, hogy az egyesületekkel kapcsolatban nincs teendője a Cégbíróságnak. Az egyesületek nyilvántartásba vételét a polgári peres bíróságok végzik.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 13:30 
Offline
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Csatlakozott: 2009.10.11. 13:25
Hozzászólások: 2170
Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
Amiről ti vitatkoztok, nekem kicsit úgy tűnik, mint amikor világháború van, és a genfi egyezményről vitatkoznátok. Nekem pedig úgy tűnik,/ne legyen igazam/mintha alapjaiban remegne az egész, és valóban úgy lenne mint a mostani méhész újságban írják, 2012 a válaszút, az omme történetében. Ezt az ember, ha benne van a beavatottak között , ha nincs, érzi.
Aki benne van, vagy volt, mint a Malya Péter például, és sokkal jobban ismeri a helyzetet ott fenn, mint mi itt lenn, az meg inkább mintha azon csodálkozna, hogy-hogy a fenébe működhetett ez, ezidáig még. Mert az egész rendszer rossznak tűnik, és idejét múltnak. Az egész " probléma mentes, folyamatos működés" egy embernek, a Brossnak volt köszönhető, aki olyan tekintélyt vívott ki magának, amit nem mert bárki megkérdőjelezni. Valamilyen okból, talán a külső, vagy politikai környezet változása miatt, ez megkérdőjeleződött, és rögtön el is intézték a háttérben várakozók. Amit én nem értek, hogy ki, vagy kik lehetnek e mögött, és miért csinálják. Nagy pénzek, vagy hatalom, vagy mi, ami ezeket motiválja. De az is lehet, hogy ez csak az én benyomásom. De mégis, mintha nekem lenne igazam.


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 12:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.09. 20:20
Hozzászólások: 9383
Tartózkodási hely: J-N-Szolnok
István!
Mit szántál "ténynek"?

A "lehetnek"-et, a "van,amikor"-t vagy a "nem hiszem, hogy minden esetben"-t ??

_________________
NB fészek+2x1/2NB szűz méztér(néha 3)
Halad az, csak csinányi köll....
"Tükörbe nézünk, de önmagunkba soha..."


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 12:10 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
BFERI írta:
Még annyit ,h a Cégbíróság a Alap - Működési Szabályzatot átvizsgálja mielőtt bejegyzik, ellenjegyzik.
Egy példányát iktatják.
Bocsánatot kérek de ha elfogadták mindazok akik megalkották, a Bíró mint Cégbíró rátette az ámenül szolgáló pecsétet akkor nem annak a jogszerű alkalmazását kellene vizsgálni ?


Nem, mert a működési szabályzatban is lehetnek"kiskapuk",amik a jog alkalmazás (még bírói alkalmazás és ámen, vagy pecsét) esetén is mindég, vagy ha úgy tetszik, mindvégig nyitva maradnak.
A jog is mindig változik, így a jogszabályok is van,mikor utólag nyitnak új, és újabb kiskapukat,(tán nagykapukat is) még az egyesületi törvények és jogszabályokban is.
Tehát, nem hiszem,hogy minden esetben a Cégbíró a hibás. (Nem védem őket, nehogy félreértsd.)
Mindenképp hozzáfűzöm, hogy ezt természetesen nem okoskodásnak szántam, hanem ténynek.

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 12:01 
Offline
Tag
Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.16. 21:57
Hozzászólások: 219
Tartózkodási hely: Európa, Magyarország, Szeged város
BFERI írta:
Földtulajdonosi közgyűlésen ,a vadászterületek kialakítása során ,önkormányzati közgyűléseken,képviselő testületi űlés stb... mivel közszereplőkről van szó akár videós felvételt is lehetne készíteni.
Tapasztalatom szerint ahol felvétel készült , ott a legnagyobb hangadók szelíd kisbárányként viselkedtek.
Na persze később visszaváltoztak,de azért a közgyűlés formailag mindig jól sikerült.
Az ellenlábasok mai napig ellenségek így vagy úgy , de mindig náluk a fúró.

Ha megkezdte a probléma átvilágítását , akkor miért csúcsosodott idáig ?


A videó kérdés tetszik. Mivel közszereplőkről van szó.
És azt amennyiben nem zártkörű, tán meg is lehetne osztani és ismertetni a nagyérdeművel. Mondjuk akár az OMME honlapján is...
Ház az idáig csúcsosodás rejtélye, az nagy rejtvény...

_________________
istvanreveszx (véleménye/hozzászólása)


Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4800 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Jani, Shark valamint 24 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

greenmiles v1.0 desgined by CodeMiles Team.