Pontos idő: 2013.05.24. 01:49

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1256 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Következő
  Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírek
HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 13:30 
Tag
Tag

Akkor innen üzenem, kedves kamara, lesz...m,önöket

Teljesen igazad van vivaldi. Bezzeg a pénzt nem küldték vissza csak a kamarai választási papírokat. Ez azért elfogadhatatlan és gusztustalan kamara részéről.Hiába a pénz az mindenkinek kell de a szavazati jog már nem. :merg

Vissza a tetejére
 Profil Privát üzenet küldése E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 12:22 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Tartózkodási hely: Észak, közép Nógrád, A Karancs 10km-es körzetén belül.
És akinek csak másnap jött meg a pénze, az büntibe van. Akkor innen üzenem, kedves kamara, lesz...m,önöket is/kis ö-vel/meg a választásukat is. Nekem leveleket se küldözgessenek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 12:19 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Bocs,látom,hogy időközben Banderas válaszolt,a enyémbe meg néhány hiba csúszott.
Természetesen az első sorban is nov.30 a helyes dátum,a "tartalék" névjegyzék helyett,pedig inkább "vigasz ági"-t kellett volna írnom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 12:04 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Elképzelhetőnek tartom,hogy csak a regisztrációd történt meg okt.30-ig, a pénz meg csak a hétvége után érkezett be.
Mert:
"A regisztrációnként 5.000,- Ft összegű kötelező kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje szintén 2012. november 30. A kamarai nyilvántartásba vétel csak azt követően történhet meg, hogy a kamarai hozzájárulás befolyt a Magyar Agrárkamara erre a célra elkülönített...14100000-10790649-02000004 számú bankszámlájára (Volksbank)."

Úgy értesültem,hogy volt akinek 37 sikertelen regisztrációja is volt a sikeresen kívül.Lehet,hogy Ő kap néhány elutasító választ is...
Amennyiben valami hasonlóról vagy valami elírásról lehet szó,és megreklamálod az elutasító határozatot a Kamaránál,felvehetnek a tartalék választási névjegyzékbe,és akár szavazhatsz is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 11:56 
Tag
Tag

[quote="speti"]Aki nem szavazhat az véletlenül nem csekken adta fél a pénzt?

Sziasztok!

Ma voltam a kamaránál és azt javasolta a hölgyike hogy levélben írjak egy pársort hogy a fizetés megtörtént, meg fénymásoljam le a csekket, meg a kamarai regisztrációs lapot is másoljam le és ezekkel együtt adjam fel levélben nekik.
Ezt én ma megtettem.
Ő is azt mondta aki csekken adta fel a pénzt valószínű azok kaptak ilyen levelet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 11:15 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Aki nem szavazhat az véletlenül nem csekken adta fél a pénzt? (Én csekken adtam fel és nem szavazhatok, szerintem nem veszik a fáradságot hogy össze fésüljék a befizetéseket,a regisztrációkkal ) :merg

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.29. 09:13 
Tag
Tag

Üdv!

Nekem is jött egy ilyen levél, hogy nem szavazhatok. Ez azért elég érdekes. :shock:

www.zsotermeheszet.weboldala.net

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 21:35 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Én sem szavazhatok.... :D
Üdv. Axx.
-------------------
Az örök kezdő.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 21:10 
Tag
Tag

Vivaldi írta:
Ma jött egy levél.,hogy valami nincs rendben velem, de azt nem írták meg hogy mi a kínjuk. Viszont nem szavazhatok. Telefonáltam nekik. Mondom a pénzt küldjék vissza. Hát azt nem küldik. Mért nem? Azért mert be kell lépni. Akkor most tag vagyok vagy nem? Aszongya azért tag vagyok. Akkor miért nem szavazhatok? Mert nem.
No mondom vagy tag vagyok, és szavazhatok, vagy nem vagyok tag és akkor vissza a pénzt. Tuggya mit, mondom, leszarom a szavazásukat, de ha nem küldik a pénzt, azt vegyék tudomásul, többet tőlem egy fillért se látnak.

Nekem is jött, hogy valami probléma van velem.
Nem írták, hogy mi, csak hosszasan taglalják, hogy válasszak az általuk összeállított alternatívák közül.
(nem volt rajtam sapka? :D :re )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 19:04 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kopaszkutya írta:
Januártól efelett csak átutalással történhet minden pénzforgalom.

Ja, hát ezt tudtuk, hogy előbb utóbb így lesz. Én még attól tartottam csak 1 misi lesz a határ.
Mobil net! Azonnali utalás.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 19:00 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Vivaldi írta:
Oda kellene figyelni, hogy nem e csak a méhészeket tiltják el a szavazástól. Az is furcsa, hogy az utolsó három napban értesítenek, hogy nem szavazhatsz.

Engem nem tiltottak el és a fiamat sem.Nálad valószínűleg azért történt mert demoralizáló tevékenységedet folyamatosan figyelemmel kísérik. :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:55 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Közös őstermelői ig. esetén ez nem így van.Csak egyszer kell fizetni létszámtól függetlenül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:54 
Törzstag
Törzstag

Azt tudja valaki mennyi méhész regisztrált a kamarába?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:51 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Oda kellene figyelni, hogy nem e csak a méhészeket tiltják el a szavazástól. Az is furcsa, hogy az utolsó három napban értesítenek, hogy nem szavazhatsz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:46 
Törzstag
Törzstag

Januártól efelett csak átutalással történhet minden pénzforgalom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:45 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Nekem is rossz előérzetem van, pénzlenyúlásnak és egyfajta felülről szabályzott "érdekképviseletnek" tűnik az egész.Tud már valaki olyan neveket akik a jelölt listákon méhészként vannak rajta?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:43 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Mi ez a 1,5 misi egy hónapban, egy embernek, Laci?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:39 
Törzstag
Törzstag

Ha szereted a mézet méhészkedhetsz ezerrel, de hogy hogy adod el, az már máskáposzta. A felvásárlási jegyen már külön rublika van a kamarai azonosítónak. Ehhez jön hogy csak 1,5 milliót fizethet ki a felvásárló egy hónapban egy embernek. Tehát szinte kényszerítve vagy, hogy mindenkinek válts őstermelőit a családban és léptesd be a kamarába...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:23 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Miért ne méhészkedhetnél. Tudod te hányan lesznek akik nem lesznek tagok? Megsúgom nagyon sokan. Az már most is látszik, hogy ez is ugyanolyan szar banda lesz,, mint a többi hozzá hasonló.
Figyelj, kimegyek az erdőbe, saját magánterületemre. Méhészkedek, mindenhonnan kijelentkezek, nem leszek tag sehol. Senki nem tud rólam. Majd a mézet eladom, csak bízd rám. Hidd el senki sem szól hozzám egy szót se. El se képzeled mennyien csinálják ugyanezt. És esik bántódásuk? A fenét. Mindig a hozzám hasonló törvény követöt szívatják. Az ilyen pénzlopó faszkalapokat nem tartom el. Az a bolond aki törvénykövető. Legszivesebben bele sz...nék az egészbe.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:21 
Tag
Tag

Nem egyedi az eseted!Pontosan ezt mondták nekem is!Nem tudták megmondani hogy mi a baj,de szavazni nem szavazhatok.

-Akkor meg tudná mondani hogy mégis mi a probléma?
-Nem,sajnos én ezt innen nem tudom megállapítani.
-Értem.Akkor ki tudja megmondani?
-Nem tudom.
-Akkor mit tetszik tudni?
-Ne szellemeskedjen fiatalember,ne csináljon viccet belőle!
-Nem csinálok,maguk egyszerűen nevetségesek!Tegyék a fejük alá a pénzt amit befizettem,többet egy rohadt forintot se fogok befizetni.

Ez a kis párbeszéd hűen tükrözi a felkészültséget és a rendszer működését. :ut

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:18 
Tag
Tag

Vivaldi írta:
A kamarába. Ma jött egy levél.,hogy valami nincs rendben velem, de azt nem írták meg hogy mi a kínjuk. Viszont nem szavazhatok. Telefonáltam nekik. Mondom a pénzt küldjék vissza. Hát azt nem küldik. Mért nem? Azért mert be kell lépni. Akkor most tag vagyok vagy nem? Aszongya azért tag vagyok. Akkor miért nem szavazhatok? Mert nem.
No mondom vagy tag vagyok, és szavazhatok, vagy nem vagyok tag és akkor vissza a pénzt. Tuggya mit, mondom, leszarom a szavazásukat, de ha nem küldik a pénzt, azt vegyék tudomásul, többet tőlem egy fillért se látnak.

No, emlékszetek e még rá?... Ezért kérdeztem én korábban valamikor, hogy kamarai tagság nélkül, legálisan és jogszerűen méhészkedhetek e?...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 18:14 
Tag
Tag

Én ma 2 levelet is kaptam egyikbe ugyan ez valami nincs rendbe így nem szavazhatók..mondom ok leszarom am se érdekelt volna...bontom ki a másikat abba meg az van, hogy mehetek szavazni dátummal időponttal rendesen ellátva..nah akkor most melyik levelet vegyem komolyan..mondjuk mind1 is nem érdekel az egész egy nagy kalap szar...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 17:55 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

A kamarába. Ma jött egy levél.,hogy valami nincs rendben velem, de azt nem írták meg hogy mi a kínjuk. Viszont nem szavazhatok. Telefonáltam nekik. Mondom a pénzt küldjék vissza. Hát azt nem küldik. Mért nem? Azért mert be kell lépni. Akkor most tag vagyok vagy nem? Aszongya azért tag vagyok. Akkor miért nem szavazhatok? Mert nem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 14:54 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hova nem vettek be?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.28. 12:09 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Nem hogy, hezitálnom kellene, hogy elmenjek vagy nem . Ma jött egy papír, hogy el se mehetek, nem vettek be. Majd írok nekik papírt hogy a pénzt küldjék vissza.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.27. 23:40 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Vivaldi!

Látom, nem ment át....

Talán harmadjára írom le, hogy semmi jelentősége annak, elmégy-é szavazni, vagy helyette a helyi "Búfelejtő"-ben múlatod az időt. Az előző hozzászólásodból viszont kiderült, az alternatívák közül az utóbbit tartod gazdaságosabbnak. Igazad van, a "Búfelejtő" az ócsóbb, mert a benzin drága, a lokális kortyolda guggolósa közel sem annyira. Én is jeleztem a múltkor, hogy feltehetően a Tavaszvárót preferálom, ha másért nem, a sógor pincéjéért már megéri nem a küldöttválasztáson tölteni a drága időt...Meg okosodhatunk is a tavaszt várván, mert felvázolják nekünk az európai és a magyar méhészek jövőjének kilátásait. Imígyen duplán megéri a tavaszvárás. Ha meg az időjárás nem lenne kegyes, akkor én is a közeli "Négycsöcsű"-ben tartom a fogadónapomat. Mióta van wifi-jük, onnan is tudok fórumozni...

Értsd már meg, lelköm, hogy a küldöttválasztásokon megjelenők létszámától függetlenül a választás mindenképp érvényes lesz, s listából is csak egyet, a MAGOSZ-ét támogathatnád, ha mégis elmennél. Azt is tudod már, hogy a lista zárt, tehát arra felírni vagy arról nevet lehúzni lehet ugyan, de csak abban az esetben érdemes, ha a szavazatodat feltétlenül érvénytelenné óhajtanád nyilváníttatni. Remélem ennyi információ birtokában már képes leszel helyes döntést hozni, s öntudatos, szervezett méhészként támogatod a rendrakás szándékát az agrobizniszben. A jelöltlistát meg nemsokára megismerheted az agrárkamara honlapjáról, meg nemsokára kapsz meghívót is.
Ezekből megtudod, hogy van méhész jelölt is. Kb. kettő, de majd azt is megírják neked, a jelölő érdekvédelmi szervezetet fel kell tüntetni a küldöttlistán.

No, pá! T

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 19:48 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Szerinted , akkor most mit tegyünk. Utazzunk, sokszor 10-20km-eket, és szavazzuk meg nyakunkra egy új sleppet?Tisztelet a kivételnek, ezek a méhészek. A magosz sem rosszabb mint bármi más, de nem is jobb. A magyar parasztság ügye még akkor elveszett, amikor Torgyán doktor szar bandája, minden rendes embert kirúgott a kisgazda pártból, és teljesen kisajátította azt. Azóta a Magyar parasztság nem tért magához, és nagyon nagy valószínűséggel már soha nem is fog. Ki jobb, talán Gőgös? Az Isten mentse meg tőlük ezt a népet. Mindegy ki van ott, a kifosztás folytatódik. Annyit talán meg tehetünk, ha már nincs méhész jelölt, nem követünk el öngyilkosságot, és nem szavazunk meg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 12:43 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Vivaldi!

Hallgass Kálmánra, neki legalább van fogalma a választások lebonyolításának szabályairól, menetrendjéről.

Nagyon jól látja, hogy a MAGOSZ "ernyője" alá sikerült beterelni a 11 érdekvédelmi szervezetet. Ebből egy volt az OMME. Tehát az OMME jelőltjei felkerültek arra a MAGOSZ listára az alku következtében és gazdasági súlyának részarányában.

Már régen javasoltam, hogy a képbe kerülés érdekében olvasgatva tenni lehet, ha beütöd, hogy http://www.agrarkamara.hu , akkor a "Tovább a választási információkhoz", s ott a jobb oldalon fellelhető "Letölthető dokumentumok" menüpont megfelelő linkjére kattintasz, akkor a képbe jutásnak már nem az információ-hiány lehet az akadálya.

Már többször is megírtam, hogy e "választási" színjáték vesztese nem a magyar méhésztársadalom lehet, hanem a demokrácia. Az Agrárkamara felállításával vélelmem szerint az veszíthetett legtöbbet, hiszen -miként látszik- gyakorlatilag beterelték a teljes magyar agráriumot, élelmiszeripart és vidéket a MAGOSZ "védőszárnyai" alá, a választási szabályokkal pedig ezt a gazdasági "hatalomátvételt" gyakorlatilag lezajlottként lehet értékelnünk, hiszen a listák(?) zártak, a részvételi aránynak sincs jelentősége. Az említett lapon egyébként a megyei küldöttek száma, az összlétszámhoz képest kifejezett aránya is megtalálható, azt áttekintve is igen jól látszik, hogy a regisztrált gazdálkodók arányához viszonyított küldöttlétszám is erősen torzított, vesd össze mondjuk a nógrádi 2069-es regisztrált (tehát választó) és mondjuk a szabolcsi, közel 31000 fős létszámot a küldöttek számával. Nógrád választ 45 küldöttet, Szabolcs meg 90-et....Rakd össze "fohászra" a két mellső lábadat... Ha ez az "egy regisztrált tag, egy szavazat" elvének megfelel, akkor visszavontam az "álságos, antidemokratikus, cinikus stb." jelzőket, melyeket a választás kapcsán elkövettem...

Segítenék még további információkkal is, hogy el tudd dönteni, elmégy-é választani, s hajlandó vagy-é támogatni a jelöltlistát: http://premier.mtv.hu/Rovatok/Mareggel.aspx Nos, ott, a január 25-i adásban hallgasd meg Szabó Rebekával (06:34-től) és Győrffy Balázzsal (06:39-től) készült interjúkat a kamarai választásokról. A megítélést már rád bíznám, de talán sikerül belátnod, hogy az engedetlenségi mozgalomra történő kampányfelhívásod árnyaltan fogalmazva is egy marhaság...

T

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 11:40 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Én úgy értettem, hogy ha a listán nincs méhész, ne szavazzatok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 11:32 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Biztosan nem értettél valamit félre?
Csak a teljes listára lehet szavazni.
Nem tehetsz hozzá,és nem húzhatsz le belőle senkit,mert akkor érvénytelen a szavazatod.
A listaállításban az OMME, vehet részt. A másik 11 szervezettel együtt tehet javaslatot,hogy ki kerüljön a 12 szervezet közös listájára.
Vagy én értem félre,amit írtál?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 10:30 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Minden méhésznek azt javaslom, vagy szavazzon méhész jelöltre, vagy ne szavazzon senkire.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 10:21 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Tükör írta:
Értem én, hogy szeretnéd leegyszerűsíteni magadnak, hogy megértsd, de valahogy csak belegabalyodtál mint kiscica a gombolyagba Most hirtelen "költői képekben" meg rébuszokban kezdesz el beszélni. Valamiben elbizonytalanodtál, hogy nem mered nevén nevezni konkrétan mire, kikre gondolsz?

Konkrétan arra , hogy a szaktanácsadók kihez fognak tartozni. Mert eddig akárhogy is, de csak a méhészekhez tartoztak. Kimondva kimondatlanul, omme-hoz. De ha bekerülnek a kamarába is, ez csak akkor fog működni, ha nem lesz ellentét a két szervezet között. Azt meg azért ne képzelje senki, hogy példának okáért a növényvédősök, akik ugyancsak ennek a kamarának tagjai lesznek, majd mindent alá rendelnek a méhészeknek Látjuk a politikában is , hogy a két ellentétes érdekeltségű csoport képtelen az együttműködésre,hiába élnek egy országban.Teszem azt ha a kamarában két ellentétes érdek ütközik, akkor melyik kerekedik felül? Mint tudjuk mindig az erősebb kutya csinálja. Tehát az igazságnak most se lesz nagy szerepe.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.26. 09:58 
Törzstag
Törzstag

szigetivili írta:
Akkor mire/minek is kellene szavazni??????
Ki van ez találva.

Belebotlottam ebbe a pécsi hírbe,és meglepődtem hogy a megyémben febr. 1-től
már kezdődik a szavazás,de hogy kire és mire lehet szavazni arról nyilvánosságra
hozott listát vagy neveket nem látni sehol. :roll:
Az országosan 1230 jelenlegi jelöltnek csak a töredéke jut,juthat majd be a nagy "alkotmányozó"
országos testületbe.
Illúzióim nincsenek arra nézve hogy ott hány méhészpárti lesz.
Az esélyeket korábban Tomipapa már korrekten levezette.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 19:34 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Imker írta:
Vivaldi írta:
"új hatalom van születőben", mert ugye ha a szaktanácsadók automatikusan a kamara tagjai. Vagy , hogy is van ez?

Tegnap Budai Gyula VM államtitkára mondta egy előadáson, hogy a szaktanácsadói rendszer átalakítását tervezik.

Lehet, hogy ezzel van összefüggésben az, hogy a szaktanácsadók munkaszerződését már csak aug. végéig hosszabbították meg?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 19:29 
Törzstag
Törzstag

bükk írta:
http://www.pecsma.hu/hirzona/agrarkamarai-valasztasok/

Az Agrárkamara honlapján megtalálható hogy egyes megyékben hol és mikor lehet
szavazni.

Magyarázzátok el légyszi', hogy ennek mi is a jelentősége vagy értelme!

A "választási szabályzat" 15.§. /1/.bek-e szerint a zárt küldötti listán annyi küldött szerepelhet, amennyi az adott megyében regisztáltak száma szerint szerepelhet.
Nagy valószínüséggel egy lista lesz a magoszé.
Akkor mire/minek is kellene szavazni??????
Ki van ez találva.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 17:29 
Törzstag
Törzstag

[/quote]Tegnap Budai Gyula VM államtitkára mondta egy előadáson, hogy a szaktanácsadói rendszer átalakítását tervezik.[/quote]

Melyiket?A kamarai vagy a méhészeti szaktanácsadóit, esetleg mindkettőt?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 16:24 
Tag
Tag

Imker írta:
Vivaldi írta:
"új hatalom van születőben", mert ugye ha a szaktanácsadók automatikusan a kamara tagjai. Vagy , hogy is van ez?

Tegnap Budai Gyula VM államtitkára mondta egy előadáson, hogy a szaktanácsadói rendszer átalakítását tervezik.

No, erre aztán én is nagyon kíváncsi vagyok, hogyan, miért, minek, sőt miképpen,és ebből ugyan mi haszna is lesz a méhészeknek... ?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 13:16 
Törzstag
Törzstag

http://www.pecsma.hu/hirzona/agrarkamarai-valasztasok/

Az Agrárkamara honlapján megtalálható hogy egyes megyékben hol és mikor lehet
szavazni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 12:11 
Tag
Tag

Vivaldi írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 10:30 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Értem én, hogy szeretnéd leegyszerűsíteni magadnak, hogy megértsd, de valahogy csak belegabalyodtál mint kiscica a gombolyagba Most hirtelen "költői képekben" meg rébuszokban kezdesz el beszélni. Valamiben elbizonytalanodtál, hogy nem mered nevén nevezni konkrétan mire, kikre gondolsz?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.25. 09:45 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Képletesen vezessük le hogy mi is történik itt. Van egy falu, amivel, ebben az esetben Magyarországot helyettesítsük be. Ebben a faluban a méhészeket, lakosoknak nevezzük, az omme-t, meg csárdának, a szaktanácsadókat dudásnak hívjuk. Na már most eddig úgy volt, hogy a falu minden lakosa egy csárdába járt, ahol a dudás is volt. Most nyitottak ugyanabban a faluban másik csárdát is,/a kamara/ és kötelezték a falu lakosait, hogy oda is járjanak. Közben a dudás is arra pályázik, hogy ott is fújhassa. Az világos, hogy a dudás kinek fújja. Csak az nem , hogy hol. Itt. Ott. Mindkét helyen. Vagy sehol.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 20:23 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Valamilyen szempontból érthető, hogy az IB őket nyomja, mert rajtuk keresztül akarnak hatni a folyamatokra.Annak örülök, hogy a kamaránál ott az OMME, de jobban örülnék, ha választott OMME tisztségviselők, helyi elnökök kerülnének be, olyanok akik a tagságnak tartoznak beszámolni és nem az IB-nek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 20:11 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 20:00 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Valahogy úgy adódott, hogy több szaktanácsadóval is van kapcsolatom, de amikor az IB szóba jön meglehetősen szűkszavúvá válnak.Érthető a tartózkodás, hiszen az őszinte szó bajt hozhat rájuk.A Baldavárit meg azért hoztam elő mert, ő az apiterápiásoknál elnökhelyettes, így belülről ismerheti a történteteket, ráadásul OMME elkötelezett is. Így érdekes lenne amit mond.A Kutasi Tamás is ott van de őt személyesen nem ismerem, meg nem is OMME élharcos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 16:58 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Gombóc Artúr írta:
Most jó lenne ha megszólalna Baldavári is, buci ügyben nem adnék a véleményére de apiterapia ügyben igen.r[/color]

Miért is?
Ebben nagyobb szaktekintély talán?
Vagy ha a bucinál nem szavahihető, akkor itt mitől lesz számodra az?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 16:16 
Törzstag
Törzstag

Mielőtt ebből a híradásból messzemenő következtetéseket vonsz le nem ártana a másik felet,
pld, a megyei szaktanácsadódat megkérdezni?
Meglehet pont az változtatta meg a feltételeket aki most azt számon kéri. :o

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.24. 15:27 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Apiterápia konferencia
http://www.apiterapia.hu

Mi ez már megint? Körmendy-Rácz elhatárolódik az OMME IB-től, mert az IB önhatalmúlag új feltételeket támasztott.Már megint ez a hatalmi kérdés.Pedig elég lehetett volna Bross Péter távozása.Hogy pontosan mi volt azt én még nem látom.Most jó lenne ha megszólalna Baldavári is, buci ügyben nem adnék a véleményére de apiterapia ügyben igen.Egy azonban biztos az aki ellent mond az OMME IB-nek az kiesik a pikszisből, Így Körmendy Rácz János-nak legalábbis a jelenlegi IB-vel való kapcsolatára nem sok jövőt jósolok..Aki kiteregeti a szennyest az ellenség, vét a méhész összetartás ellen- legalábbis az IB eddigi gyakorlata szerint.

Elég a link. Minek még bemásolni is? Mert így olyan, mintha az egészet te írtad volna.

Moderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.22. 23:27 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Baranyában 6 jelölt volt. Volt.

Egy főt valamiért a kamara kiiktatott (állítólag nem felelt meg a regisztrációja, remélem nem én voltam az... :o ). Helyette bekerült a tartalék méhészünk, így lett az eredetileg tervezett 5 fő.

Viszont ma volt Pécsen egy rendezvény, ahol a jelenlegi ideiglenes főnökkel beszéltem: 4 jelöltünk van bent, mert jött a semmiből egy szerveződés és miatta minden jelölő szervezettől lecsippentettek 1 főt Baranyában, így maradt nekünk 4.

Pár nap és a listák fent lesznek a kamarai honlapokon.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.22. 14:33 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Litterae írta:
Egyébként az OMME jogosult a választási listára jelölteket felvetetni, már ki is választották ezeket a jelölteket. .

Megyénként két jelölt mehet, és ebből az egyik a szaktanácsadó. Én ezt hallottam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.01.20. 13:45 
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Bocsánatát kérem a Szandai Józsefnek. Összekevertem, a hasonló nevű Szanda Jánossal. Természetesen amint rájöttem a tévedésemre a hozzászólást töröltem. Szandai József, ismeretem szerint, igenis méhész.Tudomásom szerint ellentétben az általam említettem, semmi köze sem volt Torgyánhoz. És neve van a méhészek között. Még egyszer elnézést. Tehát igaz, hogy a megbízott agrárkamarai elnök, Nógrádban méhész, igaz nem a Fekete Józsi, de van olyan jó. Megnyugtatna ha véglegesítenék.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1256 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra